Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μεγάλες οι προσδοκίες απο την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων.
- Θετικές οι αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο.
- Την ανάγκη συνέχισης της οικονομικής πολιτικής ζήτησε ο πρωθυπουργός.
- Αλλη οικονομική πολιτική ζήτησε η αντιπολίτευση.
- Οι δημοτικές εκλογές στη αυριανή συνεδρίαση του Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ.
- Ενδέχεται να μην εφαρμοστεί απο 1/1/98 η μείωση επικουρικών συντάξεων.
- Αρχισε δοκιμαστικά απο τη Θεσσαλονίκη η κινητή τηλεφωνία του ΟΤΕ.
- Η ελληνίδα Ισαβέλα Δάρα Μις Ευρώπη 1997

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Το Μαρούσι απέκλεισε τον Πανιώνιο από τους αγώνες του κυπέλλου μπάσκετ.
- Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών,κέρδισε με 3-0 την αντίστοιχη της Σλοβενίας,για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου 1998.
- Η πρωταθλήτριά μας του μήκους,Νίκη Ξάνθου,κατέλαβε την πρώτη θέση στο διεθνές μίτινγκ στίβου στο Τόκιο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μεγάλες οι προσδοκίες απο την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αποφασισμένη να διοργανώσει τη δική της χρυσή Ολυμπιάδα το 2004 είναι η Ελλάδα. Μεγάλες είναι οι προσδοκίες για την αναγέννηση του Ολυμπιακού πνεύματος, αλλά και τη σημαντική συμβολή τους στην ανάπτυξη της χώρας. Για την ολοκλήρωση των έργων που απαιτούνται, θα δημιουργηθούν 120 χιλιάδες θέσεις εργασίας τα προσεχή επτα χρόνια. Στις 5 το απόγευμα επιστρέφει στην Αθήνα η ελληνική αποστολή από τη Λοζάνη.Το βράδυ θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο με τον Πρωθυπουργό και θα ακολουθήσουν εορταστικές εκδηλώσεις.

Θετικές οι αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ,κ. Σάμαρανκ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004 θα είναι οι καλύτεροι στην ιστορία τους.Το Αμερικανικό κέντρο διπλωματίας αναφέρει ότι η Ολυμπιάδα αυτή θα έχει καθοριστική επίδραση στις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδος και η Αγκυρα θα πρέπει να ξανασκεφτεί την επεκτατική της πολιτική. Ιδιαίτερα ευνοϊκά σχόλια για την επιλογή της Αθήνας, κάνει το σύνολο σχεδόν του διεθνούς σημειώνοντας ότι οι αγώνες επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

Την ανάγκη συνέχισης της οικονομικής πολιτικής ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Την αταλάντευτη πρόθεση της κυβέρνησης, να συνεχίσει την πολιτική σύγκλισης με την ΕΕ ώστε να μην χαθούν οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, έκανε σαφή ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στην ομιλία του χθες στο δείπνο της ΔΕΘ. Οι στόχοι της κυβέρνησης την επόμενη διετία αφορούν τα δημοσιονομικά, τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη. Ο πρωθυπουργός επεσήμανε τις επιπτώσεις μιας καθυστέρησης περα από το 1999 θα ήταν,όπως είπε, ιδιαίτερα επικίνδυνες. Ο πρωθυπουργός ζήτησε εθνική κινητοποίηση ώστε να κερδηθεί αυτός ο πολυμέτωπος αγώνας.

Αλλη οικονομική πολιτική ζήτησε η αντιπολίτευση.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με την ομιλία του επιχείρησε να εξωραϊσει την εικόνα της οικονομίας αποκρύπτοντας τον κίνδυνο ανατροπής του προϋπολογισμού και την υπέρβαση των δαπανών. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, τον επέκρινε ότι μίλησε ως "πρωθυπουργός των αριθμών και όχι των ανθρώπων" και ζήτησε να υπάρξει μια άλλη οικονομική πολιτική. Παράταση επ'αόριστον της λιτότητας και προαναγγελία νέων σκληρών φόρων για το 1998, διέβλεψε ο Αντώνης Σαμαράς.

Οι δημοτικές εκλογές στη αυριανή συνεδρίαση του Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ.

Οι νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές του 1998 είναι το θέμα της αυριανής συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, όπου θα γίνει μία πρώτη συζήτηση σε ότι αφορά τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το κίνημα, αλλά και για τις εσωκομματικές προκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων. Το μέλος του ΕΓ,βουλευτής,Παντελής Οικονόμου, σε συνέντευξή του στην "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"αναφέρει ότι αν του εγένετο πρόταση να θέσει υποψηφιότητα στο δήμο της Αθήνας, θα το σκεφτόταν πολύ σοβαρά.

Ενδέχεται να μην εφαρμοστεί απο 1/1/98 η μείωση επικουρικών συντάξεων.

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο ο υπουργός Εργασίας, Μ. Παπαϊωάννου, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Αυγή" να μην εφαρμοστεί απο 1/1/98 ο νόμος Σιούφα για τις επικουρικές συντάξεις. Ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρεται επίσης στην επέκταση του ΕΚΑΣ και σε άλλες κατηγορίες χαμηλοσυνταξιούχων, ενώ δηλώνει αισίοδοξος για την έκβαση του κοινωνικού διαλόγου.

Αρχισε δοκιμαστικά απο τη Θεσσαλονίκη η κινητή τηλεφωνία του ΟΤΕ.

Τα κινητά τηλέφωνα του ΟΤΕ "χτυπούν" απο χθες στη Θεσσαλονίκη. Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του δικτύου, προβλέπεται να γίνει τον προσεχή Δεκέμβριο στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Η ελληνίδα Ισαβέλα Δάρα Μις Ευρώπη 1997

Η ελληνίδα Ισαβέλλα Δάρρα ανακηρύχθηκε Μις Ευρώπη '97 σε καλλιστεία που έγιναν χθες το βράδυ στο Κίεβο. Πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο γάλλος ηθοποιός Αλαίν Ντελόν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Μαρούσι απέκλεισε τον Πανιώνιο από τους αγώνες του κυπέλλου μπάσκετ.

Η μεγάλη έκπληξη έγινε στην αυλαία των αγώνων της δεύτερης φάσης του ελληνικού κυπέλλου μπάσκετ, αφού το Μαρούσι που αγωνίζεται στην Α2 εθνική κατηγορία απέκλεισε τον Πανιώνιο, τον οποία κέρδισε 81-69 μέσα στη Νέα Σμύρνη. Ετσι στην επόμενη φάση το Μαρούσι θα παίξει εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό στις 13 ή 14 Σεπτεμβρίου.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών,κέρδισε με 3-0 την αντίστοιχη της Σλοβενίας,για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου 1998.

Ο σκοπός επετεύχθη για την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών. Κέρδισε στη Λιουμπλιάνα 3-0 την αντίστοιχη της Σλοβενίας και ταυτόχρονα πήρε τους 3 πολύτιμους βαθμούς της νίκης που την κρατούν μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης για τα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου 1998 που θα γίνει στη Γαλλία. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου μας η Κροατία νίκησε 3-2 στο Ζάγκρεμπ τη Βοσνία.

Η πρωταθλήτριά μας του μήκους,Νίκη Ξάνθου,κατέλαβε την πρώτη θέση στο διεθνές μίτινγκ στίβου στο Τόκιο.

Μιά ακόμη επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό της η πρωταθλήτριά μας του μήκους, Νίκη Ξάνθου, αφού κατέλαβε την πρώτη θέση στο διεθνές μίτινγκ στίβου που διεξήχθη στο Τόκιο με 6 μέτρα 74 εκατοστά. Η Ξάνθου άφησε στη δεύτερη θέση την Γερμανίδα Χάικε Ντρέσλερ που σημείωσε επίδοση 6.71μ και στην τρίτη τη Νιγηριανή Σιόμα Αζινούα με 6.69μ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 290,13 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159, 87, γαλλικό φράγκο προς 47,52, λίρα Αγγλίας προς 460,22, ελβετικό φράγκο προς 194,51, τις 100 ιταλικές λιρέτες προς 14,40, τα 100 γιεν Ιαπωνίας προς 240,02, τη λίρα Κύπρου προς 542,61 και την Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 313,95 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, θα έχει λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα Δυτικά θα είναι βόρειοι μέτριοι, στα Ανατολικά ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις, αλλά με τάση εξασθένησης. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 13 με 27 βαθμούς, στα δυτικά 16 με 31 και στην υπόλοιπη χώρα 18 με 29 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχει σήμερα η Αττική και η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς στην Αθήνα και 14 μέχρι 27 στην Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 7 September 1997 - 7:00:19 UTC