Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-08-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση του δεύτερου γύρου των απευθείας συνομιλιών Κληρίδη-Ντενκτάς, αύριο στο Μοντρέ.
- Κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έγινε το μνημόσυνο των δύο ηρώων Κυπρίων, Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.
- Βιβλική καταστροφή σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών, στη Λάρισα, απο χαλάζι μεγέθους καρυδιού.
- Τετραμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε στα Μουδανιά σε τροχαίο δυστύχημα.
- Ασυνείδητος οδηγός παρασύρει και σκοτώνει μοτοσυκλετιστή και εγκαταλείπει αβοήθητο το θύμα του.
- Νεογέννητο κοριτσάκι, που γεννήθηκε πρόωρα, πιθανόν από λαθρομετανάστες, εγκαταλείφθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
- Τρεις προσπάθειες πυρκαγιάς, σημειώθηκαν στην Πάτρα, με διαφορά ενός τετάρτου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση του δεύτερου γύρου των απευθείας συνομιλιών Κληρίδη-Ντενκτάς, αύριο στο Μοντρέ.

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην Ελληνοκυπριακή πλευρά, για την έκβαση του δεύτερου γύρου των απευθείας συνομιλιών Κληρίδη - Ντενκτάς, στο Μοντρέ της Ελβετίας.Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ραούφ Ντενκτάς θα αξιώσει να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένταξη της Κύπρου στην Κοινότητα και να μην εγκατασταθούν οι ρωσικοί πύραυλοι S-300. Ο Αξιωματούχος του ΟΗΕ Γκουστάβ Φεϋσσέλ δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Εθνη αναμένουν οι δύο ηγέτες να συμφωνήσουν σε μια κοινή θέση για να προχωρήσει η περαιτέρω διαδικασία.

Κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έγινε το μνημόσυνο των δύο ηρώων Κυπρίων, Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε στο Παραλίμνι το μνημόσυνο με την αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους απο τη δολοφονία των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, από την τουρκική εθνικιστική οργάνωση Γκρίζοι Λύκοι. Δεκάδες αστυνομικοί και κυανόκρανοι απαγόρευσαν σε μοτοσυκλετιστές να μεταβούν στον τόπο της δολοφονίας, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Βιβλική καταστροφή σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών, στη Λάρισα, απο χαλάζι μεγέθους καρυδιού.

Βιβλική καταστροφή προκάλεσε στην παραγωγή Βαμβακιού, καλαμποκιού και άλλων καλλιεργιών, το χαλάζι, μεγέθους καρυδιού, που έπληξε 17 κοινότητες του νομού Λαρίσης. Υπολογίζεται ότι πάνω από 20 χιλιάδες στρέμματα καλλιεργιών καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που συνόδευσαν τη χαλαζόπτωση, ξερίζωσαν δένδρα και παρέσυραν στέγες σπιτιών.Τις προσεχείς ημέρες αρχίζει η καταγραφή των ζημιών.

Τετραμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε στα Μουδανιά σε τροχαίο δυστύχημα.

Τετραμελής οικογένεια απο την Αθήνα ξεκληρίστηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Μουδανιών όταν ΙΧ που οδηγούσε η 42χρονη Δέσποινα Δημητρίου, απο τη Θεσσαλονίκη, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούσθηκε πλαγιομετωπικά με άλλο ΙΧ το οποίο έπεσε απο γέφυρα ύψους περίπου πέντε μέτρων. Νεκροί είναι Ο Ανδρέας Ανδρουτσόπουλος, η συζυγός του Γαβριέλα και τα δύο τους παιδιά, Παναγιώτα, 10 χρόνων και Γιώργος, 7 χρόνων.

Ασυνείδητος οδηγός παρασύρει και σκοτώνει μοτοσυκλετιστή και εγκαταλείπει αβοήθητο το θύμα του.

Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του τον οδηγό μοτοσυκλέτας, Γιώργο Μουρατίδη, 37 ετών και τον εγκατέλειψε αβοήθητο στην άσφαλτο. Το δυστυχημα έγινε στο Καματερό στην Αθήνα και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το αυτοκίνητο ηταν μάρκας Γιούγκο λευκού χρώματος. Η αστυνομία αναζητά τον ασυνείδητο οδηγό.

Νεογέννητο κοριτσάκι, που γεννήθηκε πρόωρα, πιθανόν από λαθρομετανάστες, εγκαταλείφθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Αρτιμελές κοριτσάκι, βάρους ενός κιλού και εκατό γραμμαρίων,άφησε άγνωστος άνδρας έξω απο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το νεογέννητο παρουσίαζε αναπνευστικά προβλήματα και ότι γεννηθεί πρόωρα. Λίγο αργότερα άνδρας που μιλούσε σπασμένα ελληνικά τηλεφώνησε στο νοσοκομείο και ρώτησε για την τύχη του μωρού. Οταν οι γιατροί του είπαν πως είναι καλά, έκλεισε το τηλέφωνο.

Τρεις προσπάθειες πυρκαγιάς, σημειώθηκαν στην Πάτρα, με διαφορά ενός τετάρτου.

Σε απόπειρες εμπρησμού αποδίδουν οι αρχές της Πάτρας τις τρείς πυρκαγιές που ξέσπασαν, με διαφορά ενός τετάρτου τις παρυφές της πόλης χωρίς ευτυχώς να πάρουν διαστάσεις, χάρη στην εγκυρη επέμβαση της πυροσβεστικής. Η πρώτη φωτιά ξεσπασε κοντά στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος, η δεύτερη στην πυκνοκατοικημένη περιοχή της Ανθούπολης και η τρίτη πάνω απο το Δασύλλιο, στο δρόμο προς το όρος Παναχαϊκόν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυλαία των αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου, τους οποίους διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η Ελλάδα, σε μια στιγμή μάλιστα, που σε 25 μέρες θα ανακοινωθεί η πόλη που θα αναλάβει τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004, μια διοργάνωση που διεκδικεί με πολλές αξιώσεις η Αθήνα. Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας επιτροπής Πρίμο Νεμπιόλο, δήλωσε οτι δεν σκέφτηκε ποτέ να χρησιμοποιήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σαν εργαλείο προώθησης ή υπονόμευσης της υποψηφιότητας της Αθήνας για την Ολυμπιάδα του 2004. Ο ίδιος χαρακτήρισε, άλλωστε, το ΑΘΗΝΑ 97 ως την καλύτερη διοργάνωση που έγινε ποτέ.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Ουκρανός υπερ-πρωταθλητής Σεργκέι Μπούμπκα, που έχει καταρρίψει 17 φορές στην καριέρα του το παγκόσμιο ρεκόρ στο Επί Κοντώ, χάρισε μεγάλες στιγμές συγκίνησης κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην Αθήνα με άλμα 6 μέτρων και 1 εκατοστού και είναι ο μοναδικός αθλητής που έχει επικρατήσει και στα έξι παγκόσμια πρωταθλήματα που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής.

Εντυπωσιακό ντεμπούτο έκανε στον αγγλικό πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας ο μέχρι πρότινος παίχτης της ΑΕΚ Βασίλης Μπορμπόκης, αφού οδήγησε στην νίκη την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ επί της Σάντερλαντ με 2-0, σημειώνοντας μάλιστα και το δεύτερο της ομάδας του, ενώ δημιούργησε και το πρώτο. Ο Μπορμπόκης, που ήταν και ο καλύτερος της ομάδας του, σκόραρε στο 43` με αριστερό σούτ, ενώ στο 34` από δική του σέντρα έδωσε την ευκαιρία σε συμπαίκτη του να σκοράρει.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 298,25 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,54, γαλλικό φράγκο προς 47,00, λίρα Αγγλίας προς 477,47, ελβετικό φράγκο προς 194,68, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,21, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,24, τη λίρα Κύπρου προς 540,83 και την ECU προς 312,46 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν αύριο σε όλη σχεδόν τη χώρα, ενώ στα Ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 16 με 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 33 και στα νησιά 20 με 30 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις, που το απόγευμα θα πυκνώσουν και ενδέχεται να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα, θα επικρατήσουν αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει από 22 μέχρι 31 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη 18 με 28 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 10 August 1997 - 18:00:12 UTC