Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/03/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα σύσκεψη πολιτικών κομμάτων - Μπερίσα,ο οποίος προτείνει πρωθυπουργό απο το Σοσιαλιστικό κόμμα.

Το αλβανικό σε σύσκεψη του Πρωθυπουργού με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Την Πέμπτη αποφασίζουν οι καθηγητές για την απεργία τους ενω αύριο εκδικάζεται αγωγή γονέων κατά της απεργίας της ΟΛΜΕ.

Αρχισαν οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το Κυπριακό.

Εικοσιδύο νεκροί κατά την τριήμερη έξοδο.

Υπόσχεση και για άλλες επιτυχίες έδωσαν τα ``χρυσά`` παιδιά του στίβου.

[02] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε εξέλιξη βρισκόταν μέχρι τα ξημερώματα νέα σύσκεψη του Προέδρου της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων σε μια ύστατη προσπάθεια, ώστε με τον σχηματισμό κυβέρνησης να ανακοπεί το κύμα των εξεγέρσεων, που επεκτείνεται απο το νότο προς το βορρά. Χθές πρίν απο τη σύσκεψη των πολιτικών κομμάτων, ο Μπερίσα υπαναχώρησε από μέρος των συμφωνηθέντων και πρότεινε να αναλάβει την Πρωθυπουργία στέλεχος του Σοσιαλιστικού κόμματος, ενω το βασικό υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης να αναλάβει στέλεχος από το κυβερνητικό Δημοκρατικό Κόμμα. Στο μεταξύ, εξεγέρσεις σημειώνονται στις πόλεις Γκράμς και Λούσνια, η οποία αν ``περάσει στα χέρια`` των εξεγερθέντων τότε το Φιέρι, θα αποκοπεί από τα Τίρανα. Ενας 20χρονος Αλβανός έχασε χθες τη ζωή του απο έκρηξη χειροβομβίδας στην Αυλώνα, ενω υπολογίζεται οτι τις τελευταίες ημέρες σκοτώθηκαν περίπου 40 άνθρωποι στην πλειονότητα απο αδέσποτα πυρά.

Το αλβανικό θα αποτελέσει αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης στις 9.30 το πρωί της ομάδας εργασίας των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας με τη συμμετοχή των κυρίων Τσοχατζόπουλου και Πάγκαλου. Το μεσημέρι ο κ. Τσοχατζόπουλος θα υποδεχθεί στην Αθήνα τον Αυστριακό ομόλογό του, Βέρνερ Φασλάμπεντ, που μεταξύ άλλων θα συζητήσουν και την κρίση στην Αλβανία. Σύσκεψη υπο τον Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 πριν το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου και με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών.

Χωρίς να διαμορφωθεί εισήγηση προς τις τοπικές ενώσεις έληξε τα ξημερώματα η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Η πλειοψηφία του συμβουλίου αποφάσισε να μην καθορισουν οι σημερινές γενικές συνελεύσεις των καθηγητών το μέλλον των κινητοποιήσεών τους ενόψει της αυριανής εκδίκασης αγωγής τεσσάρων γονέων, που ζητούν να κηρυχθεί η απεργία των καθηγητών παράνομη και καταχρηστική. Στις 12 το μεσημέρι το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα παραχωρήσει νέα συνέντευξη τύπου, ενω οι καθηγητές θα συνεδριάσουν εκ νέου την Πέμπτη για να αποφασίσουν για την συνέχιση ή οχι της απεργίας.

Ενταντικοποιούνται αυτή την εβδομάδα οι προσπάθειες για λύση του Κυπριακού με την χθεσινή έναρξη των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών και την σημερινή άφιξη στην Κύπρο του Βρετανού συντονιστή, Σέρ Ντέιβιντ Χάνεϊ. Ο Βρετανός αξιωματούχος θα μεταφέρει λεπτομερείς εισηγήσεις και εναλλακτικές προτάσεις για όλες τις πτυχές του Κυπριακού. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Αλέκος Μιχαηλίδης θα έχει σήμερα συνομιλίες με τον Ολλανδό ομόλογό του Χάνς Βαν Μίρλο η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία αυτό το εξάμηνο στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Πολύνεκρη ηταν και αυτή η τριήμερη έξοδος απο τα αστικά κέντρα, όπου 22 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 427 τραυματίστηκαν μέχρι αυτή την ώρα σε 283 τροχαία σε ολη τη χώρα.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσγειωμένοι στην πραγματικότητα και υποσχόμενοι νέες επιτυχίες στο μέλλον, επέστρεψαν από το Παρίσι και το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, τα ''χρυσά'' παιδιά του ελληνικού αθλητισμού, Χάρης Παπαδιάς, Κατερίνα Κόφφα και Λάμπρος Παπακώστας που έφεραν την χώρα μας στην πέμπτη θέση του κόσμου στον κλασσικό αθλητισμό.

Η ΑΕΚ πέρασε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα της Α` εθνικής κατηγορίας, αφού μετά την νίκη της επί του Αθηναϊκού με 6-1 και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού στην Νεάπολη από τον Ιωνικό με 3-1, έφθασε τους 52 βαθμούς.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 272,58 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 437,62, λίρα Κύπρου προς 533,32, γαλλικό φράγκο προς 47,15, ελβετικό φράγκο προς 184,29, γερμανικό μάρκο προς 159,00,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,04, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 224,71 και την ECU προς 309,15 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχισθεί και σήμερα η κακοκαιρία με βροχές,καταιγίδες στα Νότια και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά,εκτός από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη,όπου προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Από το απόγευμα όμως αναμένεται μικρή βελτίωση από τα Βορειοδυτικα.Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυρόί και τοπικά μέχρι πολύ θυελλώδεις.Η θερμοκρασία στα Βόρεια θα κυμανθεί από μηδέν έως 7 βαθμούς, στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά απο 2 εως 10 και στα νησιά απο 6 εως 11 βαθμούς Κελσίου. Βροχή με χιονόνερο και χιόνια στα γύρω ορεινά, πολύ ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 5 εως 9 και απο 2 εως 8 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Tuesday, 11 March 1997 - 8:00:15 UTC