Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ RESΕΑRCΗ.
- Αρχίζει απο φέτος το ολοήμερο σχολείο.
- Ανοιχτό το ενδεχόμενο κοινής συνάντησης ΥΠΕΞ ΗΠΑ-Ελλάδας-Τουρκίας.
- Διάλογο για αποστρατικοποίηση της Κύπρου αποδέχθηκε ο Ντενκτάς.
- Τελεσίγραφο των ιπταμένων συνοδών-φροντιστών στη διοίκηση της ΟΑ.
- Προσάραξε το ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ στα αβαθή του λιμένος της Μυκόνου.
- Ως το τέλος Οκτωβρίου η λίστα με τα ονόματα οφειλετών προς το δημόσιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τέσσερις ελληνικές ομάδες, δύο στο ποδόσφαιρο και ισάριθμες στο μπάσκετ, ρίχνονται σήμερα στην "μάχη" των Κυπέλλων Ευρώπης.
- Ο Πανιώνιος, νίκησε στον Πύργο τον τοπικό Πανηλειακό με 2-0.
- Ηττα σοκ γνώρισε ο Αρης στο Χαριλάου,με 2-0 από την ομάδα των Τρικάλων.
- Σε θέσεις μάχης βρίσκονται πλέον ο Μιχάλης Τροχανάς και ο Αλέξης Κούγιας της ΠΑΕ ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ RESΕΑRCΗ.

Πρώτο κόμμα θα αναδεικνύετο το ΠΑΣΟΚ, αν διεξάγοντο εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ RESEARCH ΑΕ που δημοσιεύει η ΕΞΟΥΣΙΑ. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει την πρόθεση ψήφου το 32,9% των ερωτηθέντων η ΝΔ 32,8%, ο ΣΥΝ 6, 3% ,το ΚΚΕ 5,6%, το ΔΗΚΚΙ 4,1%, η ΠΟΛΑΝ 2,5%, το 1,7% των ερωτηθέντων άλλο κόμμα, λευκό το 1,5%, άκυρο 0,8%. Αναποφάσιστοι δηλώνει το 11,4%. Επίσης, το 57,9% των ερωτηθέντων επιθυμεί οι επόμενες βουλευτικές εκλογές να γίνουν με το ισχύον εκλογικό σύστημα, ενώ το 49,1% να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία.

Αρχίζει απο φέτος το ολοήμερο σχολείο.

Αρχίζει να εφαρμόζεται απο φέτος σε 162 νηπιαγωγεία ο θεσμός των ολοήμερων σχολείων, αναφέρει ο υπουργός Παιδείας, κ. Αρσένης σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ. Σύμφωνα με τον κ. Αρσένη το 40% των εκπαιδευτικών, που θα διοριστούν τα επόμενα χρόνια θα είναι απο την επετηρίδα, ενώ σε ο,τι αφορά το νέο τρόπο διορισμού τους, οι σχετικές εξετάσεις θα διεξάγονται απο το ΑΣΕΠ και θα είναι τόσο αδιάβλητες, όσο είναι και των δικαστικών.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κοινής συνάντησης ΥΠΕΞ ΗΠΑ-Ελλάδας-Τουρκίας.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο κοινής συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Τουρκίας και των ΗΠΑ, την ερχόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, κ. Τσοχατζόπουλος, χαρακτήρισε την εξ'ανατολών απειλή στρατηγικού χαρακτήρα μόνιμη και σταθερή που δεν μπορεί κανείς να περιμένει ότι με διαπραγματεύσεις, βελτιώσεις και ρυθμίσεις επιμέρους θεμάτων θα λήξει.

Διάλογο για αποστρατικοποίηση της Κύπρου αποδέχθηκε ο Ντενκτάς.

Αποδεκτή έγινε απο τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς, η πρόταση του Προέδρου της Κύπρου, Γλαύκου Κληρίδη, για διάλογο στα θέματα ασφάλειας και αποστρατικοποίησης της νήσου. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, δήλωσε οτι οι συνομιλίες θα γίνουν χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς ημερήσια διάταξη και θα αφορούν όλα τα θέματα σχετικά με την ασφάλεια. Το Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε. επιβεβαίωσε οτι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν έξι μήνες μετά την υπογραφή της Συνθήκης του Αμστερνταμ που έχει προγραμματισθεί για τις 2 Οκτωβρίου.

Τελεσίγραφο των ιπταμένων συνοδών-φροντιστών στη διοίκηση της ΟΑ.

Σαρανταοκτάωρη προθεσμία στη διοίκηση της Ολυμπιακής έδωσε η Ενωση Ιπταμένων Συνοδών και Φροντιστών, προκειμένου ν' αλλάξει τον προγραμματισμό πτήσεων και να αποφευχθούν προβλήματα καθυστερήσεων και ταλαιπωρίας του κοινού. Στην απόφαση αυτή κατέληξαν τα μέλη του ΔΣ της ΕΙΣΦ μετά από την άρνηση της διοίκησης να ενστερνισθεί το αίτημα του κλάδου για χαρακτηρισμό των νεοπροσληφθέντων ως δοκίμων και όχι ως εποχικό προσωπικό υπαγόμενο στο νόμο 2140.

Προσάραξε το ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ στα αβαθή του λιμένος της Μυκόνου.

Στα αβαθή του λιμένος της Μυκόνου προσάραξε στις 2 μετά τα ξημερώματα το επιβατηγό οχηματαγωγό "ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ" όταν στην προσπάθειά του να πρυμνοδετήσει παρασύρθηκε απο τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή. Απο τους 108 επιβάτες που μεταφέρει κανένας δεν έπαθε τίποτα, ενώ μέχρι αυτή την ώρα καταβάλονται προσπάθειες για να το αποκολλήσουν. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά - Σύρο - Μύκονο - Φούρνους - Πάτμος - Λειψοί.

Ως το τέλος Οκτωβρίου η λίστα με τα ονόματα οφειλετών προς το δημόσιο.

Εως το τέλος Οκτωβρίου θα δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα με τα ονόματα των περίπου 4500 οφειλετών του δημοσίου, που έχουν χρέος πάνω απο 5 εκατομμύρια δραχμές και το συνολικό ποσό ανέρχεται στο ένα τρις 250 δις δρχ. Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρυς, προσθέτοντας οτι ο μεγαλύτερος φοροφυγάς είναι το κράτος, αφού από το 1,25 τρις, περίπου 730 δις χρωστούν επιχειρήσεις του δημοσίου και μόνο 500 δις οι ιδιώτες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέσσερις ελληνικές ομάδες, δύο στο ποδόσφαιρο και ισάριθμες στο μπάσκετ, ρίχνονται σήμερα στην "μάχη" των Κυπέλλων Ευρώπης.

Τέσσερις ελληνικές ομάδες, δύο στο ποδόσφαιρο και ισάριθμες στο μπάσκετ, ρίχνονται σήμερα στην ``μάχη`` των Κυπέλλων Ευρώπης. Στο ποδόσφαιρο, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ φιλοξενούν σήμερα στην Κρήτη και στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, την Ουγγρική Φερεντσβάρος και την Αγγλική Αρσεναλ, με στόχο ένα καλό αποτέλεσμα που θα τους επιτρέψει να ελπίζουν για τους επαναληπτικούς που θα γίνουν σε 15 ημέρες στις έδρες των αντιπάλων τους. Το ματς της συμπρωτεύουσας θα ξεκινήσει στις 21.15 και θα μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά από την ΕΤ-3, ενώ το αντίστοιχο του Ηρακλείου στις 21.30 και θα μεταδοθεί από το ΜΕGA. Στο μπάσκετ, αρχή κάνουν σήμερα Παναθηναϊκός και Απόλλωνας Πατρών που μετέχουν στο Ευρωκύπελλο.Οι "πράσινοι",θα αντιμετωπίσουν στην Σλοβακία την τοπική Σλοβακοφάρμα Πεζινόκ, στις 19.00 και θα μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά από το Supersport. Εξάλλου, οι Πατρινοί θα αντιμετωπίσουν στην Τσεχία την USK Πράγας.

Ο Πανιώνιος, νίκησε στον Πύργο τον τοπικό Πανηλειακό με 2-0.

Ο Πανιώνιος σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της πρώτης εθνικής κατηγορίας, νίκησε στον Πύργο τον τοπικό Πανηλειακό με 2-0. Στη βαθμολογία προηγούνται Ιωνικός, Ηρακλής, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός με έξι βαθμούς, ενώ ακολουθούν Ξάνθη και ΑΕΚ που έχουν από τέσσερις.

Ηττα σοκ γνώρισε ο Αρης στο Χαριλάου,με 2-0 από την ομάδα των Τρικάλων.

Ηττα σοκ γνώρισε ο Αρης στο Χαριλάου. Οι ``κίτρινοι``, οι οποίοι όπως είναι γνωστό υποβιβάστηκαν φέτος στην Β` Εθνική κατηγορία, σε αγώνα της δεύτερης ημέρας, έχασαν με 2-0 από την ομάδα των Τρικάλων. Στον άλλο χθεσινό αγώνα, με τον οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη ``δόση`` της δεύτερης ημέρας της διοργάνωσης, η Καλαμαριά επικράτησε 3-1 της Δόξας Δράμας.

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται πλέον ο Μιχάλης Τροχανάς και ο Αλέξης Κούγιας της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται πλέον ο Μιχάλης Τροχανάς και ο Αλέξης Κούγιας και πλέον απειλούν ανοιχτά ο ένας τον άλλο μέσα από τα μικρόφωνα των ραδιοσταθμών, ο πρώτος, καί μέσω ανακοινώσεων ο δεύτερος. Την αρχή έκανε ο κ. Τροχανάς, που με ανακοίνωση του ζήτησε την παραίτηση των μελών του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ και φυσικά του κ. Κούγια, ο οποίος απάντησε με ανακοίνωση ότι δεν παραιτείται και κάλεσε τους υποψήφιους αγοραστές του πακέτου των μετοχών να έρθουν σε επαφή μαζί του.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,65 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,36, γαλλικό φράγκο προς 47,69, λίρα Αγγλίας προς 453,34, ελβετικό φράγκο προς 194,01, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,42, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 234,85, τη λίρα Κύπρου προς 543,26 και την ECU προς 313,94 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές προβλέπονται για το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 13 μέχρι 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 16 έως 30 και στα νησιά απο 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.Τοπικές νεφώσεις θα έχουν η Αττική και η Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 18 έως 29 βαθμούς και στην πόλη της Θεσσαλονίκης απο 17 εως 25 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 16 September 1997 - 7:00:17 UTC