Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με παρέμβαση αστυνομίας και εισαγγελέα αναμένεται να βγουν στους δρόμους τα απορριμματοφόρα. Εκρηκτική η κατάσταση με τους χιλιάδες τόννους σκουπίδια που βρίσκονται στην Αθήνα.
- Την άκρη του νήματος για δεκάδες υπόθεσεις αγοροπωλησίας βρεφών αναζητεί η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.
- Κατατέθηκαν από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οι προτάσεις για αναθεώρηση του Συντάγματος. Την Τετάρτη η πρώτη συζήτηση στην βουλή.
- Διαδοχικές συναντήσεις με τον Τόνι Μπλερ και το Λιονέλ Ζοσπέν είχε ο Κώστας Σημίτης στο στο Μάλμε της Σουηδίας.
- Επιβεβαίωσε η κυβέρνηση την ύπαρξη επιστολής της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου προς τον Κώστα Σημίτη και το ΠΑΣΟΚ για τα αρχεία του Ανδρέα Παπανδρέου.
- Τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλα ενημέρωσε ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.
- Συναντήσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με το Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ και το Μεσούτ Γιλμάζ στην Αγκυρα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με παρέμβαση αστυνομίας και εισαγγελέα αναμένεται να βγουν στους δρόμους τα απορριμματοφόρα. Εκρηκτική η κατάσταση με τους χιλιάδες τόννους σκουπίδια που βρίσκονται στην Αθήνα.

Την κινητοποίηση των μονίμων υπαλλήλων των δήμων που δεν απεργούν ώστε να αρχίσει η αποκομιδή των σκουπιδιών, αποφάσισαν ο υπουργός εσωτερικών και ο Δήμαρχος Αθηναίων, μετά την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους χιλιάδες τόννους απορριμάτων, που απειλούν τη δημόσια υγεία και την απόφαση των εκτάκτων υπαλλήλων να συνεχίσουν την απεργία τους. Στο θέμα παρενέβη η δικαιοσύνη, που άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε επιστράτευση των απεργών.

Την άκρη του νήματος για δεκάδες υπόθεσεις αγοροπωλησίας βρεφών αναζητεί η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Στον 23-ο τακτικό ανακριτή οδηγήθηκαν οι τρείς τσιγγάνοι και ο δικηγόρος Αλέξανδρος Χατζηαλεξάνδρου από τη Θεσσαλονίκη, που κατηγορούνται για υπόθεση εμπορίας βρέφους. Η αστυνομία εκτιμά ότι βρίσκεται στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος εμπορίας βρεφών, καθώς στο γραφείο του Χατζηαλεξάνδρου βρέθηκαν 273 φάκελλοι και δύο δισκέτες, με υποθέσεις υιοθεσιών. Τα βρέφη προέρχονταν από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρωσία, Αλβανία και Ρουμανία και διοχετεύονταν σε άτεκνες οικογένειες σε Γερμανία, Σουηδία, Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες.

Κατατέθηκαν από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οι προτάσεις για αναθεώρηση του Συντάγματος. Την Τετάρτη η πρώτη συζήτηση στην βουλή.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατέθεσαν στη βουλή τις προτάσεις τους για την αναθεώρηση του συντάγματος. Βασική διαφορά των δύο προτάσεων είναι ο τρόπος εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας,όπου η ΝΔ εμμένει στο ισχύον σύστημα,ενώ το ΠΑΣΟΚ προτείνει στην τρίτη ψηφοφορία να εκλέγεται με 151 ψήφους, ώστε να αποφεύγονται πρόωρες εκλογές. Τα δύο κόμματα συμφωνούν στην προστασία του πολίτη από το ηλεκτρονικό φακέλλωμα, στην κατάργηση της θανατικής ποινής και στην αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της δικαιοσύνης.

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Τόνι Μπλερ και το Λιονέλ Ζοσπέν είχε ο Κώστας Σημίτης στο στο Μάλμε της Σουηδίας.

Διαδοχικές συναντήσεις με τους ομολόγους του της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ και της Γαλλίας, Λιονέλ Ζοσπέν, είχε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στο Μάλμε της Σουηδίας. Στην παρέμβασή του στη σύνοδο ο Ελληνας πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη εξεύρεσης βιώσιμων και μακροπρόθεσμων λύσεων για την εμπέδωση της ειρήνης στην Ευρώπη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πολύ ταραγμένης περιοχής.

Επιβεβαίωσε η κυβέρνηση την ύπαρξη επιστολής της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου προς τον Κώστα Σημίτη και το ΠΑΣΟΚ για τα αρχεία του Ανδρέα Παπανδρέου.

Επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την ύπαρξη επιστολής της Δήμητρας Λιάνη - Παπανδρέου, προς τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, σχετικά με τα αρχεία του Ανδρέα Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Παπανδρέου ανακοινώνει την πρόθεσή της να διαθέσει τα αρχεία του Ανδρέα Παπανδρέου, σε ίδρυμα που θα φέρει το όνομά του, χωρίς η ίδια να κάνει λόγο για συμμετοχή της στο διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος.

Τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλα ενημέρωσε ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ Δημήτρη Τσοβόλα, ενημέρωσε ο υπουργός εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος για όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και κυρίως για τα ελληνοτουρκικά.Ο κ. Τσοβόλας εξέφρασε τις ανησυχίες του για το ενδεχόμενο διολίσθησης σε διάλογο με την Τουρκία, που μπορεί να μετατρέψει τις απαράδεκτες τουρκικές διεκδικήσεις σε ελληνοτουρκικές διαφορές. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ δήλωσε αντίθετος για προσφυγή στη Χάγη, οποιουδήποτε θέματος εκτός από την οριοθέτιση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου.

Συναντήσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με το Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ και το Μεσούτ Γιλμάζ στην Αγκυρα.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ είχε ο πρώην πρωθυπουργός Κων. Μητσοτάκης, που βρίσκεται στην Τουρκία με την ευκαιρία της παραλαβής του βραβείου Ιπεκτσί. Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του κόμματος της Μητέρας Πατρίδος και πρώην υπουργό Εξωτερικών, Μεσούτ Γιλμάζ.Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες για την προσέγγιση των δύο χωρών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Βασίλης Δανιήλ επιστρέφει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στην Παιανία, αφού ο Καβαλιώτης τεχνικός συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Γιώργο Βαρδινογιάννη και συμφώνησαν να συνεργασθούν, χωρίς ωστόσο να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Ο Δανιήλ, που είναι γνωστός στους πράσινους από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, δεν έχει πρόβλημα με τον Πανηλειακό, ομάδα που εργάσθηκε στο εφετινό πρωτάθλημα, αφού δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο.

Ο Αμερικανοισπανός μπασκετμπολίστας της Βαλένθια, Τζόνι Ρότζερς, είναι η πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν. Την απόκτησή του ανακοίνωσε επίσημα σήμερα το ερυθρόλευκο ΤΑΚ. Ο 34χρονος φόργουορντ υπέγραψε συμβόλαιο διετούς συνεργασίας με τους Πρωταθλητές Ευρώπης, ενώ ο Ολυμπιακός έσπασε το συμβόλαιό του με τη Βαλένθια, καταβάλοντας 700.000 δολλαρία.

Με πρόστιμο 1.2 εκατομμυρίων δραχμών, τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή του μπάσκετ, το ΤΑΚ ΑΕΚ. Αιτία, τα επεισόδια που δημιούργησαν οπαδοί της κιτρινόμαυρης ομάδας στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για τον τέταρτο τελικό του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας.

Εντυπωσίασε η πρωταθλήτρια μας του μήκους Νίκη Ξάνθου με την εμφάνιση της στο διεθνές μίτινγκ της Ρώμης, όπου κατέκτησε ως γνωστόν το χρυσό μετάλλιο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που ήταν τέταρτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, πρώτευσε με άλμα 6 μέτρων και 84 εκατοστών και απέδειξε γιά μία ακόμη φορά ότι θα είναι από τα φαβορί γιά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει τον Αύγουστο στην Αθήνα.

Ο Βρετανός Ολυμπιονίκης των δρόμων ημιαντοχής, Σεμπάστιαν Κόου, ο οποίος διετέλεσε υφυπουργός περιβάλλοντος στην Κυβέρνηση του Τζον Μέιτζορ, εκφράστηκε υπέρ της υποψηφιότητας της Αθήνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 279,69 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,16, γαλλικό φράγκο προς 47,78, λίρα Αγγλίας προς 455,00, ελβετικό φράγκο προς 191,99, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,40, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 241,69, τη λίρα Κύπρου προς 542,82 και την ECU προς 314,47 δραχμές.

Ισχυρούς κραδασμούς δέχθηκε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά λόγω εκτεταμένων πωλήσεων απο μεγάλα θεσμικά χαρτοφυλάκια. Ο γενικός δείκτης τιμών υποχώρησε κάτω απο το φράγμα των 1600 μονάδων κλείνοντας στις 1592,35 μονάδες με μεγάλη πτώση σε ποσοστό 3,18%. Χρηματιστηριακοί πράγοντες αποδίδουν τη σημαντική υποχώρηση των τιμών των μετοχών στις ρευστοποιήσεις μεγάλων χαρτοφυλακίων με σκοπό να αποκτήσουν ρευστότητα για να εγγραφούν στην έκδοση του ΟΤΕ. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε στα 22,2 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι και αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με λίγες νεφώσεις στο Ιόνιο, αλλά βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Αιγαίο και την ηπειρωτική χώρα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και τοπικά μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 13 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 28 και στα νησιά 17 με 27 βαθμούς Κελσίου. Αστατο καιρό με βροχή ή καταιγίδα αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 17 με 28 και 15 με 25 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 6 June 1997 - 19:00:18 UTC