Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- 'Αρχισε και πάλι η αποκομιδή των απορριμμάτων, μετά τον τερματισμό της απεργίας των εκτάκτων στην καθαριότητα των Δήμων.
- Από τις 9 έως τις 13 Ιουλίου οι απευθείας συνομιλίες του προέδρου Κληρίδη με τον Ραούφ Ντενκτάς.
- Η Τουρκία θα κάνει το βήμα για την υπογραφή συμφώνου μη επίθεσης με την Ελλάδα, δήλωσε ο Κώστας Μητσοτάκης.
- Κορυφαίο διπλωματικό και επιχειρηματικό γεγονός η μεθαυριανή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ν.Α. Ευρώπης Θεσσαλονίκη.
- Ασφαλιστικά μέτρα κατά του ``Ολυμπιακού Μετρό`` καταθέτει το δημόσιο.
- Την προσεχή Τετάρτη συζητούνται στη Βουλή οι προτάσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
- Στη Θράκη κλιμάκιο της κυβέρνησης

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σε απόσταση αναπνοής από τη Β' Εθνική - Ράλι Ακρόπολις
- Από ΑΕΚ σε ΑΕΚ ο Ραβούσης

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

'Αρχισε και πάλι η αποκομιδή των απορριμμάτων, μετά τον τερματισμό της απεργίας των εκτάκτων στην καθαριότητα των Δήμων.

'Αρχισε από τα ξημερώματα η αποκομιδή των απορριμμάτων, μετά τον τερματισμό της απεργίας των εκτάκτων στην καθαριότητα των Δήμων. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, τα σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά ξεπερνούν τους 10.000 τόνους, ενώ θα απαιτηθούν τουλάχιστον τρεις ημέρες για την πλήρη αποκομιδή τους.

Από τις 9 έως τις 13 Ιουλίου οι απευθείας συνομιλίες του προέδρου Κληρίδη με τον Ραούφ Ντενκτάς.

Από τις 9 έως τις 13 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι απευθείας συνομιλίες του προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη με το Ραούφ Ντενκτάς, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ αρχικώς στα περίχωρα της Νέας Υόρκης, και σε δεύτερο γύρο στη Γενεύη. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιαννάκης Κασουλίδης απηύθυνε έκκληση στον Ντενκτάς να προσέλθει στις απευθείας διαπραγματεύσεις με την πολιτική βούληση για επίτευξη λύσης. Στην Αθήνα, το ΔΗΚΚΙ επέκρινε την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράϊτ, η οποία τάχθηκε κατά της εγκατάστασης των S-300 στην Κύπρο.

Η Τουρκία θα κάνει το βήμα για την υπογραφή συμφώνου μη επίθεσης με την Ελλάδα, δήλωσε ο Κώστας Μητσοτάκης.

Ικανοποιημένος και προβλέποντας ότι η Τουρκία θα κάνει το βήμα για την υπογραφή συμφώνου μη επίθεσης με την Ελλάδα, επέστρεψε σήμερα από τη γειτονική χώρα ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Επεσήμανε δε, ότι το επόμενο βήμα της Αγκυρας θα είναι να δηλώσει ότι ο πόλεμος σαν τρόπος επίλυσης των διαφορών μας πρέπει να αποκλειστεί ρητά και κατηγορηματικά.

Κορυφαίο διπλωματικό και επιχειρηματικό γεγονός η μεθαυριανή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ν.Α. Ευρώπης Θεσσαλονίκη.

Κορυφαίο διπλωματικό και επιχειρηματικό γεγονός χαρακτηρίζεται από τους πολιτικούς παρατηρητές η διήμερη συνάντηση τη Δευτέρα και την Τρίτη, στη Θεσσαλονίκη, των υπουργών Εξωτερικών των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς και επιχειρηματικών αντιπροσωπειών. Βασικό άξονα των εργασιών της Διάσκεψης αποτελεί η προώθηση μιας πολιτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης για τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή.

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του ``Ολυμπιακού Μετρό`` καταθέτει το δημόσιο.

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της κοινοπραξίας ``Ολυμπιακό Μετρό`` θα καταθέσει το ελληνικό δημόσιο τη Δευτέρα, γιατί όπως δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Χρήστος Βερελής, η κατασκευάστρια εταιρία αρνείται να εγκαταλείψει το εργοτάξιο στον Κεραμεικό, αν και έχει κηρυχθεί έκπτωτη από το συγκεκριμένο τμήμα του έργου.

Την προσεχή Τετάρτη συζητούνται στη Βουλή οι προτάσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Την προσεχή Τετάρτη θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής οι προτάσεις τόσο των 96 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, περιλαμβάνονται η αλλαγή της διαδικασίας εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς να μεσολαβεί η διάλυση της Βουλής και η δυνατότητα της Βουλής να διαπιστώνει την αδυναμία του πρωθυπουργού να ασκεί τα καθήκοντά του. Η ΝΔ προτείνει την ενίσχυση των ρυθμιστικών αρμοδιοτήτων του προέδρου της Δημοκρατίας, την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ και τη θέσπιση διατάξεων για τον εκλογικό νόμο.

Στη Θράκη κλιμάκιο της κυβέρνησης

Με στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου, την ανασυγκρότηση του κόμματος και την επιτόπια εξέταση προβλημάτων της ακριτικής Ελλάδας, κυβερνητικό κλιμάκιο με την παρουσία του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη, επισκέπτεται σήμερα και αύριο την Ξάνθη. Το απόγευμα τέσσερα κλιμάκια επισκέφθηκαν το δήμο Σταυρούπολης Ξάνθης και τις κοινότητες Εχίνου, Αβδήρων και Εράσμιου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε απόσταση αναπνοής από τη Β' Εθνική

Ενα βήμα πριν την άνοδο στη Β` Εθνική κατηγορία βρίσκονται Καρδίτσα και Λύκοι. Η Καρδίτσα στο πλαίσιο της 32ης ημέρας για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Γ` Εθνικής κατηγορίας, επικράτησε με 5-0 του Κολινδρού, ενώ οι Λύκοι αναδείχθησαν ισόπαλοι 2-2 εκτός έδρας με τον Αλμωπό Αριδαίας.

Ράλι Ακρόπολις

Ολοκληρώθηκε στο Ζάππειο, ο τεχνικός έλεγχος των 101 αυτοκινήτων που θα πάρουν μέρος στο 44ο Ράλι Ακρόπολις, το οποίο αρχίζει αύριο στις 8:30 κάτω από τον ιερό βράχο, και θα τελειώσει το απόγευμα της Τρίτης. Στον τεχνικό ελεγχο δεν παρουσιάστηκε το γερμανικό πλήρωμα (Seat Sport) με τους Ενβιν Βέμπερ και Μανφρεντ Χιέμερ. Τα αυτοκίνητα θα διανύσουν 1263 χιλιόμετρα με 20 ειδικές διαδρομές.

Από ΑΕΚ σε ΑΕΚ ο Ραβούσης

Ο Πέτρος Ραβούσης είναι πλέον προπονητής της ΑΕΚ Λάρνακας και ``με την βούλα``, μετά την υπογραφή συμβολαίου ενός έτους με την κυπριακή ομάδα, έναντι 50 εκατομμυρίων δραχμών. Ο ``Πετράν`` δήλωσε σχετικώς: ``Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Ομως με τη βοήθεια των παικτών και της διοίκησης, θα δουλέψουμε σκληρά, προκειμένου να οδηγήσουμε την ομάδα σε επιτυχίες``.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 279,69 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,16, γαλλικό φράγκο προς 47,78, λίρα Αγγλίας προς 455,00, ελβετικό φράγκο προς 191,99, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,40, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 241,69, τη λίρα Κύπρου προς 542,82 και την EΛΜ (ECU) προς 314,47 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά αναμένεται αύριο στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, αλλά μετά το μεσημέρι θα βρέξει κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 13 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 30 και στα νησιά από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Σχεδόν αίθριος αναμένεται αύριο ο καιρός στην Αττική, αλλά το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα να βρέξει στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 16-29 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος με πιθανή βροχή κυρίως το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 7 June 1997 - 18:45:28 UTC