Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ελληνοτουρκικά και Κυπριακό στο επίκεντρο της σύσκεψης πρωθυπουργού και ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών.
- Αρχισε νέος γύρος εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το κυπριακό.
- Αναχωρεί αύριο ο πρώτος λόχος του ελληνικού τάγματος που θ'αναπτυχθεί στην Αλβανία. Συνεδριάζει και το ΚΥΣΕΑ για να εγκρίνει την αποστολή.
- Παραδόθηκε στους κοινωνικούς φορείς το κείμενο των προτάσεων της κυβέρνησης για τον κοινωνικό διάλογο που θ'αρχίσει μετά το Πάσχα.
- Σύντομα στη βουλή το νομοσχέδιο για τη νέα τουριστική πολιτική της κυβέρνησης.
- Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο Δημήτρης Βακρινός,ο οποίος αρνήθηκε διορισμό δικηγόρου και παραδέχθηκε τις πράξεις του.
- Μεγάλες καταστροφές στη βόρεια Ελλάδα από τον απριλιάτικο παγετό.
- Στις 14 Οκτωβρίου θα συζητηθεί η αγωγή των παιδιών του Ανδρέα Παπανδρέου, για το σπίτι στο Παλαιό Ψυχικό,
- Νόμιμοι οι έλεγχοι που κάνει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά και Κυπριακό στο επίκεντρο της σύσκεψης πρωθυπουργού και ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό ήταν στο επίκεντρο της σύσκεψης του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου εξωτερικών. Η Αθήνα έχει θέσει ως προϋπόθεση διαλόγου με την Τουρκία την αναίρεση της απειλής πολέμου,τη μη χρήση βίας και την αποδοχή του υφιστάμενου νομικού πλαισίου που διέπει τις σχέσεις των δυο χωρών,δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος δεν αποκλείεται να συναντηθεί με την Τανσού Τσολέρ.Στο μεταξύ,θετικό αντίκτυπο είχε σε Αθήνα και Σκόπια το κλίμα που δημιουργήθηκε από τη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη στα Σκόπια

Αρχισε νέος γύρος εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το κυπριακό.

Νέο γύρο εκ του σύνεγγυς συνομιλιών άρχισε σήμερα ο ειδικός αντιπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Χαν Σουγκ Τζου. Ο κ.Χαν συναντήθηκε το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη, ενώ εντός της ημέρας θα έχει συνομιλίες και με το Ραούφ Ντενκτάς. Ο γύρος αυτός των συνομιλιών του νοτιοκορεάτη επισήμου, θα είναι ο τελευταίος της θητείας του, η οποία, δεν θα ανανεωθεί μετά τη λήξη της στο τέλος του μηνός. Ο κ. Χαν θα αναχωρήσει απο την Κύπρο την Τετάρτη για τη Νέα Υόρκη, χωρίς να πραγματοποιήσει επισκέψεις στην Αθήνα και την Αγκυρα, όπως είχε ανακοινωθεί.

Αναχωρεί αύριο ο πρώτος λόχος του ελληνικού τάγματος που θ'αναπτυχθεί στην Αλβανία. Συνεδριάζει και το ΚΥΣΕΑ για να εγκρίνει την αποστολή.

Αναχωρούν αύριο οι πρώτοι 120 άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων,που θα συμμετάσχουν στην πολυεθνική δύναμη στην Αλβανία. Ολόκληρη η ελληνική δύναμη θα αναπτυχθεί μέχρι τις 19 του μηνός,ενώ αύριο το πρωί θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ για να εγκρίνει την αποστολή του ελληνικού τάγματος. Στις 22 του μηνός θα φθάσει στο Δυρράχιο και ο τεχνικός εξοπλισμός της ελληνικής δύναμης, η οποία θα αναπτυχθεί στα Τίρανα και την Αυλώνα. Στην Αλβανία βρίσκονται ήδη Γάλλοι,Ιταλοί και Ισπανοί στρατιώτες.

Παραδόθηκε στους κοινωνικούς φορείς το κείμενο των προτάσεων της κυβέρνησης για τον κοινωνικό διάλογο που θ'αρχίσει μετά το Πάσχα.

Στα χέρια των κοινωνικών φορέων βρίσκονται οι προτάσεις της κυβέρνησης για τον κοινωνικό διάλογο,που θ'αρχίσει μετά το Πάσχα. Μεταξύ άλλων προτείνεται η μείωση των υπερωριών και της απασχόλησης των συνταξιούχων, διασφάλιση του εισοδήματος των εργαζομένων,στο πλαίσιο του πληθωρισμού,επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, διεύρυνση της συλλογικής σύμβασης εργασίας και επέκταση της μερικής απασχόλησης στο δημόσιο τομέα. Οι προτάσεις της κυβέρνησης δεν είναι δεσμευτικές, καθώς οι κοινωνικοί εταίροι μπορούν να υποβάλλουν τις δικές τους.

Σύντομα στη βουλή το νομοσχέδιο για τη νέα τουριστική πολιτική της κυβέρνησης.

Η αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών,η διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος και ο εκσυγχρονισμός του ΕΟΤ,είναι ο βασικός πυρήνας της τουριστικής πολιτικής της κυβέρνησης, όπως την περιέγραψε ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του ΕΟΤ.Ο κ.Σημίτης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα κατατεθεί στη βουλή σχετικό νομοσχέδιο και κάλυψε πλήρως την κυρία Βάσω Παπανδρέου για την απόφασή της να ανακαλέσει την άδεια του καζίνο του Φλοίσβου,λέγοντας ότι αποκαταστήσαμε τη νομιμότητα.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο Δημήτρης Βακρινός,ο οποίος αρνήθηκε διορισμό δικηγόρου και παραδέχθηκε τις πράξεις του.

Προφυλακίσθηκε μετά τη σύντομη απολογία του,ο 35χρονος οδηγός ταξί Δημήτρης Βακρινός, ο οποίος κατηγορείται για 20 αδικήματα σχετικά πέντε δολοφονίες και τις έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών. Ο Βακρινός αρνήθηκε τον διορισμό δικηγόρου και παραδέχθηκε όλες τις πράξεις του. Στο μεταξύ, αναβλήθηκε η δίκη στο αυτόφωρο, του Βασίλη Μιχαλάκη 29 ετών,που κατηγορείται ότι κτύπησε βάναυσα με σιδηρόβεργα τον 10χρονο γιό του. Η δίκη αναβλήθηκε γιατί ο κατηγορούμενος δεν προσήλθε στο δικαστήριο.

Μεγάλες καταστροφές στη βόρεια Ελλάδα από τον απριλιάτικο παγετό.

Χιόνια, παγετός,αποκλεισμένοι δρόμοι και θερμοκρασίες,που έπεσαν στους 4 βαθμούς κάτω από το μηδέν, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της ανοιξιάτικης βαρυχειμωνιάς που πλήττει τη χώρα.Από τον παγετό καταστράφηκαν κατά 70% οι καλιέργειες στην κεντρική Μακεδονία. Προβλήματα υπάρχουν στις συγκοινωνίες σε όλο το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της δυτικής Μακεδονίας. Χιόνια καλύπτουν ακόμα και τις παρυφές της Θεσσαλονίκης.

Στις 14 Οκτωβρίου θα συζητηθεί η αγωγή των παιδιών του Ανδρέα Παπανδρέου, για το σπίτι στο Παλαιό Ψυχικό,

Στις 14 Οκτωβρίου θα συζητηθεί η αγωγή που υπέβαλαν τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου,Σοφία,Νίκος και Αντρίκος, ζητώντας να τους αναγνωριστεί η κυριότητα του γνωστού ακινήτου αξίας 100.000.000 δρχ στο Παλαιό Ψυχικό, για το οποίο έχουν ανακηρυχθεί κληρονόμοι με τη διαθήκη της γιαγιάς Σοφίας Μινέϊκο.Οι ενάγοντες στρέφονται κατά του Χαράλαμπου Βλαχούτσικου και πέντε άλλων ατόμων στα οποία μεταβιβάστηκε κατά κυριότητα και νομή το επίμαχο ακίνητο και ζητούν την κυριότητα κατά ένα τέταρτο εξ αδιαιρέτου ο καθένας.

Νόμιμοι οι έλεγχοι που κάνει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον τρόπο οργάνωσης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος,δεν επηρεάζει τη λειτουργία του οργάνου.Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών,με αφορμή τις πληροφορίες ότι το Συμβούλιο Επικρατείας,που επεξεργάζεται το προεδρικό διάταγμα διατυπώνει επιφυλάξεις σε κάποιες ρυθμίσεις του. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι έλεγχοι είναι απολύτως συμβατοί και νόμιμοι και θα συνεχισθούν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Μιχάλης Κυρίτσης θα είναι ο αντικαταστάτης του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς στην τεχνική ηγεσία της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, αφού συμφώνησε με τον πρόεδρο του πράσινου ΤΑΚ, Παύλο Γιαννακόπουλο για συνεργασία μέχρι το τέλος της περιόδου. Ο Κυρίτσης θα κοουτσάρει τον Παναθηναϊκό στους αγώνες με τον ΠΑΟΚ για τα πλέϊ οφ και σε όσους αγώνες χρειασθούν μέχρι την λήξη της περιόδου. Η λύση της συνεργασίας του Μάλκοβιτς με τον Παναθηναϊκό, έγινε με αφορμή την άσχημη πορεία της ομάδας του τριφυλιού σε Ελλάδα και Ευρώπη, με αποκορύφωμα την ήττα από τον Απόλλωνα Πατρών, στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η Δόξα Βύρωνα σε αγώνα της 28ης ημέρας για το πρωτάθλημα της Β` Εθνικής κατηγορίας που έγινε στην έδρα της, νίκησε 2-0 τη Δόξα Δράμας. Το αθηναϊκό συγκρότημα με τη νίκη αυτή ατενίζει με περισσότερες πιθανότητες την άνοδό της στην Α` Εθνική κατηγορία αφού ανέβηκε στην τρίτη θέση με 48 βαθμούς, ενώ η Δράμα έμεινε στην 13η με 33 και προηγείται πάντα ο Πανιώνιος με 56 βαθμούς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 274,76 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,47, γαλλικό φράγκο προς 47,42, λίρα Αγγλίας προς 446,09, ελβετικό φράγκο προς 187,22, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,21, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,12, τη λίρα Κύπρου προς 537,74 και την ECU προς 311,70 δραχμές.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να υποχωρήσει στις 1394,98 μονάδες μειωμένος σε ποσοστό 1,83%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 13,9 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 2,25%, Ασφάλειες πτώση 2,44%, Ληζινγκ πτώση 3,04%, Επενδύσεις πτώση 2,56%, Κατασκευές πτώση 2,02%, Βιομηχανίες πτώση 1,31%, Διάφορες άνοδος 0,39%, Συμμετοχών πτώση 1,76%. Ο Δείκτης Παράλληλης Αγοράς ενισχύθηκε σε ποσοστό 0, 56%.

[04] Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ηλιο με δόντια θα έχει αύριο όλη η χώρα, αλλά από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια θα εκδηλωθούν βροχές. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -3 με 14 βαθμούς, στα δυτικά 2 με 17 και στην υπόλοιπη χώρα 2 με 16 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 3 με 15 και μηδέν με 14 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Monday, 14 April 1997 - 17:56:59 UTC