Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τραγικό τροχαίο με τουλάχιστον 15 νεκρούς στρατιώτες.
- Και δεύτερη συνάντηση Πάγκαλου-Τσιλέρ, αυτή τη φορά στην Κωνσταντινούπολη. Αντιπαράθεση κυβέρνησης αντιπολίτευσης για τα ελληνοτουρκικά.
- Με διχασμένο το συνδικαλιστικό κίνημα αρχίζει στις 14 του μηνός ο κοινωνικός διάλογος.
- Δύο χωριστές εκδηλώσεις στην Αθήνα για την Πρωτομαγιά.Μία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πεδίο του Αρεως και μία στο Σύνταγμα,από την ΕΣΑΚ που πρόσκειται στο ΚΚΕ.
- Χάος και πάλι στην Αθήνα από την ανοιξιάτικη καταιγίδα. Πλημμύρισαν δρόμοι και υπόγεια,ακινητοποιήθηκαν αυτοκίνητα,έσβησαν σηματοδότες.
- Διαψεύδει ο Στέφανος Τζουμάκας τα περί αποκλεισμού από τις επιδοτήσεις, αγροτών που εκκρεμούν εις βάρος δικαστικές αποφάσεις για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.
- Ληστεία με λεία 4 εκατ. δρχ σε βάρος της Τράπεζας Εργασίας στο Κουκάκι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τραγικό τροχαίο με τουλάχιστον 15 νεκρούς στρατιώτες.

Τουλάχιστον 15 νεκροί και πολλοί τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος, που σημειώθηκε στο 118 χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, όταν λεωφορείο που μετέφερε 50 φαντάρους από το Γύθειο συγκρούσθηκε με νταλίκα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής, στην οποία εσπευσαν ασθενοφόρα από την Αθήνα και στρατιωτικά ελικόπτερα. Σε ένα άλλο τροχαίο στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, δύο άτομα κάηκαν ζωντανά σε σύγκρουση τριών αυτοκινήτων.

Και δεύτερη συνάντηση Πάγκαλου-Τσιλέρ, αυτή τη φορά στην Κωνσταντινούπολη. Αντιπαράθεση κυβέρνησης αντιπολίτευσης για τα ελληνοτουρκικά.

Και νέα συνάντηση,τη δεύτερη μέσα σε ένα 24ωρο, είχαν ο Θεόδωρος Πάγκαλος και η Τανσού Τσιλέρ, αυτή τη φορά στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της Παραευξείνιας συνεργασίας.Ο κ.Πάγκαλος εξέφρασε την πεποιθησή του ότι οι δύο χώρες θα βρουν τον δρόμο για ειρηνικές σχέσεις και συνεργασία και επανέλαβε την άποψη ότι η θέση της Τουρκίας είναι στην Ευρώπη.Ο κ.Πάγκαλος έτυχε θερμότατης υποδοχής από τους παρευρισκόμενους στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Στην Αθήνα,κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα ξίφη τους. Η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο και ότι παρασύρεται σ'ένα είδος διαλόγου με την Τουρκία, χωρίς προϋποθέσεις. Η κυβέρνηση υπενθύμισε τις προϋποθέσεις που έχει θέσει για διάλογο Αθηνών - Αγκυρας,καθώς και δηλώσεις στελεχών της ΝΔ που τάσσονταν υπέρ ελληνοτουρκικού διαλόγου χωρίς όρους.Για νέες υποχωρήσεις σε βάρος των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας.

Με διχασμένο το συνδικαλιστικό κίνημα αρχίζει στις 14 του μηνός ο κοινωνικός διάλογος.

Στις 14 Μαϊου θα ξεκινήσει επίσημα η διαδικασία του κοινωνικού διαλόγου με ευρεία συνάντηση της κυβέρνησης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και τη συμμετοχή εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων.Αυτό αποφασίσθηκε σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του κ.Σημίτη και τη συμμετοχή κυβερνητικών και κομματικών στελεχών.Η έναρξη του κοινωνικού διαλόγου βρίσκει διχασμένο το συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία.

Δύο χωριστές εκδηλώσεις στην Αθήνα για την Πρωτομαγιά.Μία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πεδίο του Αρεως και μία στο Σύνταγμα,από την ΕΣΑΚ που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Μετά από οκτώ χρόνια η ΓΣΕΕ θα γιορτάσει διασπασμένη την εργατική πρωτομαγιά, με ευθύνη της παράταξης ΕΣΑΚ που πρόσκειται στο ΚΚΕ. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα γιορτάσουν την πρωτομαγιά στο πεδίο του Αρεως,ενώ η ΕΣΑΚ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο Σύνταγμα.Αντίθετα, στη Θεσσαλονίκη η Εργατική Πρωτομαγιά θα γιορτασθεί ενωτικά.Μηνύματα για την εργατική Πρωτομαγιά εξέδωσαν τα κόμματα,τονίζοντας την ανάγκη κοινωνικής συναίνεσης μέσω ουσιαστικού διαλόγου.

Χάος και πάλι στην Αθήνα από την ανοιξιάτικη καταιγίδα. Πλημμύρισαν δρόμοι και υπόγεια,ακινητοποιήθηκαν αυτοκίνητα,έσβησαν σηματοδότες.

Πλημμυρισμένα υπόγεια, ακινητοποιημένα αυτοκίνητα και χαλασμένα φανάρια, συνθέτουν την εικόνα που παρουσίασε η Αθήνα, από την ανοιξιάτικη καταιγίδα.Προβλήματα παρουσιάστηκαν κυρίως στις περιοχές Βούλας, Γλυφάδας, Ηλιούπολης και Αργυρούπολης, όπου η στάθμη του νερού σε αρκετούς δρόμους ξεπέρασε τα σαράντα εκατοστά, ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε 40 κλήσεις για παροχή βοήθειας και άντλησης νερών από υπόγεια.

Διαψεύδει ο Στέφανος Τζουμάκας τα περί αποκλεισμού από τις επιδοτήσεις, αγροτών που εκκρεμούν εις βάρος δικαστικές αποφάσεις για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Δεν αποκλείεται κανένας κατά κύριο επάγγελμα αγρότης από την καταβολή αποζημιώσεων και επιδοτήσεων,διευκρίνισε ο υπουργός Γεωργίας, με αφορμή τις πληροφορίες ότι δεν θα πάρουν αποζημιώσεις όσοι αγρότες εκκρεμούν σε βάρος τους δικαστικές αποφάσεις, για τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις. Η παραπομπή σε δίκη αγροτών, για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, απασχόλησε την Πανθεσσαλική Επιτροπή Αγροτών, παρουσία εκπροσώπων των δικηγορικών συλλόγων της Αθήνα, της Θεσσαλονίκης και βουλευτών της περιοχής.

Ληστεία με λεία 4 εκατ. δρχ σε βάρος της Τράπεζας Εργασίας στο Κουκάκι.

Τέσσερα εκατομμύρια δρχ ήταν η λεία του ενόπλου που λήστεψε το υποκατάστημα της τράπεζας Εργασίας, στο Κουκάκι.Ο δράστης με την απειλή όπλου ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους, απέσπασε το ποσό αυτό και πυροβολώντας στον αέρα,διέφυγε με δίκυκλο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κρίσιμο αγώνα για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου του 1998 δίνει απόψε στη Θεσσαλονίκη η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών με την αντίστοιχη της Κροατίας. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Πολυχρονίου, αναμένεται να ξεκινήσει το παιχνίδι με τους Ατματζίδη, Αποστολάκη, Ουζουνίδη, Νταμπίζα, Καραταϊδη, Κασσάπη, Πουρσανίδη, Ζαγοράκη, Φρατζέσκο, Δώνη και Νικολαϊδη. Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας από το πρώτο κανάλι της Ελληνικής Τηλεόρασης.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ελπίδων βρίσκεται με το ένα πόδι στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αφού σε αγώνα για την προκριματική φάση της διοργάνωσης, που έγινε στην Εδεσσα, νίκησε 2-0 την αντίστοιχη της Κροατίας. Ετσι, η εθνική μας βρίσκεται στην Α' θέση του ομίλου με 13 βαθμούς, έναντι 6 της Σλοβενίας, 4 της Βοσνίας και της Κροατίας 3 της Δανίας. Εξάλλου η εθνική ομάδα των νέων έχασε σε αγώνα του διεθνούς τουρνουά της Σλοβακίας από την Ιταλία με 4-1.

Θα διεκδικήσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 2001, για να γίνει στη Θεσσαλονίκη , στο νέο κλεστό γυμναστήριο της Θέρμης. Αυτό δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας. Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή την έκδοση των εισιτηρίων του Αθήνα '97 και οι χρυσοί Ολυμπιονίκες Βούλα Πατουλίδου, Γιάννης Μελισσανίδης, παρέλαβαν τιμητικά ένα πακέτο εισιτηρίων του πρωταθλήματος.

Ο Ιάλυσος, σε αγώνα της 28ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στο Νότιο Ομιλο της Γ' εθνικής κατηγορίας, που έγινε στη Ρόδο, νίκησε 3-0 την Κέρκυρα. Ετσι τώρα ο Ιάλυσος διεκδικεί άνοδο στη Β' εθνική κατηγορία, αφού είναι στην 4η θέση με 50 βαθμούς, ενώ προηγείται ο Εθνικός Αστέρας με 54, έναντι 52 της Καλλιθέας και 51 του Αιολικού και η Κέρκυρα παρέμεινε στη 15η θέση με 33 βαθμούς.

Στο εθνικό στάδιο των Τρικάλων ορίστηκε από την ΕΠΑΕ να διεξαχθεί την Κυριακή 4 Μαίου ο αγώνας της 31ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας μεταξύ του Αρη και του ΟΦΗ. Ο Αρης έχει τιμωρηθεί από τον αθλητικό δικαστή με αποκλεισμό της έδρα του με 1 αγωνιστική για επεισόδια οπαδών και παραγόντων του στο παιχνίδι με την Ξάνθη. Πάντως ο Αρης έχει καταθέσει έφεση στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 278,71 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,28, γαλλικό φράγκο προς 47,85, λίρα Αγγλίας προς 454,05, ελβετικό φράγκο προς 189,63, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,11, τη λίρα Κύπρου προς 543,02 και την ECU προς 314,85 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα διατηρηθεί και αύριο ο άστατος καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βορειοανατολικοί μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 8 με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 19 και στο Αιγαίο 12 με 20 βαθμούς Κελσίου. Βροχή και πιθανή καταιγίδα, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 10 με 18 βαθμούς, θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται βροχή κατά περιόδους και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 9 μέχρι 15 βαθμούς.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Wednesday, 30 April 1997 - 16:45:04 UTC