Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-07-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,19/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζονται στο Ναύπλιο, οι εργασίες της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.
- Απο τον Ιανουάριο του 1998 θα αρχίσει η απόσυρση των αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας.
- Ανησυχία προκαλούν στην Λευκωσία, οι πανηγυρικές εκδηλώσεις του ψευδοκράτους για την 23η επέτειο της εισβολής του Αττίλα.
- Ανακοινώσεις καταδίκης της τουρκικής εισβολής εξέδωσε το σύνολο του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας.
- Κάρτα αναπηρίας για όλους τους αναπήρους προβλέπει σχέδιο προεδρικού διατάγματος του υπουργείου Υγείας.
- Θύμα απαγωγής των Αλβανών μαφιόζων έπεσε ακόμη ένας Ελληνας.
- Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ.
- Διήμερη επίσκεψη-περιοδεία στην περιοχή της Κορυτσάς,πραγματοποιεί απο χθές κλιμάκιο της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την Κροατία αντιμετωπίζει σήμερα η εθνικής μας ομάδα μπάσκετ παίδων.
- Τρία νέα πανελλήνια ρεκόρ στο πανελλήνιο πρωταθλήμα στίβου στην Αθήνα.
- Νίκη επι της Ρουμανίας πέτυχε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ ελπίδων.
- Στον Ολυμπιακό φαίνεται να μετακομίζει ο Ντούσαν Βούκσεβιτς του Απόλλων Πατρών.
- Μύνηση κατα του Παπανικολάου κατέθεσε ο Ολυμπιακός.
- Στην απόκτηση του 28χρονου Πορτορικανού Ραμόν Ρίβας προχώρησε η ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζονται στο Ναύπλιο, οι εργασίες της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη μέρα στο Ναύπλιο οι εργασίες της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.Χθές, στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά,στην ανάγκη να προχωρήσει το πρόγραμμα "Καποδίστριας" που αφορά τη συνένωση δήμων και κοινοτήτων καθώς και στην στρατηγική του Κινήματος στις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε τη σύγκληση ειδικής συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής για τα εθνικά θέματα ενω χαρακτήρισε επιτυχία τη συμφωνία της Μαδρίτης.Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση της χαρακτήρισε πρωτόγνωρη τη στάση του πρωθυπουργού να ενημερώνει τα κομματικά όργανα και όχι τον ελληνικό λαό για τα ελληνοτουρκικά.Επίσης,επανέλαβε τις αντιρρήσεις της για το πρόγραμμα Καποδίστριας.

Απο τον Ιανουάριο του 1998 θα αρχίσει η απόσυρση των αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας.

Απο τον Ιανουάριο του 1998 θα αρχίσει η απόσυρση των αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας.Το σχετικό νομοσχέδιο,το οποίο θα αφορά και τον αντικειμενικό προσδιορισμό της φορολογικής αξίας των αυτοκινήτων,θα κατατεθεί στη Βουλή τον Σεπτέμβριο.Η απόσυρση θα διαρκέσει έως το 2004.Υπολογίζεται οτι θα αποσυρθούν συνολικά 160.000 αυτοκίνητα.

Ανησυχία προκαλούν στην Λευκωσία, οι πανηγυρικές εκδηλώσεις του ψευδοκράτους για την 23η επέτειο της εισβολής του Αττίλα.

Ανησυχία προκαλούν στην Λευκωσία, οι πανηγυρικές εκδηλώσεις του ψευδοκράτους για την 23η επέτειο της εισβολής του Αττίλα στο νησί.Στην Κερύνεια,κατέπλευσαν 6 τουρκικά πολεμικά πλοία, ενώ σήμερα αναμένεται και ο τούρκος αντιπρόεδρος, Μπουλέντ Ετσεβίτ.Η αμερικανική κυβέρνηση απηύθυνε νέα προειδοποίηση στον κ. Ετσεβίτ να μην προβεί σε ενέργειες που θα είναι αντίθετες με το πνεύμα αλλά και την ουσία της πρόσφατης συμφωνίας της Μαδρίτης.

Ανακοινώσεις καταδίκης της τουρκικής εισβολής εξέδωσε το σύνολο του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας.

Ανακοινώσεις καταδίκης της τουρκικής εισβολής εξέδωσε το σύνολο του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας,στις οποίες υπογραμμίζεται η ενεργός συμπαράσταση του ελληνισμού. Για ιστορική αδικία σε βάρος της Κύπρου, σύγχρονη τραγωδία και παραβίαση κάθε αρχής Διεθνούς Δικαίου, κάνει λόγο στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος.Η κυβέρνηση στην ανακοίνωσή της τονίζει οτι με τη σφυρηλάτηση ενός αρραγούς εθνικού μετώπου, με τη συνεργασία, στο πλαίσιο του δόγματος για τον ενιαίο αμυντικό χώρο και με την υποβοήθηση της ενταξιακής πορείας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, έχουν δημιουργηθεί οι καλύτερες εγγυήσεις και οι προϋποθέσεις για την απόκρουση κάθε επιβουλής και τη δικαίωση των πολύχρονων κοινών αγώνων μας.

Κάρτα αναπηρίας για όλους τους αναπήρους προβλέπει σχέδιο προεδρικού διατάγματος του υπουργείου Υγείας.

Κάρτα αναπηρίας για όλους τους αναπήρους πλήν των στρατιωτικών που έχουν αναπηρία σε ποσοστό 67% και πάνω,προβλέπει σχέδιο προεδρικού διατάγματος του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στο Συμβούλιο Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία. Ολοι οι ανάπηροι θα εξετασθούν από τριμελείς επιτροπές. Η κάρτα θα χρησιμοποιείται ως επίσημο αποδεικτικό στοιχείο της αναπηρίας σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Θύμα απαγωγής των Αλβανών μαφιόζων έπεσε ακόμη ένας Ελληνας.

Θύμα απαγωγής Αλβανών μαφιόζων έπεσε ακόμη ένας Ελληνας.Πρόκειται για τον επιχειρηματία Ευθύμιο Μακρή 43 ετών,ο οποίος διατηρεί στο Αργυρόκαστρο εργοστάσιο υποδηματοποιϊας.Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι σκοποί των απαγωγέων.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ η οποία δεν καλύφθηκε κατά 100% αφού παρέμειναν αδιάθετες περίπου 360.000 μετοχές συνολικής αξίας 2,183 δισ. δρχ. Οι μετοχές αυτές αντιπροσωπεύουν ποσοστό 15% επί του ποσού των μετοχών που διατίθονταν σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές.

Διήμερη επίσκεψη-περιοδεία στην περιοχή της Κορυτσάς,πραγματοποιεί απο χθές κλιμάκιο της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα.

Διήμερη επίσκεψη-περιοδεία στην περιοχή της Κορυτσάς,πραγματοποιεί απο χθές κλιμάκιο της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα, με επικεφαλής τον ελληνα πρέσβη κ.Κωνσταντίνο Πρεβεδουράκη. Απο την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η σταδιακή αποχώρηση της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την Κροατία αντιμετωπίζει σήμερα η εθνικής μας ομάδα μπάσκετ παίδων.

Την Κροατία θα αντιμετωπίσει σήμερα η εθνικής μας ομάδα μπάσκετ παίδων διεκδικώντας μια από τις θέσεις 5-8 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που δειξάγονται στο βέλγιο.Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα,ηττήθηκε χθές με 73-66 από την ομάδα της Γιουγκοσλαβίας.

Τρία νέα πανελλήνια ρεκόρ στο πανελλήνιο πρωταθλήμα στίβου στην Αθήνα.

Τρία νέα πανελλήνια ρεκόρ σημειώθηκαν κατά την πρώτη ημέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου που διεξάγεται στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Ο Παναγιώτης Στρουμπάκος κατέρριψε πανελλήνιο ρεκόρ στα 800 μέτρα,η Ασημίνα Μόρφη στη σφύρα σημείωσε επίδοση 59.96μ.,ενω η Γεωργία Τσιλιγκίρη στο επί κοντώ ξεπέρασε τα 3.80μ.

Νίκη επι της Ρουμανίας πέτυχε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ ελπίδων.

Την τρίτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες πέτυχε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ελπίδων, αφού κέρδισε και τη Ρουμανία με 82-59, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Γιάμπολ της Βουλγαρίας.

Στον Ολυμπιακό φαίνεται να μετακομίζει ο Ντούσαν Βούκσεβιτς του Απόλλων Πατρών.

Στον Ολυμπιακό φαίνεται να μετακομίζει για τη νέα σεζόν ο Ντούσαν Βούκσεβιτς του Απόλλων Πατρών.Ο κ.Κόκκαλης σε συνάντηση που είχε χθές με τη διοίκηση του αχαικού συγκροτήματος,πρότεινε για την απόκτηση του, 130 εκατομμύρια δραχμές περίπου,δανεικό τον Βασίλη Σούλη καθώς και έναν περιφερειακό,που φήμες κάνουν λόγο ότι πρόκειται για τον Φράνκο Νάκιτς.Ωστόσο ο Πρόεδρος του Απόλλωνα Σπύρος Γαλάνης, επιφυλάχθηκε να δώσει κάποια απάντηση σήμερα μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβούλιο της ομάδας.

Μύνηση κατα του Παπανικολάου κατέθεσε ο Ολυμπιακός.

Μήνυση κατα του Δημήτρη Παπανικολάου στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατέθεσε ο Ολυμπιακός μετά τις βαριές κατηγορίες του πρώην μπασκετμπολίστα, οτι το ιδιωτικό συμφωνητικό που έχει κάνει με τους ``ερυθρόλευκους``. είναι πλαστογραφημένο.

Στην απόκτηση του 28χρονου Πορτορικανού Ραμόν Ρίβας προχώρησε η ΑΕΚ.

Την απόκτηση του Πορτορικανού Ραμόν Ρίβας, ανακοίνωσε χθες η διοίκηση του ΤΑΚ ΑΕΚ. Ο 28χρονος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ``Ενωση`` έναντι 650.000 δολλαρίων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,82 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,50, γαλλικό φράγκο προς 47,25, λίρα Αγγλίας προς 479,08, ελβετικό φράγκο προς 193,40, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,40, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 248,12, τη λίρα Κύπρου προς 544,91 και την ECU προς 314,50 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σήμερα στα ηπειρωτικά, που κατά τόπους θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται για αύριο και μόνο μετά το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Αθήνα, με μέτριους νοτιοδυτικούς ανέμους. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 22 με 36 βαθμούς, αλλά στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, μέτριοι άνεμοι, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει 20 με 32 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 19 July 1997 - 12:42:24 UTC