Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-04-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αναχωρεί αύριο για την Αλβανία το υπόλοιπο τμήμα της ελληνικής δύναμης, την οποία θα επισκεφθεί τη Δευτέρα του Πάσχα ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Επιφυλάξεις από 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με τα ελληνοτουρκικά.
- Στη Βιέννη σήμερα ο Πρωθυπουργός μαζί με το Γιάννο Κρανιδιώτη. Τη Μ. Τετάρτη μεταβαίνει στη Βόννη.
- Εκδήλωση στο Μεσολόγγι για την 171η επέτειο της ηρωϊκής Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων.
- Μηνύματα από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για την αυριανή μαύρη 30η επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου.
- Ενα καλάσνικοφ και 8,5 κιλά χασίς προσπάθησαν να πωλήσουν, ανεπιτυχώς Αλβανοί κοντά στην Καστοριά.
- Μνημόσυνα για τα τρία χρόνια από το θάνατο του Γιώργου Γεννηματά και τις 40 μέρες από το θάνατο του Ανδρέα Λεντάκη.
- Επίθεση αγνώστων με βόμβες μολότοφ σε στρατόπεδο στο Γουδί. Καταστράφηκε ένα λεωφορείο και δυο τζιπ.
- Ανοιξιάτικος ο καιρός αύριο με λίγη συννεφιά. Μέτριοι άνεμοι. Ανοδος της θερμοκρασίας που θα φθάσει τους 22 βαθμούς. Στους 21 το θερμόμετρο στην Αθήνα, σοτυς 18 στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αναχωρεί αύριο και η υπόλοιπη ελληνική δύναμη για την Αλβανία

Αύριο το πρωί αναχωρει για την Αλβανία το υπόλοιπο τμήμα του ελληνικού τάγματος,που θα ενταχθεί στην πολυεθνική δύναμη, η οποία αναπτύσσεται στη γειτονική χώρα. Οι 520 άνδρες μαζί με το σύνολο του μηχανοκίνητου εξοπλισμού θα επιβιβαστούν στα αρματαγωγά ΣΑΜΟΣ και ΧΙΟΣ που θα αποπλεύσουν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και θα καταπλεύσουν τη Μεγάλη Τετάρτη είτε στον Αυλώνα, είτε στο Δυρράχιο, ανάλογα με τις συνθήκες.Την ελληνική δύναμη θα επισκεφθεί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος τη Δευτέρα του Πάσχα.

Επιφυλάξεις από 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για ελληνοτουρκικά.

Τις ελληνικές θέσεις για τη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα συζητήσει διαδικαστικά θέματα, που αφορούν τις σχέσεις ελλάδος-τουρκίας, αναμένεται να διατυπώσει ο Γιώργος Παπανδρέου σε τηλεφωνική επικοινωνία του, με την Ολλανδική προεδρία. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τετρασέλιδη επιστολή προς τον πρόεδρο του κινήματος Κώστα Σημίτη, εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους και την ανησυχία τους, για το ενδεχόμενο ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Στη Βιέννη και τη Βόννη ο Πρωθυπουργός.

Τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ενωση, θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει ο πρωθυπουργός με την Αυστριακή και τη Γερμανική ηγεσία. Ο κ.Σημίτης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό εξωτερικών Γιάννο Κρανιδιώτη μετέβη σήμερα στη Βιέννη και τη Μεγάλη Τρίτη θα επισκεφθεί τη Βόννη.

Εκδήλωση στο Μεσολόγγι για την 171η επέτειο της ηρωϊκής Εξόδου.

Παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, των κομμάτων, βουλευτών και άλλων επισήμων, τελέσθηκε το πρωί στο Μεσσολόγι επίσημη δοξολογία για την 171η επέτειο της ηρωικής Εξόδου των Ελευθέρων Πολιορκημένων. Στην εκδήλωση παρέστη και ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τόμας Νάιλς, ο οποίος εκτίμησε ότι είναι οι κατάλληλες συνθήκες για έναρξη διαλόγου μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας.

Μηνύματα για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται αύριο από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών της 21-ης Απριλίου 1967, που βύθισε τη χώρα στην επταετία της χούντας. Με αφορμή την αυριανή επέτειο εξέδωσαν μηνύματα η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Στα μηνύματα υπογραμμίζεται η ανάγκη περιφρούρησης της δημοκρατικής νομιμότητας και της πολιτικής σταθερότητας και ομαλότητας και επισημαίνεται ότι η επταετής περιπέτεια της χώρας θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή.

Αλβανοί με χασίς και καλάσνικοφ.

Οκτώμιση κιλά χασίς και ένα όπλο τύπου Καλάσνικοφ είχαν στην κατοχή τους δύο Αλβανοί,οι οποίοι εντοπίστηκαν από περίπολο της Αστυνομίας, έξω από το χωριό Βογατσικό της Καστοριάς. Οι Αλβανοί επέβαιναν σε φορτηγό και όταν αντελήφθηκαν τους αστυνομικούς, το εγκατέλειψαν και κατάφεραν να εξαφανιστούν,αφήνοντας πίσω τους το χασίς και το όπλο.

Μνημόσυνα για Γεννηματά και Λεντάκη.

Τρία χρόνια συμπληρώνονται απο την απώλεια του Γιώργου Γεννηματά. Η οικογένειά του τέλεσε μνημόσυνο στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.Λίγο αργότερα και στο ίδιο νεκροταφείο τελέσθηκε μνημόσυνο για τον Ανδρέα Λεντάκη, που πέθανε πρίν από περίπου 40 μερες.

Μολότοφ σε στρατόπεδο στο Γουδί.

Ενα λεωφορείο καταστράφηκε και άλλα δυο τζιπ υπέστησαν μικρές υλικές ζημιές, όταν άγνωστοι έριξαν τις πρωινές ώρες δυο βόμβες μολότοφ στο στρατόπεδο Ζορμπά, στο Γουδί, στην Αθήνα στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Διενεργείται έρευνα απο τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, ενω διατάχθηκε ένορκη προανάκριση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στους αγώνες της 30-ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

ΟΦΗ-Εδεσσαϊκός 2-1 Ιωνικός-Καβάλα 2-2 Καλαμάτα-Αθηναϊκός 0-0 Ηρακλής-Παναχαϊκή 0-0 Παναθηναϊκός-Ξάνθη 1-2 Καστοριά-Αρης 0-3 Απόλλων Αθ.-Πανηλειακός 2-0 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 19.15 Ο αγώνας Βέροια-ΑΕΚ θα γίνει αύριο. Ετσι προηγείται ο Ολυμπιακός με 71 βαθμούς (29 αγ), έναντι 65 της ΑΕΚ (29 αγ), 59 του ΟΦΗ, 54 του Παναθηναϊκού και της Καβάλας και 53 του ΠΑΟΚ.

Στους αγώνες της 29-ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β' εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Γιάννινα-ΕΑΡ 1-0 Δόξα Δράμας-Νάουσα 2-0 Παναιτωλικός- Δόξα Βύρωνα 1-0 Πανσερραϊκός-Πύργος 3-0 Παναργειακός-Λεβαδειακός 0-1 Πανελευσινιακός-Πανιώνιος 1-0 Τρίκαλα-Νίκη Βόλου 2- 1 Οι αγωnες Εθνικός-Λάρισα και Προοδευτική-Καλαμαριά θα γίνουν αύριο Ετσι προηγείται ο Πανιώνιος με 56 βαθμούς. έναντι 50 της Προοδευτικής (28 αγ) του Εθνικού (28 αγ) και του Παναιτωλικού και 48 της Δόξας Βύρωνα.

Σε αγώνες της 28-ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του Νοτίου ομίλου της Γ' εθνικής, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Ατρόμητος-Μαρκό 1-0 Κόρινθος-Ενωση Ρόδου/Διαγόρα 2-0 Παναιγιάλειος-Αιγάλεω 1-0 Ηρόδοτος-Ηλυσιακός 4-1 Βαρβασιακός-Πάτρα 2-3 Αιολικός-Αγιος Νικόλαος 1-0 Ναυπακτιακός-Καλλιθέα 1-0 Εθνικός Αστέρας-Εργοτέλης 1-0 Ιάλυσος- Κέρκυρα 30/4 Ετσι προηγείται ο Εθνικός Αστέρας με 54 βαθμούς, έναντι 52 της Καλλιθέας, 51 του Αιολικού, 47 του Ιάλυσου (27 αγ) και του Ναυπακτιακού Αστέρα.

Η ομάδα μπάσκετ του Περιστερίου πέρασε στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος της Α1, αφού στον τρίτο αγώνα των πλέϊφ οφ που έγινε στο Περιστέρι νίκησε 79-71 την ομάδα του Αρη.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 19-ο κύπελλο Ελλάδας στην υδατοσφαίριση ανδρών, αφού στον τελικό που έγινε στο ανοικτό κολυμβητήριο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Αθήνας, νίκησε 9-8 την Πάτρα. Οι ``ερυθρόλευκοι`` έφτασαν έτσι για τρίτη φορά στην κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας, ενώ η Πάτρα που έκανε την έκτη εμφάνισή της σε τελικό και τρίτη συνεχόμενη το έχει κατακτήσει μία το 1995.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 275,24 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,08, γαλλικό φράγκο προς 47,53, λίρα Αγγλίας προς 448,85, ελβετικό φράγκο προς 188,22, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,22, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,50, τη λίρα Κύπρου προς 539,98 και την ECU προς 312,62 δραχμές.

Μικρές ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας (προχθες) και ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1428,07 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 0,53%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 13,3 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 1,13%, Ασφάλειες άνοδος 2,11%, Λήζινγκ πτώση 0,11%, Επενδύσεις πτώση 0,12%, Κατασκευές πτώση 0,12%, Βιομηχανίες πτώση 0,11%, Διάφορες άνοδος 2,62%, Συμμετοχών άνοδος 0,63%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς υποχώρησε σε ποσοστό 0, 44%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται αύριο σε ολόκληρη τη χώρα με πιθανότητα βροχής το βράδυ στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί 7 με 18 βαθμούς, το Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικα 8 με 23 και στο Αιγαίο 14 με 22. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 12 με 22 και 9 με 18 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Α.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Sunday, 20 April 1997 - 18:19:59 UTC