Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-05-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,11/05/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με την ομιλία του πρωθυπουργού θα ανοίξει την Τετάρτη η αυλαία του Κοινωνικού Διαλόγου.
- Με επίθεση κατά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και βολές κατά της συμπολίτευσης έκλεισε τις διήμερες εργασίες της Συνόδου του Τομέα Οργανωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σκανδαλίδης.
- Να μειώσουν τα επιτόκια όλων των δανείων ώστε να βοηθήσουν την ανάπτυξη τη οικονομίας ζητεί από τις τράπεζες ο Γιάννος Παπαντωνίου.
- Εκρηξη βόμβας στον Πειραιά, χωρίς τραυματισμούς.
- Τα 12 μίλια αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού και θα εφαρμοστούν σε δεδομένη στιγμή δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Τις τελικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για το θέμα των ανυπότακτων εξωτερικού και των αντιρρησιών συνείδησης ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.
- Εληξε η διημερίδα των αποδήμων, με σημαντικές προτάσεις για το μέλλον.
- Από το Σεπτέμβριο η λειτουργία των ελεύθερων κύκλων σπουδών στα πανεπιστήμια.
- Τη δημιουργία Εθνικού Ταμείου Εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Ικανοποιημένος από την πρόοδο των έργων υποδομής και τους ρυθμούς απορρόφησης, από την Ελλάδα, των Κοινοτικών Κονδυλίων δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Σαντέρ.
- Συνεδριάζει την Τρίτη η Εκτελεστική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.
- Μία διμοιρία καταδρομέων του ελληνικού στρατού βρίσκεται από το μεσημέρι στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
- Ακόμη ένα νεαρό θύμα προστέθηκε στον κατάλογο των νεκρών του λευκού θανάτου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού θα ανοίξει την Τετάρτη η αυλαία του Κοινωνικού Διαλόγου.

Αυλαία την Τετάρτη για τον Κοινωνικό Διάλογο, με ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Η κυβέρνηση έχει δημοσιοποιήσει ήδη τις θέσεις της ,οι οποίες αποτελούνται απο 19 σημεία.Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Αυγή ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου τονίζει οτι η κυβερνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις.Επίσης διαβεβαιώνει οτι η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης των συλλογικών διαπραγματεύσεων και οτι δεν θέτει θέμα αλλάγης του ορίου απολύσεων,καθώς και μείωσης του χρόνου εργασίας με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών.Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου στο Εθνος της Κυριακής τονίζει οτι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επιλύσει προβλήματα και όχι να δημιουργήσει.Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος υπογραμμίζει την αναγκαιότητα του διαλόγου αλλά κατηγορεί την κυβέρνηση οτι επιχειρεί, μέσω των προτάσεών της, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Με επίθεση κατά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και βολές κατά της συμπολίτευσης έκλεισε τις διήμερες εργασίες της Συνόδου του Τομέα Οργανωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Με επίθεση κατα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, βολές κατά της συμπολίτευσης και παρέμβαση στο θέμα των Αρχείων Καραμανλή έκλεισε τις διήμερες εργασίες της Συνόδου του Τομέα Οργανωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Κώστας Σκανδαλίδης. Ο κ. Σκανδαλίδης επέκρινε τους εσωκομματικούς αμφισβητίες, που υποστήριξαν ότι το κόμμα λειτουργούσε καλύτερα πριν ένα χρόνο, ενώ δεν άφησε στο απύροβλητο ορισμένα στελέχη της λεγόμενης συμπολίτευσης. Σχετικά με όσα ακούγονται περί δεξιάς κυβερνητικής πολιτικής και για το ζήτημα του κοινωνικού διαλόγου ο Κώστας Σκανδαλίδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση απλώς άνοιξε τα θέματα, αλλά δεν τα έκλεισε και αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική τόνισε παρ' ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι η οικονομική μας πολιτικη είναι πολύ πιο προοδευτική απ' ότι άλλες πολιτικές στην Ευρώπη. Τέλος, για τα αρχεία Καραμανλή ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε ότι ο λαός δεν έχει ανάγκη από κανένα να ξαναγράψει την ιστορία μέχρι την εποχή της χούντας. Ο λαός την έχει νοιώσει στο πετσί του, κατέλειξε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Να μειώσουν τα επιτόκια όλων των δανείων ώστε να βοηθήσουν την ανάπτυξη τη οικονομίας ζητεί από τις τράπεζες ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Να μειώσουν τα επιτόκια όλων των δανείων ώστε να βοηθήσουν την ανάπτυξη της Οικονομίας ζητεί απο τις τράπεζες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου σε συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής. Επίσης εκφράζει την αισιοδοξία του οτι ο Προϋπολογισμός θα εκτελεσθεί κανονικά, αποκλείοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης έκτακτων μέτρων. Αναφέρει ακόμη οτι όλες οι ΔΕΚΟ θα ακολουθήσουν το δρόμο του ΟΤΕ.

Εκρηξη βόμβας στον Πειραιά, χωρίς τραυματισμούς.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 7,25 το απόγευμα έξω από το Πρώτο Λιμενικό Σταθμό, στην Πλατεία Καραϊσκάκη, στον Πειραιά. Από την έκρηξη, ευτυχώς, δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί, αλλά μόνο υλικές ζημιές. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα σε ραδιοσταθμό της Αθήνας.

Τα 12 μίλια αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού και θα εφαρμοστούν σε δεδομένη στιγμή δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Τα 12 μίλια αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού και θα εφαρμοστούν σε δεδομένη στιγμή με παράλληλα διασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοίας και διακίνησης στο Αιγαίο, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος. Απαντώντας σε ερώτηση για το σημερινό δημοσίευμα του Βήματος, ότι οδεύουμε προς συμφωνία με την Τουρκία για τις πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών,ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε οτι δεν το έχει διαβάσει και πρόσθεσε οτι καμία διαπραγμάτευση δεν γίνεται με την Τουρκία για τα κυριαρχικά μας δικαιωμάτα. Ο κ. Τσοζατζόπουλος είπε ακόμη οτι δεν υπήρξε συνάντηση του Ελληνα υφυπουργού Εθνικής Αμυνας κ.Αποστολάκη με τον Τούρκο ομόλογό του. Ο κ.Αποστολάκης,είπε, συναντήθηκε με τον Αμερικάνο υφυπουργό εξωτερικών και συζήτησαν για θέματα που αφορούν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και τα αποτελέσματα των συζητήσεων αυτών αναφέρονται σε σχετικό μνημόνιο.

Τις τελικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για το θέμα των ανυπότακτων εξωτερικού και των αντιρρησιών συνείδησης ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Τις τελικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για το θέμα των ανυπότακτων εξωτερικού και των αντιρρησιών συνείδησης ανακοίνωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος. Μιλώντας στις εργασίες της Συνεδρίασης του προεδρείου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, που γίνεται στη συμπρωτεύουσα, ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε οτι στο νομοσχέδιο,που κατατέθηκε στη Βουλή και έχει ήδη λάβει την έγκριση της επιστημονικής επιτροπής του Κοινοβουλίου, προβλέπει ότι οι ανυπότακτοι που γεννήθηκαν απο το 1948 έως και το 1966 θα υπηρετήσουν από τρείς έως δώδεκα μήνες και θα εξαργυρώσουν το υπόλοιπο της θητείας προς 100.000 δραχμές το μήνα.Οσοι όμως είναι γονείς ή προστάτες και γεννήθηκαν απο το 1957 έως το 1966 θα υπηρετήσουν απο τέσσερις εως έξι μήνες και θα εξαργυρώσουν το υπόλοιπο με 100.000 δραχμές το μήνα.Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επεσήμανε οτι οι ρυθμίσεις αυτές δεν έχουν ημερομηνία λήξης αλλά και δεν θα επεκταθούν σε άλλο χρονικό διάστημα από 1948-1966. Οσον αφορά στο θέμα των αντιρρησιών συνείδησης,ο υπουργός ανακοίνωσε οτι όσοι επιλέγουν την εναλλακτική θητεία έχουν δύο λύσεις, είτε να κάνουν άοπλη θητεία στο στρατό είτε κοινωνική θητεία σε φορείς του δημόσιου τομέα.Διευκρίνησε όμως οτι η εναλλακτική αυτή θητεία θα είναι διπλάσιας διάρκειας απο την κανονική.

Εληξε η διημερίδα των αποδήμων, με σημαντικές προτάσεις για το μέλλον.

Ελληνες απόδημοι της δεύτερης και τρίτης γενιάς απο τις πέντε ηπείρους συναντήθηκαν χθές και σήμερα στη Θεσσαλονίκη με νέους της ηλικίας τους που εκπροσωπούσαν οργανώσεις της νεολαίας απ' ολη την Ελλάδα και αντάλλαξαν σκέψεις και προτάσεις γι' αυτά που τους δένουν και τους συγκινούν. Κυρίαρχα θέματα της διημερίδας,που είχε τίτλο Πέντε Ηπειροι - Μιά πατρίδα, ηταν το θέμα της ελληνικής γλώσσας και της διδασκαλίας της στα κέντρα της Ομογένειας,τα εθνικά μας θέματα αλλά και οι νέες επικοινωνίες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία. Μία απο τις πιό ενδιαφέρουσες,αλλωστε,εισηγήσεις ηταν αυτή του Χρήστου Αλεφάντη απο τη Μελβούρνη της Αυστραλίας,που είχε ως θέμα το ΙΝΤΕΡΝΕΤ και την ουσιαστική αξιοποίηση του ως γέφυρα επικοινωνίας του απανταχού Ελληνισμού. Μιλώντας στο ΑΠΕ ο νεαρός ομογενής επεσήμανε τοι μεγάλο αριθμό των συνομιλήκων του που επικοινωνούν ηδη ,μέσω του ΙΝΤΕΡΝΕΤ,είτε ζούν στην Αυστραλία είτε ζούν στις ΗΠΑ και πρότεινε τη δημιουργία κόμβων σε μεγάλα κέντρα της Ομογένειας,οπως η πόλη που μένει και στην οποίαν,ως γνωστόν,κατοικούν περίπου 200.000 ομογενείς μας. Μιά αλλη ιδέα,που πολύ χειροκροτήθηκε,διατυπώθηκε,απο τον παλιό διεθνή καλαθοσφαιριστή του ΑΡΗ,Χάρη Παπαγεωργίου,που εριξε την ιδέα για ετήσια Ολυμπιάδα Νέων Αποδήμων, στη Θεσσαλονίκη,που ειναι η θεσμοθετημένη εδρα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.Επίσης, προτάθηκε να οργανωθεί σύσκεψη των Νέων Αποδήμων που θα εκπροσωπήσουν ολες τις οργανώσεις νέων του Εξωτερικού,τον ερχόμενο Δεκέμβριο, παράλληλα με εκείνη της 2-ης Ολομέλειας του ΣΑΕ,καθώς και η θεσμοθέτηση ενός ετήσιου Φεστιβάλ για την προβολή της πολιτισμικής εκφρασης των Νέων Αποδήμων που θα εχει την επωνυμία Ελλήνων Εργα.Στη διημερίδα πήραν μέρος τα μέλη του ατυπου δεκαπενταμελούς συμβουλίου Νέων Αποδήμων,που είχε προκύψει απο την Α`Οργανωτική Συνδιάσκεψη του ΣΑΕ,τον Δεκέμβριο του 1995. Συνολικά εισηγήσεις παρουσίασαν 19 εκπρόσωποι της Ομογένειας απο τις ΗΠΑ,τον Καναδά, την Αυστραλία,την Αργεντινή,τη Γερμανία,τη Ρωσία,τη Σουηδία ,τη Ρουμανία,το Βέλγιο,την Αφρική και την Κύπρο.

Από το Σεπτέμβριο η λειτουργία των ελεύθερων κύκλων σπουδών στα πανεπιστήμια.

Ολοκληρώθηκε στο Βόλο, η 27η Σύνοδος Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων της χώρας, που έγινε παρουσία του υπουργού Παιδείας. Οι πρυτάνεις αρκετών ιδρυμάτων είπαν οτι επιθυμούν απο το Σεπτέμβριο να λειτουργήσουν τμήματα στο πλαίσιο των Ελευθέρων Κύκλων Σπουδών, και της μεταρρύθμισης στα πανεπιστήμια, που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας. Στούς Κύκλους Ελευθέρων Σπουδών θα μπορούν να εγγραφούν άτομα κάθε ηλικίας, θα παρακολουθήσουν μαθήματα και θα πάρουν πτυχίο ισότιμο με εκείνο των υπολοίπων φοιτητών που έχουν εισαχθεί με άλλες διαδικασίες. Αν ομως οι φοιτητές είναι πάνω απο 25 ετών θα καταβάλουν συμβολικά δίδακτρα, ενώ οι κάτω των 25 θα σπουδάζουν δωρεάν μέσω υποτροφιών. Ο υπουργός Παιδείας πάντως, τόνισε οτι τα ιδρύματα που θα ιδρύσουν Κύκλους Ελεύθερων Σπουδών, θα λάβουν επιπλέον πιστώσεις, καθώς ηδη εχουν εξασφαλιστεί κονδύλια απο το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Τη δημιουργία Εθνικού Ταμείου Εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Τη δημιουργία Εθνικού Ταμείου Εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος.Στο ταμείο αυτό θα μπορεί να συνεισφέρει κάθε Ελληνας ,που ζεί στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται θα διατίθενται για την αγορά νέων εξοπλιστικών συστημάτων για τον ελληνικό στρατό. Η δημιουργία του Εθνικού Ταμείου Εξοπλισμών θα κυρωθεί με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή. Θετική εξελιξη χαρακτηριζεται απο την ΠΟΛ.ΑΝ η αποφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας για τη δημιουργία Εθνικού Ταμείου Εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, παρατηρεί οτι η απόφαση αποτελούσε επίμονο αίτημα του κ.Σαμαρα απο τον Ιουνιο του 1996.

Ικανοποιημένος από την πρόοδο των έργων υποδομής και τους ρυθμούς απορρόφησης, από την Ελλάδα, των Κοινοτικών Κονδυλίων δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Σαντέρ.

Ικανοποιημένος από την πρόοδο των έργων υποδομής και τους ρυθμούς απορρόφησης, από την Ελλάδα, των Κοινοτικών κονδυλίων δήλωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Σαντέρ. Μιλώντας στο αεροδρόμιο Μακεδονία, πριν αναχωρήσει αεροπορικώς από τη χώρα μας, ο κ.Σαντέρ είπε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που του έγινε στην Αθήνα τόσο μεγάλου εύρους έργα ανάπτυξης έχουν να γίνουν από την εποχή του Περικλή.

Συνεδριάζει την Τρίτη η Εκτελεστική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά,ο Κοινωνικός Διάλογος, θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η οικονομική εξόρμηση του κόμματος θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας μεθαύριο Τρίτη.Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του Οργάνου μετά την εκλογή των μελών του.Εντός του μηνός θα συγκληθούν η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Μία διμοιρία καταδρομέων του ελληνικού στρατού βρίσκεται από το μεσημέρι στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Μια διμοιρία καταδρομέων του ελληνικού στρατού βρίσκεται απο το μεσημέρι στην πρωην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατια της Μακεδονίας οπου θα πάρει μέρος σε στρατιωτική άσκηση που οργανώνεται απο τον Οργανισμό Συνεργασία για την Ειρήνη με τη συμμετοχή εννέα συνολικά χωρών.Οι καταδρομοίς θα λάβουν μέρος σε άσκηση για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών που αρχίζει αύριο κοντά στην πολη Νεγκότινο και θα ολοκληρωθεί στις 17 του μηνός. Κατά την παραμονή της στην ΠΓΔΜ η ελληνική μονάδα θα μεταβεί στην κωμόπολη Βαλέντοβο όπου οι επικεφαλής της θα καταθέσουν στεφάνια στο εκεί στρατιωτικό νεκροταφείο όπου βρίσκονται ενταφιασμένοι 15 Ελληνες οπλίτες και αξιωματικοί που σκοτώθηκαν σε μάχη κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακόμη ένα νεαρό θύμα προστέθηκε στον κατάλογο των νεκρών του λευκού θανάτου.

Ακόμη ένα θύμα του λευκού θανάτου.Η 27χρονη Χρυσούλα Ζουρούδη βρέθηκε νεκρή μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείο στην Ομόνοια, απο υπερβολική ποσότητα ηρωίνης.Την άτυχη κοπέλα βρήκαν νεκρή υπάλληλοι του ξενοδοχείου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε τον τίτλο στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α' Εθνικής κατηγορίας της περιόδου 1996-97, μετά τη νίκη με 2-0 που πέτυχε σήμερα στο στάδιο Καραϊσκάκη επί της ΑΕΚ. Οι ερυθρόλευκοι,που είχαν αναδειχθεί γιά τελευταία φορά πρωταθλητής το 1987, δηλαδή πρίν δέκα ολόκληρα χρόνια, έφτασε στη νίκη χάρις σε τέρματα που πέτυχαν οι Αλεξανδρής στο 12' και Τζόρτζεβιτς στο 23' με πέναλτι. Η ΑΕΚ αγωνίστηκε από το 23-ο λεπτό με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ηλία Ατματζίδη, ο οποίος στην φάση του πέναλτυ ανέτρεψε τον επελαύνοντα Καραπιάλη. Στα υπόλοιπα παιχνίδια σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ηρακλής-Αρης 1-2 Αθηναϊκός-Πανηλειακός 3-0 Απόλλων-Παναχαϊκή 2-0 Βέροια-Καβάλα 0-1 ΠΑΟΚ-Ξάνθη 4-1 Καλαμάτα- Εδεσσαϊκός 1-0 Παναθηναϊκός-Καστοριά 7-0 ΟΦΗ-Ιωνικός 4-0

Ο πρώτος τελικός του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ διεξάγεγαι σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι δύο ομάδες, δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα αφού τόσο ο Παναγιώτης Φασούλας από πλευράς Ολυμπιακού όσο και ο Νίκος Χαζής από την ΑΕΚ, έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν και θα δώσουν κανονικά το παρών.

Σε αγώνες της 31ης ημέρας για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Β` Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Γιάννινα-Εθνικός 0-0 Παναιτωλικός-Δόξα Δράμας 5-0 Πανσερραϊκός-Ρέθυμνο 0-0 Παναργειακός-Νάουσα 3-2 Ελευσίνα-Δόξα Βύρωνα 2-0 Καλαμαριά-Πύργος 4-0 Προοδευτική-Λεβαδειακός 2-1 Νίκη Βόλου-Πανιώνιος 0-0 Ο αγώνας Τρίκαλα-Λάρισα διεξάγεται αύριο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 274,771 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161, 649, γαλλικό φράγκο προς 47,904, λίρα Αγγλίας προς 445,646, ελβετικό φράγκο προς 191,546, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,338, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 225,401, τη λίρα Κύπρου προς 542,193 και την ECU προς 314,427 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η καλοκαιρία σ' ολόκληρη τη χώρα και οι βόρειοι ισχυροί άνεμοι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού. Συγκεκριμένα οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά απο 13 εως 30 βαθμούς και στα νησιά απο 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Για την Αττική προβλεπεται αίθριος καιρός με ανέμους βόρειους μέτριους που στα ανατολικά θα είναι ισχυροί. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί απο 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται και για την Θεσσαλονίκη, με ανέμους ασθενείς και θερμοκρασία στην πόλη απο 14 εως 27 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 11 May 1997 - 18:02:43 UTC