Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχίζεται το αδιέξοδο στην Παιδεία. Ανυποχώρητοι στις θέσεις τους κυβέρνηση και καθηγητές.

Δεν θα αποσυρθεί η επίμαχη τροπολογία για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, δηλώνει η κυβέρνηση. Εντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Κραυγή απόγνωσης από τους επαγγελματοβιοτέχνες για την τραγική κατάσταση του κλάδου τους.

Στο δικαστήριο αύριο τα 16 άτομα που κατηγορούνται για τη διοργάνωση των σκυλομαχιών.

Εντονες ζυμώσεις και μυστικά δείπνα στη Νέα Δημοκρατία. Συνάντηση δέκα βουλευτών στο σπίτι του Γιάννη Κεφαλογιάννη, αύριο συγκέντρωση στο σπίτι του Γιάννη Βαρβιτσιώτη.

Ενοπλη ληστεία με λεία 3 εκατ.δρχ. στην Κτηματική Τράπεζα της Νέας Σμύρνης.

Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού με 4 - 1 στην Καλαμάτα επί της τοπικής ομάδας.

Βαρειά πρόστιμα στους παίκτες της ομάδας του Ολυμπιακού για την ήττα από το Β.Α.Ο.

Αστατος αύριο ο καιρός με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Μέχρι θυελλώδεις οι βοριάδες στο Αιγαίο. Το θερμόμετρο θα δείξει από -3 μέχρι 15. Στους 12 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα, στους 7 στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανησυχία σε γονείς και μαθητές από το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στην απεργία των εκπαιδευτικών,οι οποίοι πραγματοποίησαν νέα συλλαλητήρια. Οι καθηγητές δήλωσαν ότι δεν θα επιστρέψουν στα σχολεία αν δεν υποχωρήσει η κυβέρνηση, η οποία ξεκαθάρισε ότι έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια για περαιτέρω αυξήσεις,ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του υπουργού Παιδείας και ότι δεν τίθεται θέμα επιστράτευσης των καθηγητών.Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι μελετάται το ενδεχόμενο να πληρωθούν οι εκπαιδευτικοί για τις ημέρες της απεργίας.

Δεν πρόκειται να αποσυρθεί η επίμαχη τροπολογία για τη μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η τροπολογία δεν συνιστά αλλαγή πολιτικής και ότι το θέμα έληξε.Ο υπουργός εργασίας,πάντως, παραδέχθηκε ότι δεν ήταν ενήμερος για την τροπολογία,ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάλεσαν την κυβέρνηση να την αποσύρει αμέσως.

Με κλείσιμο των καταστημάτων και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι επαγγελματοβιοτέχνες, έστειλαν το δικό τους σήμα κινδύνου στην κυβέρνηση για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται ο κλάδος τους,με τη μείωση του τζίρου,τις πτωχεύσεις και τις ακάλυπτες επιταγές.Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, δήλωνε ότι μέχρι το τέλος του 1999 οι μικρές επιχειρήσεις θα ενισχυθούν με 100 δις δρχ, σύμφωνα με τα προγράμματα του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Βέροιας,παραπέμπονται να δικασθούν αύριο 16 άτομα για τη διοργάνωση σκυλομαχιών με στοιχήματα, στο Μακροχώρι Ημαθίας.Το μεσημέρι, οι τέσσερις διοργανωτές του αγωνα και δώδεκα από τους θεατές της μέχρι θανάτου πάλης των δύο σκυλιών, παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Βέροιας, ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί παρανόμων στοιχημάτων και παράβαση του νόμου περί προστασίας των ζώων.

Εντονες ζυμώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Δημοκρατία,ενόψει του Συνεδρίου.Δέκα βουλευτές συναντήθηκαν στο σπίτι του Γιάννη Κεφαλογιάννη, με θέμα συζήτησης μια πιθανή νέα υποψηφιότητα.Ανάλογη συγκέντρωση,περίπου 30 βουλευτών θα γίνει αύριο στο σπίτι του Γιάννη Βαρβιτσιώτη.Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται υποψηφιότητα είτε του κ.Βαρβιτσιώτη είτε του Κώστα Καραμανλή,ο οποίος αφήνει μεν ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο,αλλά δηλώνει ότι δεν βιάζεται.

Στην αναγκαιότητα μίας συνολικής λύσης στο Κυπριακό, συμφώνησαν κατά τη συνάντησή τους στη Βόννη,η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ και ο γερμανός ομόλογός της,Κλάους Κίνκελ.Στην Αθήνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε οτι η κυβέρνηση έχει ταχθεί υπέρ της αποστρατιωτικοποίησης της νήσου.Για τις δηλώσεις Τσοχατζόπουλου σχετικά με το δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια,τόνισε οτι αυτό είναι πάγια θέση της κυβέρνησης.

Η πορεία ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ,η προετοιμασία της προσεχούς Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής,την Παρασκευή και το Σάββατο,καθώς και τρέχοντα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, συζητήθηκαν στη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη.

Ενοπλη ληστεία με λεία τρία εκατομμύρια δραχμές, έγινε στο υποκατάστημα της Κτηματικής Τράπεζας στη Νέα Σμύρνη.Οι δράστες ήταν δύο,οι οποίοι με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξαν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν με μηχανή,που ήταν κλεμμένη.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποδίδοντας κατά διαστήματα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός πέρασε πιό εύκολα απ' ότι αναμένετο από την Καλαμάτα νικώντας με 4-1. Τα γκόλ σημείωσαν για τον Ολυμπιακό οι Γιαννακόπουλος, Νινιάδης, Γεωργάτος και Αλεξανδρίδης και για την Καλαμάτα ο Οφορίκουε. Ετσι, ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος και μάλιστα με διαφορά έξι βαθμών από το δεύτερο Παναθηναϊκό και οκτώ από την τρίτη ΑΕΚ, ενώ η Καλαμάτα παρέμεινε στους 25 βαθμούς και την 11-η θέση.

Η άσχημη εμφάνιση των παικτών της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού και η οδυνηρή ήττα από τον ουραγό ΒΑΟ,έχει προκαλέσει σάλο στη διοίκηση της ομάδας.Το Πειραιώτικο ΤΑΚ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνει γνωστή την επιβολή προστίμου στους παίκτες, το οποίο θα είναι ισόποσο των συνολικών μηνιαίων αποδοχών τους, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει για όλους.

Ο Αρης κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή, σύμφωνα με την οποία έχασε 2-0 στα χαρτιά τον αγώνα με τον Αθηναϊκό και του αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί από το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής, γιατί κρίθηκε υπαίτιος της ματαίωσης του αγώνα αφού δεν παρουσίασε έγκαιρα τα δελτία των ποδοσφαιριστών του. Η έφεση προσδιορίστηκε να συζητηθεί την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 268,25 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 434,87, λίρα Κύπρου προς 530,28, γαλλικό φράγκο προς 46,90, ελβετικό φράγκο προς 181,65, γερμανικό μάρκο προς 158,30,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,05, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 216,15 και την ECU προς 307,74 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με νεφώσεις, σποραδικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το βράδυ, ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά μέτριοι και στ'ανατολικά μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -3 με 7 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 1 με 12 και στο Αιγαίο 6 με 15 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις, με πιθανότητα βροχής τις πρωινές ώρες, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 7 με 12 θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, μέτριοι άνεμοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 3 μέχρι 7 βαθμούς.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Monday, 17 February 1997 - 18:00:13 UTC