Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-06-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ο Ανδρέας Παπανδρέου ηταν χαρισμάτικός ηγέτης και διανοητής των μεγάλων οριζόντων, δηλωσε ο Κώστας Σημίτης στη τελετή που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής.
- Νέα ταλαιπωρία επιβατών καθώς συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η λευκή απεργία των μηχανικών στην Ολυμπιακή Αεροπλοϊα.
- Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Φιντέλ Ράμος.
- Η μείωση της έντασης στο Αιγαίο, το Κυπριακό και η αμυντική συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ θα εξεταστούν κατά τις επαφές του Ακη Τσοχατζόπουλου στις ΗΠΑ.
- Εκπληκτικά δημιουργήματα τέχνης χαρακτήρισε τα κειμήλια του Αγίου Ορους ο Κώστας Καραμανλής.
- Προβληματισμούς για ολα τα μεγάλα θέματα διατύπωσαν τα μέλη της Βουλής των εφήβων.
- Αρχίζουν στη Νέα Υόρκη οι εργασίες διάσκεψης κορυφής για το περιβάλλον.
- Προεκλογική συγκέντρωση Βορειοηπειρωτών στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με σκορ 103-70 νίκησε η εθνική ομάδα μπάσκετ την αντίστοιχη της Πολωνίας.
- Δεν κατάφερε να παραμείνει τελικά στην Σούπερ Λίγκα του Μπρούνο Τζάουλι, η εθνική μας ομάδα στίβου των ανδρών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ηταν χαρισμάτικός ηγέτης και διανοητής των μεγάλων οριζόντων, δηλωσε ο Κώστας Σημίτης στη τελετή που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου απο το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου το ΠΑΣΟΚ οργάνωσε επίσημη τελετή στο Μέγαρο Μουσικής, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στη μνήμη του μεγάλου απόντα. Στην εκδήλωση παραυρέθηκαν τα μέλη της οικογένειας Παπανδρέου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατιας και σύσσωμη η κυβέρνηση. Ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, τόνισε οτι ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ ηταν χαρισματικός ηγέτης, διανοητής των μεγάλων οριζόντων και άνθρωπος που έδωσε μορφή σε οράματα του λαού.Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Ζακ Λάνγκ, χαρακτήρισε τον Α. Παπανδρέου ως δημιουργο του νεώτερου σοσιαλιστικού κινήματος της Ελλάδας.

Νέα ταλαιπωρία επιβατών καθώς συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η λευκή απεργία των μηχανικών στην Ολυμπιακή Αεροπλοϊα.

Νέα ταλαιπωρία αναμένεται να αντιμετωπίσουν και σήμερα δέυτερη μέρα όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στη χώρα με την Ολυμπιακή Αεροπλοϊα, καθώς έχουν ματαιωθεί πολλές πτήσεις λόγω της λευκής απεργίας, που πραγματοποιούν τεχνικοί διαμαρτυρόμενοι για την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης στον κλάδο, ζητώντας αυξήσεις άνω του 7%.Τη παρέμβαση της δικαιοσύνης ζητά η διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπλοϊας.

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Φιντέλ Ράμος.

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από χθές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων Φιντέλ Ράμος. Ο κ.Ράμος, που συνοδεύεται από τη συζυγό του, έχει προσκληθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο και θα παραμείνει στη χώρα μας μέχρι τις 24 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του θα έχει σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Στεφανόπουλο, τον Πρωθυπουργό Κ.Σημίτη, με υπουργούς και με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Η μείωση της έντασης στο Αιγαίο, το Κυπριακό και η αμυντική συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ θα εξεταστούν κατά τις επαφές του Ακη Τσοχατζόπουλου στις ΗΠΑ.

Η ανάγκη μείωσης της έντασης στο Αιγαίο και βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, οι προοπτικές στο Κυπριακό μετά το διορισμό Χόλμπρουκ και έναντι των απευθείας συνομιλιών Κληρίδη - Ντενκτάς στη Νέα Υόρκη και η διμερής αμυντική συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ, όπως και θέματα του ΝΑΤΟ θα αποτελέσουν αντικείμενο των επαφών που θα έχει το επόμενο τριήμερο στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Αμυνας,ΑκηςΤσοχατζόπουλος που αναχώρησε χθες απο την Αθήνα.

Εκπληκτικά δημιουργήματα τέχνης χαρακτήρισε τα κειμήλια του Αγίου Ορους ο Κώστας Καραμανλής.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ μετά την επίσκεψή του στο Βυζαντινό Μουσείο της Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε την έκθεση κειμήλιο του Αγίου Ορους ως εκπληκτικά δημιουργήματα τέχνης, που θα πρέπει να τα επισκεφθεί κάθε Ελληνίδα και Ελληνας.Η έκθεση θα είναι ανοιχτή κανονικά από άυριο για το κοινό. Το εισιτήριο για την είσοδο κοστίζει 2.000 δραχμές ενώ ελεύθερη είσοδο έχουν οι κληρικοί, οι μοναχοί, τα παιδιά μέχρι 18 ετών, οι στρατευμένοι και οι εκπαιδευτικοί.Τα έσοδα από τα εισιτήρια και τις πωλήσεις των εκδόσεων θα διατεθούν στο Αγιον Ορος για την κατασκευή έργων που θα αποφασίσει η ιερά κοινότητα.

Προβληματισμούς για ολα τα μεγάλα θέματα διατύπωσαν τα μέλη της Βουλής των εφήβων.

Προβληματισμούς για όλα τα μεγάλα θέματα εξέφρασαν οι έφηβοι βουλευτές στις 6 επιτροπές που συνεδρίασαν χθές στη Βουλή.Οι έφηβοι βουλευτές στις συνεδριάσεις των επιτροπων εξωτερικών, Οικονομικών, Κοινωνικών υποθέσεων, Εμπορίου, Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης εξέφρασαν τις απόψεις τους για θέματα που τους απασχολούν. Οι συζητήσεις επί των προτάσεων και των εισηγήσεων θασυνεχισθούν στις αρμόδιες επιτροπές και σήμερα και την Τρίτη θα συζητηθούν τα συμπεράσματα στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων.

Αρχίζουν στη Νέα Υόρκη οι εργασίες διάσκεψης κορυφής για το περιβάλλον.

Ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θεόδωρος Κολιοπάνος βρίσκεται απο χθές το απόγευμα της Κυριακής στη Νέα Υόρκη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Διάσκεψη Κορυφής για το Περιβάλλον,που αρχίζει σήμερα,με μεγάλη επισημότητα και κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.Ο κ. Κολιοπάνος καθώς και τα άλλα στελέχη της Ελληνικής αποστολής,θα παραβρεθούν στα εγκαίνια της διάσκεψης,που έχει για αντικείμενο την εκτίμηση και αξιοποίηση των επιπτώσεων της εφαρμογής των αποφάσεων,που πάρθηκαν πριν πέντε χρόνια στο Rio de Janeiro.

Προεκλογική συγκέντρωση Βορειοηπειρωτών στη Θεσσαλονίκη.

Προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποιούν, σήμερα το βράδυ, στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης στη Θεσσαλονίκη, μέλη της οργάνωσης της ``Ομόνοιας``, με αφορμή τις εκλογές στην Αλβανία. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της ``Ομόνοιας``, Γιώργος Λαμποβιτιάδης, ενώ θα παραβρεθούν και υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος ``Ενωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων``.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με σκορ 103-70 νίκησε η εθνική ομάδα μπάσκετ την αντίστοιχη της Πολωνίας.

Νίκη που συνδυάστηκε με πολύ καλή εμφάνιση, πέτυχε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών με 103-70 επί της αντίστοιχης της Πολωνίας, στον τελευταίο αγώνα προετοιμασίας της που έγινε σε προάστειο σε προάστειο της Χερόνας (Μπανιόλες) ενόψει του Ευρωμπάσκετ που ξεκινάει την Τετάρτη στην Ισπανία.

Δεν κατάφερε να παραμείνει τελικά στην Σούπερ Λίγκα του Μπρούνο Τζάουλι, η εθνική μας ομάδα στίβου των ανδρών.

Δεν κατάφερε να παραμείνει τελικά στην Σούπερ Λίγκα του Μπρούνο Τζάουλι, η εθνική μας ομάδα στίβου των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μετά και τα αγωνίσματα της 2ης ημέρας κατέκτησε την 8η και τελευταία θέση, με την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας να παίρνει την πρώτη θέση. Ετσι την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται και πάλι στην Α` κατηγορία της διοργάνωσης, από την οποία είχε πάρει πέρυσι το ``εισιτήριο`` της ανόδου για την Σούπερ Λίγκα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 277,03 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,43, γαλλικό φράγκο προς 47,52, λίρα Αγγλίας προς 456,68, ελβετικό φράγκο προς 192,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,39, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 242,58, τη λίρα Κύπρου προς 539,57 και την ECU προς 313,88 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται και για σήμερα σε όλη τη χώρα αλλά βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι ασθενείς έως μέτριοι και στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 20 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς και στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός ενώ στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 23 έως 38 βαθμούς και στη θεσσαλονίκη από 20 έως 35 βαθμούς κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 23 June 1997 - 7:00:15 UTC