Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/05/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Βρέθηκε νεκρός στη χωματερή Ανω Λιοσίων, ο εξαφανισθείς δημοτικός υπάλληλος
- Την επόμενη εβδομάδα η επιστολή της ελληνικής ομάδας στην Ολλανδική Προεδρία για τα ελληνοτουρκικά.
- Με το αυτοκίνητο στη θάλλασα - Τραγικός θάνατος 60χρονου
- Νέο σύστημα για την ασφάλιση των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων πρότεινε ο Στέφανος Τζουμάκας.
- Τη Δευτέρα η πρώτη επίσημη μονομαχία Σημίτη-Κ. Καραμανλή, στη Βουλή, για την οικονομία.
- Διμέτωπη επίθεση Σαμαρά κατά κυβέρνησης και ΝΔ.
- Σε στραγγαλισμό οφείλεται ο θάνατος του 22χρονου Αγραδά
- Αυξημένη αναμένεται η τουριστική κίνηση στη χώρα μας.
- Σύγκρουση δεξαμενόπλοιου και αλιευτικού, έξω απ'την Κύμη
- Ελεύθερη είσοδος αύριο για όλα τα Μουσεία.
- Ενάμισυ δις από το ΥΠΕΧΩΔΕ για πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Καλαθοσφαίριση : Νίκη του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι - Νίκη των γυναικών στο βόλεϋ επί της Λετονίας
- Ποδηλασία : Επιτυχία του Ταμουρίδη
- Ισόπαλη με την Ρωσία η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Βρέθηκε νεκρός στη χωματερή Ανω Λιοσίων, ο εξαφανισθείς δημοτικός υπάλληλος

Βρέθηκε νεκρός τελικά στη χωματερή των Ανω Λιοσίων, ο υπάλληλος του Δήμου Αγίας Παρασκευής, Γιώργος Δρακίδης, ο οποίος είχε εξαφανιστεί ενώ άδειαζε απορριματοφόρο μαζί με συναδέλφους του. Στο μεταξύ, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η αποκομιδή των απορριμμάτων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα.

Την επόμενη εβδομάδα η επιστολή της ελληνικής ομάδας στην Ολλανδική Προεδρία για τα ελληνοτουρκικά.

Στις αρχές της προσεχούς εβδομάδος αναμένεται να αποσταλεί στην Ολλανδική Προεδρία, η πρώτη επιστολή της ελληνικής ομάδας, στο πλαίσιο της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Αθήνας και Αγκυρας. Η Αθήνα, πάντως,απέρριψε την ολλανδική πρόταση, για συνάντηση των επιτροπών, επιμένοντας στην ανταλλαγή επιστολών μέσω της Ολλανδικής Προεδρίας. Από τη Θεσσαλονίκη ο Ακης Τσοχατζόπουλος επανέλαβε ότι δεν υπάρχει τίποτα για διαπραγμάτευση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σημειώνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανοίξει διάλογο για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Με το αυτοκίνητο στη θάλλασα - Τραγικός θάνατος 60χρονου

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 60χρονος, ο οποίος έπεσε με το αυτοκινητό του στη θάλασσα, στο Μώλο της Δραπετσώνας.Πρόκειται για το Στυλιανό Θεοδωράτο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες όταν πήγε να πάρει το αυτοκινητό του έβαλε κατά λάθος όπισθεν και έπεσε στη Θάλασσα.Ο Θεοδωράτος ανασύρθηκε από άνδρες καταδυτικού πλοίου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο,αλλά ήταν ήδη αργά.

Νέο σύστημα για την ασφάλιση των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων πρότεινε ο Στέφανος Τζουμάκας.

Ενα νέο σύστημα ασφάλισης των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, πρότεινε ο υπουργός Γεωργίας, στο Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής, οι εργασίες του οποίου συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα. Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Τζουμάκα το νέο σύστημα έχει δύο μηχανισμούς, έναν για την αποκατάσταση των ζημιών και έναν για τις γεωργικές ασφαλίσεις. Οι αγρότες διατύπωσαν επιφυλάξεις και πρότειναν τη σύσταση ομάδας εργασίας που θα διερευνήσει όλες τις πτυχές.

Τη Δευτέρα η πρώτη επίσημη μονομαχία Σημίτη-Κ. Καραμανλή, στη Βουλή, για την οικονομία.

Την πρώτη τους επίσημη μονομαχία θα έχουν τη Δευτέρα ο Κώστας Σημίτης και ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καραμανλής θα είναι επικριτικός, σε υψηλούς τόνους και θα κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δεν έχει τη βούληση και αποφασιστικότητα να προχωρήσει σε ριζικές τομές.

Διμέτωπη επίθεση Σαμαρά κατά κυβέρνησης και ΝΔ.

Διμέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης και της ΝΔ εξαπέλυσε από την Καλαμάτα ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Γ ' Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη του κόμματός του. Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως η χώρα έχει δικέφαλη εξουσία και ότι στη ΝΔ τα πράγματα είναι θολά και αφύσικα.

Σε στραγγαλισμό οφείλεται ο θάνατος του 22χρονου Αγραδά

Σε στραγγαλισμό και όχι σε υπερβολική δόση ναρκωτικών, οπως αρχικά είχε εκτιμηθεί από την Αστυνομία οφείλεται ο θάνατος του Γ. Αγραδά 22 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο σπίτι του στο Αιγάλεω. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατός του οφείλεται σε πνιγμό λόγω απόφραξης των εξωτερικών αεροφόρων οδών.

Αυξημένη αναμένεται η τουριστική κίνηση στη χώρα μας,

Αυξημένη από 8 μέχρι 10%, σε σχέση με το 1996, θα είναι φέτος η τουριστική κίνηση στη χώρα μας, σύμφωνα με την έκθεση του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών. Στην έκθεση τονίζεται ότι το 1997 θα είναι έτος ανάκαμψης μετά από δύο χρόνια καθήλωσης σε αυτόν το σημαντικό τομέα για την οικονομία της χώρας μας.

Σύγκρουση δεξαμενόπλοιου και αλιευτικού, έξω απ'την Κύμη

Αδιευκρίνιστες παραμένουν μέχρι στιγμής οι συνθήκες της σύγκρουσης δύο πλοίων, ανοικτά του λιμανιού της Κύμης, χωρίς ευτυχώς να τραυματισθεί κανείς από τα πληρωματά τους. Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΙΙ και το αλιευτικό ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ. Απο τη σύγκρουση προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, ενώ προανάκριση διενεργεί το Υπολιμεναρχείο Κύμης

Ελεύθερη είσοδος αύριο για όλα τα Μουσεία.

Ανοιχτά και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό θα είναι αύριο τα Μουσεία όλης της χώρας με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων. Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται από το 1977 με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για το ρόλο των Μουσείων στη χώρα μας.

Ενάμισυ δις από το ΥΠΕΧΩΔΕ για πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη

Το ποσό του 1,5 δις δρχ θα διατεθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ στο Δήμο Θεσσαλονίκης για την κατασκευή χώρων στάθμευσης, ενώ θα επιχορηγείται με 600.000 δρχ η δημιουργία κάθε νέας θέσης στάθμευσης - δήλωσε σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης, παρευρισκόμενος στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Ο Δήμαρχος της συμπρωτεύουσας Ντίνος Κοσμόπουλος, απέκλεισε τη χρηματοδότιση και εκμετάλλευση του έργου από ιδιώτες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καλαθοσφαίριση : Νίκη του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι

Ο ΠΑΟΚ νίκησε το απόγευμα το Περιστέρι στην έδρα του με σκορ 61-86, στα πλαίσια της διεκδίκησης της τρίτης θέσης στα πλέι οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ, που οδηγεί και στην Ευρωλίγκα. Ετσι, ο ΠΑΟΚ προηγείται ήδη με δύο νίκες έναντι του Περιστερίου, ενώ την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα θα καταλάβει η ομάδα που θα συμπληρώσει 3 νίκες. Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη στο Αλεξάνδρειο.

@ Νίκη των γυναικών στο βόλεϋ επί της Λετονίας

Η εθνική μας ομάδα Βόλεϊ των Γυναικών, στον τρίτο αγώνα της για τον Γ' όμιλο της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που έγινε στη Λάρισα, νίκησε 3-2 την αντίστοιχη της Λετονίας. Τα σετ 15-9,8-15,15-11,9-15,15-7. Ετσι το εθνικό μας συγκρότημα διατηρεί το αήττητο σε τρεις αγώνες και ελπίζει να πάρει το εισιτήριο για τα τελικά, ενώ η ομάδα της Λετονίας έχει τώρα δύο ήττες σε τρεις αγώνες.

Ποδηλασία : Επιτυχία του Ταμουρίδη

Ο Γιάννης Ταμουρίδης της εθνικής μας ομάδας ποδηλασίας των Εφήβων, κέρδισε το 2ο ετάπ του 6ου διεθνή γύρου Μακεδονίας, που εξελίχθηκε στη διαδρομή Ουρανούπολης-Σερρών αφού κάλυψε τα 116 χιλιόμετρα της διαδρομής σε 3 ώρες 3' 35''. Με την ίδια επίδοση ακολούθησαν το 17χρονο πρωταθλητή του Αυτόδρομου Θεσσαλονίκης ο Ρώσος, Αλεξέι Μπουγκρόβ και ο Κύπριος Αντώνης Αντωνίου.

Ισόπαλη με την Ρωσία η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης.

Ικανοποιητική εμφάνιση πραγματοποίησε η εθνική μας ομάδα ανδρών της υδατοσφαίρισης στον πρώτο αγώνα της γιά το τετραεθνές τουρνουά του Ναυπλίου, αφού αναδείχθηκε ισόπαλη 8-8 με το ισχυρό συγκρότημα της Ρωσίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 275,37 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,88, γαλλικό φράγκο προς 47,08, λίρα Αγγλίας προς 452,02, ελβετικό φράγκο προς 192,15, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,43, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 238,38, τη λίρα Κύπρου προς 544,64 και την ECU προς 316,11 δραχμές.

Μικρή διορθωτική υποχώρηση 0,29% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση και έκλεισε στις 1638,79 μονάδες, μετά απο 14 ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων σημείωσε άνοδο 14,69%. Σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης σημείωσε άνοδο 4,41%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 29,7 δισ. δρχ. και οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 0,78%, Λήζινγκ άνοδος 3,71%, Ασφάλειες πτώση 0,09%, Επενδύσεις άνοδος 0,71%, Βιομηχανίες άνοδος 0,54%, Κατασκευών πτώση 0,23%, Συμμετοχών πτώση 1,78%, Διαφορες πτώση 0,08%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με οριακή άνοδο 0, 06%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά μέτριοι και η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 15 με 32 βαθμούς και στα νησιά 17 με 28. Σχεδόν αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 19 με 31 και 16 με 30 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Α.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 17 May 1997 - 19:40:10 UTC