Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετραμερής συνάντηση στην Αθήνα με στόχο την ειρηνική επίλυση της αλβανικής κρίσης.

Η Ελλάδα θα προσφέρει οικονομική και τεχνική βοήθεια στην Αλβανία.

Ικανοποίηση του Μπασκίμ Φίνο για την συμβολή της Ελλάδας στην εκτόνωση της κρίσης.

Προειδοποίηση στο Σαλί Μπερίσα να μην παρεμποδίσει την κυβέρνηση Φίνο στο έργο της απηύθυνε ο Φάτος Νανο.

Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος. Ρυθμίσεις για τους ετεροδημότες.

Με Μπακογιάννη και Τζαννετάκη συναντάται ο Καραμανλής.

Συνέντευξη ΓΣΕΕ και ομοσπονδιών ΔΕΚΟ για το πλαφόν στις αυξήσεις.

Πριν απο το Πάσχα η κατάθεση του νομοσχεδίου για τους ανυπότακτους.

Μειώθηκαν οι λιανικές τιμές των καυσίμων.

Μεγάλη νίκη πέτυχε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου με 1-0 επί της Βοσνίας.

Απόψε, στην Προύσσα ο δεύτερος τελικός του κυπέλλου Κόρατς στο μπάσκετ ανάμεσα στον Αρη και την Τόφας.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

- Τετραμερής συνάντηση στην Αθήνα με στόχο την ειρηνική επίλυση της αλβανικής κρίσης.

Στο επίκεντρο της έντονης διπλωματικής δραστηριότητας για επίλυση της αλβανικής κρίσης, βρίσκεται και σήμερα η Αθήνα. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Μπασκίμ Φίνο, θα συμμετάσχει στις 11 πριν το μεσημέρι στην σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών με τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Χανς βαν Μίρλο και του εκπροσώπου του ΟΑΣΕ για το αλβανικό και πρώην καγκελάριου της Αυστρίας, Φραντς Βρανίτσκι. Συνάντηση με τον κ. Βρανίτσκι θα έχει στις 12.30 μετά το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

- Η Ελλάδα θα προσφέρει οικονομική και τεχνική βοήθεια στην Αλβανία.

Η Ελλάδα θα προσφέρει οικονομική βοήθεια ύψους 20 δισεκατομμυρίων δραχμών, καθώς και τεχνική βοήθεια προς την Αλβανία, όπως συμφωνήθηκε χθες κατά τη συνάντηση, που ειχαν οι Πρωθυπουργοί των δυο χωρών, Κώστας Σημίτης και Μπασκίμ Φίνο. Συμφωνήθηκε επίσης οτι η ελληνική συμμετοχή στην πολυεθνική ειρηνευτική δύναμη θα αποτελείται από 600 άνδρες, οι οποίοι θα εδρεύουν στα Τίρανα και να υπάρχει στενότερη συνεργασία για την αντιμετώπιση του θέματος των λαθρομεταναστών. Στόχος των δυο χωρών ειναι η αποκατάσταση της ομαλής πολιτικής εξέλιξης στην Αλβανία, τόνισε ο κ. Σημίτης.

- Ικανοποίηση του Μπασκίμ Φίνο για την συμβολή της Ελλάδας στην εκτόνωση της κρίσης.

Ο Μπασκίμ Φίνο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμβολή της Ελλάδας για την εκτόνωση της κρίσης στην Αλβανία. Ο Αλβανός Πρωθυπουργός εγινε δεκτός χθες απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, ο οποίος εξέφρασε τις θερμότερες ευχές του ώστε η Αλβανία να βρεί γρήγορα το δρόμο της.Ο Μπασκίμ Φίνο θα συναντηθεί στις 12.30 μετά το μεσημέρι με τον Κώστα Καραμανλή, στα γραφεία του κόμματος, ενω το βράδυ στις 8.30 θα έχει συνομιλίες με Ελληνες επιχειρηματίες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

- Προειδοποίηση στο Σαλί Μπερίσα να μην παρεμποδίσει την κυβέρνηση Φίνο στο έργο της απηύθυνε ο Φάτος Νανο.

Προειδοποίηση στο Σαλί Μπερίσα να μην παρεμποδίσει την κυβέρνηση Φίνο στο έργο της απευθύνει ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας, Φάτος Νάνο,σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ.Πρέπει ο Σαλί Μπερίσα, τονίζει,να προετοιμάσει το έδαφος για ελεύθερες και αδιάβλητες εκλογές,αν δεν το κάνει δεν υπάρχει μέλλον για την Αλβανία και υπογραμμίζει οτι η απομάκρυνση του Μπερίσα πρέπει να γίνει μόνο με δημοκρατικά μέσα.Αναφερόμενος στην Ελλάδα, την καλεί να συνεχίσει τις μέχρι τώρα προσπάθειές της ώστε να μπορέσει η Αλβανία να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

- Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος. Ρυθμίσεις για τους ετεροδημότες.

Δεν απασχολεί την κυβέρνηση η αλλαγή του εκλογικού νόμου, δήλωσε χθές στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του Συνασπισμού,Νίκου Κωνσταντόπουλου.Ωστόσο ανέφερε οτι πριν απο τις καλοκαιρινές διακοπές θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο θα απλουστεύονται οι εκλογικές διαδικασίες και θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τους ετεροδημότες.

- Με Μπακογιάννη και Τζαννετάκη συναντάται ο Καραμανλής.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής συνεχίζει τις επαφές του με κορυφαία στελέχη του κόμματος. Σήμερα θα συναντηθεί με τον Τζανή Τζανετάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη. Μέσα στις επόμενες ημέρες ο κ. Καραμανλής θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του για το ποιοί θα τοποθετηθούν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος και ποιοί θα στελεχωσουν τις γραμματείες της ΝΔ.

- Συνέντευξη ΓΣΕΕ και ομοσπονδιών ΔΕΚΟ για το πλαφόν στις αυξήσεις.

Κοινή συνέντευξη θα δώσουν η ΓΣΕΕ και τα προεδρεία των ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ εκφράζοντας την αντίθεσή τους για την απόφαση της κυβέρνησης να μην υπάρξουν αυξήσεις πάνω απο 7%, ενω θα πραγματοποιήσουν και μαζικό διάβημα στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Στο μεταξύ, στην περιοχή της Αθήνας τα τρόλεϊ δεν θα κινηθούν απο τις 10 μέχρι τις 4 μετά το μεσημέρι, λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.

- Πριν απο το Πάσχα η κατάθεση του νομοσχεδίου για τους ανυπότακτους.

Το Πάσχα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους ανυπότακτους, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες,θα κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με την ηλικία τους.Οι υπόχρεοι πλήρους θητείας, ηλικίας 41 έως 49 ετών θα υπηρετήσουν τρεις μήνες. Οι υπόχρεοι πλήρους θητείας ηλικίας 33 έως 40 ετών θα υπηρετήσουν έξι μήνες και οι υπόχρεοι πλήρους θητείας, ηλικίας 31 έως 41 ετών θα υπηρετήσουν 12 μήνες.

- Μειώθηκαν οι λιανικές τιμές των καυσίμων.

Μειώθηκαν από τα μεσάνυκτα και για μια εβδομάδα, οι λιανικές τιμές πώλησης των καυσίμων, λόγω υποχώρησης των διεθνών τιμών.Οι λιανικές τιμές πώλησης των βενζινών μειώνονται κατα 2,10 δρχ το λίτρο, του πετρελαίου κίνησης κατά 2,10 δρχ. το λίτρο και του πετρελαίου θέρμανσης κατα 0,90 δρχ το λίτρο.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Μεγάλη νίκη πέτυχε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου με 1-0 επί της Βοσνίας.

Θριαμβευτική νίκη πέτυχε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών με 1-0 κόντρα στο αντίστοιχο συγκρότημα της Βοσνίας, σε αγώνα για τον Α` προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1998 που έγινε στο Σεράγεβο και παρακολούθησαν περίπου 37.000 θεατές.

- Απόψε, στην Προύσσα ο δεύτερος τελικός του κυπέλλου Κόρατς στο μπάσκετ ανάμεσα στον Αρη και την Τόφας.

Στην Προύσσα βρίσκεται η αποστολή της ομάδας μπάσκετ τού Αρη καί οι παίκτες του είναι αποφασισμένοι να νικήσουν την Τόφας, στον αποψινό δεύτερο τελικό τού κυπέλλου Κόρατς.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 269,58 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,27, γαλλικό φράγκο προς 47,87, λίρα Αγγλίας προς 443,45, ελβετικό φράγκο προς 186,41, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,19, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,31, τη λίρα Κύπρου προς 539,77 και την ECU προς 313,63 δραχμές.

[05] Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αρχικά ο καιρός σ'όλη τη χώρα, με βροχές, τοπικές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα, θ'αρχίσει βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 1 εως 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 3 εως 15 και στα νησιά του Αιγαίου απο 7 εως 16 βαθμούς Κελσίου.Συννεφιά με βροχή,στην Αττική, χωρίς να λείψουν τα διαστήματα με ήλιο. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί απο 6 εως 15 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες και βροχές μικρής διάρκειας προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη όπου οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και το θερμόμετρο απο 3 εως 12 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Thursday, 3 April 1997 - 12:54:28 UTC