Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας εναντίον του διοικητή της Γενικής Ασφάλειας Αττικής Γιάννη Παπαδάκη και τριών άλλων αστυνομικών του τμήματος λεσχών και παιγνιδιών.
- Αδιάλλακτος ο Ντενκτάς. Αδιέξοδο στις συνομιλίες του με Κληρίδη στο Μοντρέ για το Κυπριακό.
- Η Τουρκία τερμάτισε το μορατόριουμ έξι εβδομάδων στο Αιγαίο.
- Παλλαϊκή συμμετοχή και θρησκευτική κατάνυξη χθες στις γιορτές για την Θεοτόκο και την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.
- Τριήμερη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Χιο.
- Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας δύο γουνεμπόρων στην Καστοριά.
- Κρατείται στη Σάμο Τούρκος δουλέμπορος που μετέφερε πενήντα ιρακινούς λαθρομετανάστες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η ελληνίδα πρωταθλήτρια της συχρονισμένης κολύμβησης, Χριστίνα Θαλασσινίδου, πήρε την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
- Η Θράκη τίμησε τον πρωταθλητή του ακοντισμού Κώστα Γκατσιούδη.
- Τρίτη νίκη πέτυχε η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας εναντίον του διοικητή της Γενικής Ασφάλειας Αττικής και τριών άλλων αστυνομικών του τμήματος λεσχών και παιγνιδιών.

Ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας άσκησε ο εισαγγελέαςΠρωτοδικών Γεώργιος Γεράκης, κατά του διοικητή της Γενικής Ασφάλειας Αττικής, Γιάννη Παπαδάκη και τριών άλλων αστυνομικών, που υπηρετούν στο τμήμα λεσχών και τυχερών παιγνιδιων.Η δίωξη ασκήθηκε μετά την προκαταρκτική έρευνα που έκανε ο κ.Γεράκης με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου στα οποία καταγγέλονταν ότι κατ`εντολή ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. είχαν αφεθεί ελεύθερα 15 ατομα, που συνελήφθησαν πριν από ένα τρίμηνο σε χαρτοπαιχτική λέσχη της οδού Πατησίων 10 και είχαν οδηγηθεί στην Ασφάλεια.

Αδιάλλακτος ο Ντενκτάς. Αδιέξοδο στις συνομιλίες του με Κληρίδη στο Μοντρέ για το Κυπριακό.

Σε πλήρες αδιέξοδο οδηγήθηκε ο δεύτερος γύρος των διακοινοτικών συνομιλιών για το Κυπριακό, στις εκ του σύνεγγυς διαπραγματεύσεις Γλαύκου Κληρίδη και Ραούφ Ντενκτάς, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, που διεξήχθησαν στο Μοντρέ της Ελβετίας.Ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης,δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ότι άν υπάρξει επέμβαση στη διαδικασία των συνομιλιών για την ένταξη δεν θα συνεχίσει τις διακοινοτικές διαπραγματεύσεις. Ο Ραούφ Ντενκτάς απείλησε με διχοτόμηση, αν η Κύπρος ενταχθεί στην Κοινότητα.

Η Τουρκία τερμάτισε το μορατόριουμ έξι εβδομάδων στο Αιγαίο.

Η Τουρκία τερμάτισε το μορατόριουμ που ίσχυε στο Αιγαίο τις προηγούμενες έξι εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Σερμέτ Ατατσανλί, προσθέτοντας ότι τα μέτρα αυτά εντάσσονται στις διπλωματικές προσπάθειες του ΓΓ του ΝΑΤΟ Χαβιέρ Σολάνα γιά την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Παλλαϊκή συμμετοχή και θρησκευτική κατάνυξη χθες στις γιορτές για την Θεοτόκο και την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με παλλαϊκή συμμετοχή, λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη γιορτάσθηκε χθες σε όλη τη χώρα η Κοίμηση της Θεοτόκου και η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν η Τήνος, η Πάρος και η Παναγία Σουμελά καθώς και το Μοναστήρι του Απόστολου Ανδρέα στα κατεχόμενα της Κύπρου, όπου για πρώτη φορά επετράπη η μετάβαση 600 προσκυνητών. Στην καθιερωμένη δεξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων προς τιμήν της πολιτικής ηγεσίας,ο Ακης Τσοχατζόπουλος, δήλωσε ότι η κατάσταση που διαμορφώθηκε τον τελευταίο καιρό με τον περιορισμό στο ελάχιστο των παραβιάσεων και παραβάσεων της τουρκικής αεροπορίας, μπορεί να συνεχιστεί. Με βάση αυτή την κατάσταση, τόνισε ο κ.Τσοχατζόπουλος, μπορούμε να συζητήσουμε μετά του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, τις ελληνικές προτάσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας Παπούλια-Γιλμάζ το 1988 στη Βουλιαγμένη.

Τριήμερη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Χιο.

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Χίο πραγματοποιεί από σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος, προσκεκλημένος της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου. Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας θα αναγορευθεί επίτιμος Πρόεδρος της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, θα χωροστατίσει σε θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό και θα επισκεφθεί γειτονικά νησιά.

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας δύο γουνεμπόρων στην Καστοριά.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών της διπλής δολοφονίας σε βάρος του γουνοποιού Σάββα Γιλαντζίδη 50 ετών και του γιού του Ανέστη,24 χρόνων,στο κέντρο της Καστοριάς.

Κρατείται στη Σάμο Τούρκος δουλέμπορος που μετέφερε πενήντα ιρακινούς λαθρομετανάστες.

Κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Σάμου ο Τούρκος δουλέμπορος Κεντίρ Χαγιασκί, 29 χρόνων, που συνελήφθη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμου και Αγαθονησίου να μεταφέρει με ξύλινη βάρκα, πενήντα Ιρακινούς λαθρομετανάστες,κουρδικής καταγωγής. Ο τούρκος, οποίος είχε πάρει 1.500 δολλάρια από τον καθένα για τη μεταφορά τους στο Αγαθονήσι, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια της συχρονισμένης κολύμβησης, Χριστίνα Θαλασσινίδου, πήρε την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Τελικά η Σεβίλη δεν ήταν τυχερή για τη Χριστίνα Θαλασσινίδου. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια της συχρονισμένης κολύμβησης, στον τελικό του σόλο δεν κατάφερε να κατακτήσει το 6ο μετάλλιο στην καριέρα της σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κατακτώντας τελικά την 4η θέση με 95.240 βαθμούς.

Η Θράκη τίμησε τον πρωταθλητή του ακοντισμού Κώστα Γκατσιούδη.

Η Θράκη τίμησε τον πρωταθλητή του ακοντισμού Κώστα Γκατσιούδη, ο οποίος σκόρπισε περηφάνεια στη χώρα μας, με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο 6ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που διεξήχθη στην Αθήνα. Οι εκδηλώσεις για τον Ελληνα πρωταθλητή, έγιναν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το ακριτικό Διδυμότειχο. Σε μια λαμπρή τελετή, που έγινε στο Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, φορείς της πόλης απένειμαν στον παγκόσμιο πρωταθλητή, αναμνηστικές πλακέτες και σύμβολα.

Τρίτη νίκη πέτυχε η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Την τρίτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στη Σεβίλη της Ισπανίας, καθώς επικράτησε 8-2 της της Γιουγκοσλαβίας.Σήμερα η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία, ενώ τη Κυριακή θα κοντραριστεί με τη Γερμανία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 293,30 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,51, γαλλικό φράγκο προς 47,31, λίρα Αγγλίας προς 463,76, ελβετικό φράγκο προς 193,14, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,30, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,33, τη λίρα Κύπρου προς 541,60 και την ECU προς 313,23 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, εκτός από τα Ηπειρωτικά, όπου ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι Βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 16 με 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 32 και στα νησιά 22 με 29 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 19 με 31 και 18 με 30 αντίστοιχα, θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 16 August 1997 - 11:00:15 UTC