Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Παγκόσμιος θρήνος για το θάνατο της πριγκίπησσας Νταϊάνας.
- Ανακοινώνονται οι βάσεις των σχολών και οι επιτυχόντες.
- Η "Αντιεξουσιαστική Πάλη" ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη βόμβας.
- Στις 10 πμ η συνάντηση πρωθυπουργού με υπουργό Μεταφορών.
- Διαβεβαιώσεις υπουργείου Παιδείας για τη νέα σχολική χρονιά.
- Να υποστηρίξει την ένταξη της Κύπρου ζήτησε απο την Τουρκία η ΕΕ.
- Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός νίκησαν στην πρεμιέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.Ισόπαλος έληξε ο αγώνας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.
- Την πρώτη θέση στον προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο μπάσκετ, κατέκτησε η εθνική μας ομάδα των εφήβων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Παγκόσμιος θρήνος για το θάνατο της πριγκίπησσας Νταϊάνας.

Παγκόσμια συγκίνηση για τον ξαφνικό χαμό της Πριγκίπισσας Νταιάνα,που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι.Η σορός της μεταφέρθηκε στο Λονδίνο συνοδευόμενη από τον πρώην σύζυγό της πρίγκιπα Κάρολο και τις δύο αδελφές της.Η γαλλική αστυνομία αρνείται έως αυτήν τη στιγμή να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κράτηση οι επτά φωτογράφοι "παπαράτσι" που συνελήφθησαν χθες μετά το αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη σήραγγα της Αλμά, στο Παρίσι.Τη βαθιά τους θλίψη για το θάνατο της Νταϊάνας εξέφρασαν ηγέτες χωρών.

Ανακοινώνονται οι βάσεις των σχολών και οι επιτυχόντες.

Ανακοινώνονται σε λίγη ώρα απο το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις των σχολών και οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βάσεις θα είναι πεσμένες στην Α και Γ Δέσμη,σταθεροποιημένες στη Β,ενώ αυξομειώσεις απο σχολή σε σχολή θα παρουσιάζουν στη Δ Δέσμη.

Η "Αντιεξουσιαστική Πάλη" ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη βόμβας.

Η "Αντιεξουσιαστική Πάλη" ανέλαβε την ευθύνη της έκρηξης στην είσοδο της πολυκατοικίας στο Κολωνάκι όπου στεγάζονται τα γραφεία της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων.Ο άγνωστος άνδρας που τηλεφώνησε στην "Αθηναϊκή" είπε οτι η επίθεση στα γραφεία της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων έγινε λόγω της υποψηφιότητας της Αθήνας για την Ολυμπιάδα του 2004 και κατέληξε λέγοντας "ευχόμαστε καλή συνέχεια".Την Παρασκευή θα διεξαχθεί στη Λοζάνη η κρίσιμη ψηφοφορία για την ανάδειξη της πόλης που θα αναλάβει τους Ολυμπιακούς του 2004.

Στις 10 πμ η συνάντηση πρωθυπουργού με υπουργό Μεταφορών.

Με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη συναντάται στις 10 το πρωί ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χάρης Καστανίδης ο οποίος φέρεται να έχει στείλει επιστολή παραίτησης με αφορμή δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι επικρίθηκε από τον κ. Σημίτη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.Ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι μέχρι τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό δεν θα προβεί σε καμία δήλωση και όσον αφορά με το αν υπάρχει πεδίο εξεύρεσης συνεννόησης με τον κ. Σημίτη είπε ότι όλοι εργαζόμαστε για την αδιατάραχτη λειτουργία της κυβέρνησης.

Διαβεβαιώσεις υπουργείου Παιδείας για τη νέα σχολική χρονιά.

Παρά τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας,ο υφυπουργός Παιδείας,κ. Ανθόπουλος διαβεβαίωσε τους μαθητές οτι η νέα σχολική χρονία θα αρχίσει ομαλά στις 11 Σεπτεμβρίου.Πάντως, η ΟΛΜΕ θα προτείνει στις αυριανές τοπικές γενικές συνελεύσεις των καθηγητών 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, μέρα που αναμένεται να ψηφιστεί απο την Ολομέλεια του Γ'Θερινού Τμήματος της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Να υποστηρίξει την ένταξη της Κύπρου ζήτησε απο την Τουρκία η ΕΕ.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου,Ζάκ Πόος, η χώρα του οποίου έχει αυτό το εξάμηνο την προεδρία στην ΕΕ,κάλεσε με δηλώσεις του στην Αγκυρα,την Τουρκία να δώσει την πλήρη υποστήριξή της στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαική Ενωση λέγοντας οτι μια τέτοια εξέλιξη θα διευκολύνει την επίλυση του Κυπριακού.Ο κ. Πόος επεσήμανε οτι η Τουρκία θα πρέπει να είναι η πρώτη χώρα που θα ζητήσει την ένταξη της Κύπρου στην Κοινότητα. Οι Τουρκοκύπριοι, είπε,θα περιλαμβάνονται βεβαίως στην συμφωνία.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης το Σάββατο,στην οποία θα δώσει το στίγμα της οικονομικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση το 1998.Ο κ. Σημίτης θα καλέσει σε συστράτευση όλων των παραγωγικών δυνάμεων προκειμένου η χώρα μας να επιτύχει στον ευρωπαϊκό οικονομικό προσανατολισμό αλλά και την ανάδειξή της σε πρώτη δύναμη των Βαλκανίων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός νίκησαν στην πρεμιέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.Ισόπαλος έληξε ο αγώνας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Ο Ηρακλής καί ο Ιωνικός με τις εκτός έδρας νίκες πού πέτυχαν επί της Παναχαϊκής καί του Απόλλωνα αντίστοιχα, καθώς επίσης καί η ΑΕΚ που κατάφερε να φύγει αήττητη από το ``καυτό`` γήπεδο της Τούμπας, ήταν οι κερδισμένοι της πρώτης αγωνιστικής του 19ου επαγγελματικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, αφού καρδιοχτύπησε τους οπαδούς του γιά ένα ημίχρονο, ξεπέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο του Εθνικού, ενώ ο Παναθηναϊκός πέρασε σαν ``σίφουνας`` από τη Νέα Σμύρνη, κερδίζοντας τον Πανιώνιο με 3-0. Στα αξιοσημείωτα της πρεμιέρας καί η άνετη νίκη της Προοδευτικής επί του Αθήναϊκού με 3-0, ενώ το σκορ της ημέρας επιτεύχθηκε στη Βέροια, όπου η τοπική ομάδα καί η Καβάλα διαφήμισαν το ποδόσφαιρο καί οι γηπεδούχοι κέρδισαν με 4-2. Συνοπτικά τα αποτελέσματα της πρεμιέρας: Βέροια-Καβάλα 4-2, Απόλλων Αθ.-Ιωνικός 0-2, Ξάνθη-ΟΦΗ 2-1, Ολυμπιακός- Εθνικός 3-1, Παναχαϊκή-Ηρακλής 0-1, Προοδευτική-Αθηναϊκός 3-0, ΠΑΟΚ- ΑΕΚ 0-0 και Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 0-3.

Την πρώτη θέση στον προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο μπάσκετ, κατέκτησε η εθνική μας ομάδα των εφήβων.

Την πρώτη θέση στον προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο μπάσκετ οι αγώνες του οποίου διεξήχθησαν στο Αμβούργο, κατέκτησε αήττητη η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των εφήβων, κερδίζοντας σε αγώνα της πέμπτης ημέρας και την αντίστοιχη της Γερμανίας με 75-62.Το εισιτήριο για τα τελικά της Βουλγαρίας πήραν ακόμη Ρωσία και Ιταλία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: Δολλάριο ΗΠΑ προς 287,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159, 69, γαλλικό φράγκο προς 47,45, λίρα Αγγλίας προς 465,54, ελβετικό φράγκο προς 193,14, 100 ιταλικές λιρέτες προς 16,31, 100 γιεν Ιαπωνίας προς 240,44, λίρα Κύπρου προς 542,62 και η Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 313,83 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.Μόνο στα βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 13 έως 32 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Για τη Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 1 September 1997 - 7:00:14 UTC