Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανάληψη ευθύνης απο τους"Επαναστατικούς Πυρήνες" για έκρηξη βόμβας.
- Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλαν σωρεία παράνομων διορισμών.
- Εκτακτη σύσκεψη αύριο στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για τα έσοδα.
- Αντιδρούν οι καθηγητές στη κατάργηση της επετηρίδας.
- Ευθύνες στο Ντενκτάς απο Ρωσία για την έλλειψη προόδου στο Κυπριακό.
- Ερευνες για τον εντοπισμό Αμερικανού υπαξιωματικού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νέο πανελλήνιο ρεκόρ απο τη Νίκη Ξάνθου με άλμα 7 μέτρων και 3 εκατοστών.
- Πανελλήνιο ρεκόρ και στα 400 μέτρα στη κολύμβηση απο την Κάτια Σαρακατσάνη με 4 λεπτά, 55 δεύτερα και 80 εκατοστά.
- Η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρησης ανδρών δεν προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
- Ο Ολυμπιακός κέρδισε σε φιλικό την Μας Βερόνα 81-64.Σήμερα αναμένεται η απόφαση της ΦΙΜΠΑ για Παπανικολάου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανάληψη ευθύνης απο τους"Επαναστατικούς Πυρήνες" για έκρηξη βόμβας.

Απο θαύμα δεν υπήρξαν θύματα απο την έκρηξη βόμβας χθες στο γραφείο του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης, Στέλιου Παπαθεμελή, στο Σύνταγμα. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση "Επαναστατικοί Πυρήνες", που λίγα λεπτά πριν απο την έκρηξη προειδοποίησε τις εφημερίδες ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ. Ο κ. Παπαθεμελής απέδωσε την εις βάρος του τρομοκρατική ενέργεια στην πολιτική του στάση και τις θέσεις του για την τρομοκρατία και τα εθνικά θέματα.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλαν σωρεία παράνομων διορισμών.

Σωρεία παρανομων διορισμών στο δημόσιο κατήγγειλαν χθες στη Βουλή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που μετέχουν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλαν ότι έγιναν προσλήψεις από τα παράθυρα την ώρα που η κυβέρνηση δήλωνε δημόσια ότι οι προσλήψεις απαγορεύονται με βάση το νόμο 2190, το γνωστό νόμο Πεπονή. Ο υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης Τάσος Μαντέλης κατά την ομιλία του υποστήριξε ότι ``όλες οι παράνομες προσλήψεις πηγαίνουν και θα πηγαίνουν στον εισαγγελέα``.

Εκτακτη σύσκεψη αύριο στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για τα έσοδα.

Λιγότερο από δύο τις εκατό είναι το ποσοστό της υστέρησης των εσόδων του προϋπολογισμού δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρυς, ο οποίος πρόσθεσε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί το επόμενο διάστημα. Αύριο στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη για το θέμα αυτό. Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μεθοδεύει την επιβολή νεών φορολογικών μέτρων για να κλείσει τη μαύρη τρύπα του εφετινού προϋπολογισμού.

Αντιδρούν οι καθηγητές στη κατάργηση της επετηρίδας.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου στις συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ θα αποφασιστεί αν οι καθηγητές θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Η ΟΛΜΕ αντιτίθεται στη κατάργηση της επετηρίδας. Σήμερα οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί προγραμματίζουν πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Ευθύνες στο Ντενκτάς απο Ρωσία για την έλλειψη προόδου στο Κυπριακό.

Απαράδεκτα προκλητικοί και αδίστακτα υβριστικοί προς πάσα κατεύθυνση με στόχο την απόσχιση και τη διχοτόμηση της Κύπρου ηταν ο Ντενκτάς και η Τουρκία. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης ο οποίος τόνισε οτι αντίθετα η συμπεριφορά της ελληνοκυπριακής πλευράς υπήρξε άψογη και στους δυο γύρους των απευθείας συνομιλιών. Η Ρωσία κατηγόρησε το Ραούφ Ντενκτάς οτι ευθύνεται για την έλλειψη προοδου στις συνομιλίες του Μοντρέ.

Ερευνες για τον εντοπισμό Αμερικανού υπαξιωματικού.

Εξακολουθεί να παραμένει άφαντος απο τις 13 του μηνός ο 30χρονος Αμερικανός υπαξιωματικός της βάσης της Σούδας, Λάρι Γκονζάλες, υπεύθυνος για την αποκρυπτογράφηση δορυφορικών μηνυμάτων. Ερευνες για τον εντοπισμό του διεξάγει η ελληνική αστυνομία, ενώ δεν αποκλείεται να έρθουν στην Ελλάδα και πράκτορες του FBI.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ απο τη Νίκη Ξάνθου με άλμα 7 μέτρων και 3 εκατοστών.

Η δεύτερη παγκόσμια πρωταθλήτρια του μήκους Νίκη Ξάνθου εντυπωσίασε στο διεθνές μίτινγκ που έγινε στην Μπελινζόνα της Ελβετίας καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα 7 μέτρων και 3 εκατοστών. Η παλιά επίδοση ήταν 7.01 μέτρα και την είχε σημειώσει στα Χανιά κατά την διάρκεια του διεθνούς μίτινγκ "Βενιζέλεια".

Πανελλήνιο ρεκόρ και στα 400 μέτρα στη κολύμβηση απο την Κάτια Σαρακατσάνη με 4 λεπτά, 55 δεύτερα και 80 εκατοστά.

Ενα πανελλήνιο ρεκόρ που έστεκε "ακλόνητο" γιά 14 ολόκληρα χρόνια κατέρριψε η πρωταθλήτρια μας της κολύμβησης Κάτια Σαρακατσάνη κατά την διάρκεια των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Σεβίλη. Η Σαρακατσάνη κάλυψε τα 400 μέτρα μικτής ατομικής σε 4 λεπτά 55 δευτερόλεπτα και 80 εκατοστά, καταρρίπτοντας το ρεκόρ της Βιβής Πρωτόπαπα, που ήταν 4:55.90.

Η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρησης ανδρών δεν προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Εντυπωσιακή εμφάνιση που ωστόσο δεν συνοδεύτηκε από πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, πραγματοποίησε η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, η οποία ηττήθηκε με 5-4 από την αντίστοιχη της Κροατίας και έτσι τώρα θα διεκδικήσει μια από τις θέσεις 5-8.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε σε φιλικό την Μας Βερόνα 81-64.Σήμερα αναμένεται η απόφαση της ΦΙΜΠΑ για Παπανικολάου.

Ο Ολυμπιακός σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας που έγινε στη Φολγκέρια της Ιταλίας, επικράτησε 81-64 (ημίχρονο 42-20) της Μας Βερόνα. Πρώτος σκόρερ των ``ερυθρολεύκων`` αναδείχθηκε ο Καρνισόβας με 26 πόντους. Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται η απόφαση της ΦΙΜΠΑ στο θέμα Παπανικολάου.Ο παίκτης όπως είναι γνωστό διεκδικείται τόσο από τον Ολυμπιακό όσο και από την Κίντερ Μπολόνια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,97 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,98, γαλλικό φράγκο προς 47,19, λίρα Αγγλίας προς 469,23, ελβετικό φράγκο προς 192,94, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,85, τη λίρα Κύπρου προς 538,96 και την ECU προς 312,91 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα,εκτός απο το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, όπου προβλέπονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 14 εως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 16 εως 31 και στα νησιά απο 22 εως 29 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα με λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 20 μέχρι 31 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί τοπική βροχή, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το θερμόμετρο θα δείξει 17 με 27 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 20 August 1997 - 6:00:16 UTC