Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/03/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ομαλοποίηση της κατάστασης επιχειρεί ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Η πολιτική λύση ειναι ο μόνος τρόπος επίλυσης της αλβανικής κρίσης τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

Η κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών απασχολεί κυβέρνηση και καθηγητές.

Τουρκικά εγκώμια για τη στάση της χώρας μας στο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Στη τελική ευθεία οι διεργασίες στη ΝΔ για το συνέδριο.

Πρόκριση και μόνο πρόκριση, είναι το σύνθημα που κυριαρχεί μεταξύ των ανθρώπων της ΑΕΚ, για το παιχνίδι, κόντρα στη γαλλική Παρί Σεν Ζερμέν.

[02] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την ομαλοποίηση της κατάστασης στην Αλβανία επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση του Μπασκίμ Φίνο, ενώ η Εθνική Επιτροπή Σωτηρίας του Λαού με τελεσίγραφο ζητά τη παραίτηση του Σαλί Μπερίσα μέχρι τη Πέμπτη, 20 Μαρτίου. Ο Πρωθυπουργός, Μπασκίμ Φίνο, επισκέπτεται σήμερα το Αργυρόκαστρο. Επίσκεψη στο Αργυρόκαστρο θα πραγματοποιήσει σήμερα και ο Ελληνας υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης, όπου θα έχει επαφές με τους εξεγερθέντες για εξομάλυνση της κατάστασης.

Ο μόνος τρόπος επίλυσης της αλβανικής κρίσης, είναι η πολιτική λύση δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε οτι αν η Ευρωπαϊκή Ενωση αποφασίσει να στείλει μία δύναμη, που θα βοηθήσει την αλβανική κυβέρνηση, τοτε η Ελλάδα θα μετάσχει στη δύναμη αυτή ``διότι πιστεύουμε πως αυτό είναι απαραίτητο``. Ο κ. Σημίτης θα δεχθεί στις 10 το πρωί τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Εβερτ και θα έχουν συνομιλίες σχετικά με το αλβανικό.

Το θέμα κάλυψης των χαμένων διδακτικών ωρών απασχολεί κυβέρνηση και καθηγητές.Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα παρουσιάσει το μεσημέρι τις προτάσεις της για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών. Το υπουργείο Παιδείας εμμένει στην απόφασή του, να αρχίσουν οι γενικές εξετάσεις στις 25 Ιουνίου. Για την παράταση του διδακτικού έτους μέχρι τις 6 Ιουνίου και το ενδεχόμενο να ματαιωθούν οι προαγωγικές εξετάσεις, ο κ. Αρσένης δήλωσε ότι το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο αυτό, εφόσον το προτείνουν οι καθηγητές.

Την ικανοποίησή της για τη θετική, όπως τη χαρακτήρισε, στάση της χώρας μας στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Τανσού Τσιλέρ.Σε συνέντευξη τύπου στην Αγκυρα δήλωσε οτι η στάση αυτή της Ελλάδος επηρέασε την τουρκική κυβέρνηση, η οποία ελπίζει οτι τις προσεχείς ημέρες μπορεί να αρχίσει ο διάλογος και οι δύο χώρες να φθάσουν σε σημείο που θα μπορούν να συζητούν τα προβλήματά τους. Την ίδια ώρα στο Αιγαίο οι Τούρκοι συνέχιζαν τις προκλήσεις.

Την επικοινωνιακή τακτική, που θ' ακολουθήσουν τις υπόλοιπες ημέρες, που απομένουν μέχρι την έναρξη του Συνεδρίου, χαράσσουν όλες οι πλευρές στη Νεα Δημοκρατια και προγραμματίζουν τηλεοπτικές εμφανίσεις, περιοδείες αλλά και ομιλίες σε συνέδρους. Την ίδια ώρα ο κ. Ράλλης με δηλώσεις του απέφυγε να κάνει προβλέψεις για την πορεία της ΝΔ, αλλά τόνισε πως "με κοινή λογική όλα μπορούν να εξελιχθούν ομαλά".

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόκριση και μόνο πρόκριση, είναι το σύνθημα που κυριαρχεί μεταξύ των ανθρώπων της ΑΕΚ, δύο 24ωρα πριν το επαναληπτικό παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης, κόντρα στη γαλλική Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Πέτρος Ραβούσης, τόνισε ότι το 0-0 είναι επικίνδυνο σκορ και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Από την πλευρά του ο σύμβουλος της ``Ενωσης`` Στράτος Γιδόπουλος έστειλε μήνυμα στους φιλάθλους των ``κιτρινόμαυρων`` για κόσμια συμπεριφορά, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά η ΑΕΚ έχει και συνέχεια στην Ευρώπη.

Στο ``στρατόπεδο`` του Παναθηναϊκού, ο Κροάτης προπονητής Βέλιμιρ Ζάετς, υπέβαλε την παραίτηση του στον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Βαρδινογιάννη, μετά την ήττα στον Πύργο από τον Πανηλειακό, η οποία δεν έγινε αποδεκτή. Παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται για την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού και ο Τζον Αμίτσι, πού βρίσκεται σε κόντρα με τον προπονητή Μπόζινταρ Μάλκοβιτς. Ο επίσημος Παναθηναϊκός πάντως, τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα αυτό, το χειρισμό τού οποίου είχε αναλάβει ``εν λευκώ`` ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 269,46 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 429,49, λίρα Κύπρου προς 533,62, γαλλικό φράγκο προς 47,36, ελβετικό φράγκο προς 185,58, γερμανικό μάρκο προς 159,83,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,95, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 218,11 και την ECU προς 309,57 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Η βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας και οι ισχυροί βοριάδες, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού, ο οποίος θα είναι άστατος με νεφώσεις και σποραδικές βροχές, γρήγορα όμως θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα ανατολικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 1 εως 10 βαθμούς, στα δυτικά απο 4 εως 17 και στην υπόλοιπη χώρα απο 6 εως 15 βαθμούς Κελσίου. Παροδικές νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 7 εως 14 και απο 6 εως 10 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Tuesday, 18 March 1997 - 9:00:32 UTC