Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναταραχή στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στασίασαν οι κρατούμενοι σε δύο πτέρυγες.

Επτά τραυματίες, οι δύο σοβαρά, από σύγκρουση λεωφορείου του ΚΤΕΛ σε σταθμευμένο φορτηγό.

Σκληρή γλώσσα από τον Κώστα Σημίτη προς τους εσωκομματικούς αντιπάλους. Δεν δέχομαι ταμπέλες και πιστοποιητικά, δήλωσε προς την Κεντρική Επιτροπή.

Στην επαρχία ξεχύνονται βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την κινητικότητα γύρω από το θέμα των υποψηφιοτήτων.

Μάχη αριθμών μεταξύ κυβέρνησης και καθηγητών για τον τρόπο υπολογισμού των καθαρών αποδοχών.

Επιδότηση ενοικίου για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εξήγγειλε στη βουλή ο πρωθυπουργός.

Ο μητροπολίτης Καμερούν, Πέτρος Παπαπέτρου, ο νέος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής.

Νέος σεισμός 4,2 Ρίχτερ με επίκεντρο τη λίμνη των Κρεμαστών κοντά στο Αγρίνιο.

Ηλιος με δόντια αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Θα συνεχιστούν οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο. Το θερμόμετρο θα δείξει από -7 μέχρι 16 βαθμούς. Στους 13 βαθμούς η θερμοκρασία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μαζική απόδραση, κυρίως αλλοδαπών κρατουμένων της πρώτης και τέταρτης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, απέτρεψαν αστυνομικοί και σωφρονιστικοί υπαλληλοι με τη χρήση δακρυγόνων.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η απόπειρα απόδρασης ξεκίνησε μέσα από τα προαύλια των δύο πτερύγων όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν,όπως κάθε ημέρα περίπου 380 κρατούμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εξεγερθέντες αποπειράθηκαν να συλλάβουν ώς ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Επτά τραυματίες, εκ των οποίων οι δυο σοβαρά, είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που έγινε στην παραλιακή της Βάρκιζας,όταν λεωφορείο των ΚΤΕΛ προσέκρουσε σε σταθμευμένο φορτηγό.Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας.

Εκκληση πρός όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, να συστρατευθούν στην προσπάθεια ανασυγκτότησης του κινήματος και να στηρίξουν την κυβέρνηση, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή. Ο κ. Σημίτης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα στους αμφισβητίες, τονίζοντας ότι δεν δέχεται ταμπέλες και πιστοποιητικά,που δεν εχουν ιδεολογικό αντίκρυσμα.Για την οικονομία είπε ότι θα εφαρμοσθεί ο προϋπολογισμός,τόνισε την ανάγκη του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και κάλεσε την Αγκυρα να σεβαστεί τους διεθνείς κανόνες.

Στην επαρχία ξεχύνονται βουλευτές και στελέχη όλων των πλευρών της Νέας Δημοκρατίας,καθώς στις αρχές της επόμενης εβδομάδος, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο των υποψηφιοτήτων.Στα επιτελεία των κυρίων Εβερτ και Σουφλιά γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις, ενώ ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά του, περιοδεύει στην επαρχία καταγράφοντας το κλίμα που επικρατεί.Πάντως, τα επιτελεία των κυρίων Σουφλιά και Εβερτ εκτιμούν ότι η υποψηφιότητα Καραμανλή δεν είχε τη δυναμική που ανέμενε ο Μακεδόνας πολιτικός.

Στη μάχη των αριθμών έχουν επιδοθεί κυβέρνηση και καθηγητές, καθώς οι δύο πλευρές χρησιμοποιούν διαφορετικούς τρόπους υπολογισμού των καθαρών αποδοχών των καθηγητών. Η ΟΛΜΕ δεν προσήλθε στο ραντεβού με τον υφυπουργό Οικονομικών, Νίκο Χριστουδουλάκη, για να συζητήσουν τις διαφωνίες που έχουν προκύψει σχετικά με το ύψος των αποδοχών.Οι καθηγητές πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στη Λάρισα, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα στα Γιάννενα και το Ηράκλειο.

Την επιδότηση επιτοκίου για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στη Βουλή.Ο κ. Σημίτης είπε ότι η κυβέρνηση θέλει και θα προσπαθήσει να μειωθούν ακόμη περισσότερο τα επιτόκια χορηγήσεων των τραπεζών, και απέδωσε τη διαφορά ανάμεσα στα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων, στα μακροχρόνια διοικητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τράπεζες.

Διακόπηκε για τη Δευτέρα η δίκη των τεσσαρων κατηγορουμένων για την υπόθεση των κυνομαχιών.Η αστυνομία είχε λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας καθώς έξω από το δικαστήριο είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για συμπαρασταθεί στους κατηγορούμενους.Οι τέσσερις διένειμαν προς τα ΜΜΕ ανακοίνωση με την οποία ζητούν συγνώμη επειδή εξέθεσαν το Νομό Ημαθίας.Παράλληλα επιτίθενται στα ΜΜΕ για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασαν το θέμα.

Νέος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο, ο μέχρι πρότινος Μητροπολίτης Καμερούν, Πέτρος Παπαπέτρου. Ο νέος Πατριάρχης που διαδέχεται τον μακαριστό Πατριάρχη Παρθένιο,γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και αραβικά και έχει μετάσχει σε διεκκλησιαστικά συνέδρια ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Δεν αναφέρθηκαν ζημιές από τη νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ,που σημειώθηκε στην περιοχή Κρεμαστών του νομού Αιτωλοακαρνανίας, 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αγρινίου.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Αθήνα, η Ρώμη, το Μπουένος Αϊρες και με λιγότερες πιθανότητες το Κέιπ Τάουν εμφανίζονται ως τα φαβορί για την ανάληψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, σύμφωνα με την επιτροπή αξιολόγησης της ΔΟΕ. Στις 7 Μαρτίου η ΔΟΕ θα ανακοινώσει στη Λωζάνη τις τέσσερις ή πέντε υποψήφιες πόλεις από αυτές που έχουν υποβάλλει υποψηφιότητα, εκ των οποίων θα επιλεγεί το Σεπτέμβριο αυτή που θα φιλοξενήσει το 2004 τη μεγάλη διοργάνωση.

Την τρίτη θέση στον πέμπτο όμιλο της Ευρωλίγκα πήρε ο Ολυμπιακός, αφού στον τελευταίο αγώνα της δεύτερης φάσης που έγινε στο Τελ Αβίβ ηττήθηκε με 82-78 από τη Μακάμπι. Στην επόμενη φάση οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν χωρίς πλεονέκτημα έδρας τη Παρτιζάν Βελιγραδίου, αντίθετα από τον Παναθηναϊκό που θα αντιμετωπίσει δύο φορές στο ΟΑΚΑ τη Λιμόζ.Αν και οι δύο ελληνικές ομάδες προκριθούν, θα βρεθούν αντιμέτωπες στον επόμενο γύρο,με πλεονέκτημα έδρας του Παναθηναϊκού.

Ρωγμώδες κάταγμα στο τέταρτο μετακάρπιο υπέστη στην προπόνηση ο διεθνής μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκος Αλβέρτης και έτσι θα παραμείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για δύο περίπου εβδομάδες. Ο Αλβέρτης θα απουσιάσει από τα παιχνίδια πρωταθλήματος με Πανιώνιο και Λάρισα, αλλά και από τη συνάντηση της εθνικής μας ομάδας κόντρα στη Γεωργία που θα γίνει στις 26 του μήνα στην Τιφλίδα.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 267,42 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 433,09, λίρα Κύπρου προς 529,98, γαλλικό φράγκο προς 46,93, ελβετικό φράγκο προς 181,35, γερμανικό μάρκο προς 158,52,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,03, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 217,78 και την ECU προς 307,59 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη σχεδόν τη χώρα εκτός από τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά μέχρι θυελλώδεις και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις, αλλά με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -7 με 13 βαθμούς, στα δυτικά -4 με 16 και στην υπόλοιπη χώρα -2 με 13 βαθμούς Κελσίου. Στο Αιγαίο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς μεγαλύτερη. Σχεδόν αίθριο καιρό, ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 2 με 13 και μηδέν με 13 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Friday, 21 February 1997 - 18:00:23 UTC