Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εννέα χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ.
- Σύσκεψη για αύξηση των εσόδων προϋπολογισμού.
- Σκληραίνει τη στάση της έναντι της Τουρκίας η Ελλάδα.
- Καθησυχαστικές δηλώσεις Παπαζάχου για το ρήγμα του Πηλίου.
- Φθηνότερα απο τα μεσάνυχτα τα υγρά καύσιμα.
- Απόφαση του Αρείου Πάγου για τις εμπορικές μισθώσεις.
- Σε εξέλιξη πυρκαγιές στο Αλιβέρι και στη Θεσπρωτία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η Νίκη Ξάνθου κατέκτησε την πρώτη θέση και στο μίτινγκ του Μάλμοε.
- Υπογράφει σήμερα στον Ολυμπιακό ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας Ελμερ Μπένετ.
- Στον Ολυμπιακό ανήκει μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου 1998, ο Δημήτρης Παπανικολάου.
- Ηττα του Παναθηναϊκού απο τον Εθνικό και του ΠΑΟΚ απο τον ΟΦΗ σε φιλικά παιχνίδια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εννέα χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ.

Τον Οκτώβριο, κατά πάσα πιθανότητα, θα πραγματοποιηθεί ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός για την πρόσληψη 3000 ατόμων στο Δημόσιο, εκ των οποίων 500 στους ΟΤΑ. Συνολικά στη τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιηθούν 6.300 προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

Σύσκεψη για αύξηση των εσόδων προϋπολογισμού.

Εκτακτη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης πραγματοποιείται σήμερα, για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και την αναζήτηση τρόπων αύξησης των εσόδων του κράτους. Ανάλογη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τις επόμενεςημέρες υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, ο οποίος επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα απο τις καλοκαιρινές διακοπές.

Σκληραίνει τη στάση της έναντι της Τουρκίας η Ελλάδα.

Τις έντονες αντιδράσεις της Ελλάδας προκάλεσε η συνέντευξη του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Ετσεβίτ στην εφημερίδα "Χουριέτ", στην οποία ο Τούρκος ηγέτης καταφέρθηκε εναντίον της Ελλάδας, αλλά και της ΕΕ. Την Αθήνα αναμένεται να επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Κύπρου, ενω η ελληνική κυβέρνηση ξεκινά νέα διπλωματική εκστρατεία, ώστε να καταστεί σαφές στην Τουρκία, ότι σε περίπτωση που δεν αλλάξει τη στάση της στο Κυπριακό,η πορεία της προς την Ευρώπη θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Καθησυχαστικές δηλώσεις Παπαζάχου για το ρήγμα του Πηλίου.

Καθησυχαστικές δηλώσεις για το ρήγμα, που υπάρχει στην περιοχή του Πηλίου εκανε στο ΑΠΕ ο καθηγητής Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαζάχος. Σύμφωνα με τον κ. Παπαζάχο είναι σχεδόν απίθανο το ρήγμα αυτό να δώσει μεγάλο σεισμό τα προσεχή χρόνια.

Φθηνότερα απο τα μεσάνυχτα τα υγρά καύσιμα.

Μειωμένες ειναι απο τα μεσάνυχτα, μετά απο αρκετές εβδομάδες συνεχούς ανόδου οι τιμές των υγρών καυσίμων. Η βενζίνη πωλείται φθηνότερη κατά μία δραχμή το λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης κατά 2 δραχμές και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 1,70 δραχμές το λίτρο.

Απόφαση του Αρείου Πάγου για τις εμπορικές μισθώσεις.

Οι εμπορικές μισθώσεις που είχαν παραταθεί αναγκαστικά την τελευταία 5ετία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2041/1992 και λήγουν στο τέλος Αυγούστου, ισχύουν για αυτές οι αυξήσεις και ο τρόπος που είχαν συμφωνήσει τα δύο μέρη, ιδιοκτήτες - ενοικιαστές, με αρχική σύμβαση μίσωθσης, δηλαδή πριν από την παράταση, έκρινε ο Αρειος Πάγος με σχετική απόφασή του.

Σε εξέλιξη πυρκαγιές στο Αλιβέρι και στη Θεσπρωτία.

Σε εξέλιξη είναι οι πυρκαγιές στην κοινότητα Οκτανιά στο Αλιβέρι Ευβοίας και στη κοινότητα Καρτερίου της Θεσπρωτίας. Στις προσπάθειες κατάσβεσης παίρνουν μέρος δυνάμεις της Δασικής και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και τέσσερα αεροσκάφη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Νίκη Ξάνθου κατέκτησε την πρώτη θέση και στο μίτινγκ του Μάλμοε.

Μετά το διεθνές μήτινγκ της Μπελινζόνα, η Νίκη Ξάνθου κατέκτησε την πρώτη θέση και στο μήτινγκ του Μάλμοε που διεξήχθη χθες στη Στοκχόλμη. Η Ροδίτισσα πρωταθλήτρια που όπως είναι γνωστό, ήταν δεύτερη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας, στην τρίτη προσπάθεια είχε επίδοση στα 6 μέτρα 97 εκατοστά, ενώ είχε μια ακόμη έγκυρη προσπάθεια στα 6.91μ.

Υπογράφει σήμερα στον Ολυμπιακό ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας Ελμερ Μπένετ.

Ψήφο εμπιστοσύνης φαίνεται ότι πήρε από τον Ντούσαν Ιβκοβιτς, ο Ελμερ Μπένετ. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ, που την τελευταία εβδομάδα βρισκόταν στην Ιταλία μαζί με την ομάδα του Ολυμπιακού, σήμερα αναμένεται να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους ''ερυθρόλευκους`` έναντι 350.000 δολλαρίων.

Στον Ολυμπιακό ανήκει μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου 1998, ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Στον Ολυμπιακό ανήκει μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου 1998, ο Δημήτρης Παπανικολάου. Σύμφωνα με την απόφαση που πήρε η Διεθνής ομοσπονδία μπάσκετ, ο Παπανικολάου θα μπορεί να φορέσει τη φανέλα του ιταλικού συλλόγου από τις 8 Φεβρουαρίου, οπότε λήγει και το ιδιωτικό συμφωνητικό που έχει ο παίκτης με τους ``ερυθρόλευκους``.

Ηττα του Παναθηναϊκού απο τον Εθνικό και του ΠΑΟΚ απο τον ΟΦΗ σε φιλικά παιχνίδια.

Ο ΟΦΗ, νίκησε σε φιλικό αγώνα που έγινε χθες στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ με 3-2. Σε άλλους φιλικούς αγώνες, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Παναιγιάλειος- Απόλλων Αθ.0-3,Ηρακλής-Εθνική Κουβέϊτ 3-1,ΑΕΚ-Παναχαϊκή 3-2, Παναθηναϊκός- Εθνικός 0-1, Εθνικός Αστέρας-Πανιώνιος 3-2,Τρίκαλα- Βέροια 1-1, Αγ. Αθανάσιος-Ξάνθη 1-2 και Αθηναϊκός-Ιωνικός 1-2.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 294,39 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,85, γαλλικό φράγκο προς 47,16, λίρα Αγγλίας προς 470,06, ελβετικό φράγκο προς 192,92, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,30, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 249,14, τη λίρα Κύπρου προς 539,14 και την ECU προς 312,82 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός με νεφώσεις και σποραδικές βροχές ή καταιγίδες το απόγευμα, στη δυτική και ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 14 εως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 16 εως 32 και στα νησιά απο 22 εως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με τοπικές νεφώσεις, οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 20 εως 31 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο θα δείξει απο 17 μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 21 August 1997 - 7:00:17 UTC