Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συναντήσεις Σκανδαλίδη με νέα αλβανική ηγεσία. Η Ελλάδα συμμέτοχη στην ανοικοδόμηση της γείτονος.
- Τα συγχαρητήρια Σημίτη - Πάγκαλου μετέφερε σε Νάνο και Μήλιο ο 'Ελληνας Πρέσβης στα Τίρανα.
- Συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας - Κύπρου για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.
- Περιοδεία Παπαρήγα στη Λέσβο και Τσοβόλα στην Καλαμάτα.
- Στο Συμβούλιο της Επικρατείας το προεδρικό διάταγμα για το μητρώο των αγροτών.
- Ομαλή η έξοδος των κατοίκων των αστικών κέντρων.
- Σύλληψη δύο αλβανών με όπλα και 325 κιλά χασίς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συναντήσεις Σκανδαλίδη με νέα αλβανική ηγεσία. Η Ελλάδα συμμέτοχη στην ανοικοδόμηση της γείτονος.

Το αλβανικό και οι εξελίξεις στη γειτονική χώρα μετά τη νίκη των σοσιαλιστών βρίσκονται στο επίκεντρο των επαφών που έχουν στην Αλβανία ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ο πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα. Ο κ. Σκανδαλίδης είχε χθες στην αλβανική πρωτεύουσα συναντήσεις με το νέο αλβανό πρωθυπουργό Φάτος Νάνο ο οποιος τόνισε ότι μεταξύ των δύο λαών υπάρχει μια κοινή μοίρα και ευχήθηκε αυτή τη νέα εποχή ανοικοδόμησης της αλβανικής δημοκρατίας να δημιουργηθεί ένα νέο κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών. Από την πλευρά του ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι η νέα Αλβανία θα βρει την Ελλάδα συμμέτοχη και φίλη στην προσπάθεια ανοικοδόμησης και τάξης. Σήμερα ο κ. Σκανδαλίδης θα συναντηθεί με τους ηγέτες των κομμάτων που συμμετέχουν στην αριστερή συμμαχία.

Τα συγχαρητήρια Σημίτη - Πάγκαλου μετέφερε σε Νάνο και Μήλιο ο 'Ελληνας Πρέσβης στα Τίρανα.

Χθες ο πρέσβης μας στα Τίρανα Κωνσταντίνος Πρεβεδουράκης συναντήθηκε τόσο με τον Φάτος Νάνο όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών Πασχάλη Μήλιο και τους μετέφερε τα συγχαρητήρια και τις ευχές των ελλήνων ομολόγων τους, Κώστα Σημίτη και Θεόδωρου Πάγκαλου. Και στις δύο συναντήσεις επισημάνθηκε η διάθεση της Ελλάδας να στηρίξει την Αλβανία ενώ τονίστηκε ότι σύντομα θα συγκληθεί στα Τίρανα διϋπουργική σύνοδος με τη συμμετοχή Αλβανών και Ελλήνων υπουργών, όπου θα προσδιοριστούν και θα καθοριστούν, οι νέοι τομείς, μέσα και τρόποι συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας - Κύπρου για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.

Τα μέτρα που πρόκειται να λάβουν οι κυβερνήσεις Αθηνών και Λευκωσίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις νέες τουρκικές προκλήσεις συζήτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλαδας και Κύπρου Θεόδωρος Πάγκαλος και Γιαννάκης Κασουλίδης. Στο μεταξύ αποστάσεις κρατά από την ελληνοτουρκική συμφωνία της Μαδρίτης η νεολαία ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι η διακήρυξη δεν αποτελεί από μόνη της τίποτα, ενώ η ύπαρξη και η εκδήλωση των "καλών προθέσεων" μένει να διαπιστωθεί μονομερώς, δηλαδή από τον μονίμως επιτιθέμενο.

Περιοδεία Παπαρήγα στη Λέσβο και Τσοβόλα στην Καλαμάτα.

Ολοκληρώνεται σήμερα η περιοδεία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στη Λέσβο. Η κ.Παπαρήγα, θα μιλήσει το βράδυ σε συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης. Επίσης, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας θα επισκεφθεί το απόγευμα το Εμπορικό Επιμελητήριο της Καλαμάτας ενώ αργότερα θα μιλήσει στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Αποδήμων Μεσσηνίων Αμερικής και Καναδά.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας το προεδρικό διάταγμα για το μητρώο των αγροτών.

Κατατέθηκε στο Συμβούλιο Επικρατείας, για επεξεργασία, σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με τον τίτλο "Καταστατικό ασφάλισης και συνταξιοδότησης αγροτών", που προβλέπει την τήρηση γενικών μητρώων ασφαλισμένων και συνταξιούχων αγροτών και ρυθμίζει μεταξύ άλλων, τη διαδικασία χορήγησης αγροτικών συντάξεων από τον ΟΓΑ, καθώς και τη βεβαίωση και είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών.

Ομαλή η έξοδος των κατοίκων των αστικών κέντρων.

Ομαλή ήταν η χθεσινή κίνηση στα λιμάνια, τις εθνικές οδούς και τα αεροδρόμια, παρότι η φυγή των κατοίκων των αστικών κέντρων για τις καλοκαιρινές διακοπές βρίσκεται στο ζενίθ. 'Εξι άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα 120 τραυματίσθηκαν σε 185 τροχαία από το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύλληψη δύο αλβανών με όπλα και 325 κιλά χασίς.

Μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών κατέσχεσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης με τη σύλληψη δύο Αλβανών που επιχείρησαν να πουλήσουν όπλα και 325 κιλά χασίς.Οι Αλβανοί συνελήφθησαν σε αγροτική περιοχή, όταν συναντήθηκαν με συνεργούς τους στους οποίους θα τα πουλούσαν. Ακολούθησε επέμβαση των αστυνομικών, αντηλλάγησαν πυροβολισμοί και συνελήφθησαν οι δύο εγκληματίες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη με σκορ 5-4 πέτυχε επί της Ουκρανίας η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης στον δεύτερο αγώνα της στο διεθνές τουρνουά που διεξάγεται στην Μπρέντα της Ολλανδίας. Από δύο τέρματα πέτυχαν οι Λούδης και Αφρουδάκης και ένα ο Μάζης.

'Εφτασε χτες το μεσημέρι στην Αθήνα ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού Πρίμο Νεμπιόλο εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την επιτυχία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου "Αθήνα 97". ``Θα διοργανώσουμε ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα. Να πείτε σε όλο τον κόσμο να βρεθεί στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου για να παρακολουθήσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς`` δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νεμπιόλο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 290,89 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158, 62, γαλλικό φράγκο προς 47,06, λίρα Αγγλίας προς 484,56, ελβετικό φράγκο προς 192,12, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,30, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 250,40, τη λίρα Κύπρου προς 542,61 και την Eυρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ΕCU) προς 313,94 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής θα επικρατήσουν σήμερα Κυριακή στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 18 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 εως 33 και στα νησιά από 22 εως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 22 έως 32 και στη Θεσσαλονίκη από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 27 July 1997 - 14:57:49 UTC