Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,10/05/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τεμαχισμένο πτώμα νεαρής, που πιστεύεται ότι είναι της πρώην Μίς Ρωσία Σβελτάνα Κόκιβι, βρέθηκε τάφο ανάμεσα σε θάμνους, στη Σαρωνίδα, κοντά στη βίλα του Ρώσου μαφιόζου Αλεξάντερ Σαλόνικ.
- Συμπλοκή αστυνομικών με αλβανούς μαφιόζους τα ξημερώματα στη Λευκίμη της Πλαταριάς Θεσπρωτίας. Σκοτώθηκε ένας Αλβανός και συνελήφθησαν δύο άλλοι.
- Εφόλης της ύλης η ομιλία Σημίτη στην Πανελλήνια Οργανωτική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Aναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επανέλαβε ότι δεν θέτουμε σε διάλογο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και το στάτους κβο στο Αιγαίο.
- Στην Αθήνα πιθανότατα, στις 26 του μηνός, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Οϊμέν.
- Αδιάλλακτος για μια ακόμα φορά εμφανίσθηκε ο Κίρο Γκλιγκόροφ όσον αφορά την ονομασία της χώρας του.
- Ικανοποίηση στην Ουάσιγκτον για την απόφαση Λευκωσίας και Αγκυρας να μην πραγματοποιηθούν πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών στην Κύπρο.
- Ζωντανό θησαυρό της ανθρωπότητας χαρακτήρισε το Αγιον Ορος ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ζακ Σαντέρ, σε σημερινή του επίσκεψη στην μοναστική πολιτεία.
- Εποικοδομητική χαρακτήρισαν την πρώτη τους συνάντηση ο Κώστας Καραμανλής και ο Ζακ Σαντέρ, σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
- Κλείνει τα μεσάνυχτα η χωματερή Ανω Λιοσίων.
- Με τη ζωή του πλήρωσε ένας 46χρονος στις Μάλες Λασιθίου τις οικογενειακές και κτηματικές διαφορές με συγχωριανό του.
- Κύκλωμα λαθρεμπόρων εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ορεστιάδας.
- Συλλήψεις λαθρομεταναστών στο Αγαθονήσι και την Κώ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τεμαχισμένο πτώμα νεαρής, που πιστεύεται ότι είναι της πρώην Μίς Ρωσία Σβελτάνα Κόκιβι, βρέθηκε τάφο ανάμεσα σε θάμνους, στη Σαρωνίδα, κοντά στη βίλα του Ρώσου μαφιόζου Αλεξάντερ Σαλόνικ.

Τεμαχισμένο πτώμα νεαρής γυναίκας σε κατάσταση αποσύνθεσης βρέθηκε το μεσημέρι μέσα σε πρόχειρο τάφο ανάμεσα σε θάμνους, τρία χιλιόμετρα έξω απο τη Σαρωνίδα, κοντά στη βίλα του Ρώσου μαφιόζου Αλεξάντερ Σαλόνικ.Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το πτώμα πρέπει να ανήκει σε νεαρή γυναίκα ηλικίας περίπου 20 ετών.Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το θύμα να είναι η μις Ρωσία Σβελτάνα Κόκιβι, 19 ετων. Η Κόκιβι ήταν ερωμένη του Σαλόνικ και είχε εξαφανιστεί τρείς μήνες πριν αποκαλυφθεί η δολοφονία του ρώσου μαφιόζου.Ο Σαλόνικ είχε βρεθεί δολοφονημένος σε δασική έκταση στην Βαρυμπόμπη, σε μικρή απόσταση απο την εθνική οδό.

Συμπλοκή αστυνομικών με αλβανούς μαφιόζους τα ξημερώματα στη Λευκίμη της Πλαταριάς Θεσπρωτίας. Σκοτώθηκε ένας Αλβανός και συνελήφθησαν δύο άλλοι.

Συμπλοκή αστυνομικών με αλβανούς μαφιόζους τα ξημερώματα στη Λευκίμη της Πλαταριάς Θεσπρωτίας.Σκοτώθηκε ένας Αλβανός και συνελήφθησαν δυο άλλοι όταν προσπάθησαν να κρύψουν 500 κιλα, κατεργασμένης ινδική κάναβη που θα παραλάμβαναν συνεργάτες τους.Οι Αλβανοί μαφιόζοι έφθασαν στην Πλαταριά με κλεμμένο απο την Κέρκυρα ταχύπλοο σκάφος αλλά έπεσαν στην ενέδρα που είχαν στήσει ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και λιμενικοί.

- Εφόλης της ύλης η ομιλία Σημίτη στην Πανελλήνια Οργανωτική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Aναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επανέλαβε ότι δεν θέτουμε σε διάλογο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και το στάτους κβο στο Αιγαίο.

Εφόλης της ύλης ήταν η ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην Πανελλήνια Οργανωτική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.Ο κ. Σημίτης υπογράμμισε την ανάγκη να αποκτήσει νέα χαρακτηριστικά το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας οτι η ανασυγκρότηση ισοδυναμεί με επανίδρυση και επανασύσταση του κόμματος.Τόνισε οτι ο διάλογος για την κεντροαριστερά δεν ταυτίζεται με συμφωνίες κορυφής γιατι, όπως είπε, η δημιουργία δορυφορικών σχημάτων είναι κίνηση μιας χρήσεως εκλογικού χαρακτήρα χωρίς έμπνευση πειθώ και μέλλον. Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επανέλαβε τις προϋποθέσεις που θέτει η Ελλάδα για βήμα προς βήμα προσέγγιση με την Τουρκία και υπογράμμισε οτι δεν θέτουμε σε διάλογο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και το στάτους κβό στο Αιγαίο.Το σύνολο της πολιτικής της κυβέρνησης,πρόσθεσε, αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των θέσεών μας. Ως προς τη σύσταση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, τόνισε οτι δεν αποτελεί έναρξη πολιτικού διαλόγου ή οποιασδήποτε μορφής διαιτησίας. Ο κ. Σημίτης χαρακτήρισε ως επιτακτική ανάγκη τη σύγκλιση της οικονομίας με τους στόχους του Μάαστριχτ για λόγους οικονομικούς, κοινωνικουύς και ασφάλειας των εθνικών συμφερόντων.

Στην Αθήνα πιθανότατα, στις 26 του μηνός, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Οϊμέν.

Την Αθήνα θα επισκεφθεί κατα πάσα πιθανότητα ο τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Ονούρ Οϊμέν στις 26 του μηνός, καθώς αποδέχθηκε πρόσκληση του Κέντρου Πολιτικών Ερευνών, για να μιλήσει για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την τουρκική εξωτερική πολιτική. Εφόσον πραγματοποιηθεί η επίσκεψη θα ειναι η πρώτη τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών,υστερα απο μεγάλο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τον Οϊμέν, αυτό το ταξίδι μπορεί να θεωρηθεί ως συνέχιση της ελληνοτουρκικής προσέγγισης υπο την αιγίδα της Ολλανδίας που ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αδιάλλακτος για μια ακόμα φορά εμφανίσθηκε ο Κίρο Γκλιγκόροφ όσον αφορά την ονομασία της χώρας του.

Αδιάλλακτος για μια ακόμη φορά εμφανίσθηκε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Κίρο Γκλιγκόροφ όσον αφορά την ονομασία της χώρας του, σε συνεντευξή Τύπου προς τους Ελληνες δημοσιογράφους, που έχει προσκαλέσει το υπουργείο Πληροφοριών. Ο Γκλιγκόροφ τόνισε ότι στην κοινή γνώμη τη χώρας του δεν υπάρχει διάθεση για αλλαγή του ονόματος και χαρακτήρισε ως γκάφα μία πιθανή επιβολή ενός νέου ονόματος για την ΠΓΔΜ από τα Ηνωμένα Εθνη. Ο Γκλιγκόροφ, πάντως, δήλωσε πολύ αισιόδοξος και πεπεισμένος ότι μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ θα δημιουργηθούν οι καλύτερες σχέσεις.

Ικανοποίηση στην Ουάσιγκτον για την απόφαση Λευκωσίας και Αγκυρας να μην πραγματοποιηθούν πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών στην Κύπρο.

Σημαντικό βήμα και μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης, χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νίκολας Μπέρνς τις μονομερείς αποφάσεις της Λευκωσίας και της Αγκυρας για τη μη πραγματοποίηση πτήσεων ελληνικών και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, στον εναέριο χώρο της Κύπρου.Τόνισε ωστόσο οτι πρέπει να υπάρξει και επόμενο βήμα για μείωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.Στην Κύπρο αναμένεται απο τη Νέα Υόρκη ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών Γκούσταβ Φεϊσέλ,ο οποίος θα φέρει προτάσεις για συμβιβαστική υπέρβαση των διαφορών στο θέμα της κυριαρχίας και της αριθμητικής ισότητας προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για απευθείας διαπραγματεύσεις.Ο κ. Φεϊσέλ θα έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς.

Ζωντανό θησαυρό της ανθρωπότητας χαρακτήρισε το Αγιον Ορος ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ζακ Σαντέρ, σε σημερινή του επίσκεψη στην μοναστική πολιτεία.

Ζωντανό θησαυρό της ανθρωπότητας χαρακτήρισε το Αγιον Ορος ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Σαντέρ ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τη μοναστική πολιτεία, το μοναδικό όπως είπε στον κόσμο μοναχικό συγκρότημα. Ο κ. Σαντέρ εξήρε την πνευματική παράδοση του Αθω η οποία όπως υπογράμμισε μπορεί να αποτελέσει οδηγό για το μοντέλο της Ευρώπης του μέλλοντος. Ο προεδρος της Κομισιόν είπε ακόμη ότι, η Επιτροπή αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία του Αγίου Ορους για την Ευρώπη έχει αποφασίσει την παραχώρηση βοήθειας και εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι η διάθεση της βοήθειας γι' αυτό το σκοπό θα αποβεί προς το συμφέρον όλης της Ευρωπης.

Εποικοδομητική χαρακτήρισαν την πρώτη τους συνάντηση ο Κώστας Καραμανλής και ο Ζακ Σαντέρ, σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ενισχύσει και να στηρίξει κάθε προσπάθεια που θα βοηθήσει την Ελλαδα να συμμετάσχει το ταχύτερο δυνατό στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση της Ευρώπης, εξέφρασε ο προεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής μετά από συνάντηση που είχε το πρωί στη Θεσσαλονίκη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκή Επιτροπής Ζάκ Σαντέρ. Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση, ενω ο κ.Σαντέρ τόνισε ότι τώρα και στο μέλλον θα συνεργαστεί τόσο με την κυβέρνηση όσο και με την αντιπολίτευση της χώρας μας.

Κλείνει τα μεσάνυχτα η χωματερή Ανω Λιοσίων.

Κλείνει η χωματερή των Ανω Λιοσίων απο τα μεσάνυχτα.Σε έκτακτη γενική συνέλευσή του, ο σύλλογος εργαζομένων στον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων αποφάσισε χθές να ξεκινήσει απο την Κυριακή 48-ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενος για το οτι δεν συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που θα ψηφιστεί την ερχόμενη Τετάρτη,η μονιμοποίηση των 100 εκτάκτων υπαλλήλων του σε έργα αυτεπιστασίας.

Με τη ζωή του πλήρωσε ένας 46χρονος στις Μάλες Λασιθίου τις οικογενειακές και κτηματικές διαφορές με συγχωριανό του.

Με τη ζωή του πλήρωσε ένας 46χρονος απο τις Μάλες Λασιθίου τις οικογενειακές και κτηματικές διαφορές που είχε με συγχωριανό του. Το φονικό έγινε σε αγροικία στην περιοχή Μέγα Αμπέλι των Μαλών, μέσα στην οποία βρισκόταν ο Γιώργος Στεφανάκης 43 ετών, και ο συγχωριανός του Μανώλης Μαθιουδάκης.

Κύκλωμα λαθρεμπόρων εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ορεστιάδας.

Κύκλωμα λαθρεμπόρων που ετοιμάζονταν να διαθέσουν στην εγχώρια αγορά 628 κιλά γούνας αλεπούς που είχε εισαχθεί λαθραία από την Τουρκία, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ορεστιάδας.Υστερα από πολυήμερη παρακολούθηση συνελήφθησαν στη Μάνδρα Διδυμοτείχου, οι Ιωάννης Δερμεντζόγλου 38 χρόνων, φωτογράφος από το Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και ο Γιώργος Αραμπατζής 39 χρόνων, έμπορος από την Ορεστιάδα.

Συλλήψεις λαθρομεταναστών στο Αγαθονήσι και την Κώ.

Τριάντα εννέα Ιρακινοί λαθρομετανάστες κούρδικης καταγωγής καθώς και ο Τούρκος δουλέμπορος Ουράγ Γιαβούζ 29 χρόνων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή του Αγαθονησίου. Οι συλληφθέντες,31 άντρες, 4 γυναίκες, 4 παιδιά και ο Τούρκος που τους μετέφερε θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Επίσης τα ξημερώματα συνελήφθησαν στις ακτές της θαλάσσιας περιοχής Αγίας Ειρήνης Κώ άλλοι 13 Ιρακινοί λαθρομετανάστες κούρδικης καταγωγής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μιχάλης Τροχανάς, με δηλώσεις που έκανε προκαλεί το αφεντικό του ΤΑΚ Γιάννη Φιλίππου να αγοράσει τις μετοχές του. Ο κ Φιλίππου έχει εκδηλώσει έμμεσο ενδιαφέρον για την ανάληψη της ΠΑΕ και θεωρώ ότι είναι μέσα στο παιχνίδι της αγοράς των μετοχών. Μέχρι τώρα η δήλωσή του είναι σκοτεινή, αραχνιασμένη. Δεν μου αρέσουν αυτές οι δηλώσεις, κατέληξε ο κ Τροχανάς, ο οποίος τόνισε ότι οι προθεσμία των επτά ημερών θα τηρηθεί αυστηρά.

Ισόπαλη 4-4 αναδείχθηκε η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών με την αντίστοιχη της Αυστραλίας, στον τέταρτο αγώνα της για το εξαεθνές τουρνουά που διεξάγεται στο Νιούπορτ της Καλιφόρνια. Δύο από τα τέρματα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος πέτυχε ο Λούδης και από ένα οι Λυκούδης και Παπαναστασίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 274,771 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161, 649, γαλλικό φράγκο προς 47,904, λίρα Αγγλίας προς 445,646, ελβετικό φράγκο προς 191,546, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,338, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 225,401, τη λίρα Κύπρου προς 542,193 και την ECU προς 314,427 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Καλοκαιρία θα επικρατήσει αύριο Κυριακή σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια Ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά απο 13 με 28 και στα νησιά απο 16 με 25 βαθμούς. Αίθριος καιρός προβλέπεται για την Αθήνα με βόρειους ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 16 με 17 βαθμούς. Αίθριος καιρός και στην Θεσσαλονίκη με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 14 με 26 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 10 May 1997 - 18:25:21 UTC