Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Την πλήρη υποστήριξη για πολιτική και οικονομική ανάπτυξη των Βαλκανίων εξέφρασε η Διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
- Τη Δευτέρα οι οριστικές αποφάσεις για τις θέσεις στις οποίες θα αναπτυχθούν οι δυνάμεις του ειρηνευτικού σώματος στην Αλβανία.
- Η Νέα Δημοκρατία θα βοηθήσει τη Θεσσαλονίκη να αποκτήσει την απαραίτητη αθλητική υποδομή.
- Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να σταματήσουν αν υπάρξει στρατιωτική ενέργεια στο Αιγαίο, δήλωσε ο Τόμας Νάιλς.
- Την Τετάρτη 9 Απριλίου, διενεργούνται οι φοιτητικές εκλογές.
- Μέσα στην εβδομάδα αρχίζει ο κοινωνικός διάλογος.
- Οι κάτοικοι της Κρήτης έχουν την καλύτερη υγεία απ`όλους τους Ευρωπαίους χάρη στο ελαιόλαδο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σήμερα το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναικού στο ποδόσφαιρο.
- Ο Απόλλων Πατρών και ο ΠΑΟΚ νικητές των αγώνων της πρεμιέρας των πλέϊ-οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την πλήρη υποστήριξη για πολιτική και οικονομική ανάπτυξη των Βαλκανίων εξέφρασε η Διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Την πλήρη υποστήριξή της για την πολιτική και οικονομική ανάπτυξη των Βαλκανίων εξέφρασε η Διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την τελική κοινή δήλωση των εκπροσώπων που πήραν μέρος.Η Διάσκεψη θα υποστηρίξει μια περιφερειακή συνεργασία η οποία θα βασίζεται στην αποφυγή συγκρούσεων που είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή. Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ακης Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι υπήρξε θετική αποδοχή της πρότασής του για τη δημιουργία βαλκανικού συμβουλίου ασφάλειας και ενός οργανισμού πρόβλεψης και αντιμετώπισης των κρίσεων στα Βαλκάνια.

Τη Δευτέρα οι οριστικές αποφάσεις για τις θέσεις στις οποίες θα αναπτυχθούν οι δυνάμεις του ειρηνευτικού σώματος στην Αλβανία.

Διάσταση απόψεων έχει παρουσιαστεί μεταξύ Αθηνών-Ρώμης στις διπλωματικές διαπραγματεύσεις για την περιοχή ευθύνης της ειρηνευτικής πολυεθνικής δύναμης που πρόκειται να μεταβεί στην Αλβανία. Η ιταλική κυβέρνηση, προτείνει να προωθηθεί το ελληνικό τάγμα στα βόρεια των Τιράνων. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος, είπε ότι δεν πρέπει να μεγαλοποιούνται οι όποιες διαφορές, επισημαίνοντας ότι η λύση που θα εξευρεθεί πρέπει να εξυπηρετεί όλες τις χώρες. Ο κ.Τσοχατζόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέχρι αύριο Δευτέρα θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το που θα τοποθετηθούν οι δυνάμεις του ειρηνευτικού σώματος που θα αποσταλεί στην Αλβανία.

Η Νέα Δημοκρατία θα βοηθήσει τη Θεσσαλονίκη να αποκτήσει την απαραίτητη αθλητική υποδομή.

Την υπόσχεση ότι η Νέα Δημοκρατία θα βοηθήσει ώστε να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη την απαραίτητη αθλητική υποδομή, έδωσε ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΤΑΚ ΑΡΗ, τον οποίο συνεχάρη για την επιτυχία της ομάδας του απέναντι στην τουρκική ομάδα μπάσκετ. Ο κ.Καραμανλής στο πλαίσιο της διήμερης ιδιωτικής επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί συναντήσεις με στελέχη της ΟΝΝΕΔ και κομματικούς παράγοντες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να σταματήσουν αν υπάρξει στρατιωτική ενέργεια στο Αιγαίο, δήλωσε ο Τόμας Νάιλς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να σταματήσουν αν υπάρξει στρατιωτική ενέργεια στο Αιγαίο για να προλάβουν εκδήλωση κι άλλων επεισοδίων, δήλωνει ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τόμας Νάιλς με συνέντευξή του στο "ΒΗΜΑ". Ο κ.Νάιλς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να σημειωθεί στρατιωτικό επεισόδιο, αλλά εκφράζει παράλληλα συγκρατημένη αισιοδοξία ότι είναι δυνατόν τώρα, να σημειωθεί πρόοδος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Κυπριακό.

Την Τετάρτη 9 Απριλίου, διενεργούνται οι φοιτητικές εκλογές.

Την Τετάρτη στις 9 Απριλίου, οι φοιτητές προσέρχονται για μια ακόμη φορά στις κάλπες για αναδείξουν τους εκπροσώπους τους στα Διοικητικά Συμβούλια των σχολών, στην ΕΦΕΕ, αλλά και στο Πανσπουδαστικό Συνέδριο το οποίο συνέρχεται κάθε δύο χρόνια.

Μέσα στην εβδομάδα αρχίζει ο κοινωνικός διάλογος.

Αρχίζει εντός της εβδομάδας ο κοινωνικός διάλογος, με στόχο, μεταξύ άλλων την αντιμετώπιση της ανεργίας. Αισιόδοξος για τα αποτελέσματα του κοινωνικού διαλόγου,εμφανίζεται με συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ο υφυπουργός Εργασίας, Χρήστος Πρωτόπαπας και σημειώνει οτι για την κυβέρνηση η ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας, δεν ταυτίζεται με απεμπόληση εργασιακών δικαιωμάτων. Επαναλαμβάνει οτι δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός στο ασφαλιστικό και υποστηρίζει ότι για τα επόμενα 7-10 χρόνια δεν θα χρειασθούν ριζικές μεταρρυθμίσεις.

Οι κάτοικοι της Κρήτης έχουν την καλύτερη υγεία απ`όλους τους Ευρωπαίους χάρη στο ελαιόλαδο.

Οι κάτοικοι της Κρήτης έχουν την καλύτερη υγεία απο όλους τους Ευρωπαίους και αυτό χάρη στη μεγάλη κατανάλωση ελαιόλαδου, σύμφωνα με ευρωπαίους ερευνητές τους οποίους επικαλούνται σε σημερινό τους άρθρο οι Σάντει Τάιμς. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα στην Κρήτη παρουσιάζονται τα χαμηλότερα ποσοστά καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και παχυσαρκίας της ευρωπαικής ηπείρου. Η έρευνα υποστηρίζει ότι το γεγονός οφείλεται στην μεγάλη κατανάλωση παρθένου ελαιόλαδου και στα βότανα του βουνού που χρησιμοποιούνται στην κρητική κουζίνα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναικού στο ποδόσφαιρο.

Την μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει τον Ολυμπιακό έχασε χθές η ΑΕΚ, στη Νεάπολη, αφού έφερε ισοπαλία, χωρίς τέρματα, κόντρα στον Ιωνικό. Η ``δεύτερη πράξη`` της 28-ης ημέρας του πρωταθλήματος της πρώτης εθνικής κατηγορίας, θα παιχθεί σήμερα Κυριακή, με το μεγάλο ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού. Οι υπόλοιποι αγώνες είναι Βέροια-ΠΑΟΚ, Ηρακλής-Απόλλων, ΟΦΗ- Αθηναϊκός, Καστοριά-Παναχαϊκή, Καβάλα - Εδεσσαϊκός και Αρης- Ξάνθη.

Ο Απόλλων Πατρών και ο ΠΑΟΚ νικητές των αγώνων της πρεμιέρας των πλέϊ-οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής.

Ο Απόλλων Πατρών και ο ΠΑΟΚ ήταν οι νικητές των αγώνων της πρεμιέρας των πλέϊ-οφ για τις θέσεις 5-12 του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας των ανδρών. Ο Απόλλων νίκησε 83-80 τον Πανιώνιο , στο γήπεδο Γλυφάδας, ενώ ο ΠΑΟΚ κέρδισε 89-79 τον Ηρακλή, στο Αλεξάνδρειο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ανοδος 1,95% στο Χρηματιστήριο.

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 269,43 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,73, γαλλικό φράγκο προς 47,73, λίρα Αγγλίας προς 440,20, ελβετικό φράγκο προς 187,52, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,23, τη λίρα Κύπρου προς 537,32 και την ECU προς 312,91 δραχμές.

Η σημαντική μείωση του πληθωρισμού το μήνα Μάρτιο πυροδότησε το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηριου με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να αποκομίσει υψηλά κέρδη 1,95%, κλείνοντας στις 1395,69 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης κατέγραψε άνοδο σε ποσοστό 4,25%. Η αξία των συναλλαγών σήμερα έφθασε τα 15, 4 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 2,26%, Ασφάλειες άνοδος 0,40%, Λήζινγκ άνοδος 0,40%, Επενδύσεις άνοδος 0,02%, Κατασκευές άνοδος 2,87%, Βιομηχανίες άνοδος 2,25%, Διάφορες άνοδος 0,84%, Συμμετοχών άνοδος 1,31%. Με οριακή άνοδο 0,11% έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς.

[04] Ο ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού προβλέπει για σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού προβλέπει για σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η βελτίωση θα αρχίσει σταδιακά από τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα διαρκέσει μέχρι τις απογευματινές ώρες οπότε αναμένεται να συνεφιάσει πρώτα στα δύτικά και βόρεια και είναι πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Για την Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, οι άνεμοι θα είναι δυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 5 έως 15 βαθμούς κελσίου. Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός αλλά από το απόγευμα θα συνεφιάσει και είναι πιθανόν να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Sunday, 6 April 1997 - 8:00:24 UTC