Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζεται η καταμέτρηση ψηφοδελτίων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
- Σύσκεψη οικονομικού κλιμακίου με τον Πρωθυπουργό το πρωί και το απόγευμα η συνεδρίαση της μικτής επιτροπής κυβέρνησης κόμματος για τον κοινωνικό διάλογο.
- Η ελληνική οικονομία έχει συγκεκριμένα όρια τα οποία η κυβέρνηση δεν θα διαβρώσει, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός.
- Ενα ακόμη θύμα των ναρκωτικών. Σειρά μέτρων αντιμετώπισης της μάστιγας εξήγγειλε η κυβέρνηση.
- Στους 900 άνδρες θα ανέλθει η ελληνική δύναμη, που θα μεταβεί στην Αλβανία.
- Αποσταθεροποιητικός ο ρόλος της Τουρκίας δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Στους Καραμανλή και Εβερτ η πλειοψηφία των 20 προέδρων ΝΟΔΕ που εξελέγησαν στην Κεντρική Επιτροπή.
- Μειωμένες θα είναι για την επόμενη εβδομάδα, οι λιανικές τιμές πώλησης των καυσίμων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Παράταση στην αγωνία για ΠΑΟΚ και Ηρακλή, για τα πλέϊ-οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας.
- Ο Αρης προκρίθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 Εθνικής κατηγορίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζεται η καταμέτρηση ψηφοδελτίων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων μετά τις εκλογές, που διεξήχθησαν χθες στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ. Η διαδικασία επικύρωσης των αποτελεσμάτων απο την κεντρική εφορευτική επιτροπή διακόπηκε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα και αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου εντός της ημέρας. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία το βέβαιο ειναι οτι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παραμένει πρώτη δύναμη στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με δεύτερη σταθερά την ΠΑΣΠ, τρίτη δύναμη τις Πανσπουδαστικές, ενω ακολουθούν οι Αριστερές Συσπειρώσεις και οι Νέοι Ορίζοντες. Πάντως οι φοιτητικές παρατάξεις έδωσαν ξεχωριστά αποτελέσματα μετα τις επιμέρους καταμετρησεις των ψήφων.

Σύσκεψη οικονομικού κλιμακίου με τον Πρωθυπουργό το πρωί και το απόγευμα η συνεδρίαση της μικτής επιτροπής κυβέρνησης κόμματος για τον κοινωνικό διάλογο.

Υπο την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη,πραγματοποιείται στις 10.30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη των οικονομικών υπουργών. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο πρωθυπουργικό μέγαρο η συνεδρίαση της 11μελούς κοινής επιτροπής κυβέρνησης - κόμματος με αντικείμενο τον κοινωνικό διάλογο. Στόχος της κυβέρνησης ειναι η περιστολή της φοροδιαφυγής και η αντιμετώπιση της ανεργίας, δήλωσε ο κ. Σημίτης, μετά την χθεσινή επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας, δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν θα αιφνιδιάσει και δεν θα προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, πριν ολοκληρωθεί ο κοινωνικός διάλογος.

Η ελληνική οικονομία έχει συγκεκριμένα όρια τα οποία η κυβέρνηση δεν θα διαβρώσει, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός.

Σε τροχιά συνεχούς ισχυροποίησης βρίσκεται η ελληνική οικονομία που έχει συγκεκριμένα όρια και τα οποία η κυβέρνηση δεν θα διαβρώσει τόνισε πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης,στην ομιλία του στο συνέδριο του περιοδικού Εκόνομιστ.Στόχοι της κυβέρνησης,πρόσθεσε, είναι η διασφάλιση της συμμετοχής της Ελλάδας στην τελική φάση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης,η προώθηση παρεμβάσεων που θα επιταχύνουν την ανάπτυξη της οικονομίας μας και η ανάληψη ρόλου σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Ενα ακόμη θύμα των ναρκωτικών. Σειρά μέτρων αντιμετώπισης της μάστιγας εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Ενα ακόμη θύμα, το 11ο κατά σειρά, απο τη χρήση ναρκωτικών τις τελευταίες μέρες σημειώθηκε χθες στην Πετρούπολη. Πρόκειται για τον Μιχάλη Περγάδη, 26 ετών. Η κυβέρνηση δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών αποφάσισε την εφαρμογή ειδικών μέτρων, όπως ανακοινώθηκε απο το υπουργείο Υγείας. Μέσα στο 1997 θα εφαρμοστούν πέντε νέα θεραπευτικά προγραμματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη με χορήγηση μεθαδόνης, ενω θα δημιουργηθούν και δύο θεραπευτικές κοινότητες, σε Αχαϊα και Κρήτη.

Στους 900 άνδρες θα ανέλθει η ελληνική δύναμη, που θα μεταβεί στην Αλβανία.

Στους 900 άνδρες θα ανέλθει τελικά η ελληνική δύναμη, που θα μεταβεί την προσεχή εβδομάδα στην Αλβανία και θα εγκατασταθεί στα Τίρανα και την Αυλώνα, οπως δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, μετά τις συνομιλίες, που ειχε στο Πεντάγωνο με τον Αλβανό ομόλογό του, κ. Βουκάϊ. Εντός της ημέρας πρόκειται να υπάρξει τελική απόφαση σε συνεργασία των κυβερνήσεων Αθήνας και Τιράνων, ώστε στις 14 του μηνός να μπορούν να αναχωρήσουν οι πρώτες δυνάμεις για την Αλβανία.

Αποσταθεροποιητικός ο ρόλος της Τουρκίας δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Η Τουρκία αποτελεί αποσταθεροποιητικό ρόλο με τις σαφείς απειλές κατα της Ελλάδας, δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, μιλώντας χθες στο συνέδριο του "Εκόνομιστ" και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ να ανακαλέσουν στην τάξη ένα κράτος που δυναμιτίζει τους όρους ασφάλειας στην περιοχή. Η Ελλάδα θα στηρίξει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας υπό την προϋπόθεση ότι θα αποδεχθεί το στάτους κβο στο Αιγαίο, το διεθνές δίκαιο και συμβάλλει στην επίλυση του κυπριακού,κατέληξε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Στους Καραμανλή και Εβερτ η πλειοψηφία των 20 προέδρων ΝΟΔΕ που εξελέγησαν στην Κεντρική Επιτροπή.

Στους Κώστα Καραμανλή και Μιλτιάδη Εβερτ πρόσκεινται οι 20 πρόεδροι των Νομαρχιακών που εξελέγησαν σήμερα και θα συμμετάσχουν στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δύο επιτελείων. Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή για να εκλέξει τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή.Υποψηφιότητα έθεσαν εννέα βουλευτές , μεταξύ των οποίων και η κυρία Μπακογιάννη, για πέντε θέσεις και 17 μη κοινοβουλευτικά στελεχη για 7 θέσεις.

Μειωμένες θα είναι για την επόμενη εβδομάδα, οι λιανικές τιμές πώλησης των καυσίμων.

Μειωμένες θα είναι για την επόμενη εβδομάδα, οι λιανικές τιμές πώλησης των καυσίμων, λόγω υποχώρησης των διεθνών τιμών.Οι λιανικές τιμές πώλησης των βενζινών μειώνονται κατά 1,90 δρχ το λίτρο, του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παράταση στην αγωνία για ΠΑΟΚ και Ηρακλή, για τα πλέϊ-οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας.

Παράταση στην αγωνία για ΠΑΟΚ και Ηρακλή, μετά τη νίκη του ``γηραιού``με 79- 75 επί του ``δικέφαλου``, στον δεύτερο αγώνα για τα πλέϊ-οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας. Οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν την πρόκριση, στον τρίτο αγώνα που θα γίνει το Σάββατο στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο καί η νικήτρια θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον Παναθηναϊκό.

Ο Αρης προκρίθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 Εθνικής κατηγορίας.

Ο Αρης προκρίθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 Εθνικής κατηγορίας, αφού στον δεύτερο αγώνα για την ημιτελική φάση των πλέϊ οφ, επικράτησε με 3-1 του Παναθηναϊκού καί συμπλήρωσε 3 νίκες επί τού αντιπάλου του. Στον άλλο αγώνα της ημιτελικής φάσης, πού έγινε στο κλειστό γήπεδο τού Ρέντη, ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 την Ορεστιάδα, η οποία, ωστόσο, προηγείται με 2-1.Το δεύτερο ματς μεταξύ των δύο ομάδων θα γίνει στην Ορεστιάδα, ενώ αν χρειαστεί καί τρίτο θα γίνει στο γήπεδο τού Ρέντη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 274,24 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,82, γαλλικό φράγκο προς 47,50, λίρα Αγγλίας προς 445,50, ελβετικό φράγκο προς 186,23, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,18, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,04, τη λίρα Κύπρου προς 537,95 και την ECU προς 312,10 δραχμές.

Με μικρή υποχώρηση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1429,28 μονάδες μειωμένος κατά 0,51%. Η αξία των συναλλαγών διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα και έφθασε τα 18,5 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 0,17%, Ασφάλειες άνοδος 1,56%, Λήζινγκ άνοδος 0,46%, Επενδύσεις πτώση 0,15%, Κατασκευές πτώση 1,63%, Βιομηχανίες πτώση 0,94%, Διάφορες πτώση 1,02%, Συμμετοχών άνοδος 1,13%. Με πτώση 0,39% έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς.

[04] Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς.Η θερμοκρασία φθάνει στα βόρεια τους 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα τους 15 και στο Ιόνιο τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί. Ωστόσο, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και στα βόρεια θα είναι από -5 μέχρι 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα απο -2 εως 15, στο Ιόνιο απο 2 εως 16 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 3 εως 14 και απο 1 εως 13 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Thursday, 10 April 1997 - 7:00:12 UTC