Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,12/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κριτική στην κυβέρνηση για ελληνοτουρκικά, διακυβερνητική και αναθεώρηση του Συντάγματος, από τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.
- Σαφάρι κατά των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου προανήγγειλε ο Γιάννος Παπαντωνίου.
- Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, υπουργούς και τους προέδρους της ΝΔ και του Συνασπισμού έχει ο Φατός Νάνο.
- Ποινική δίωξη κατά του αστυνομικού με το καλιμαύκι. Δεν μετάνοιωσα, θέλω όμως να παραμείνω στην αστυνομία, δηλώνει ο ίδιος.
- Αύριο, κατά πάσα πιθανότητα η απόφαση του εφετείου για την πολύκροτη δίκη Μονσελά.
- Επανέλαβε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος την πρότασή του για διάλογο με ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΔΗΚΥ για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.
- Η πολιτική για το φάρμακο και η διακυβερνητική διάσκεψη επί τάπητος στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κριτική στην κυβέρνηση για ελληνοτουρκικά, διακυβερνητική και αναθεώρηση του Συντάγματος, από τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.

Κριτική στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά,τη διακυβερνητική και την αναθεώρηση του Συντάγματος,άσκησε ο πρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Ο κ.Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση για ασάφεια και αοριστία στα ελληνοτουρκικά, χαρακτήρισε επικίνδυνες ανοησίες τα περί αριστερού Μάαστριχτ και απέδωσε στην κυβέρνηση διγλωσσία και υποκρισία, σχετικά με την αναθεώρηση του συντάγματος και κυρίως, για τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σαφάρι κατά των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου προανήγγειλε ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Σαφάρι κατά των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου,προανήγγειλε ο Γιάννος Παπαντωνίου, μετά την σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την πορεία της οικονομίας. Θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα που έχει στη διαθεσή της η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη για την έισπραξη των χρεών, τόνισε ο κ. Παπαντωνίου, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος για την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών,την εκτέλεση του προϋπολογισμού και την πορεία αποκρατικοποιήσεων.Ο υπουργός απέκλεισε νέα φορολογικά μέτρα και τάχθηκε υπέρ της αυστηρής τήρησης της οικονομικής πολιτικής

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, υπουργούς και τους προέδρους της ΝΔ και του Συνασπισμού έχει ο Φατός Νάνο.

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τους υπουργούς εξωτερικών και αμύνης, είχε ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού κόμματος της Αλβανίας Φάτος Νάνο, που βρίσκεται στην Αθήνα με πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ.Αύριο ο κ.Νάνο θα συναντηθεί με τους προέδρους της ΝΔ και του Συνασπισμού.Ο Αλβανός σοσιαλιστής ηγέτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με το κόμμα του, καθώς και για την συνεργασία των δύο κυβερνήσεων Ελλάδας-Αλβανίας, ενόψει των εκλογών στην γείτονα χώρα στις 29 Ιουνίου.

Ποινική δίωξη κατά του αστυνομικού με το καλιμαύκι. Δεν μετάνοιωσα, θέλω όμως να παραμείνω στην αστυνομία, δηλώνει ο ίδιος.

Δίωξη για εγκατάλειψη θέσεως σε ώρα διατεταγμένης υπηρεσίας και απήθεια στους κανονισμούς της ΕΛ.ΑΣ, άσκησε ο Εισαγγελέας εναντίον του αστυφύλακα, Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος πέταξε το μπερέ του, φόρεσε καλιμαύκι και συντάχθηκε με τους διαδηλωτές κατά της συνθήκης Σέγκεν.Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν μετάνοιωσε για την ενεργειά του, αλλά τόνισε ότι επιθυμεί να παραμείνει στην αστυνομία.

Αύριο, κατά πάσα πιθανότητα η απόφαση του εφετείου για την πολύκροτη δίκη Μονσελά.

Αύριο αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του εφετείου για την πολύκροτη δίκη του Ματθαίου Μονσελά, που κατηγορείται για το φόνο της Γιόλας Βαγενά,ύστερα από εκκλήσεις της ίδιας. Στην απολογία του ο Μονσελάς επανέλαβε ότι σκότωσε τη 40χρονη οδοντίατρο, επειδή η ίδια του το είχε ζητήσει επίμονα, πείθοντάς τον ότι έτσι θα την λυτρώσει απο το βασανιστικό πρόβλημά της εξωσυζυγικής σχέσης του άνδρα της.

Επανέλαβε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος την πρότασή του για διάλογο με ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΔΗΚΥ για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.

Την πρότασή του για διάλογο με ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΔΗΚΚΙ, ώστε να αναζητηθούν προγραμματικές συμφωνίες και δεσμεύσεις για τα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο, επενέλαβε ο Πρόεδρος του Συνασπισμού. Ο κ. Κωνσταντόπουλος εξέφρασε τη διαφωνία του για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ περί εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας με 151 ψήφους, ενώ με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο πρότεινε την επανεκλογή του κ. Στεφανόπουλου για δεύτερη συνεχή θητεία, ανοίγοντας έτσι πρόωρα τη συζήτηση περί προεδρολογίας.

Η πολιτική για το φάρμακο και η διακυβερνητική διάσκεψη επί τάπητος στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό.

Η πολιτική του φαρμάκου, η διακυβερνητική διάσκεψη και ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, είναι τα βασικά θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί αύριο το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Το ενδιαφέρον πάντως επικεντρώνεται στο θέμα του φαρμάκου, καθώς θα συζητηθούν όλα τα σενάρια για τον τρόπο ανακοστολόγησής τους, ενώ αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της λίστας των φαρμάκων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Χoρζόφ της Πολωνίας θα βρεθεί το Σάββατο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, προκειμένου να παρακολουθήσει τον Γεωργιανό επιθετικό Σότα Αρβελάτζε της τουρκικής Τραπεζούντας, ο οποίος θα αγωνισθεί με την εθνική ομάδα της χώρας του στο παιχνίδι κόντρα στους συμπατριώτες του Βαζέχα, για τα προκριματικά του Μουντιάλ '98. Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον του Μπάγεβιτς για τους Τσάρτα και Τσούρτσιτς παραμένει αμείωτο.

Την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι πάνω από παίκτες και προπονητή, εξέφρασε σήμερα ο νέος τεχνικός της ομάδας μπάσκετ των πρασσίνων Λευτέρης Σούμποτιτς. Ο νέος τεχνικός του ΠΑΟ είπε ακόμη, ότι είναι πραγματικά χαρούμενος γιατί ως προπονητής θα συνεργαστεί με το καλύτερο υλικό του ελληνικού μπάσκετ και με πολύ καλούς παίκτες από το εξωτερικό. Στο μεταξύ, ο 27χρονος Γερμανός διεθνής σέντερ της Αλμπα Βερολίνου Σάσα Χούπμαν, ύψους 2,16 μέτρων, ανήκει και τυπικά στον Παναθηναϊκό, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας έναντι 280 εκατομμυρίων δραχμών.

Το οικονομικό χάος στο οποίο έχει περιπέσει το τμήμα μπάσκετ του Πανιωνίου, ήταν ο κοινός παρονομαστής, των δηλώσεων που έκαναν σήμερα με την ευκαιρία της νέας περιόδου, ο πρόεδρος του ΤΑΚ, Μίλτος Λαζαρίδης, ο προπονητής της ομάδας, Μάκης Δενδρινός και ο νέος τεχνικός σύμβουλος και πρώην παίκτης της ομάδας, Μπόμπαν Γιάνκοβιτς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 277,76 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,13, γαλλικό φράγκο προς 47,71, λίρα Αγγλίας προς 453,62, ελβετικό φράγκο προς 192,49, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,36, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,60, τη λίρα Κύπρου προς 541,52 και την ECU προς 313,79 δραχμές.

Με μικρή υποχώρηση 0,41% έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και διαμορφώθηκε στις 1631,90 μονάδες. Το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε μετά απο μεγάλο χρονικό διάστημα σε μετοχές του Κατασκευαστικού τομέα, ο δείκτης των οποίων σημείωσε άνοδο 2, 99%. Οι υπόλοιποι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 30 δισ. δρχ. εκ των οποίων τα έξι περίπου αφορούν συναλλαγές των μετοχών του ΟΤΕ. Η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ μετά την ισχυρή άνοδο των προηγούμενων ημερών σήμερα υποχώρησε κατά 250 δρχ. και έκλεισε στις 7.200 δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα άνοδο και στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 16 με 34 βαθμούς, στο Ιόνιο 17 με 32 και στο Αιγαίο 19 με 29 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 19 με 34 και 16 με 32 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 12 June 1997 - 18:47:15 UTC