Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διπλωματική κινητικότητα στην Αθήνα για αντιμετώπιση της αλβανικής κρίσης.

Εως τις 10 Απριλίου θα ειναι έτοιμη η πολυεθνική δύναμη προστασίας που θα σταλεί στην Αλβανία.

Υπεγράφη το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την αναπλήρωση των χαμένων μαθημάτων και για τις εξετάσεις.

Συνεδριάζει σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο την αναβάθμιση του ρόλου της.

Στις 11 συγκαλείται και η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ για να εκλέξει τον Γενικό Γραμματέα της.

Εικοσιτετράωρη απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σε αντίδραση της κυβερνητικής απόφασης για αυξήσεις οχι πάνω απο το 7%.

Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επι του Παναθηναϊκού για την πρόκριση στο φάϊναλ φορ της Ρώμης.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εντονη διπλωματική κινητικότητα σήμερα στην Αθήνα για αντιμετώπιση της αλβανικής κρίσης. Συνομιλίες με τον Ελληνα Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και μέλη της κυβέρνησης θα έχουν ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Μπασκίμ Φίνο, ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας και συντονιστής της προσπάθειας για την ανάπτυξη της δυναμης του ΟΑΣΕ στην Αλβανία, Φράντς Βρανίτσκι και ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών, Χανς Βαν Μίρλο. Στη δημιουργία νέου κλίματος σχέσεων με την ελληνική κυβέρνηση δήλωσε χθές από το Αργυρόκαστρο ότι στοχεύει ο Μπασκίμ Φίνο.

Εως τις 10 Απριλίου θα είναι έτοιμη επιχειρησιακά η πολυεθνική δύναμη προστασίας, η οποία θα αποσταλεί στην Αλβανία και σχετική απόφαση αναμένεται να παρθεί απο τις στρατιωτικές αντιπροσωπείες των χωρών - μελών, που συνεδριάζουν στη Ρώμη. Οσον αφορά τη συμμετοχή της Ελλάδας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε οτι αυτή θα συγκροτηθεί ως πλήρης μονάδα και θα έχει αυτάρκεια, τόσο στον εξοπλισμό της, όσο και στο προσωπικό που θα την στελεχώσει.

Υπεγράφη απο τον υφυπουργό Παιδείας, Γιάννη Ανθόπουλο το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την αναπλήρωση των μαθημάτων που χάθηκαν απο την απεργία των καθηγητών και τη διεξαγωγή των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων. Το σχέδιο εστάλη προς επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ ήδη προβλέπονται πειθαρχικές διώξεις σε όσους εκπαιδευτικούς αρνηθούν να εφαρμόσουν την εγκύκλιο του υπουργείου.

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιεί απο τα μεσάνυχτα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενω είχε εξαγγείλει 48ωρη στις 15 και 16 Απριλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην απόφαση της κυβέρνησης να μην υπάρξουν αυξήσεις στους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ πάνω απο 7%.Αύριο Πέμπτη ολες οι ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ και η ΓΣΕΕ θα δώσουν κοινή συνέντευξη, οπου θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους, ενω θα πραγματοποιήσουν και διάβημα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Η αναβάθμιση του ρόλου του βουλευτή και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασής της υπο την προεδρία του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη.Στόχος είναι η κοινοβουλευτική ομάδα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πολιτικών και κομματικών δραστηριοτήτων.

Σήμερα εξάλλου συνεδριάζει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας,πρώτη φορά μετά την εκλογή του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος και θα κλείσει με ομιλία τις εργασίες της. Στη συνεδρίαση θα εγκριθεί ο νέος κανονισμός λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και θα εκλεγεί ο Γενικός Γραμματέας της μαζί με τους πέντε αναπληρωτές του. Αύριο ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με τη Ντόρα Μπακογιάννη.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο φάιναλ φορ της Ρώμης που θα διεξαχθεί 22-24 Απριλίου, αφού νίκησε και στον δεύτερο αγώνα για τα ημιτελικά της Ευρωλίγκα ανδρών που έγινε στο στάδιο Ερήνης και Φιλίας τον Παναθηναϊκό με 65-57. Λίγη ώρα μετά την νίκη και την πρόκριση του Ολυμπιακού, οι οπαδοί του ξεχύθηκαν στο Πασαλιμάνι αλλά και την Ομόνοια,όπου ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Με τον Γιώργο Δώνη, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του, θα παραταχθεί η εθνική μας ομάδα των ανδρών, στο σημερινό παιχνίδι για τα προκριματικά του Μουντιάλ, απέναντι στην Βοσνία. Ο Κώστας Πολυχρονίου προβληματίζεται για την ενδεκάδα, τόσο για το ποιοί θα ξεκινήσουν το παιχνίδι, όσο και για την θέση του οργανωτή, που διεκδικούν οι Φρατζέσκος και Τσάρτας.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 269,01 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,03, γαλλικό φράγκο προς 47,78, λίρα Αγγλίας προς 442,27, ελβετικό φράγκο προς 186,45, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,10, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,54, τη λίρα Κύπρου προς 535,23 και την ECU προς 313,07 δραχμές.

[05] Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι σήμερα ο καιρός με βροχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και καταιγίδες, που κατά τόπους στα νότια θα είναι έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο -1 εως 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 1 εως 15 και στα νησιά του Αιγαίου απο 6 εως 16 βαθμούς Κελσίου.Βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδαπροβλέπονται στην Αττική.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.Βροχερό καιρό, μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 3 εως 11 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Wednesday, 2 April 1997 - 8:00:12 UTC