Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,28/04/1997 (ΑΠΕ)

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στα δύο εθνικά δίκτυα, καθώς επιστρέφουν οι εκδρομείς των εορτών του ΠΑΣΧΑ.
- Την ελληνική δύναμη στην Αλβανία επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας,Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Δεν εμπνέει καμία ανησυχία η κατάσταση του δεκανέα, που τραυματίσθηκε χθες στην Αλβανία από έκρηξη αγνώστου προελεύσεως πυροκροτητή.
- Δύο Βορειοηπειρώτες στην Κακαβιά τραυματίσθηκαν σοβαρά όταν έπεσαν σε ενέδρα ενόπλων Αλβανών.
- Βαπτίστηκε στο Παραλίμνι στην Κύπρο,η κόρη του Τάσου Ισαάκ, ο οποίος δολοφονήθηκε από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης "Γκρίζοι Λύκοι".
- Στο Λουξεμβούργο συγκαλείται αύριο το Συμβούλιο Σύνδεσης Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ενωσης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Προκρίθηκε στα προημιτελικά η εθνική μας ομάδα ανδρών του πιγκ πογκ.
- Συνεχίζονται οι προπονήσεις της εθνικής ομάδας ανδρών, ενόψει του αγώνα με την Κροατία,την Τετάρτη στο Καυτατζόγλειο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στα δύο εθνικά δίκτυα, καθώς επιστρέφουν οι εκδρομείς των εορτών του ΠΑΣΧΑ.

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στα δύο εθνικά δίκτυα, ενώ τέθηκαν σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για την ομαλή επάνοδο των εκδρομέων που πέρασαν το Πάσχα στην επαρχία.Εχει παραχωρηθεί μια επιπλέον λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου από τα διόδια της Ελευσίνας έως το Δαφνί. Επίσης, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις γίνονται και στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, ενώ έχει μονοδρομηθεί η γέφυρα στο Σταυρό Αγίας Παρασκευής και η λεωφόρος Μαραθώνος. Ομως και αυτή η έξοδος δεν ήταν αναίμακτη αφού 33 άτομα έχασαν τη ζωή τους και τραυματίσθηκαν 344 σε 260 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν από τη Μεγάλη Πέμπτη έως το απόγευμα. Αυξημένη είναι και η κίνηση που παρουσιάζεται στο αεροδρόμιο και στα λιμάνια, καθώς επίσης στους σταθμούς των τρένων και των ΚΤΕΛ.

Την ελληνική δύναμη στην Αλβανία επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας,Ακης Τσοχατζόπουλος.

Κοντά στους Ελληνες στρατιώτες στην Αλβανία βρέθηκε το μεσημέρι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος.Επισκέφθηκε την ελληνική δύναμη που έχει στρατοπεδεύσει κοντά στα Τίρανα. Αργότερα κ.Τσοχατζόπουλος συναντήθηκε με τον Αλβανό πρωθυπουργό Μπασκίμ Φίνο και δήλωσε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ μιας πολιτικής λύσης για την εκτόνωση της κρίσης μέσω των εκλογών. Εξάλλου, την ελληνική δύναμη στη Βοσνία, στο Βίσοκο, επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Αμυνας, Δημήτρης Αποστολάκης.

Δεν εμπνέει καμία ανησυχία η κατάσταση του δεκανέα, που τραυματίσθηκε χθες στην Αλβανία από έκρηξη πυροκροτητή.

Δεν εμπνέει καμία ανησυχία η κατάσταση του δεκανέα, που μετέχει στην ελληνική δύναμη στην Αλβανία και τραυματίσθηκε χθες από έκρηξη αγνώστου προελεύσεως πυροκροτητή. Ο δεκανέας μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στην Αθήνα και νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού διέταξε ένορκη διοικητική ανάκριση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του τραυματισμού του.

Δύο Βορειοηπειρώτες στην Κακαβιά τραυματίσθηκαν σοβαρά όταν έπεσαν σε ενέδρα ενόπλων Αλβανών.

Δύο Βορειοηπειρώτες τραυματίσθηκαν σοβαρά όταν έπεσαν σε ενέδρα ενόπλων Αλβανών, ενώ κατευθυνόταν με αυτοκίνητο από το Αργυρόκαστρο στην Κακκαβιά. Πρόκειται για τον Τάκη Θάνο, 40 χρόνων, και την Ελένη Θοδωρή, 56 χρόνων. Και τα δύο θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ ο Θάνος θα διακομιστεί αργότερα στην Αθήνα, στο νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ.

Βαπτίστηκε στο Παραλίμνι στην Κύπρο,η κόρη του Τάσου Ισαάκ, ο οποίος δολοφονήθηκε από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης "Γκρίζοι Λύκοι"

Βαπτίστηκε το πρωί στο Παραλίμνι στην Κύπρο, μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα, η Αναστασία, κόρη του Τάσου Ισαάκ, ο οποίος δολοφονήθηκε το καλοκαίρι από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης "Γκρίζοι Λύκοι". Ανάδοχος ήταν ολόκληρο το ελληνικό έθνος, εκπροσωπούμενο από τον υπουργό Εξωτερικών, Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος δήλωσε ότι τα τετελεσμένα δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά. Η Ελλάδα, πρόσθεσε, στηρίζει την Κύπρο και θα συνεχίσει να καταβάλει προσπάθειες για μια ειρηνική και βιώσιμη λύση.

Στο Λουξεμβούργο συγκαλείται αύριο το Συμβούλιο Σύνδεσης Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στο Λουξεμβούργο συγκαλείται αύριο το Συμβούλιο Σύνδεσης Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Η ελληνική πλευρά, που δεν αντιτίθεται στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να άρει το βέτο που έχει θέσει στο χρηματοδοτικό πρωτόκολλο, εφόσον η Τουρκία δεν ανταποκριθεί στις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την ίδια την κοινότητα. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν προβλέπεται συνάντηση της Τανσού Τσιλέρ με τον κ. Πάγκαλο στο περιθώριο της συνεδρίασης. Επίσης, αύριο στο Λουξεμβούργο πραγματοποιείται το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προκρίθηκε στα προημιτελικά η εθνική μας ομάδα ανδρών του πιγκ πογκ.

Η εθνική μας ομάδα ανδρών του πιγκ πογκ, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή εμφάνιση που πραγματοποιεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξάγεται στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, αφού για τον γύρο των ''16'', νίκησε 3-1 την αντίστοιχη της Ιταλίας. Ετσι, θα διεκδικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της μετάλλιο, αφού αν ξεπεράσει το εμπόδιο της πανίσχυρης Γερμανίας και προκριθεί στα ημιτελικά, θα εξασφαλίσει το χάλκινο.

Συνεχίζονται οι προπονήσεις της εθνικής ομάδας ανδρών, ενόψει του αγώνα με την Κροατία,την Τετάρτη στο Καυτατζόγλειο.

Στη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται οι προπονήσεις της εθνικής ομάδας των ανδρών, ενόψει του αγώνα με την αντίστοιχη της Κροατίας, που θα γίνει την Τετάρτη στο Καυτατζόγλειο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1998. Η εθνική ομάδα έφθασε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα και προπονήθηκε δύο φορές στην Μίκρα και το Καυτατζόγλειο Στάδιο, ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Πολυχρονίου δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα για την ενδεκάδα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 276,99 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,15, γαλλικό φράγκο προς 47,80, λίρα Αγγλίας προς 448,48, ελβετικό φράγκο προς 188,91, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,58, τη λίρα Κύπρου προς 541,38 και την ECU προς 313,81 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός, με βροχές καταιγίδες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας, προβλέπεται για αύριο στα δυτικά κεντρικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός.Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 8 έως 19 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 10 έως 21 και στο Αιγαίο απο 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις,με βροχή μετά το μεσημέρι, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές καταιγίδες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 10 έως 21 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη απο 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Tuesday, 29 April 1997 - 11:38:48 UTC