Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δυο σεισμικές δονήσεις το πρωί σε Κοζάνη - Γρεβενά.
- Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την πορεία της οικονομίας.
- Λιτότητα στο κράτος το 1998 προανήγγειλε ο Γιάννος Παπαντωνίου.
- Θερμό φθινόπωρο στο χώρο της Παιδείας.
- Αρχές Σεπτεμβρίου οι αποφάσεις Καραμανλή για την ανασυγκρότηση της ΝΔ.
- Πρόοδος στη κατεύθυνση επίλυσης του Κυπριακού αναμένεται το 1998.
- Με κινητοποιήσεις απειλούν οι ΟΤΑ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την Ιταλία αντιμετωπίζει σήμερα στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η εθνική μας ομάδα των παίδων στο βόλεϊ.
- Την έβδομη θέση κατέλαβαν οι εθνικές μας ομάδες υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου.
- Σε φιλικό Ολυμπιακός νίκησε 130 - 93 την πρωταθλήτρια Ιταλίας Μπενετόν Τρεβίζο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δυο σεισμικές δονήσεις το πρωί σε Κοζάνη - Γρεβενά.

Δυο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4 και 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και με επίκεντρο την περιοχή Κοζάνης - Γρεβενών σημειώθηκαν λίγο μετα τις 6 το πρωί. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Χθες οι επιστήμονες προέβλεψαν αυξημένη σεισμική δραστηριότητα στον ελλαδικό χώρο μέχρι το 2010 και αναμένουν τουλάχιστον 27 σεισμούς μεγέθους 6 Ρίχτερ. Ηδη έχουν εντοπισθεί 25 περιοχές υψηλού σεισμικού κινδύνου.

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την πορεία της οικονομίας.

Η εκτέλεση του φετεινού προϋπολογισμού και η οικονομική πολιτική, που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση το επόμενο έτος, το στίγμα της οποίας θα δώσει ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στην ομιλία του στη ΔΕΘ θα είναι στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, που συνεδριάζει το πρωί υπο την προεδρία του, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί να μετάσχουν και οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εξωτερικών και Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Λιτότητα στο κράτος το 1998 προανήγγειλε ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Χρονιά λιτότητας για το κράτος θα είναι το 1998, δήλωσε χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου. Προέβλεψε ωστόσο οτι θα είναι και χρονιά ανάκαμψης. Επίσης διαβεβαίωσε οτι ο φετεινός προϋπολογισμός θα κλείσει χωρίς καμιά απόκλιση. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα στις δηλώσεις του κ.Παπαντωνίου κατηγορώντας την για ανικανότητα και για νέα σκληρή αντιλαική πολιτική.

Θερμό φθινόπωρο στο χώρο της Παιδείας.

Θερμό φθινόπωρο αναμένεται στο χώρο της Παιδείας. Η ΟΛΜΕ, η οποία αντιτίθεται στις αλλαγές, που προωθεί το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησε σύσκεψη με εκπροσώπους συλλόγων γονέων προκειμένου να καθοριστεί κοινό πλαίσιο δράσης. Την επόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίασης των Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης τους.

Αρχές Σεπτεμβρίου οι αποφάσεις Καραμανλή για την ανασυγκρότηση της ΝΔ.

Το πρωτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανακοινώσει ο Κώστας Καραμανλής τις οριστικές του αποφάσεις για την κομματική ανασυγκρότηση της ΝΔ. Ο Πρόεδρος της ΝΔ προτίθεται να δημιουργήσει πέντε έως επτά κύκλους κοινοβουλευτικής δράσης, τους οποίους θα αναλάβουν κορυφαία στελέχη του κόμματος και νέοι βουλευτές.

Πρόοδος στη κατεύθυνση επίλυσης του Κυπριακού αναμένεται το 1998.

Η κυπριακή κυβέρνηση έχει ετοιμάσει και μεθοδεύει τις αντιδράσεις της σε συνενόηση με την Ελλάδα σε περίπτωση που υλοποιηθούν οι τουρκικές απειλές για ενσωμάτωση των κατεχομένων. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Γιαννάκης Κασουλίδης, ο οποίος προέβλεψε οτι το 1998 θα σημειωθεί σημαντική πρόοδος προς την κατεύθυνση λύσης του Κυπριακού. Επίσης αποκάλυψε οτι τόσο ο ίδιος όσο και ο Ελληνας ομόλογός του, Θεόδωρος Πάγκαλος, θα επισκεφθούν ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να συζητήσουν την ενταξιακή πορεία της Κύπρου και τις τουρκικές απειλές.

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι ΟΤΑ.

Με δυναμικές κινητοποιήσεις απειλούν οι δήμαρχοι και κοινοτάρχες της χώρας αν το υπουργείο Οικονομικών δεν αποδώσει άμεσα στους ΟΤΑ ποσό 11 δις δρχ όπως είχε υποσχεθεί. Με επιστολή του προς τον υφυπουργό Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη, ο Δήμαρχος Αθηναίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Δημ. Αβραμόπουλος, αφήνει να εννοηθεί σαφώς ότι οι δήμοι θα προχωρήσουν ακόμα και σε αναστολή της λειτουργίας τους σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την Ιταλία αντιμετωπίζει σήμερα στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η εθνική μας ομάδα των παίδων στο βόλεϊ.

Στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Τεχεράνη, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ, η εθνική μας ομάδα των παίδων, η οποία μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κράτησε 2, 5 ώρες, επικράτησε στον ημιτελικό της Πολωνίας με 3-2 σετ.Σήμερα στον τελικό το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Ιταλία.

Την έβδομη θέση κατέλαβαν οι εθνικές μας ομάδες υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Με την έβδομη θέση στις βαλίτσες τους, θα επιστρέψουν στην Ελλάδα οι εθνικές μας ομάδες υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών από τη Σεβίλη, όπου διεξάγεται το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου. Η εθνική μας ομάδα των ανδρών, σε αγώνα κατάταξης επικράτησε 13-9 της Σλοβακίας.Αντίστοιχα η ομάδα των γυναικών επικράτησε 9-6 της αντίστοιχης της Γαλλίας και κατέκτησε την έβδομη θέση στη διοργάνωση.

Σε φιλικό Ολυμπιακός νίκησε 130 - 93 την πρωταθλήτρια Ιταλίας Μπενετόν Τρεβίζο.

Επιτυχημένο ήταν το τεστ που ήθελε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, πριν από τον επαναληπτικό αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης με την Μοζίρ,αφού οι "ερυθρόλευκοι" σε φιλικό αγώνα που έγινε το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, επικράτησαν του Πανιωνίου με 3-0. Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στην Ιταλία επικράτησε 130-93 της πρωταθλήτριας της χώρας,Μπενετόν Τρεβίζο. Εξάλλου, η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού στον πρώτο αγώνα για το διεθνές τουρνουά του Πέζαρο, επικράτησε 84-80 της τοπικής Σκαβολίνι.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 295,18 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,00, γαλλικό φράγκο προς 47,21, λίρα Αγγλίας προς 469,45, ελβετικό φράγκο προς 193,84, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,33, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 250,32, τη λίρα Κύπρου προς 541,94 και την ECU προς 313,22 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Οι ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, ο οποίος θα είναι σχεδόν αίθριος σε όλη τη χώρα, εκτός απο το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, όπου θα υπάρχουν νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το απόγευμα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 14 εως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 16 εως 30 και στα νησιά απο 22 εως 28 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 20 εως 29 και απο 17 εως 28 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 22 August 1997 - 7:00:14 UTC