Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ο κοινωνικός διάλογος αποτελεί τον τρίτο δρόμο για την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση των νέων οικονομικών συνθηκών και της ανεργίας, δήλωσε ο Κώστας Σημίτης.
- Κριτική απο την αντιπολίτευση για τον κοινωνικό διάλογο, που αποφάσισε η κυβέρνηση.
- Πάνω απο 500 φορολογικούς ελέγχους διενήργησαν τα στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
- Με τη διακυβερνητική διάσκεψη θα ασχοληθεί το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει πριν το μεσημέρι.
- Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εκλέγει σήμερα η Νέα Δημοκρατία.
- Στο τελικό στάδιο οι προετοιμασίες του ελληνικού τάγματος που θα μεταβεί στην Αλβανία.
- Συνάντηση για τα ελληνοτουρκικά του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου με τον Αμερικανό πρέσβη.
- Στον Εισαγγελέα ο Βακρινός που κατηγορείται για 5 δολοφονίες.
- Αλλος ενας νεκρός απο χρήση ναρκωτικών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με βιντεοκάμερες θα παρακολουθούνται οι θερμόαιμοι οπαδοί στο ντέρμπι ΑΕΚ
- Παναθηναϊκός.
- Εξήντα εκατομμύρια θα μοιραστούν οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, για την πρόκριση τους στο φάϊναλ φορ της Ευρωλίγκα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο κοινωνικός διάλογος αποτελεί τον τρίτο δρόμο για την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση των νέων οικονομικών συνθηκών και της ανεργίας, δήλωσε ο Κώστας Σημίτης.

Ο κοινωνικός διάλογος αποτελεί για την κυβέρνηση τον τρίτο δρόμο για την αντιμετώπιση των νέων οικονομικών συνθηκών και της ανεργίας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μετά τη συνεδρίαση της μικτής επιτροπής κυβέρνησης - κόμματος, που συνεδρίασε χθές στη Χαριλάου Τρικούπη με θέμα τον κοινωνικό διάλογο. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι με ένα κείμενο 19 θέσεων, που συνίσταται στο τρίπτυχο ανάπτυξη - ανταγωνιστικότητα - απασχόληση, η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ θα ανοίξουν επίσημα τον κοινωνικό διάλογο. Το κείμενο θα δοθεί την ερχόμενη Δευτέρα στους κοινωνικούς εταίρους και η πρώτη συνάντηση αναμένεται μετά το Πάσχα.

Κριτική απο την αντιπολίτευση για τον κοινωνικό διάλογο, που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Η Νέα Δημοκρατία ζητεί απο την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ειλικρινή και ισότιμο διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους. Η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να συγκαλύψουν την αντιλαϊκή πολιτική, που ασκούν και αποτελούν στυλοβάτες του κεφαλαίου αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ. Ως "πρόσχημα και μεθόδευση" για να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της χωρίς κραδασμούς, χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης για κοινωνικό διάλογο ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Πάνω απο 500 φορολογικούς ελέγχους διενήργησαν τα στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Πανω απο 500 φορολογικούς ελέγχους διενήργησαν χθες οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στις αγορες και στους δρόμους κυρίως της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, με στόχο την περιστολή της φοροδιαφυγής, την καταπολέμιση του οικονομικού εγκλήματος και την είσπραξη των φόρων, ιδίως του ΦΠΑ.

Με τη διακυβερνητική διάσκεψη θα ασχοληθεί το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει πριν το μεσημέρι.

Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργου, Κώστα Σημίτη, συνεδριάζει πριν το μεσημέρι το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα ασχοληθεί με τη διακυβερνητική διάσκεψη και με τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου, που αφορά τις προμήθειες του δημοσίου.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εκλέγει σήμερα η Νέα Δημοκρατία.

Συνέρχεται σήμερα η Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας για να εκλέξει τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος. Υποψηφιότητα έχουν θέσει 9 βουλευτές, ανάμεσά τους και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, για πέντε θέσεις, καθώς και 17 μη κοινοβουλευτικά στελέχη για επτά θέσεις στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Στο τελικό στάδιο οι προετοιμασίες του ελληνικού τάγματος που θα μεταβεί στην Αλβανία.

Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας του βρίσκεται το ελληνικό σώμα, που θα μεταβεί στην Αλβανία στο πλαίσιο της πολυεθνικής δύναμης, που θα αναπτυχθεί στη γειτονική χώρα για τη διαφύλαξη της ανθρωπιστικής βοήθειας. Την ερχόμενη Παρασκευή θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ για να εγκρίνει την αποστολή του τάγματος στην Αλβανία. Στις αρχές της εβδομάδας θα μεταβεί κλιμάκιο αξιωματικών, για να προετοιμάσει την εγκατάσταση της ελληνικής δύναμης, που θα αναπτυχθεί στα Τίρανα και τον Αυλώνα.

Συνάντηση για τα ελληνοτουρκικά του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου με τον Αμερικανό πρέσβη.

Τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις σχετικές πρωτοβουλίες της Ολλανδικής προεδρίας της ΕΕ,συζήτησαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γεώργιος Παπανδρέου και ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα,Τόμας Νάιλς.Κατά την συνάντηση,συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ και θέματα σχετικά με την ΔΕΕ,το ΝΑΤΟ και την Διακυβερνητική Διάσκεψη.

Στον Εισαγγελέα ο Βακρινός που κατηγορείται για 5 δολοφονίες.

Στον Εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 35χρονος οδηγός ταξί, Δημήτρης Βακρινός, που βαρύνεται με πέντε δολοφονίες και περίπου δέκα ληστείες και απόπειρες ανθρωποκτονιών. Ο Βακρινός πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και συνελήφθη ύστερα από καταγγελία μέλους της οικογενείας του.

Αλλος ενας νεκρός απο χρήση ναρκωτικών.

Νεκρός απο χρήση ναρκωτικών σε αλσύλιο δίπλα στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων Αττικής βρέθηκε αργά χθες το βράδυ ο 24χρονος ανεπάγγελτος Αθανάσιος Ματζαβίνος. Σημειώνεται οτι ειναι το 12ο θύμα απο ναρκωτικά τις δυο τελευταίες εβδομάδες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με βιντεοκάμερες θα παρακολουθούνται οι θερμόαιμοι οπαδοί στο ντέρμπι ΑΕΚ Παναθηναϊκός.

Ως και βιντεοκάμερες που θα παρακολουθούν κάθε κίνηση των θερμόαιμων οπαδών, θα υπάρχουν στο στάδιο ``Νίκος Γκούμας`` κατά την διεξαγωγή του ντέρμπι, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός αύριο. Το μέτρο αυτό, θεωρεί απαραίτητο η αστυνομία, στη σύσκεψη που έγινε στην ΕΠΑΕ, υπό την προεδρία του Γιώργου Δέδε και στην οποία μετείχαν ακόμη εκπρόσωποι των δύο ΠΑΕ.

Εξήντα εκατομμύρια θα μοιραστούν οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, για την πρόκριση τους στο φάϊναλ φορ της Ευρωλίγκα.

Εξήντα εκατομμύρια θα μοιραστούν οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, για την πρόκριση των ``ερυθρολεύκων`` στο φάϊναλ φορ της Ευρωλίγκα που θα γίνει 22-24 Απριλίου στη Ρώμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κατακτήσει το τρόπαιο, τότε η Πειραϊκή διοίκηση θα δώσει πριμ τουλάχιστον τριπλάσιο από αυτό που θα πάρουν οι παίκτες για αποκλεισμό Παρτιζάν και Παναθηναϊκού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 273,95 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,44, γαλλικό φράγκο προς 47,36, λίρα Αγγλίας προς 444,26, ελβετικό φράγκο προς 186,02, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,14, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,15, τη λίρα Κύπρου προς 536,93 και την ECU προς 311,69 δραχμές.

Πτωτικές τάσεις για τρίτη συνεχή συνεδρίαση επεκράτησαν στο Χρηματιστήριο με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να υποχωρήσει σε ποσοστό 0,72%, κλείνοντας στις 1419,02 μονάδες. Αγοραστικό ενδιαφέρον υπήρξε για μετοχές των Ασφαλειών, ο δείκτης των οποίων σημείωσε σημαντική άνοδο 3,58%. Οι υπόλοιποι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 0,57%, Λήζινγκ πτώση 1,02%, Επενδύσεις πτώση 0,17%, Κατασκευές άνοδος 0,03%, Βιομηχανίες αμετάβλητες, Διάφορες πτώση 0,60%, Συμμετοχών πτώση 0,95%. Ο Δείκτης Παράλληλης Αγορας έκλεισε με μικρη υποχώρηση 0,14%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 14,5 δισ. δρχ.

[04] Ο ΚΑΙΡΟΣ

Μικρή άνοδο παρουσιάζει σήμερα η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα.Οι άνεμοι πνέουν ασθενείς.Η θερμοκρασία φθάνει στα βόρεια τους 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα τους 17 και στις νησιωτικές περιοχές τους 16 βαθμούς.

Μικρή άνοδο αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα δυτικοί μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 2 μέχρι 15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα από μηδέν μέχρι 17 και στις νησιωτικές περιοχές από 5 έως 16 βαθμούς. Για την Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Για τη θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Friday, 11 April 1997 - 7:00:13 UTC