Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αποποιούνται τις ευθύνες τους όλοι οι φορείς για την υπόθεση της αναγκαστικής προσγείωσης του Ντορνιέ.
- Πλήρη κάλυψη από τον υπουργό Τύπου στο Θεόδωρο Πάγκαλο για τις δηλώσεις του περί ληστών, φονιάδων και βιαστών.
- Το εμβόλιο κατά του καρκίνου του μαστού της ερευνήτριας Βάσω Αποστολοπούλου, θα δοκιμαστεί και στην Ελλάδα τον επόμενο μήνα.
- Δεν τίθεται θέμα οκταώρου, διευκρίνισε ο Χρήστος Πρωτόπαπας.
- Αντιπαράθεση στη βουλή και φραστικές αντεγκλίσεις για τα εμφιαλωμένα νερά.
- Συγκινητικές στιγμές στο αμφιθέατρο της Παλαιάς Βουλής, κατά την παρουσίαση του βιβλίου της Αλεξίας Μπακογιάννη.
- Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα στην Πανεπιστημίου, αλλά και τα προβλήματα που συναντά ο μετροπόντικας.
- Εκθεση εκκλησιαστικών έργων τέχνης στη Μόσχα, στο Ναό του Ευαγγελισμού, στο Κρεμλίνο.
- Στην Αυστραλία από αύριο ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης για επίσημη επίσκεψη. Επαφές και με την ομογένεια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αποποιούνται τις ευθύνες τους όλοι οι φορείς για την υπόθεση της αναγκαστικής προσγείωσης του Ντορνιέ.

Προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών τους, καταβάλλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στην υπόθεση της αναγκαστικής προσγείωσης του Ντορνιέ της Ολυμπιακής στην Τανάγρα. Στο θέμα παρενέβη και ο εισαγγελέας, που άσκησε ποινική δίωξη για διατάραξη ασφάλειας αεροπλοϊας, κατά παντός υπευθύνου του αεροδρομίου του Ελληνικού και παρήγγειλε τη διενέργεια προανάκρισης. Για την υπόθεση ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός από τον υπουργό μεταφορών Τάσο Μαντέλη.

Πλήρη κάλυψη από τον υπουργό Τύπου στο Θεόδωρο Πάγκαλο για τις δηλώσεις του περί ληστών, φονιάδων και βιαστών.

Πλήρη κάλυψη στον υπουργό Εξωτερικών, για τις σκληρές δηλώσεις του, κατά τμήματος του στρατιωτικού καστεστημένου της Τουρκίας, ότι δεν μπορείς να συζητήσεις με το ληστή, το φονιά και το βιαστή, παρείχε ο υπουργός τύπου.Τόνισε επίσης ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δοκιμάζονται και φαίνεται δύσκολη έως και αδύνατη η σύμπρωση απόψεων. Οι ελληνοτουρκικές διαφορές, όχι μόνο αυτή την Ιμίων, θα πρέπει να επιλυθούν στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, ή σε κάποιον άλλον κοινά αποδεκτό μηχανισμό, επανέλαβε το Στέϊτ Ντιπάρντμεντ.

Το εμβόλιο κατά του καρκίνου του μαστού της ερευνήτριας Βάσω Αποστολοπούλου, θα δοκιμαστεί και στην Ελλάδα τον επόμενο μήνα.

Από τον επόμενο μήνα θα αρχίσει η διαδικασία επιλογής των 100 Ελληνίδων ασθενών που θα συμμετάσχουν στην πειραματική μελέτη χορήγησης του επαναστατικού εμβολίου, κατά του καρκίνου του μαστού, που ανακάλυψε η ελληνοαυστραλέζα ερευνήτρια Βάσω Αποστολοπούλου που βρίσκεται στην Ελλάδα.Οπως εξήγησε η 26χρονη ερευνήτρια, το εμβόλιο δεν προκαλεί παρενέργειες και έχει την ιδιότητα να διεγείρει το εξασθενημένο αμυντικό σύστημα του καρκινοπαθούς, ώστε ο οργανισμός του να αντεπιτίθεται στα καρκινικά κύτταρα.

Δεν τίθεται θέμα οκταώρου, διευκρίνισε ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

Δεν τίθεται θέμα οκταώρου, αλλά διευθέτησης του χρόνου εργασίας, με στόχο την αύξηση της απασχόλησης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, δήλωσε ο υφυπουργός εργασίας Χρήστος Πρωτόππαπας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, τον οποίο ενημέρωσε για την πορεία του κοινωνικού διαλόγου. Διευκρίνισε επίσης ότι η επέκταση της μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο, δεν αφορά τους ήδη εργαζόμενους και δεν θα θίξει τις εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων.

Αντιπαράθεση στη βουλή και φραστικές αντεγκλίσεις για τα εμφιαλωμένα νερά.

Ενταση για τα εμφιαλωμένα νερά προκλήθηκε στη βουλή, καθώς η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ολιγωρία και υποστήριξε ότι ορισμένες εταιρίες διοχετεύουν στην αγορά εμφιαλωμένα νερά, με υψηλό δείκτη βρωμικών ιόντων, που ενοχοποιούνται για καρκινογεννέσεις. Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει στον πόλεμο των συμφερόντων, απάντησε ο υφυπουργός υγείας Μανόλης Σκουλάκης και τόνισε ότι το υπουργείο θα πάρει τις αποφάσεις του με γνώμονα την προστασία της υγείας του λαού.

Συγκινητικές στιγμές στο αμφιθέατρο της Παλαιάς Βουλής, κατά την παρουσίαση του βιβλίου της Αλεξίας Μπακογιάννη.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Παλαιάς Βουλής έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της Αλεξίας Μπακογιάννη, με τίτλο "Πολιτεία Παύλου Μπακογιάννη", μία συλλογή κειμένων του πρόωρα χαμένου πολιτικού, από τις σφαίρες της 17 Νοέμβρη. Στην εκδήλωση μίλησαν οι Τζανής Τζαννετάκης , Αλέκος Παπαδόπουλος και Φώτης Κουβέλης, ενώ παρέστησαν οι Κώστας Καραμανλής, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και πολλοί βουλευτές της ΝΔ και άλλων κομμάτων.

Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα στην Πανεπιστημίου, αλλά και τα προβλήματα που συναντά ο μετροπόντικας.

Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα στην Πανεπιστημίου, καθώς ο μετροπόντικας συναντά πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας της Πανεπιστημίου να παραμένουν κλειστές, ενώ κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει πότε θα δοθούν εκ νέου στην κυκλοφορία. Συνεργεία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κάνουν συνεχείς τσιμεντοενέσεις για την ενίσχυση του υπεδάφους, καθώς ο μετροπόντικας συνάντηση και νέα σπηλαιώματα στο ύψος της Χαριλάου Τρικούπη.

Εκθεση εκκλησιαστικών έργων τέχνης στη Μόσχα, στο Ναό του Ευαγγελισμού, στο Κρεμλίνο.

Εικόνες, εκκλησιαστικά σκεύη, πολύτιμα έργα τέχνης, όπως χρυσά κοσμήματα και εγκόλπια, μικροτεχνίες από πολύτιμα μέταλλα κ.α αντικείμενα που απεικονίζουν τις σχέσεις της Μόσχας με τον ελληνικό χώρο ανά τους αιώνες παρουσιάζονται στην έκθεση που γίνεται αυτές τις μέρες στο Ναό του Ευαγγελισμού στο Κρεμλίνο, σε συνδυασμό με τους εορτασμούς των 850 χρόνων της ρωσικής πρωτεύουσας. Στην έκθεση του Κρεμλίνου παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά δείγματα των κειμηλίων αυτών, κατασκευασμένα στην πλειοψηφία τους μεταξύ 11ου και 17ου αιώνα. Την πρωτοβουλία για την οργάνωση της έκθεσης είχαν η ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα και το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού.

Στην Αυστραλία από αύριο ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης για επίσημη επίσκεψη. Επαφές και με την ομογένεια.

Στην Αυστραλία μεταβαίνει αύριο ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, μετά από επίσημη πρόσκληση των νομοθετικών της σωμάτων. Κατά την επταήμερη παραμονή του ο κ. Κακλαμάνης θα επισκεφθεί το Σίδνεϊ, την Καμπέρα και τη Μελβούρνη και θα έχει συνομιλίες με την αυστραλιανή και πολιτική ηγεσία, ενώ θα έχει επαφές και με την ομογένεια. Ο κ. Κακλαμάνης, σήμερα το πρωί, είχε συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, με τον οποίο συζήτησαν θέματα του ελληνικού κοινοβουλίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από στιγμή σε στιγμή θα ολοκληρωθεί και τυπικά η πώληση της ΑΕΚ στη ξένη πολυεθνική εταιρία, έναντι 4 δισεκατομμυρίων δραχμών, καθώς θα μπουν και οι υπογραφές από τις δύο πλευρές, μετά και τη ρύθμιση των τελευταίων τυπικών λεπτομερειών. Ηδη οι νέοι ιδιοκτήτες αναζητούν ποδοσφαιριστή που θα αναλάβει το ρόλο του "σκηνοθέτη" στην ομάδα. Μέχρι στιγμής, επίσημα δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις, αλλά σύμφωνα με πηγές από την πλευρά του κ. Τροχανά, έχει γίνει γνωστό ότι γενικό κουμάντο στην ομάδα θα κάνει ο τεχνοκράτης κ. Λεοντσίδης, ο οποίος αναλαμβάνει γενικός διευθυντής, ο Στράτος Γιδόπουλος θα είναι γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος, ενώ για τη θέση του προέδρου, η οποία θα είναι χωρίς ιδιαίτερες αρμοδιότητες, έχει ακουστεί το όνομα του Γιώργου Δαλακούρα.

Ο διεθνής μέσος του Παναθηναϊκού ΓΧ Γεωργιάδης, είναι τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς Ιταλοί μάνατζερς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την μετακίνηση του σε ομάδες της Ιταλίας. Ο διεθνής παίκτης αποκάλυψε ότι είναι πράγματι σε επαφή με συλλόγους του καμπιονάτο και συμπλήρωσε ότι η συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον κ Βαρδινογιάννη, διεξήχθη σε άριστο κλίμα.

Αρκετές αλλαγές αναμένεται να πραγματοποιήσει στην ενδεκάδα που θα αντιμετωπίσει στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ, ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντούσαν Μπάγεβιτς, αφού ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και ο Ανδρέας Νινιάδης είναι τραυματίες. Ετσι, επικρατέστεροι για την ενδεκάδα είναι ο Μίρσα Βαρεσάνοβιτς στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Βασίλης Καραπιάλης σε ηγετικό ρόλο στο χώρο του κέντρου, ενώ δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν βασικοί ο Πίτερ Οφορίκουε και ένας εκ των Πουρσανίδη, Σφακιανάκη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,59 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,25, γαλλικό φράγκο προς 47,69, λίρα Αγγλίας προς 460,30, ελβετικό φράγκο προς 194,57, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,41, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 235,40, τη λίρα Κύπρου προς 543,67 και την ECU προς 314,49 δραχμές.

Στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών έκλεισε σήμερα η αγορά του Χρηματιστηρίου, καθώς εκδηλώθηκε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον, κυρίως για ισχυρά χαρτιά των βιομηχανιών και των τραπεζών. Ο γενικός δείκτης τιμών κατέρριψε το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ των 1.727,70 μονάδων που είχε σημειωθεί στις 23 Μαϊου και έκλεισε στις .1740,10 μονάδες, ενισχυμένος σε ποσοστό 1,38%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 23 δισ. δραχμές. Με υποχώρηση 0,42% έκλεισε η ισοτιμία του δολαρίου στην εγχώρια αγορά συναλλάγματος και θα πωλείται αύριο απο τις εμπορικές τράπεζες στις 284,60 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Οι ισχυροί βοριάδες και η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού, που θα είναι άστατος με νεφώσεις και τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 10 με 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 12 με 23 και στα νησιά 17 με 23 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 15 με 22 θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη θεσσαλονίκη ενδέχεται να βρέξει το πρωί, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο θα δείξει από 12 μέχρι 19 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 25 September 1997 - 18:00:17 UTC