Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τριβές στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά. Για μυστική διπλωματία μιλάει ο Μιλτιάδης Εβερτ. Αύριο ενημερώνεται ο Κώστας Καραμανλής.
- Επικρίνει την Αγκυρα, ο Κωστής Στεφανόπουλος, που επισκέπτεται το Στρασβούργο.
- Εν πλω προς την Αλβανία η υπόλοιπη δύναμη του ελληνικού τάγματος. Στην Αυλώνα οι πρώτοι Ελληνες και Ιταλοί στρατιώτες.
- Αιχμές της Δήμητρας Λιάνη κατά των παιδιών του Ανδρέα Παπανδρέου για τη δικαστική μάχη για τη βίλα του Ψυχικού.
- Στο πένθος βυθίστηκε η Λάρισα από τα τέσσερα τροχαία δυστυχήματα με τους 10 νεκρούς και τους 4 βαρειά τραυματίες.
- Συζήτηση στη βουλή για την οικονομία ζητά ο Κώστας Καραμανλής. Αύριο η έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, την Τετάρτη της Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
- Δριμύτατη επίθεση της Αλέκας Παπαρήγα για τον κοινωνικό διάλογο. Κάνει λόγο για αντιλαϊκή πολιτική και δικτατορία των πολυεθνικών και της πλουτοκρατίας.
- Εκδήλωση των εξορισθέντων της χούντας στον Ιππόδρομο με αφορμή τα 30 χρόνια από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τριβές στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά. Για μυστική διπλωματία μιλάει ο Μιλτιάδης Εβερτ. Αύριο ενημερώνεται ο Κώστας Καραμανλής.

Κριτική άνευ αντικειμένου, χαρακτήρισε η κυβέρνηση την ανησυχία που διατυπώνουν 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στην πολιτικής της σχετικά με τα ελληνοτουρκικά.Η κυβέρνηση επανέλαβε ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο διαλόγου.Για μυστική διπλωματία κατηγορεί την κυβέρνηση ο Μιλτιάδης Εβερτ, που ζητά να συζητηθεί το θέμα στη βουλή, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμά ότι ένας ελληνοτουρκικός διάλογος θα εμφανίσει την Ελλάδα να συζητά τις απαράδεκτες τουρκικές αξιώσεις.

Επικρίνει την Αγκυρα, ο Κωστής Στεφανόπουλος, που επισκέπτεται το Στρασβούργο.

Στα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.Ο κ.Στεφανόπουλος επέκρινε την Αγκυρα για την πολιτική της στο Κυπριακό και την αρνησή της να αποδεχθεί το διεθνές δίκαιο, και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πιέσεις προς την Τουρκία.Τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε στην Αυστρία με την πολιτική ηγεσία της χώρας, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.Τη Μ.Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Βόνη.

Εν πλω προς την Αλβανία η υπόλοιπη δύναμη του ελληνικού τάγματος. Στην Αυλώνα οι πρώτοι Ελληνες και Ιταλοί στρατιώτες.

Εν πλω προς την Αλβανία, βρίσκεται και η υπόλοιπη δύναμη του ελληνικού τάγματος, που αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη με τα αρματαγωγά ΣΑΜΟΣ και ΧΙΟΣ, που θα φθάσουν τη Μ.Τετάρτη στο Δυρράχιο.Την ίδια ώρα οι πρώτοι Ελληνες και Ιταλοί στρατιώτες έφταναν στην Αυλώνα.Στο μεταξύ, με παρέμβαση του βουλευτή του κόμματος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Θωμά Μήτσου, παραδόθηκε το σκάφος του Λιμενικού, που είχαν κλέψει ένοπλοι αλβανοί από την Πρέβεζα.Με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο λιμενάρχης Πρέβεζας και διατάχθηκε ένορκη εξέταση.

Αιχμές της Δήμητρας Λιάνη κατά των παιδιών του Ανδρέα Παπανδρέου για τη δικαστική μάχη για τη βίλα του Ψυχικού.

Αιχμές κατά των παιδιών του Ανδρέου Παπανδρέου για τη δικαστική μάχη που έχουν ξενικήσει σχετικά με τη βίλα του Ψυχικού, αφήνει η Δήμητρα Λιάνη- Παπανδρέου, η οποία κάνει λόγο για ιδιόμορφο δικαστήριο. Παράλληλα διαψεύδει κατηγορηματικά υποτιθέμενη δική της συνέντευξη, δηλώνοντας ότι δεν μίλησε σε κανένα και δεν εξουσιοδότησε τρίτο πρόσωπο να μιλήσει για λογαριασμό της. Χαρακτηρίζει απολύτως φανταστικά τα όσα της αποδίδονται και επιβεβαιώνει ότι γράφει βιβλίο για τον Ανδρέα Παπανδρέου, με στόχο την προστασία της μνήμης του.

Στο πένθος βυθίστηκε η Λάρισα από τα τέσσερα τροχαία δυστυχήματα με τους 10 νεκρούς και τους 4 βαρειά τραυματίες.

Στο πένθος βύθισαν τη Λάρισα τα τέσσερα τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν στην περιοχή με 10 νεκρούς και 4 σοβαρά τραυματίες. Τα δυστυχήματα σημειώθηκαν στις εθνικές οδούς Λάρισας-Θεσσαλονίκης και Λάρισας-Τρικάλων, σε σημεία που γίνονται έργα διαπλάτυνσης των δρόμων.Η τροχαία, όπως κάθε χρόνο, θα λάβει έκτακτα μέτρα στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, ενόψει της αναμενόμενης μεγάλης Πασχαλινής εξόδου των κατοίκων των αστικών κέντρων προς την επαρχία.

Συζήτηση στη βουλή για την οικονομία ζητά ο Κώστας Καραμανλής. Αύριο η έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, την Τετάρτη της Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Συζήτηση στη βουλή για την οικονομία, ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, που κάνει λόγο για κακή εκτίμηση του πληθωρισμού, επικίνδυνη διεύρυνση των ελλειμμάτων, καθυστέρηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, ανεπαρκή αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων και απουσία ουσιαστικών παρεμβάσεων στην οικονομία. Αύριο ανακοινώνεται η έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για την πορεία της οικονομίας, ενώ την Τετάρτη θα δοθεί η ανάλογη έκθεση της Κομισιόν με τις επιδόσεις των οικονομιών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Δριμύτατη επίθεση της Αλέκας Παπαρήγα για τον κοινωνικό διάλογο. Κάνει λόγο για αντιλαϊκή πολιτική και δικτατορία των πολυεθνικών και της πλουτοκρατίας.

Δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης για τον κοινωνικό διάλογο, εξαπέλυσε η Αλέκα Παπαρήγα, κάνοντας λόγο για την πιο σφοδρή αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική.Μίλησε επίσης για δικτατορία των μονοπωλίων, των πολυεθνικών και της πλουτοκρατίας και κάλεσε τους εργαζόμενους να αντισταθούν δυναμικά, αναπτύσσοντας καινούργια μέτωπα πάλης, αφού, όπως είπε, η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.

Εκδήλωση των εξορισθέντων της χούντας στον Ιππόδρομο με αφορμή τα 30 χρόνια από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών.

Εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών του 1967, πραγματοποίησε στον Ιππόδρομο, ο σύλλογος συλληφθέντων και εξορισθέντων της χούντας.Μηνύματα για τη θλιβερή επέτειο εξέδωσε σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να μειώσει την διαφορά των έξι βαθμών που τη χωρίζει από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, αφού σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 30-η ημέρα του πρωταθλήματος, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στη Βέροια με την τοπική ομάδα. Ετσι, η Ενωση θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού έχει δυσκολότερο πρόγραμμα από τον Ολυμπιακό, ο οποίος προηγείται με 72 βαθμούς, έναντι 66 της ΑΕΚ.

Παρά το γεγονός ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ, έκανε πρό ημερών γνωστό ότι η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί στο τσάμπιονς λιγκ της ερχόμενης περιόδου με μία ομάδα, η ελληνική ομοσπονδία, θεωρεί ότι το θέμα δεν έχει λήξει καί με σημερινή της ανακοίνωση, τονίζει θα επαναφέρει την υπόθεση στην αρμόδια επιτροπή της ευρωπαϊκής ενωσης. Στην ανακοίνωση της ΕΠΟ, αναφέρεται ακόμη ότι οι άνθρωποι της ομοσπονδίας, γνωρίζουν ότι πολύ δύσκολα αλλάζουν οι αποφάσεις της εκτελεστικής επιτροπής, όμως παρ' όλα αυτά θα ζητήσουν την επανεξέταση της απόφασης, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία παρα το γεγονός ότι ισοβαθμεί με τη χώρα μας στην σχετική κατάταξη, θα έχει δύο εκπροσώπους στο επόμενο τσάμπιονς λιγκ.

Εκτός εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου έμεινε, όπως αναμενόταν άλλωστε, ο Βασίλης Τσάρτας. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Πολυχρονίου τον απέκλεισε για τον αγώνα με την αντίστοιχη της Κροατίας, που θα γίνει στις 30 Απριλίου στο Καυτατζόγλειο στάδιο, για τα προκριματικά του Μουντιάλ '98. Ο κ Πολυχρονίου σε δηλώσεις που έκανε πρό ημερών στη συμπρωτεύουσα αιτιολόγησε τον αποκλεισμό του Τσάρτα,επικαλούμενος την όχι καλή αγωνιστική κατάσταση του άσου της Σεβίλης.

Η ΦΙΜΠΑ ενημέρωσε σήμερα τους υπεύθυνους του ΤΑΚ Ολυμπιακός, οι οποίοι συνοδεύουν την αποστολή στην Ρώμη, ενόψει του φάϊναλ φορ της Ευρωλίγκα, ότι και το δεύτερο δείγμα του Αμερικανού μπασκετμπολίστα, Εβρικ Γκρέϊ είναι θετικό, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί τρίμηνος αποκλεισμός από κάθε αθλητική διοργάνωση. Η είδηση βέβαια δεν άγγιξε τους διοικούντες τον Ολυμπιακό, αφού ο Αμερικανός άσος αποτελεί παρελθόν για τους ερυθρόλευκους. Στο μεταξύ, η προετοιμασία του Ολυμπιακού ενόψει του αυριανού ημιτελικού με την Ολύμπια Λιουμπλιάνας, συνεχίζεται κανονικά, αφού ο Ντούσαν Ιβκοβιτς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.

Η Προοδευτική σε αγώνα για την 29-η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β` εθνικής κατηγορίας, που έγινε στο γήπεδο της, νίκησε 1-0 τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και διατήρησε στο ακέραιο τις ελπίδες της για άνοδο στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα του Κορυδαλλού, παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 53 βαθμούς, μειώνοντας την διαφορά από τον πρωτοπόρο Πανιώνιο στους τρεις βαθμούς, ενώ η Καλαμαριά έμεινε στους 43 βαθμούς και την ένατη θέση. Στον άλλο αγώνα της ημέρας ο Εθνικός ήλθε ισόπαλος με τη Λάρισα 1-1

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 274,19 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,05, γαλλικό φράγκο προς 47,77, λίρα Αγγλίας προς 448,14, ελβετικό φράγκο προς 188,96, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,96, τη λίρα Κύπρου προς 539,89 και την ECU προς 313,63 δραχμές.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε μετοχές του τραπεζικού τομέα. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1.441,04 μονάδες, ενισχυμένος σε ποσοστό 0,91%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 15,6 δισ. δραχμές. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 1,78%, Ασφάλειες πτώση 0,26%, Λήζινγκ πτώση 0,28%, Επενδύσεις άνοδος 1,06%, Κατασκευές πτώση 2,15%, Βιομηχανίες άνοδος 0,64%, Διάφορες άνοδος 0,83%, Συμμετοχών άνοδος 0,68%. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς υποχώρησε σε ποσοστό 0,36%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, με συννεφιά, τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις, αλλά στη συνέχεια θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 8 με 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 11 με 20 και στο Αιγαίο 14 με 22, αλλά στην Κρήτη θα φθάσει και τους 27 βαθμούς. Συννεφιά, με πιθανότητα ασθενούς βροχής, ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 14 με 20 και 9 με 16 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Monday, 21 April 1997 - 18:00:18 UTC