Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σύμφωνο φιλίας και μη επίθεσης υπέγραψαν στη Μαδρίτη Σημίτης- Ντεμιρέλ.
- Μέτρα για αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η φωτιά στο Σέιχ Σου ανακοίνωσε κυβερνητικό κλιμάκιο που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.
- Διαψεύδονται κατηγορηματικά από την προεδρία της Δημοκρατίας δημοσιεύματα περί της υγείας του κ.Στεφανόπουλου.
- Αρχίζουν αύριο στη Νέα Υόρκη οι απευθείας συνομιλίες Κληρίδη - Ντενκτάς. Συνάντηση του Κύπριου προέδρου με τον Αμερικανό μεσολαβητή Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.
- Μέτρα για τον περιορισμό του κόστους νοσηλείας εξετάσθηκαν σε κυβερνητική σύσκεψη χωρίς να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.
- Πέφτει οριστικά αύριο η αυλαία των Γενικών Εξετάσεων. Στο τέλος του μήνα οι αναλυτικές βαθμολογίες.
- Ενας 19χρονος Αλβανός είναι ο δράστης της δολοφονίας με μαχαίρι πλανόδιου ιχθυοπώλη.
- Φωτιά σε φορτηγό πλοίο έξω από τον Πειραιά. Αγνοείται η τύχη του μηχανικού Γιώργου Μαρκουλή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στην Αθήνα ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ. - Στην Ελλάδα θα διεξαχθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοϊας.
- Επεισόδια μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του προέδρου Αλέξη Κούγια.
- Θερμή υποδοχή των νέων παικτών του Παναθηναϊκού.
- Μετάλλια για τους πρωταθλητές μας του στίβου από τη Σόφια.
- Στην τέταρτη θέση ο Αιμίλιος Παπαθανασίου στην ιστιοπλοϊα.
- Ο Φράνκι Φρέντερικς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στην Αθήνα.
- Στο Βέλγιο η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των Παίδων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σύμφωνο φιλίας και μη επίθεσης υπέγραψαν στη Μαδρίτη Σημίτης- Ντεμιρέλ.

Στην υπογραφή κοινού ανακοινωθέντος κατέληξε η ελληνοτουρκική συνάντηση κορυφής Σημίτη-Ντεμιρέλ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. Οπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, υπογράφηκε ένα κείμενο αρχών, που θα διέπει τις σχέσεις των δύο χωρών. Το κείμενο προβλέπει ότι οι δύο χώρες θα αναλάβουν προσπάθεια να προωθήσουν διμερείς σχέσεις που θα βασίζονται σε αμοιβαία δέσμευση για την ειρήνη, την ασφάλεια και την συνεχή ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας. Σεβασμό της κυριαρχίας της κάθε χώρας, σεβασμό των αρχών του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών, σεβασμό στα νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέρονται κάθε χώρας στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία τους. Το κείμενο προβλέπει ακόμη δέσμευση αποφυγής μονομερών ενεργειών, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της επιθυμίας, ώστε να αποτραπούν συγκρούσεις οφειλόμενες σε παρεξήγηση. Προβλέπει επίσης δέσμευση διευθέτησης των διαφορών τους με ειρηνικά μέσα στη βάση αμοιβαίας συναίνεσης και χωρίς τη χρήση βίας ή την απειλή βίας. Η συνάντηση Σημίτη - Ντεμιρέλ πραγματοποιήθηκε με αμερικανική πρωτοβουλία και όπως διευκρίνησε ο πρωθυπουργός από χθες το βράδυ εκδηλώθηκε αμερικανική πρωτοβουλία δια της υπουργού Εξωτερικών, Μαντλίν Ολμπράιτ. Το πρωί έγινε συνάντηση του Θεόδωρου Πάγκαλου με τον Τούρκο ομόλογό του, Ισμαήλ Τζεμ, και το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση κορυφής.

Μέτρα για αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η φωτιά στο Σέιχ Σου ανακοίνωσε κυβερνητικό κλιμάκιο που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Μέτρα για αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η φωτιά στο Σέιχ Σου, ανακοίνωσε κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη. Ετσι αρχίζει αμέσως η αεροφωτογράφηση των καμμένων περιοχών,οι οποίες θα κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέες, ενώ θα γίνουν παρεμβατικά έργα, ύψους 3 δις δρχ για να διατηρήσει το δάσος τον προστατευτικό του ρόλο σε πιθανές πλημμύρες.Δεν πρόκειται να οικοδομηθεί ούτε πόντος από τις καμένες εκτάσεις, διαβεβαίωσε η κυβέρνηση, αντικρούοντας τις εναντίον της κατηγορίες από την αντιπολίτευση.

Διαψεύδονται κατηγορηματικά από την προεδρία της Δημοκρατίας δημοσιεύματα περί της υγείας του κ.Στεφανόπουλου.

Στερούμενα σοβαρότητας, χαρακτηρίζει η προεδρία της Δημοκρατίας, δημοσιεύματα περί της υγείας του κ.Κωστή Στεφανόπουλου, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα.Παρακαλεί δε να μη συνεχισθούν τα δημοσιεύματα αυτά, τα οποία, ως αναληθή, δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό. Από την πλευρά της η κυβέρνηση, διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα περί βολιδοσκοπήσεων του πρωθυπουργού για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας.

Αρχίζουν αύριο στη Νέα Υόρκη οι απευθείας συνομιλίες Κληρίδη - Ντενκτάς. Συνάντηση του Κύπριου προέδρου με τον Αμερικανό μεσολαβητή Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

Στη Νέα Υόρκη αρχίζουν αύριο οι απευθείας συνομιλίες Κληρίδη- Ντενκτάς για το Κυπριακό, υπό την αιγίδα του γ.γ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν. Ο πρόεδρος της Κύπρου συναντήθηκε με τον Αμερικανό μεσολαβητή, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν πρόκειται για διαπραγματευτικές συναντήσεις.

Μέτρα για τον περιορισμό του κόστους νοσηλείας εξετάσθηκαν σε κυβερνητική σύσκεψη χωρίς να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Μέτρα για τον περιορισμό του κόστους νοσηλείας, ώστε να βρεθούν πόροι για τα δημόσια νοσοκομεία,εξετάσθηκαν σε κυβερνητική σύσκεψη, χωρίς ωστόσο να ληφθούν οριστικές αποφάσεις. Πάντως στην παρούσα φάση αποκλείσθηκε το θέμα αύξησης των νοσηλίων.Στο μεταξύ, λήγει αύριο η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής, ενώ τη σκυτάλη παίρνουν από την Πέμπτη οι φαρμακοποιοί και από τη Δευτέρα, οι γιατροί του ΙΚΑ με 48ωρες απεργίες.

Πέφτει οριστικά αύριο η αυλαία των Γενικών Εξετάσεων. Στο τέλος του μήνα οι αναλυτικές βαθμολογίες.

Πέφτει οριστικά αύριο η αυλαία των γενικών εξετάσεων και οι υποψήφιοι των ειδικών μαθημάτων θα διαγωνισθούν στην υπαγόρευση μουσικού κειμένου. Μέχρι τα μέσα της προσεχούς εβδομάδος θα έχει ολοκληρωθεί και η βαθμολόγηση των γραπτών, ενώ στο τέλος του μήνα θα ανακοινωθούν οι αναλυτικές βαθμολογίες.

Ενας 19χρονος Αλβανός είναι ο δράστης της δολοφονίας με μαχαίρι πλανόδιου ιχθυοπώλη.

Ενας 19χρονος Αλβανός, ο Ουζεντίν Πασά, είναι τελικά ο δράστης της δολοφονίας με μαχαίρι, του 32χρονου πλανώδιου ιχθυοπώλη Γεωργίου Βιδιαδάκη. Ο Αλβανός που συνελήφθη ομολόγησε την πράξη του. Το θύμα λίγο πριν ξεψυχήσει πρόλαβε να πεί στους αστυνομικούς ότι τον μαχαίρωσε ένας Αλβανός.

Φωτιά σε φορτηγό πλοίο έξω από τον Πειραιά. Αγνοείται η τύχη του μηχανικού Γιώργου Μαρκουλή.

Αγνοείται η τύχη του Γιώργου Μαρκουλή, μηχανικού του υπό σημαία Μάλτας φορτηγού πλοίου ΑΝΑΦΗ, 40.000 κόρων, στο μηχανοστάσιο του οποίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά, ενώ βρισκόταν στη Ράδα του Πειραιά.Κοντά στο πλοίο βρίσκονται ρυμουλκά σκάφη, πυροσβεστικά πλοιάρια και πλωτά του Λιμενικού Σώματος,ενώ η φωτιά έχει περιορισθεί μόνο στο μηχανοστάσιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Αθήνα ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ.

Εφθασε το απόγευμα στην Αθήνα, για να παρευρεθεί στην έναρξη της 37ης Διεθνούς Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ο Ισπανός πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής,Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ.Η εκδήλωση θα γίνει το απόγευμα στο λόφο της Πνύκας στην Αθήνα.

Στην Ελλάδα θα διεξαχθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοϊας.

Αλλη μία μεγάλη διεθνή διοργάνωση ανέλαβε η χώρα μας, αφού μετά από σχετική απόφαση που ελήφθη στην πόλη Γκντάνσκ της Πολωνίας, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοίας με σκάφη τύπου ΦΙΝΝ του 1999, θα διεξαχθεί στην Ελλάδα.

Επεισόδια μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του προέδρου Αλέξη Κούγια.

Σοβαρά επεισόδια με προπηλακισμούς,σημειώθηκαν στην πρώτη συγκέντρωση της ΑΕΚ,μεταξύ θερμόαιμων οπαδών της Ενωσης και του προέδρου της ΠΑΕ Αλέξη Κούγια.Ο κ.Κούγιας δήλωσε ότι αν δεν σταματήσουν τα πράγματα αυτά θα παραιτηθεί,ενω ο νέος προπονητής της ομάδας,Ντουμίτρου Ντουμιτρίου χαρακτήρισε τα επεισόδια συνηθισμένα. Στο μεταξύ υπέγραψαν χθες στην ΑΕΚ, οι Κεφαλάς και Αλέξης.

Θερμή υποδοχή των νέων παικτών του Παναθηναϊκού.

Εντελώς διαφορετικό ήταν το κλίμα στην Παιανία όπου χιλιάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού, επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στην πρώτη συγκέντρωση των πρασίνων.Στο ξεκίνημα παραβρέθηκαν και οι τρεις νεοαποκτηθέντες παίκτες, Στράντλι, Μίκλαντ και Μιλόγεβιτς, ενώ ο προπονητής κ. Δανιήλ, δήλωσε ότι ``με σοβαρότητα, προσπάθεια και γερμανική πειθαρχία η ομάδα θ' αναλάβει και πάλι τα πρωτεία στον ελληνικό χώρο``.

Μετάλλια για τους πρωταθλητές μας του στίβου από τη Σόφια.

Με πέντε μετάλλια στις αποσκευές τους επέστρεψαν από τη Σόφια, οι πρωταθλητές μας του στίβου, της πυγμαχίας και της άρσης βαρών, οι οποίοι έλαβαν μέρος στους πρώτους Αγώνες Ολυμπιακών Βαλκανικών Ημερών, που διεξήχθησαν στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας.

Στην τέταρτη θέση ο Αιμίλιος Παπαθανασίου στην ιστιοπλοϊα.

Καλό ξεκίνημα πραγματοποίησε ο πρωταθλητής μας της Ιστιοπλοίας με σκάφη τύπου ΦΙΝΝ, Αιμίλιος Παπαθανασίου, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξάγεται στο Γκντανσκ της Πολωνίας. Ο Παπαθανασίου στην πρώτη ιστιοδρομία πήρε την τέταρτη θέση.

Ο Φράνκι Φρέντερικς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στην Αθήνα.

Ο Φράνκι Φρέντερικς από τη Ναμίμπια, ένας από τους καλύτερους σπρίντερ στον κόσμο, θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Αθήνας. Ο Φρέντερικς, ''ασημένιος'' Ολυμπιονίκης της Ατλάντα στα 100μ και 200μ, θα είναι επικεφαλής της αποστολής της χώρας του στους αγώνες, ενώ η ομοσπονδία της Ναμίμπια δήλωσε πέντε ακόμη αθλητές στη διοργάνωση.

Στο Βέλγιο η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των Παίδων.

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των Παίδων βρίσκεται από χθες στο Βέλγιο, ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί εκεί 11 με 20 Ιουλίου. Το εθνικό μας συγκρότημα θα δώσει δύο φιλικά ματς (σήμερα και αύριο) με το αντίστοιχο συγκρότημα του Βελγίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 280,29 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,74, γαλλικό φράγκο προς 47,37, λίρα Αγγλίας προς 474,73, ελβετικό φράγκο προς 191,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,40, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 248,90, τη λίρα Κύπρου προς 543,02 και την ECU προς 314,39 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα αλλά το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και τοπικά στα δυτικά και νότια ισχυροί. Η θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια θα κυμανθεί 19 με 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 34 και στο Αιγαίο 23 με 32 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος καιρός με ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 22 με 33 και 18 με 30 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 8 July 1997 - 17:00:24 UTC