Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις συζητήθηκαν στο ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.
- Συναντήσεις Στεφανόπουλου με πολιτικούς αρχηγούς.
- Επίλυση του Κυπριακού μέσα στο 1998 διαβλέπει ο Χόλμπρουκ.
- Παράταση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου εξετάζει ο ΟΤΕ.
- Αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπ.Υγείας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σιωπή ιχθύος απο την ΑΕΚ για τον Παντούρου. - Νίκη του Ολυμπιακού σε φιλικό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις συζητήθηκαν στο ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.

Εφόλης της ύλης συζήτηση διεξήχθη χθές στη συνεδρίαση του Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί σε νέα συνεδρίαση στις 28 Ιουλίου και μετά τις διακοπές θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ το χειμώνα. Για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ασκήθηκε έντονη κριτική στους "22" βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.Ο κ.Αρσένης που δεν πήρε το λόγο,προτίθεται να στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό και στον υπουργό Εξωτερικών με την οποία θα καταθέτει την διαφωνία του.

Συναντήσεις Στεφανόπουλου με πολιτικούς αρχηγούς.

Οι τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά αναμένεται να είναι στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κώστα Καραμανλή.Χθές για το ίδιο θέμα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφθηκαν ο πρωθυπουργός,Κώστας Σημίτης και ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Επίλυση του Κυπριακού μέσα στο 1998 διαβλέπει ο Χόλμπρουκ.

Συμπληρώνονται σήμερα 23 χρόνια απο το χουντικό πραξικόπημα στην Κύπρο που άνοιξε την κερκόπορτα της εισβολής του Αττίλα.Σε συνέντευξή του στην ΕΞΟΥΣΙΑ ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ εκφράζει σοβαρές ελπίδες για επίλυση του Κυπριακού μέσα στο 1998.Θεωρεί οτι η διαδικασία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να κινηθεί παράλληλα και σε συνδυασμό με τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και των ΗΠΑ.

Παράταση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου εξετάζει ο ΟΤΕ.

Η διοίκηση του ΟΤΕ εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα παράτασης της προθεσμίας εγγραφής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που λήγει την Παρασκευή,αφού μέχρι σήμερα παραμένει ακάλυπτο ενα μεγάλο μέρος της αύξησης.

Αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπ.Υγείας.

Αρχίζει σήμερα στη Βουλή η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του ΕΣΥ.Με το νομοσχέδιο διαφωνούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι συνάδελφοί τους στο ΙΚΑ,οι οποίοι συνεχίζουν και σήμερα την απεργία τους.Η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών της Αττικής λήγει αύριο.Απο την Πέμπτη όμως θα πραγματοποιήσουν 48ωρη πανελλαδική απεργία.Επίσης,μέχρι και αύριο συνεχίζεται η απεργία των φαρμακοποιών της Αττικής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σιωπή ιχθύος απο την ΑΕΚ για τον Παντούρου.

Καμμία εξέλιξη δεν υπήρξε το 24ωρο που πέρασε στο θέμα Παντούρου, αφού και η επίσημη ΑΕΚ τηρεί ``σιωπή ιχθύος`` όσον αφορά την ενδεχόμενη μεταγραφή του στην ``Ενωση``. Σύμφωνα με πληροφορίες ο μανατζερ του παίκτη,επρόκειτο χθές να έχει διαπραγματεύσεις με την Μπενφίκα, στην οποία ανήκει, κι αν όλα πάνε καλά ίσως σήμερα έρθει στην Αθήνα.Σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΕΚ "κλείνει" τον 19χρονο Βραζιλιάνο σέντερ φορ Μαρτσέλο Ντουρμόντ που είναι βασικός στην εθνική ελπίδων της χώρας του.

Νίκη του Ολυμπιακού σε φιλικό.

Ο Ολυμπιακός σε φιλικό αγώνα που έγινε στη Γερμανία, όπου προετοιμάζεται ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, νίκησε 4-2 την ερασιτεχνική Χάουενσταϊν (υποβιβάστηκε φέτος από τη Γ` κατηγορία). Τα τέρματα της ελληνικής ομάδας, η οποία σήμερα θα αντιμετωπίσει την Βάλτχομ Μανχάϊμ (Γ` κατηγορίας), πέτυχαν οι Γκόγκιτς (5`), Καραπιάλης (60`), Σφακιανάκης (80`) και Νινιάδης (85`).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,48 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,13, γαλλικό φράγκο προς 47,06, λίρα Αγγλίας προς 481,31, ελβετικό φράγκο προς 193,37, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,39, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 250,25, τη λίρα Κύπρου προς 539,91 και την ECU προς 314,16 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα θα συννεφιάσει τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο μέτριοι μέχρι ισχυροί με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 19 εως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 20 εως 35 και στα νησιά απο 22 εως 30 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, ασθενείς έως μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 22 εως 34 και απο 20 εως 31 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 15 July 1997 - 11:01:16 UTC