Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/03/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δριμύ κατηγορώ Αρσένη κατά ΟΛΜΕ για άρνηση των καθηγητών να εφαρμόσουν εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας

Οι οποιεσδήποτε αποφάσεις για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό θα ληφθούν μετά από διάλογο, δηλώνει ο Παπαϊωάννου.

Επέκταση νόμου Πεπονή σε τράπεζες, ΔΕΚΟ και επιχειρήσεις ΟΤΑ.

Ανοιχτά το Σαββατοκύριακο τα Ταχυδρομεία για τις φορολογικές δηλώσεις.

Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια από αύριο.

Αποφάσεις για την ανασυγκρότηση της ΝΔ λαμβάνει ο Καραμανλής.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δριμύ κατηγορώ εναντίον της ΟΛΜΕ άσκησε ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, μετά την ανακοίνωση της απόφασης των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών να απορρίψουν τα μέτρα για παράταση του διδακτικού έτους. Ο κ.Αρσένης κατηγόρησε την Ομοσπονδία για στάση και ότι επιχειρεί να υποκαταστήσει την κυβέρνηση στην άσκηση της εκπαιδευτικής πολιτικής λειτουργώντας, όπως είπε, ως κράτος εν κράτει.

Οι οποιεσδήποτε αποφάσεις για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό θα ληφθούν μετά από οργανωμένο δημοκρατικό διάλογο, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και πρόσθεσε ότι στην κυβέρνηση δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις.

Επεκτείνεται ο ``νόμος Πεπονή`` για τις προσλήψεις στο δημόσιο σε τράπεζες, ΔΕΚΟ και στις δημοτικές επιχειρήσεις. Σχετική απόφαση έλαβε χθες το υπουργικό συμβούλιο, ενώ ο κ.Ρέππας προανήγγειλε τη διεξαγωγή διαγωνισμού για προσλήψεις στο δημόσιο τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ανοιχτά μέχρι το μεσημέρι θα παραμείνουν σήμερα και αύριο 28 κεντρικά ταχυδρομεία σ'όλη τη χώρα, προκειμένου να διευκολύνουν τους φορολογούμενους για την κατάθεση των φορολογικών τους δηλώσεων. Η σχετική προθεσμία στις εφορίες λήγει τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ.

Αρχίζει από τα ξημερώματα της Κυριακής η εφαρμογή της θερινής ώρας. Ετσι, στις 3.00 το πρωί οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να πάνε μια ώρα μπροστά και να δείχνουν 4.00. Η θερινή ώρα θα ισχύσει έως τις 26 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, θα καταλήξει το Σαββατοκύριακο στις οριστικές αποφάσεις, μετά από συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες, για την ανασυγκρότηση του κόμματος. Αναμένεται να κάνει ανοίγματα προς όλες τις πλευρές τηρώντας ισορροπίες στο εσωτερικό πεδίο.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το παιχνίδι Περιστέρι-Ολυμπιακός δεσπόζει στους σημερινούς αγώνες για το κύπελλο Ελλάδας στην καλαθοσφαίριση. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 18:40 και θα μεταδοθεί απευθείας απο την τηλεόραση του ΑΝΤ1. Στις 17:30 για την ίδια διοργάνωση θα γίνουν τα παιχνίδια Παναθηναϊκού - ΒΑΟ και Απόλλωνος Πατρών - Παπάγου.

Στη Λαμία διεξάγεται το απόγευμα ο τελικός για το κύπελλο Ελλάδας στην πετοσφαίριση ανδρών μεταξύ Ολυμπιακού και Αρη. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 17:30 και θα μεταδοθεί απευθείας απο την ΕΤ1.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση στους Θρακομακεδόνες ενόψει της τελικής προετοιμασίας της για το παιχνίδι της Τετάρτης εναντίον της Βοσνίας στο Σαράγεβο, για την προκριματική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου. Η αποστολή της εθνικής μας θ' αναχωρήσει για το Σαράγεβο τη Δευτέρα, με την αντίστοιχη των Ελπίδων, η οποία θα παίξει την Τρίτη με την ομάδα της Βοσνίας για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

O Αμερικανός Τζέϊμς Ιστον, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τοξοβολίας είναι το πρώτο μέλος της ΔΟΕ, που επισκέπτεται την Αθήνα, μετά την επιλογή των 5 πόλεων για την τελική κούρσα της διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Ο 62χρονος Τζέϊμς Ιστον θα παραμείνει στην Αθήνα έως την Κυριακή, με σκοπό να ενημερωθεί για την ελληνική υποψηφιότητα, να ξεναγηθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις και την έδρα του ''Αθήνα 2004''.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 268,26 δραχμές,

γερμανικό μάρκο προς 160,09 γαλλικό φράγκο προς 47,54 λίρα Αγγλίας προς 438,13

ελβετικό φράγκο προς 185,31 100 ιταλικές λιρέτες προς 16,03 100 γιεν Ιαπωνίας προς 217,10

λίρα Κύπρου προς 534,96 και ΕΛΜ (ECU) προς 311,29 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αρχικά στα βορειοδυτικά και στη συνέχεια στα ηπειρωτικά και στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική αναμένεται συννεφιά από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φθάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με βροχές προβλέπεται στη Θεσσαλονίκη, και το θερμόμετρο στην πόλη θα φθάσει τους 14 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Saturday, 29 March 1997 - 9:00:27 UTC