Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επιμένει ο Ντενκτάς στους εκβιασμούς του για μη ένταξη της Κύπρου στην κοινότητα.
- ``Δεν θα υποδείξει ο Ντενκτάς τι θα πράξει η ΕΕ`` δηλώνει Βρετανός επίσημος.
- Ευχή να γίνει μόνιμη η ύφεση που παρατηρείται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εξέφρασε Οικουμενικός Πατριάρχης.
- Εκατοντάδες δημοσιογράφοι σε αναζήτηση της Νταϊάνας στο Αιγαίο.
- Υπερέχει η Αθήνα της Ρώμης για την Ολυμπιάδα του 2004 αναφέρει μελέτη επιστημόνων.
- Επιστρέφουν οι εκδρομείς του τριημέρου της Παναγίας.
- Νέες αντιδράσεις στο σχέδιο "Καποδίστριας". Δεν κάνω πίσω τονίζει ο Αλέκος Παπαδόπουλος.
- Τέλος υπέρ της Φωκίδας ζητούν από την ΕΥΔΑΠ οι κάτοικοι του νομού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επιμένει ο Ντενκτάς στους εκβιασμούς του για μη ένταξη της Κύπρου στην κοινότητα.

Επιμένει ο Ραούφ Ντενκτάς στους εκβιασμούς του που οδήγησαν σε ναυάγιο τις συνομιλίες για το Κυπριακό στο Μοντρέ. Ο Ντενκτάς δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν εξελίξεις στο Κυπριακό, πριν η Ευρωπαϊκή Ενωση πάρει τελική απόφαση για ένταξη της Κύπρου. Ο τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Ινάλ Μπατού, εμφανίστηκε ικανοποιημένος για τις συνομιλίες του Μοντρέ, ενώ για τη συμμετοχή του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, τόνισε ότι θα πρέπει να εργαστεί ως καταλύτης και όχι να προσπαθήσει να επιβάλει ένα σχέδιο στις δύο κοινότητες.

``Δεν θα υποδείξει ο Ντενκτάς τι θα πράξει η ΕΕ`` δηλώνει Βρετανός επίσημος.

Από την πλευρά του, ο κ. Χόλμπρουκ δήλωσε ότι δεν θεωρεί ακόμα ώριμες τις συνθήκες για να αρχίσει την παρέμβαση, του και ότι αντ' αυτού θα επισκευθεί την περιοχή ο νέος ειδικός συντονιστής για το Κυπριακό Τόμας Μίλερ. Αποστομωτική απάντηση στους εκβιασμούς του Ντενκτάς έδωσε ο ειδικός αντιπρόσωπος της Βρετανίας για το Κυπριακό Σέρ Ντέιβιντ Χάνι,τονίζοντας ότι η τουρκική πλευρά, δεν έχει δικαίωμα να λέει στην Ευρωπαική Ενωση τι θα πράξει.

Ευχή να γίνει μόνιμη η ύφεση που παρατηρείται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εξέφρασε Οικουμενικός Πατριάρχης.

Την ευχή, η ύφεση που παρατηρείται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, να σταθεροποιηθεί και να μετατραπεί σε μόνιμη κατάσταση ειρήνης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης, εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που συνεχίζει την επισκεψή του στη Χίο. Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας δεν παρέλειψε ν' αναφερθεί και στην ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, η οποία, όπως παρατήρησε, παραμένει σε αφιλόξενα ίσως γιά κάποιους μέρη.

Εκατοντάδες δημοσιογράφοι σε αναζήτηση της Νταϊάνας στο Αιγαίο.

Στην περιοχή όμως βρίσκονται εκατοντάδες φωτορεπόρτερ που προσπαθούν να εντοπίσουν την πριγκήπισσα Νταϊάνα, η οποία βρίσκεται "ιγκόγκνιτο" στην Ελλάδα, για ολιγοήμερη κρουαζιέρα στο Αιγαίο.

Υπερέχει η Αθήνα της Ρώμης για την Ολυμπιάδα του 2004 αναφέρει μελέτη επιστημόνων.

Η ΑΘήνα υπερέχει της Ρώμης για τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004 σύμφωνα με μελέτη ομάδας επιστημόνων, αλλά και αναφορά της επιτροπής αξιολόγησης της ΔΟΕ. Πλεονεκτεί στο ολοκληρωμένο επιχειρησιακό της σχέδιο, την υψηλού επιπέδου αθλητική υποδομή, την πείρα στη διοργάνωση διεθνών αγώνων και τη γεωπολιτική της θέση. Η Ρώμη μειονεκτεί λόγω σοβαρών περιβαλλοντικών και κυκλοφοριακών προβλημάτων, πολιτικής αστάθειας και υψηλών ποσοστών εγκληματικότητας.

Επιστρέφουν οι εκδρομείς του τριημέρου της Παναγίας.

Το δρόμο της επιστροφής πήραν χιλιάδες κάτοικοι των αστικών κέντρων, που εκμεταλλευόμενοι το τριήμερο της Παναγίας, κατέφυγαν στην επαρχία. 'Ομως και αυτή η έξοδος δεν ήταν αναίμακτη, καθώς από την Πέμπτη που άρχισε η έξοδος μέχρι την Κυριακή, 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 358 τραυματίσθηκαν, σε 238 τροχαία ατυχήματα.

Νέες αντιδράσεις στο σχέδιο "Καποδίστριας". Δεν κάνω πίσω τονίζει ο Αλέκος Παπαδόπουλος.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του προγράμματος αναγκαστικών συνενώσεων ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ πργματοποίησαν οι κάτοικοι της κοινότητας Μικρόπολη Δράμας. Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέκος Παπαδόπουλος δήλωσε στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ ότι δεν θα αφήσει ``τους τερμίτες και τα μικροσυμφέροντα που απομυζούν την ελληνική επαρχία`` να ματαιώσουν την εφαρμογή του σχεδίου ΚΑΠΟΔνΣΤΡΙΑΣ.

Τέλος υπέρ της Φωκίδας ζητούν από την ΕΥΔΑΠ οι κάτοικοι του νομού.

Συγκέντρωση όμως είχαμε και στο Φράγμα του Μόρνου, από κατοίκους της Φωκίδας. Αίτημά τους είναι να καθιερωθεί πάγιο ειδικό τέλος υπέρ του νομού ίσο με 6% του τζίρου της Εταιρείας Υδάτων της Αθήνας, που γίνεται με βάση το νερό το οποίο διοχετεύεται στην πρωτεύουσα από τη λίμνη του Μόρνου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δυσκολεύτηκαν αρκετά από τις γερμανίδες αντίπαλές τους οι ελληνίδες υδατοσφαιρίστριες αλλά επικράτησαν τελικώς με 7-5 στον πέμπτο και τελευταίο αγώνα τους γιά την α' φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Σεβίλης. Η ελληνική ομάδα ολοκλήρωσε αήττητη τα παιχνίδια της και πέρασε στην 8άδα κατακτώντας την πρώτη θέση στον όμιλο της, ενώ δεύτερη ήταν η Ουγγαρία και τρίτη η Γερμανία. Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, την οποία ωστόσο έχει νικήσει σε πρόσφατες αναμετρήσεις.

Μετά από κλήρωση που έγινε στην Σεβίλη για τον α' γύρο του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας στην υδατοσφαίριση, η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Χαλκίδας θα αντιμετωπίσει στην πόλη Χάμ της Γερμανίας την τοπική Ρότε 'Ερντε, την γαλλική Σεν Ζάν ντ' Ανζελί και την τουρκική Τσιναλιάντα, ενώ η Χίος θα υποδεχθεί στην έδρα της την ισπανική Μεντιτεράνι, τη ρωσική Τσε-Ες- Κα Μόσχας, τη γαλλική Σετέ και την εκπρόσωπο της Μάλτας. Οι αγώνες θα γίνουν 31/10-2/11.

Σε αγώνες για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Εδεσσαϊκός-ΠΑΣ Πρέβεζα 2- 0 Μαρκό-Δόξα Δράμας 4-0 Εθνικός Αστέρας-Παναιγιάλειος 3-1 Καλαμαριά-Πάμισσος Μεσσήνης 2- 0 'Αγιος Νικόλαος-Πανσερραϊκός 5-2 Καλλιθέα-Ναυπακτιακός Αστέρας 2-1 Παναργειακός-Αγία Ελεούσα 1- 1 Ελευσίνα-Κόρινθος 5-0 Πύργος-Παναιτωλικός 0-4 Ιάλυσος Ρόδου-Λάρισα 2- 0 Αναγέννηση 'Αρτας-'Αρης 0-0 Εργοτέλης-Καστοριά 3-2 Αναγέννηση Καρδίτσας-Δόξα Βύρωνα 3-0 Τύρναβος-Ορέστης 0-3 Αγροτικός Αστέρας-Κοζάνη 4-1 Απόλλων Λάρισας-Γιάννινα 1-0 Ορφέας Αλεξανδρούπολης-Κερατσίνι 0-0 Κέρκυρα-Ολυμπιακός Βόλου 3-0 Νάουσα-Αετός Σκύδρας 0- 2 Αιγάλεω-Αμπελόκηποι 2-1 Ρέθυμνο-Πιερικός 1-1 Ποσειδών Μηχανιώνας-Αιολικός 0- 1 Αναμένονται τα αποτελέσματα των συναντήσεων Τρίκαλα-Λύκοι και Νίκη Βόλου-Λεβαδειακός Οι επαναληπτικές συναντήσεις θα γίνουν στις 24 Αυγούστου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 293,30 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,51, γαλλικό φράγκο προς 47,31, λίρα Αγγλίας προς 463,76, ελβετικό φράγκο προς 193,14, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,30, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,33, τη λίρα Κύπρου προς 541,60 και την Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 313,23 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά το απόγευμα της ίδιας μέρας στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου, ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά μέτριοι και τοπικά στο νότιο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 17 μέχρι 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 μέχρι 33 και στα νησιά από 22 μέχρι 29 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία από 20 μέχρι 32 και από 19 μέχρι 31 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν τη Δευτέρα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 17 August 1997 - 18:00:18 UTC