Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-03-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,25/03/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Ρώμη συνεχίζεται σήμερα η συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Μπασκίμ Φίνο,θα συναντηθούν στη Ρώμη οι υπουργοί Εξωτερικών της Κοινότητας.

Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση,στην Αθήνα, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας,κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Μηνύματα απηύθυνε χθές η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος θα δεχθεί αύριο στη 1 το μεσημέρι το νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή.

Ο κ.Καραμανλής αναμένεται τις επόμενες ημέρες να συναντηθεί και με τους πρώην προέδρους του κόμματος κυρίους Ράλλη, Μητσοτάκη και Εβερτ.

Νέες γενικές συνελεύσεις συγκαλεί την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ προκειμένου να καθοριστεί η στάση των καθηγητών στα μέτρα του υπουργείου Παιδείας για την αναπλήρωση της διδακτέας ύλης.

Απειλεί τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ,η οποία νίκησε χθές τον Εδεσσαϊκό και βρίσκεται τέσσερις βαθμούς πίσω απο την ομάδα του Πειραιά.

Χάνει τη σεζόν και ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Ανδρέας Νινιάδης.

Γηπεδούχος στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο θα είναι η ΑΕΚ.

Το Νίκο Μαχλά κάλεσε ο ομοσπονδιακός προπονητής ενόψει του αγώνα με τη Βοσνία.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζεται σήμερα στη Ρώμη η συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια απο την υπογραφή της συνθήκης ίδρυσης της ΕΟΚ.Οι υπουργοί Εξωτερικών της Κοινότητας συναντώνται σήμερα με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας,Μπασκίμ Φίνο,ο οποίος βρίσκεται απο χθές στην ιταλική πρωτεύουσα και είχε συνομιλίες και με τον Ιταλό ομόλογό του,Ρομάνο Πρόντι.Οπως ανακοίνωσε χθές απο τις Βρυξέλλες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, το Συμβούλιο υπουργών συμφώνησε στα βήματα που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν για την προώθηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αλβανία. Ο κ. Παπανδρέου είπε επίσης οτι συμφωνήθηκε η μετάβαση ομάδας εμπειρογνωμόνων στην Αλβανία για να προλειάνει το έδαφος,προκειμένου να εγκατασταθεί λίγο αργότερα μια πολυάριθμη συμβουλευτική επιτροπή,που θα βοηθήσει να περάσει η Αλβανία στην πολιτική,κοινωνική και οικονομική ομαλότητα.Επίσης,η ενδεχόμενη μετάβαση πολυεθνικής δύναμης θα γίνει σε συνεργασία με τον ΟΑΣΕ και τον ΟΗΕ,ενώ δεν αποκλείεται και η συμμετοχή δυνάμεων απο χώρες εκτός της Κοινότητας.

Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση,στην Αθήνα, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας,Κωστή Στεφανόπουλου,και τις μαθητικές παρελάσεις στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας, κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.Χθές,η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας απηύθυνε μηνύματα ομοψυχίας αλλά και εθνικής εγρήγορσης.Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε οτι η μεγάλη επέτειος δίνει τη δυνατότητα άντλησης χρήσιμων διδαγμάτων για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα σημερινά προβλήματα όπως τα εκκρεμούντα εθνικά θέματα.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επεσήμανε οτι σήμερα Ελλάδα ισχυρή και περήφανη σημαίνει να πρωταγωνιστήσουμε στη χάραξη μιας κοινής πορείας και προοπτικής στα πολυδιασπασμένα Βαλκάνια.Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής τόνισε οτι Ελλάδα και ελληνισμός έχουν φθάσει σε ασύλληπτα επιτεύγματα όταν πρυτανεύει η πεποίθηση οτι εκείνα που μας ενώνουν είναι πολλαπλάσια απο εκείνα που μας χωρίζουν.Ο Συνασπισμός ζήτησε τη χάραξη νέας βαλκανικής πολιτικής, το ΔΗΚΚΙ έκανε λόγο για ισχυρά κέντρα της Δύσης που στοχεύουν σε συρρίκνωση της Ελλάδας και το ΚΚΕ επεσήμανε οτι η χώρα σήμερα αντιμετωπίζει νέους μεγάλους κινδύνους απο την υλοποίηση των εγκληματικών σχεδίων του ιμπεριαλισμού.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος θα δεχθεί αύριο στη 1 το μεσημέρι το νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή.Μέσα στις επόμενες ημέρες ο κ. Καραμανλής αναμένεται να συναντηθεί και με τους πρώην προέδρους του κόμματος κυρίους Ράλλη, Μητσοτάκη και Εβερτ.Χθές ο νέος αρχηγός της ΝΔ επισκέφθηκε στην Πολιτεία, τον ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Νέες γενικές συνελεύσεις συγκαλεί την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ προκειμένου να καθοριστεί η στάση των καθηγητών στα μέτρα του υπουργείου Παιδείας για την αναπλήρωση της διδακτέας ύλης.Το ΔΣ που συνεδρίασε χθές,κάλεσε τους καθηγητές να μην εφαρμόσουν τα μέτρα και να προχωρήσουν σε συλλαλητήρια σε ολόκληρη τη χώρα με αίτημα την απόσυρσή τους.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Εδεσσαϊκού με 2-0, πέτυχε η ΑΕΚ σε αγώνα της 26ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας και έτσι έμεινε μόνη πια στο "κυνήγι" του Ολυμπιακού, αφού μείωσε τη διαφορά που τη χωρίζει από τους "ερυθρόλευκους" στους 4 βαθμούς. Συγκεκριμένα, η "Ενωση" έφθασε τους 58 βαθμούς, έναντι 62 του Ολυμπιακού και 54 του Παναθηναϊκού, ενώ ο Εδεσσαϊκός παρέμεινε στην 16η θέση με 23 βαθμούς συνεχίζει να βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη.

Μετά τους Ιλια Ιβιτς και Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ένας ακόμη ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, θα μείνει εκτός ενεργού δράσης μέχρι του τέλος της σεζόν. Πρόκειται για τον Ανδρέα Νινιάδη, ο οποίος υπέστη κάταγμα στον αριστερό αστράγαλο, στον αγώνα με τον Αρη και σύμφωνα με το ιατρικό τιμ των "ερυθρολεύκων" αναμένεται ν' αρχίσει φυσικοθεραπεία σε 1,5 περίπου μήνα.

Η ΑΕΚ θα είναι τυπικά γηπεδούχος στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, που θα γίνει 16 Απριλίου στο στάδιο Καραϊσκάκη, αφού "ευνοήθηκε" στην κλήρωση που έγινε στην ΕΠΟ. Ο τελικός θ' αρχίσει στις 20.30, με απόφαση της επιτροπής κυπέλλου της ΕΠΟ.

Ο επιθετικός της Βίτεσε Αρνεμ Νίκος Μαχλάς είναι το νέο πρόσωπο που κάλεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Πολυχρονίου στην εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών, ενόψει του κρίσιμου εκτός έδρας αγώνα, με τη Βοσνία, για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου. Ακόμη, ο κ. Πολυχρονίου απέκλεισε της αποστολής το Ντανιέλ Μπατίστα, ενώ θα πάρει στο Σεράγεβο το μεσοαμυντικό του Ολυμπιακού Γιώργο Ανατολάκη και το μέσο του ΟΦΗ, Ηλία Πουρσανίδη.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 269,59 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,45, γαλλικό φράγκο προς 47,29, λίρα Αγγλίας προς 433,54, ελβετικό φράγκο προς 184,41, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,93, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,47, τη λίρα Κύπρου προς 533,48 και την ECU προς 309,30 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις επικρατούν σήμερα στα ανατολικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα σημειώνονται βροχές και χιόνια στα ορεινά.Οι άνεμοι πνέουν νοτιοανατολικοί στα δυτικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο -3 έως 12 βαθμούς,στα δυτικά απο 6 έως 14 και στην υπόλοιπη χώρα απο 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου.Στην Αττική σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές μετά το μεσημέρι.Το βράδυ υπάρχει πιθανότητα να βρέξει και στη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι πνέουν ασθενείς έως μέτριοι,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 6 έως 14 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη απο 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Tuesday, 25 March 1997 - 8:02:31 UTC