Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σύσκεψη σήμερα για τον Προϋπολογισμό.
- Διαφωνίες Αρσένη για τα Ελληνοτουρκικά.
- Περιοδεία Τσοχατζόπουλου στην Υπερκαυκασία.
- Αποφασίζουν οι Φαρμακοποιοί για συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.
- Απεργία νοσοκομειακών γιατρών.
- Συνδιάσκεψη αγροτικών στελεχών ΠΑΣΟΚ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η ΑΕΚ κοντά στην απόκτηση του βραζιλιάνου Μαρτσέλο Ντουρμόντ.
- Παρελθόν και ο Παπανικολάου για τον Ολυμπιακό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σύσκεψη σήμερα για τον Προϋπολογισμό.

Στις πρώτες αξιολογήσεις οικονομικών στοιχείων για το νέο προϋπολογισμό του 1998-που σύμφωναμε τις μέχρι τώρα συζητήσεις, δεν θα επιβάλλει νέους φόρους- θα προχωρήσει σήμερα το ``στενό`` οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.Της σύσκεψης θα προεδρεύσει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου. Χθές,μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο κ. Παπαντωνίου διαβεβαίωσε οτι δεν πρόκειται να ληφθούν άλλα οικονομικά μέτρα μέχρι το τέλος του χρόνου.

Διαφωνίες Αρσένη για τα Ελληνοτουρκικά.

Επιστολή στον πρωθυπουργό με την οποία εκφράζει τη διαφωνία του στους χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά έστειλε ο υπουργός Παιδείας,Γεράσιμος Αρσένης.Για πλημμελή ενημέρωση της αντιπολίτευσης και του λαού για τη συμφωνια, έκανε λόγο ο Κώστας Καραμανλής.Ο πρωθυπουργός είναι στη διάθεση των πολιτικών αρχηγών για να τους ενημερώσει, εφόσον το ζητήσουν, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Περιοδεία Τσοχατζόπουλου στην Υπερκαυκασία.

Για την κατάσταση στα Βαλκάνια, περιλαμβανόμενων των προβλημάτων που δημιουργεί ο ``επεκτατισμός και η αποσταθεροποιητική πολιτική της Τουρκίας`` στην περιοχή, ενημέρωσε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος τον Αρμένιο ομόλογό του Βασγκέρ Σαρξιέν κατά την επίσκεψή του στο Ερεβάν,πρώτο σταθμό της περιοδείας του στις χώρες της Υπερκαυκασίας.Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν και η συνεργασία των δύο χωρών στον αμυντικό τομέα.Μετά την Αρμενία ο κ. Τσοχατζόπουλος θα επισκεφθεί διαδοχικά τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν.

Αποφασίζουν οι Φαρμακοποιοί για συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.

Συνεδριάζουν το απόγευμα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και ο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αττικής για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους,καθώς και αν θα εμμείνουν στην απόφασή τους να μη χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων.Ο διοικητής του ΙΚΑ,Γρηγόρης Σολωμός, απείλησε με μηνύσεις τους φαρμακοποιούς εκείνους που δεν εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του ιδρύματος.

Απεργία νοσοκομειακών γιατρών.

Σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργία έχουν εξαγγείλει απο αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί,ενώ συνεχίζεται και σήμερα η απεργία τους στην Αττική.Οι νοσοκομειακοί γιατροί αντιδρούν στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου για την Υγεία,που άρχισε απο χθές να συζητείται στη Βουλή.Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, κάλεσε χθές την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου.

Συνδιάσκεψη αγροτικών στελεχών ΠΑΣΟΚ.

Με κεντρικό ομιλητή τον πρωθυπουργό αρχίζει στις 10 το πρωί στην Αθήνα η συνδιάσκεψη αγροτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ,όπου θα συζητηθούν η πορεία και οι προοπτικές ανάπτυξης του αγροτικού συνεταιριστικού και συνδικαλιστικού κινήματος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ κοντά στην απόκτηση του βραζιλιάνου Μαρτσέλο Ντουρμόντ.

Κοντά στην απόκτηση του 19χρονου διεθνή Βραζιλιάνου επιθετικού ποδοσφαιριστή, Μαρτσέλο Ντουρμόντ, βρίσκεται η ΑΕΚ. Ο μάνατζερ του παίκτη έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Πρόεδρο της ``Ενωσης`` Αλέξη Κούγια, όμως απομένει και η σύμφωνα γνώμη του τεχνικού της ΑΕΚ, Ντουμιτρίου. Η ΑΕΚ σε φιλικό αγώνα που έγινε στην Γερμανία, επικράτησε 2-0 της ερασιτεχνικής Μπίσμπαχ. Τα τέρματα της ελληνικής ομάδας πέτυχαν οι Γκρέταρσον (τραυματίστηκε ελαφρά και αποχώρησε για προληπτικούς λόγους) και Μπατίστα.

Παρελθόν και ο Παπανικολάου για τον Ολυμπιακό.

Στο δρόμο που χάραξαν οι Ντέϊβιντ Ρίβερς και Γιώργος Σιγάλας, βαδίζει και ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος ανακοίνωσε την οριστική απόφασή του να ενταχθεί στην ιταλική Κίντερ Μπολόνια και ν' αφήσει τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό.Ο Παπανικολάου, θα προσφύγει στην ΦΙΜΠΑ, όσον αφορά ένα συμφωνητικό που η διοίκηση του Ολυμπιακού υποστηρίζει ότι έχει υπογράψει ο παίκτης στον Πειραϊκό σύλλογο και έχει ισχύ μέχρι τις 7/2/1998, ενώ διευκρίνισε ότι στην υπόθεση αυτή θα έχει και την πλήρη συμπαράσταση της Κίντερ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,23 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,05, γαλλικό φράγκο προς 47,09, λίρα Αγγλίας προς 481,15, ελβετικό φράγκο προς 193,84, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,37, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 249,63, τη λίρα Κύπρου προς 544,10 και την ECU προς 314,19 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα, που στο βόρειο Αιγαίο θα είναι τοπικά αυξημένες και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 20 εως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 22 εως 34 και στα νησιά απο 23 εως 30 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με σποραδικές βροχές, ασθενείς έως μέτριους και τοπικά ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 23 εως 32 και απο 23 εως 28 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 16 July 1997 - 11:01:45 UTC