Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ασυμβίβαστος με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους και σκληρός με την κυβέρνηση, εμφανίθηκε ο Κ.Καραμανλής.
- Η ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, θα απασχολήσει αύριο τους υπουργούς εξωτερικών της κοινότητας στις Βρυξέλλες.
- Σαφώς βελτιωμένη η εικόνα με τις πτήσεις της Ολυμπιακής, οι οποίες εκτελούνται κανονικά.
- Αλλοι επτά οδηγοί έχασαν τα αυτοκινητά τους, από τα αλκοτέστ. Κατασχέθηκαν και οι πρώτες τρείς μοτοσικλέτες.
- Λιγότερος φόρος θα παρακρατείται από τους χαμηλόμισθους, σύμφωνα με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο οικονομικών.
- Ιδιωτικό ελικόπτερο πέφτει στη θάλασσα, στην περιοχή της Χαλκιδικής. Σώοι οι δύο επιβαίνοντες, που βγήκαν κολυμπώντας.
- Ανεξέλεκτη η μεγάλη φωτιά στην Κόνιτσα που μαίνεται για έκτη μέρα. Νέα φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή της Ζίτσας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ασυμβίβαστος με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους και σκληρός με την κυβέρνηση, εμφανίθηκε ο Κ.Καραμανλής.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, την πολιτική της οποίας χαρακτήρισε άτολμη και αδιέξοδη, άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Καραμανλής πρότεινε δραστική περικοπή των δαπανών και επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, δήλωσε ασυμβίβαστος με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, τάχθηκε κατηγορηματικά αντίθετος με το σχέδιο Καποδίστριας για τις συνενώσεις των δήμων και τόνισε ότι το κόμμα του θα αντιδράσει με κάθε νόμιμο μέσο. Τέλος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του στη συμφωνία τις Μαδρίτης για τα ελληνοτουρκικά.

Η ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, θα απασχολήσει αύριο τους υπουργούς εξωτερικών της κοινότητας στις Βρυξέλλες.

Η ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση αναμένεται να συζητηθεί αύριο στο Συμβούλιο γενικών υποθέσεων, στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου. Στη Λευκωσία ο Πρόεδρος Κληρίδης, θα συναντηθεί αύριο με τον αμερικανό ειδικό συντονιστή για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ, ο οποίος στη συνέχεια θα έχει συνομιλία και με τον Ραούφ Ντενκτάς.

Σαφώς βελτιωμένη η εικόνα με τις πτήσεις της Ολυμπιακής, οι οποίες εκτελούνται κανονικά.

Σαφώς βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα των πτήσεων της Ολυμπιακής, καθώς δεν παρατηρούνται πλέον οι πολύωρες καθυστερήσεις, μετά το διάλογο που άνοιξε μεταξύ της διοίκησης της εταιρίας και των Ιπταμένων συνοδών και φροντιστών που πραγματοποιούσαν λευκή απεργία. Την προτασή του για ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

Αλλοι επτά οδηγοί έχασαν τα αυτοκινητά τους, από τα αλκοτέστ. Κατασχέθηκαν και οι πρώτες τρείς μοτοσικλέτες.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι αλκοτέστ της τροχαίας. Σε 443 ελέγχους που έιγναν το τελευταίο 24ωρο διαπιστώθηκε ότι 29 οδηγοί ήταν σε κατάσταση μέθης και σε επτά από αυτούς κατασχέθηκαν τα αυτοκινητά τους. Η τροχαία κατέσχεσε και τρείς μηχανές, στο πλαίσιο της σχετικής παραγγελίας του προϊσταμένου της εισαγγελίας Αθηνών.

Λιγότερος φόρος θα παρακρατείται από τους χαμηλόμισθους, σύμφωνα με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο οικονομικών.

Αλλαγές και στον τρόπο παρακράτησης του φόρου μισθωτών υπηρεσιών, προαναγγέλει σε δηλώσεις του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο υφυπουργός Οικονομικών. Σύμφωνα με τον κ. Δρυ, με τα νέα μέτρα, που θα εφαρμοσθούν από τις αρχές του 1998, κερδισμένοι θα ειναι οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ενω αντίθετα θα μειωθούν οι καθαρές αποδοχές των υψηλόμισθων.

Ιδιωτικό ελικόπτερο πέφτει στη θάλασσα, στην περιοχή της Χαλκιδικής. Σώοι οι δύο επιβαίνοντες, που βγήκαν κολυμπώντας.

Κολυμπώντας βγήκαν στη στεριά δύο άτομα που επέβαιναν σε ιδιωτικό ελικόπτερο, το οποίο παρουσίασε μηχανική βλάβη στον αέρα και ο χειριστής του Σωτήρης Μωϋσίδης, κατάφερε να το προσθαλασσώσει στην περιοχή ΒΙΑΜΥΛ Θεσσαλονίκης και λίγο αργότερα βυθίστηκε. Τόσο ο χειριστής όσο και ο Δημήτρης Θαλασσινός που επέβαινε στο ελικόπτερο είναι καλά στην υγεία τους.

Ανεξέλεκτη η μεγάλη φωτιά στην Κόνιτσα που μαίνεται για έκτη μέρα. Νέα φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή της Ζίτσας.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται για 6η μέρα η μεγάλη πυρκαγιά στο Μοναστήρι της Κόνιτσας, η οποία μέχρι στιγμής έχει κάψει περισότερα απο 4000 στρέμματα δασικής έκτασης. Η φωτιά αναζωπυρώνεται συνεχώς λόγω των εκρήξεων των ναρκών, που υπάρχουν απο την περίοδο του πολέμου. Στο μεταξύ, νέα πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή της Ζιτσα και βρίσκεται σε εξέλιξη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε αγώνες της δεύτερης ημέρας για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α` Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ξάνθη-Καλαμάτα 1-1, Ιωνικός- Παναχαϊκή 5-0, Ηρακλής-Βέροια 3-0, Εθνικός-Καβάλα 2-0 και ΑΕΚ-Προοδευτική 2- 1. Σε χθεσινούς αγώνες σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Αθηναϊκός-Ολυμπιακός 1- 2 και ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 2-1. Η 2η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί αύριο με τη συνάντηση του Πύργου ανάμεσα στον Πανηλειακό και τον Πανιώνιο.

Σε αγώνες της δεύτερης ημέρας για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Β` Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καρδίτσα-Νίκη Βόλου 3-1, Εδεσσαϊκός-Πανσερραϊκός 3-1, Ελευσίνα-Εθνικός Αστέρας 1-1, Δόξα Βύρωνα- Παναργειακός 2-1, Καστοριά-Λύκοι 1-2 Λεβαδειακός-Λάρισα 2-3 και χθες:Καλλιθέα-Παναιτωλικός 1-1. Η 2η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί αύριο με τις συναντήσεις Αρης-Τρίκαλα και Καλαμαριά-Δόξα Δράμας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,81 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,75, γαλλικό φράγκο προς 47,51, λίρα Αγγλίας προς 457,21, ελβετικό φράγκο προς 193,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,35, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 235,64, τη λίρα Κύπρου προς 541,64 και την ECU προς 313,30 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αλλάζει από αύριο ο καιρός, καθώς στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια, αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα Δυτικά θα είναι Νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα Ανατολικά Βορειοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 14 με 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 33 και στα νησιά 18 με 29 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές νεφώσεις θα έχει η Αθήνα, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 17 με 33 βαθμούς. Συννεφιά με βροχή ή καταιγίδα το απόγευμα, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 16 με 28 θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 14 September 1997 - 18:00:14 UTC