Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/03/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετ'εμποδίων η επιχείρηση απομάκρυνσης των δυτικών υπηκόων από την Αλβανία. Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση 44 Ελλήνων από τα Τίρανα.

Αλλεπάλληλες συσκέψεις στο ΓΕΕΘΑ, νέα ανθρωπιστική βοήθεια αποστέλει η Ελλάδα στην Αλβανία. Βλήμα όλμου εξερράγη σε ελληνικό έδαφος στην Κρυσταλοπηγή.

Καταχρηστική η απεργία των καθηγητών σύμφωνα με το δικαστήριο. Νέα συνάντηση με τον Γεράσιμο Αρσένη ζητά η ΟΛΜΕ, που πρότεινε παράταση της απεργίας για 9η εβδομάδα.

Δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι διαβεβαιώνει ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Πρόστιμο 1,5 δις στους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο της ΔΕΛΤΑ Χρηματιστηριακής.

Τη Δευτέρα θα επαναληφθεί η επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτων στην κοίτη του Κηφισού.

Στο τελευταίο στάδιο η διαδικασία ανέλκυσης του ΚΩΣΤΑΚΟΣ. Ιδανικές οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Αίθριος και αύριο ο καιρός εκτός από τα δυτικά που ενδέχεται να βρέξει. Ασθενείς μέχρι μέτριοι οι άνεμοι. Το θερμόμετρο θα δείξει από μηδέν μέχρι 19 βαθμούς. Στους 18 η θερμοκρασία στην Αθήνα, στους 14 στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στρατιωτική επέμβαση για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Αλβανία, θα προτείνει στον ΟΑΣΕ ο μεσολαβητής του οργανισμού, Φραντς Βρανίτσκι. Σχετικές δηλώσεις έκανε μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών που είχε με τον αλβανό πρωθυπουργό και εκπροσώπους των εξεγερμένων, στις οποίες συμμετείχε και ο υφυπουργός εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης. Στην Αθήνα, στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις, όπου εξετάζονται όλα τα νέα στοιχεία.

Συνεχείς επιχειρήσεις απομάκρυνσης πολιτών απο την Αλβανία, έγιναν από δυτικές χώρες.Σώοι και ασφαλείς έφθασαν στην Κέρκυρα οι 44 Ελληνες με σκάφος του πολεμικού ναυτικού.Η Αθήνα αποστέλλει και δεύτερη ανθρωπιστική βοήθεια με μεγάλες ποσότητες φαρμακευτικού υλικού.Ο πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο σύγκλησης των πολιτικών αρχηγών, τους οποίους, όπως είπε, είναι έτοιμος να τους ενημερώσει.Ο κ.Σημίτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Αλέκα Παπαρήγα.

Διαψεύσθηκαν κατηγορηματικά από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού οι ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν από την Τουρκία ότι ελληνικό πλοίο έβαλε εναντίον τουρκικού οχηματαγωγού.Σύμφωνα με πληροφορίες προειδοποιητικές βολές στον αέρα χρειάστηκε να ρίξει χθές ελληνικό πολεμικό όταν τουρκικό καϊκι επιχείρησε να μεταφέρει λαθρομετανάστες νοτίως της Σάμου στο Αγαθονήσι.Στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Ακης Τσοχατζόπουλος προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια της Τουρκίας στην Κύπρο θα αποτελέσει αιτία πολέμου.

Καταχρηστική κήρυξε το δικαστήριο την απεργία των καθηγητών και διέταξε τη διακοπή της κινητοποίησης.Η ΟΛΜΕ πού πρότεινε παράταση της απεργίας και για ένατη εβδομάδα,ζήτησε και νέα συνάντηση με τον υπουργό παιδείας για να συζητήσουν σειρά οικονομικών και θεσμικών μέτρων.Ο κ.Αρσένης κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να επιστρέψουν στα σχολεία,ενώ ο υφυπουργός Γιάννης Ανθόπουλος, δήλωσε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν εναλλακτικά μέτρα, ώστε να αναπληρωθεί η διδακτέα ύλη.

Δεν τίθεται θέμα επιβολής νέων οικονομικών μέτρων, δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου, μετά τη διώρη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό. Ο κ.Παπαντωνίου δήλωσε ότι εντός του Απριλίου θα ξεκινήσει ο διάλογος της κυβέρνησης με τους εργαζομένους και την εργοδοσία και διευκρίνησε ότι τρείς τομείς θα απασχολήσουν τον κοινωνικό διάλογο.Πρώτον ο τομέας ανάπτυξης, απασχόλησης και ανταγωνιστικότητας, δεύτερον το ασφαλιστικό σύστημα και τρίτον η δημόσια διοίκηση.

Πρόστιμο συνολικού ύψους 1,5 δις δρχ επέβαλε σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την υπόθεση της ΔΕΛΤΑ Χρηματιστηριακής. Η επιτροπή επέβαλε σε πρώτη φάση πρόστιμο 700 εκατ. δρχ. στον επιχειρηματία Παναγιώτη Τρύφωνα, 600 εκατ. στη ΔΕΛΤΑ Χρηματιστηριακή και από 100 εκατ. σε δύο συνεργάτες του κ.Τρύφωνα.

Τη Δευτέρα θα επαναληφθεί η επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων στην κοίτη του Κηφισού.Συνεργεία της Νομαρχίας κατεδάφισαν ένα αυθαίρετο εργαστήριο μαρμάρων. Η επιχείρηση περιλαμβάνει την κατεδάφιση 35 συνολικά αυθαιρέτων κτισμάτων κατά μήκος της κοίτης του ποταμού.

Στο τελευταίο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία ανέλκυσης της πυραυλακάτου ΚΩΣΤΑΚΟΣ,η οποία βρίσκεται σε βάθος 28 μέτρων από την επιφάνεια της θαλάσσης.Η επιχείρηση συνεχίζεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς είναι ιδανικές οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Σαράντα πέντε λαθρομετανάστες, 34 από το Ιράκ και 11 από τη Ρουάντα, εντόπισαν και συνέλαβαν άνδρες του Λιμενικού, στην περιοχή Αγριλιά της Λέσβου.Τους λαθρομετανάστες,που ζήτησαν πολιτικό άσυλο, μετέφερε στην περιοχή τούρκος δουλέμπορος, αντί αμοιβής 1.000 δολαρίων το άτομο

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η αντίστροφη μέτρηση για τον αγώνα της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών με την αντίστοιχη της Βοσνίας, για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου, που θα γίνει 2 Απριλίου, στο Σεράγεβο, ξεκίνησε. Ο προπονητής της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου Κώστας Πολυχρονίου πρόκειται να μεταβεί την προσεχή Τρίτη στο Σεράγεβο, για να δεί το γήπεδο που θα γίνει ο αγώνας και ν' αρχίσει να καταστρώνει τα σχέδιά του.

Παραμένει η ποινή αποκλεισμού τεσσάρων αγωνιστικών ημερών στον ποδοσφαιριστή του Αρη, Τραϊανό Δέλλα, για εξύβριση του διαιτητή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αφού η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε σήμερα με ψήφους 4-2 την έφεση της ομάδας της θεσσαλονίκης κατά της σχετικής απόφασης του αθλητικού δικαστή.

Η Ενωση Ρόδου Διαγόρα θα δώσει σε ουδέτερο γήπεδο τους δύο επόμενους εντός έδρας αγώνες της για το νότιο όμιλο του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της τρίτης εθνικής κατηγορίας, αφού τιμωρήθηκε, απο τον αθλητικό δικαστή, με αποκλεισμό του γηπέδου της για δύο αγωνιστικές, λόγω των σοβαρών επεισοδίων που έκαναν οπαδοί και ποδοσφαιριστές της στον αγώνα με το Αιγάλεω.

Εκδικάστηκε από τον αθλητικό δικαστή η ένσταση του Αρη κατά του κύρους του αγώνα του με τον Ολυμπιακό για αντικανονική συμμετοχή του Ολλανδού, Χελντ στο μεταξύ τους παιχνίδι, ενώ η απόφαση αναμένεται την προσεχή εβδομάδα. Το ΑΣΕΑΔ απέρριψε την προσφυγή του Παναθηναϊκού κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή του Βόλεϊ που έκρινε νομότυπη τη συμμετοχή του πασαδόρου του Αρη Γιοβάν Μέλκα στο μεταξύ τους παιχνίδι.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 271,61 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 433,23, λίρα Κύπρου προς 533,32, γαλλικό φράγκο προς 47,22, ελβετικό φράγκο προς 185,16, γερμανικό μάρκο προς 159,32,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,98, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 219,54 και την ECU προς 309,19 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι και αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, εκτός από τα δυτικά που ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί μηδέν με 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα 6 με 19 και στα νησιά 7 με 17 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 7 με 18 και 3 με 14 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Friday, 14 March 1997 - 19:00:15 UTC