Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Καθολική αποδοκιμασία προς τον Πρίμο Νεμπιόλο απο κυβερνητικά στελέχη και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
- Λαχτάρησαν οι 26 επιβάτες αεροσκάφους της Ολυμπιακής,κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης.
- Αλβανός εργάτης βρέθηκε νεκρός κάτω απο τόννους χώματα μετά απο κατολίσθηση σε οικοδομή του Χαλανδρίου.
- Επίσκεψη στο Βελιγράδι θα πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός στο τέλος του έτους.
- Οι στιγμές ειναι δύσκολες δήλωσε ο Γλαύκος Κληρίδης σχετικά με τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το Κυπριακό στο Μοντρέ της Ελβετίας.
- Ολοκληρώνεται η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων απο την Εφορία.
- Κύκλωμα τοκογλυφίας λειτουργούσε σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας.
- Εκτακτα μέτρα σε Πειραιά και Ραφήνα ενόψει της μετακίνησης εκδρομέων προς την Τήνο και την Πάρο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 5-3 τη σλοβακική Σπάρτακ Τρνάβα. - Βήμα πρόκρισης στο κυπέλλο ΟΥΕΦΑ έκανε και ο ΟΦΗ, αφού αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα με την Κνατσπιρουφελάγκ.
- Απόψε ο Ολυμπιακός,αντιμετωπίζει στο Ολυμπιακό στάδιο την Μοζίρ Λευκορωσίας για την προκριματική φάση του τσάμπιονς λιγκ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Καθολική αποδοκιμασία προς τον Πρίμο Νεμπιόλο απο κυβερνητικά στελέχη και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Καθολική ήταν η αποδοκιμασία απο κυβερνητικά στελέχη και τα κόμματα της αντιπολίτευσης προς τον Πρίμο Νεμπιόλο, γιά τις ανθελληνικές δηλώσεις πού έκανε λίγο πριν αναχωρήσει από τη χώρα μας. Ο υπουργός Εξωτερικών, Θόδωρος Πάγκαλος δήλωσε ότι ο Πρίμο Νεμπιόλο διέπραξε μεγάλη απρέπεια καί παρέβη τον βασικό κανόνα κάθε αθλητικού παράγοντα καί κάθε φιλάθλου, πού είναι να μην ανακατεύει την πολιτική με τα σπορ. Συγχαρητήριες επιστολές για την άψογη διοργάνωση του 6-ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου από τη χώρα μας, έστειλαν στον Πρόεδρο της ΕΟΑ, Λάμπη Νικολάου, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ και ο Πρόεδρος της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μάριο Πεσκάντε.

Λαχτάρησαν οι 26 επιβάτες αεροσκάφους της Ολυμπιακής,κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης.

Αεροσκάφος της Ολυμπιακής κατά την προσγείωση του χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης βγήκε από το διάδρομο προσγείωσης και σταμάτησε σε χωράφια, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας από τους 26 επιβάτες και τα 9 μέλη του πληρώματος.Το Μπόϊνγκ 727 εκτελούσε την πτήση 171 Αθήνα -Θεσσαλονίκη - Φρανκφούρτη και το ατύχημα οφείλεται στη μεγάλη ολισθηρότητα του αεροδιαδρόμου, εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής. Οι 26 επιβάτες του αεροσκάφους ταξίδεψαν στη Φρανκφούρτη με άλλο αεροσκάφος του εθνικού αερομεταφορέα.

Αλβανός εργάτης βρέθηκε νεκρός κάτω απο τόννους χώματα μετά απο κατολίσθηση σε οικοδομή του Χαλανδρίου.

Βρέθηκε χθες το βράδυ στις 10 το πτώμα του 32χρονου Αλβανού Λέαντρο Μπέντον, ο οποίος είχε καταπλακωθεί απο τόννους χωμάτων σε θεμέλια αναγειρόμενης οικοδομής στο Χαλάνδρι, μετά απο κατολίσθηση λόγω της νεροποντής. Η αστυνομία αναζητεί τους υπεύθυνους,γιατί στην οικοδομή δεν είχαν ληφθεί - κατά τις αρχές - τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.

Επίσκεψη στο Βελιγράδι θα πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός στο τέλος του έτους.

Επίσκεψη στο Βελιγράδι θα πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός,Κώστας Σημίτης, στα τέλη του τρέχοντος έτους. Αυτό έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση και τις συνομιλίες που ειχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, Θεόδωρος Πάγκαλος και της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, Μίλαν Μιλουτίνοβιτς. Οι δυο άνδρες εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε προσπάθεια αναθεώρησης της Συμφωνίας του Ντέιτον.

Οι στιγμές ειναι δύσκολες δήλωσε ο Γλαύκος Κληρίδης σχετικά με τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το Κυπριακό στο Μοντρέ της Ελβετίας.

Δυο νέες συναντήσεις ειχαν χθες στο Μοντρέ της Ελβετίας ο Πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς, υπο την αιγίδα του ΟΗΕ. Ο κ.Κληρίδης αμέσως μετά δήλωσε οτι οι στιγμές ειναι δύσκολες και ο Ντιέγκο Κόρντοβεζ μας έδωσε ενα έγγραφο το οποίο μελετήσαμε και θα τοποθετηθούμε. Με το τέλος των απογευματινών συνομιλιών Κληρίδη - Ντενκτάς ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε οτι οι συνομιλίες ηταν πολύ χρήσιμες και πρόσθεσε οτι οι δυο πλευρές έχουν ανακοινώσει στον εκπρόσωπο του ΟΗΕ οτι δεν πρόκειται να υπάρξει κοινή ανακοίνωση.

Ολοκληρώνεται η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων απο την Εφορία.

Ολοκληρώνεται τις προσεχείς ημέρες η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων, το 40% των οποίων ειναι πιστωτικά,και το 60% χρεωστικά, όπως ανακοινώθηκε απο το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, νέα έξοδο πραγματοποιούν οι "ράμπο" της εφορίας, οι οποίοι θα κάνουν ελέγχους σε επιχειρήσεις που έχουν ανέλεγκτες χρήσεις από τον Ιανουάριο του 1993.

Κύκλωμα τοκογλυφίας λειτουργούσε σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας.

Κύκλωμα τοκογλυφίας που λειτουργούσε σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας αποκάλυψε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για παραλιακό κέντρο, όπου είχε στηθεί παρατράπεζα που δάνειζε εμπόρους, επιχειρηματίες γενικότερα, αλλά και γιατρούς και άλλους επιστήμονες με επιτόκιο 10% το μήνα, δηλαδή με 120% το χρόνο.

Εκτακτα μέτρα σε Πειραιά και Ραφήνα ενόψει της μετακίνησης εκδρομέων προς την Τήνο και την Πάρο.

Εκτακτα μέτρα θα πάρουν τα λιμεναρχεία του Πειραιά και της Ραφήνας, ενόψει της αυξημένης κίνησης, που αναμένεται προς τα νησιά των Κυκλάδων και κυρίως προς την Τήνο και την Πάρο, με αφορμή τον εορτασμό της Παναγίας. Για την εξυπηρέτηση των επιβατών θα γίνουν έκτακτα δρομολόγια ενώ θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι και δεν θα επιτρέπεται η είσοδος ατόμων και οχημάτων χωρίς εισιτήριο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 5-3 τη σλοβακική Σπάρτακ Τρνάβα.

Ο ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα του για την Β' προκριματική φάση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ που έγινε στο γήπεδο της Τούμπας, παρουσία 35.000 θεατών νίκησε 5-3 την σλοβακική Σπάρτακ Τρνάβα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης που βρέθηκε στο 27` να χάνει με 3-0,βρήκε το κουράγιο και αντεπιτέθηκε, ισοφάρισε στο τέλος του ημίχρονο και στην επανάληψη σημείωσε δύο ακόμη τέρματα για να πάρει τελικά μια μεγάλη νίκη με 5-3.Το επαναληπτικό παιχνίδι θα διεξαχθεί 26 του μήνα στη Σλοβακία.

Βήμα πρόκρισης στο κυπέλλο ΟΥΕΦΑ έκανε και ο ΟΦΗ, αφού αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα με την Κνατσπιρουφελάγκ.

Βήμα πρόκρισης στον πρώτο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ έκανε ο ΟΦΗ, αφού στον πρώτο αγώνα για την Β' προκριματική φάση της διοργάνωσης που έγινε στο Ρέικιαβικ, αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα με την Κνατσπιρουφελάγκ. Ο ΟΦΗ εμφανίστηκε διπρόσωπος στο αποφασιστικό αυτό παιχνίδι με την ισλανδική ομάδα,αλλά κατάφερε να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ετσι η ομάδα της Κρήτης είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, αφού ο επαναληπτικός, θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες στο Ηράκλειο.

Απόψε ο Ολυμπιακός,αντιμετωπίζει στο Ολυμπιακό στάδιο την Μοζίρ Λευκορωσίας για την προκριματική φάση του τσάμπιονς λιγκ.

Τη σκυτάλη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από ΠΑΟΚ και ΟΦΗ παίρνει σήμερα ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει το βράδυ στις 9.15 στο Ολυμπιακό στάδιο την Μοζίρ Λευκορωσίας για την προκριματική φάση του τσάμπιονς λιγκ. Οι ``ερυθρόλευκοι`` χρειάζονται οπωσδήποτε τη νίκη και μάλιστα χωρίς να δεχθούν τέρμα,για να αισθάνονται πιο άνετα στον επαναληπτικό που θα γίνει στη Λευκορωσία στις 26 του μήνα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 295,28 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,74, γαλλικό φράγκο προς 47,11, λίρα Αγγλίας προς 468,62, ελβετικό φράγκο προς 193,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,26, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 254,73, τη λίρα Κύπρου προς 540,65 και την ECU προς 312,41 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστεί και σήμερα ο άστατος καιρός σε όλη τη χώρα με νεφώσεις και βροχές ή καταιγίδες στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 15 με 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 32 και στα νησιά 20 με 29. Συννεφιά με βροχή ή καταιγίδα το απόγευμα, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 19 με 30 και 18 με 29 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 13 August 1997 - 7:00:14 UTC