Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανοιξαν τα φαρμακεία και θα χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει.
- Απεργία νοσοκομειακών γιατρών σ'όλη τη χώρα εκτός απο Αττική.
- Ομιλία Σημίτη στα συνεταιριστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
- Απάντηση Βάν ντεν Μπρούκ στην Αγκυρα για ένταξη Κύπρου στην ΕΕ.
- Αμερικανική αντιπροσωπεία σε Αθήνα - Αγκυρα.
- Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για φοροδιαφυγή.
- Κρίσιμος ο Προϋπολογισμός 1998 για την πορεία προς την ΟΝΕ.
- Περιοδεία Τσοχατζόπουλου στην Υπερκαυκασία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης πήραν οι νεανίδες.
- Αήττητη συνεχίζει η εθνική μπάσκετ παίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανοιξαν τα φαρμακεία και θα χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει.

Ανοιχτά είναι απο σήμερα τα φαρμακεία , τα οποία θα χορηγούν και πάλι επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους όλων των ταμείων.Οι φαρμακοποιοί προειδοποίησαν την κυβέρνηση οτι αν δεν δώσει λύσεις ή προχωρήσει σε αιφνιδιαστικές αποφάσεις, τότε θα προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας και αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων.

Απεργία νοσοκομειακών γιατρών σ'όλη τη χώρα εκτός απο Αττική.

Σαρρανταοκτάωρη απεργία πραγματοποιούν απο σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας, πλην της Αθήνας και του Πειραιά. Χθες με ψήφους 54 υπέρ και 39 κατά ψηφίσθηκε επι της αρχής το επίμαχο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του ΕΣΥ.

Ομιλία Σημίτη στα συνεταιριστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Η εποχή των παχιών αγελάδων έχει περάσει,τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνδιάσκεψη των αγροτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.Ο κ.Σημίτης που έκανε μία γενική αναφορά στην πορεία της οικονομίας,υπογράμμισε οτι πολλοί στο συνεταιριστικό χώρο, εξαρτώνται από την ελεημοσύνη της πολιτείας. Η Νέα Δημοκρατία, ο Συνασπισμός και το ΚΚΕ άσκησαν σκληρή κριτική στην ομιλία του πρωθυπουργού.

Απάντηση Βάν ντεν Μπρούκ στην Αγκυρα για ένταξη Κύπρου στην ΕΕ.

Αυστηρή απάντηση στις απειλές της Αγκυρας σχετικά με την ένταξη της Κύπρου, έδωσε ο κοινοτικός επίτροπος Χανς Βαν Ντε Μπρούκ.Η Κύπρος είπε δεν μπορεί να είναι όμηρος της τουρκικής πολιτικής.Η Αγκυρα θα απαντήσει σκληρά, στην περίπτωση που η ένταξη της Κύπρου αποδυναμώσει τη θέση των τουρκοκυπρίων, δήλωσε ο Μπουλέντ Ετσεβίτ.

Αμερικανική αντιπροσωπεία σε Αθήνα - Αγκυρα.

Τα ελληνοτουρκικά είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων σε Αθήνα και Αγκυρα, που έχει αμερικανική αποστολή με επικεφαλής τον υπεύθυνο σχεδιασμού του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Γκρέγκ Κρέγκ.Στην αμερικανική αντιπροσωπεία μετέχουν επίσης ο υποδιευθυντής νότιας Ευρώπης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Πίτερ Πετρίχος και η Μίριαμ Σαπίρο από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για φοροδιαφυγή.

Αυστηρότερες γίνονται οι ποινικές κυρώσεις για τη φοροδιαφυγή ενω μειώνονται τα πρόστιμα που ισχύουν σήμερα σε φορολογικές παραβάσεις,με το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Οι νέες ρυθμίσεις θα ισχύσουν και για όσους φορολογούμενους έχουν "εκκρεμότητες" με την εφορία, εφόσον δεν έχει γίνει οριστικός καταλογισμός και δεν αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Κρίσιμος ο Προϋπολογισμός 1998 για την πορεία προς την ΟΝΕ.

Ως τον πιο κρίσιμο προϋπολογισμό για την πορεία της χώρας μας στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση, χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, τον προϋπολογισμό του 1998.Ο υπουργός επανέλαβε οτι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα και τόνισε οτι στόχος της οικονομικής πολιτικής είναι η μείωση του πληθωρισμού κάτω του 3% από 5,5% που είναι σήμερα.

Περιοδεία Τσοχατζόπουλου στην Υπερκαυκασία.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος συνεχίζει την περιοδεία του στις χώρες της Υπερκαυκασίας με πρώτο σταθμό το Ερεβάν της Αρμενίας.Στις συνομιλίες που είχε με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας συζητήθηκε η διεύρυνση της υπάρχουσας αμυντικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών,ενώ συζητήθηκε και η αποσταθεροποιητική συμπεριφορά της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή. Μετά την Αρμενία ο κ. Τσοχατζόπουλος θα επισκεφθεί τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης πήραν οι νεανίδες.

Το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Πράγα, κατέκτησε η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των νεανίδων, κερδίζοντας στον τελικό 6-5 την αντίστοιχη της Αυστραλίας. Τα τέρματα της ελληνικής ομάδας, πέτυχαν οι Κανελλοπούλου 2, Μελιδώνη 2, Ανδριανάκη 1, Δασκαλοπούλου 1.

Αήττητη συνεχίζει η εθνική μπάσκετ παίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Πρώτη και αήττητη στον Β` ομιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η τελική φάση του οποίου διεξάγεται στο Βέλγιο, τερμάτισε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των παίδων, αφού νίκησε και την αντίστοιχη της Ισπανίας με 92-88. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή στις 18.00 στην πόλη Καρενιόν, το αντίστοιχο της Γιουγκοσλαβίας που πήρε την 4η θέση στον Α' Ομιλο της διοργάνωσης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,72 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,34, γαλλικό φράγκο προς 47,17, λίρα Αγγλίας προς 479,54, ελβετικό φράγκο προς 193,40, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,37, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,73, τη λίρα Κύπρου προς 543,04 και την ECU προς 314,56 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος προβλέπεται αρχικά ο καιρός σ'όλη τη χώρα. Το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί με τάση εξασθένησης από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 17 εως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 20 εως 32 και στα νησιά απο 22 εως 30 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 23 εως 31 και απο 20 εως 27 βαθμούς Κελσίου θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 17 July 1997 - 10:59:10 UTC