Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δυσφορία στην Αθήνα για τις δηλώσεις Ρίφκιντ, που δεν αποκλείει πολεμική αναμέτρηση Ελλάδας - Τουρκίας.

Εκκληση προς τους καθηγητές να επιστρέψουν στα σχολεία, απηύθυνε η κυβέρνηση.

Τρία μεγάλα έργα για την περιοχή των Ανω Λιοσίων, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Στον τρίτο μηχανικό του ΔΥΣΤΟΣ, Νίκο Χαλέβα, ανήκει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το πτώμα που εκβράστηκε στα Χανιά.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αστυνομικός Μιλτιάδης Ανδρεόπουλος, που πυροβόλησε και σκότωσε νεαρό λαθρομετανάστη.

Ευθύνες στον κυβερνήτη και το σημαιοφόρο της πυραυλακάτου ΚΩΣΤΑΚΟΣ για τη σύγκρουση με το ΣΑΜΑΙΝΑ, επιρρίπτει πόρισμα εμπειρογνώμονα.

Με τον Εβερτ η Νέα Δημοκρατία δεν κερδίζει τις εκλογές, προειδοποιεί ο Γιώργος Σουφλιάς.

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η ΑΔΕΔΥ, ενόψει της συζήτησης του νέου μισθολογίου στη βουλή.

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, ασθενείς έως μέτριοι οι άνεμοι,το θερμόμετρο θα δείξει από -2 έως 18 βαθμούς. Στους 17 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα, στους 15 στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αδικο και υπερβολικό για την Ελλάδα, χαρακτήρισε η κυβέρνηση οποιοδήποτε συσχετισμό για την κατάσταση που υπάρχει στις άλλες βαλκανικές χώρες και στην Τουρκία.Το σχόλιο αυτό του κ.Ρέππα ήλθε ως απάντηση στις δηλώσεις του βρετανού υπουργού εξωτερικών, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πολεμικής αναμέτρησης Ελλάδας-Τουρκίας. Αν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης, πρόσθεσε ο κ.Ρέππας, αυτός προέρχεται από την αλόγιστη και επιθετική πολιτική της Τουρκίας, η οποία αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.Τέλος, ζήτησε από τους διεθνείς παράγοντες να απευθύνουν τις παρατηρήσεις τους προς την Τουρκία, ζητώντας να αποδίδονται τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Να επιστρέψουν στα σχολεία τους,κάλεσε η κυβέρνηση τους καθηγητές, τονίζοντας πως οι αυξήσεις που προβλέπει το νέο μισθολόγιο,εξαντλούν όλα τα περιθώρια του προϋπολογισμού.Οι τοπικές ενώσεις των καθηγητών, των δασκάλων και των νηπιαγωγών συνεδρίασαν σήμερα και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο.Οσον αφορά τους δασκάλους όμως, διαφαίνονται ήδη σημάδια εκτόνωσης καθώς ο υπουργός Παιδείας δεσμεύθηκε για την καταβολή επιδόματος εξωδιδακτικής απασχόλησης.

Την χρηματοδότηση τριών μεγάλων έργων για την αναβάθμιση της περιοχής, μεταξύ των οποίων και η αποκατάσταση των χώρου της χωματερής, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, κατά την διάρκεια επίσκεψής του στο δήμο Ανω Λιοσίων. Ο κ.Σημίτης ενημερώθηκε για την πορεία των μεγάλων αναπτυξιακών έργων και μίλησε με τους φορείς της πόλης.

Στον 48χρονο μηχανικό, Νίκο Χαλέβα, του ναυαγισμένου πλοίου ΔΥΣΤΟΣ, ανήκει κατα πάσα πιθανότητα το πτώμα που εκβράστηκε στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, στα Χανιά.Σ'αυτό συνηγορούν αρκετά στοιχεία, καθώς και η αναλυτική περιγραφή του πτώματος και των προσωπικών του αντικειμένων, από τον ιατροδικαστή προς τους συγγενείς του Χαλέβα. Η μεταφορά της σορού θα πραγματοποιηθεί, αφού πρώτα γίνει η αναγνώριση.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης ενός εκατομμυρίου δραχμών, αφέθηκε ο αστυνομικός Μιλτιάδης Ανδρεόπουλος, 30 ετών, που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα 19χρονο αλβανό λαθρομετανάστη, στην περιοχή Περικοπής Καστοριάς.

Ευθύνες αποκλειστικά και μόνο στον κυβερνήτη και στον σημαιοφόρο της πυραυλακάτου ΚΩΣΤΑΚΟΣ, για την σύγκρουση με το ΣΑΜΑΙΝΑ και τη βύθιση του ΚΩΣΤΑΚΟΣ, επιρρίπτει το πόρισμα εμπειρογνώμονα του Εμπορικού Ναυτικού, αντιθέτως απαλλάσσεται των ευθυνών του ο πλοίαρχος του ΣΑΜΑΙΝΑ.

Νέα επίθεση κατά του Μιλτιάδη Εβερτ εξαπέλυσε ο Γιώργος Σουφλιάς με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΞΟΥΣΙΑ.Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι θα σεβαστεί την απόφαση του συνεδρίου όποια κι αν είναι, συμπληρώνει όμως, ότι με τον κ.Εβερτ η ΝΔ δεν κερδίζει τις εκλογές.

Την ερχόμενη Παρασκευή στην ολομέλεια του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, αναμένεται ότι θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων των δημοσίων υπαλλήλων, σχετικά με το νέο μισθολόγιο. Αύριο συνεδριάζει η Εκτελεστικη Επιτροπή, ενώ σήμερα σε σύσκεψη της ΑΔΕΔΥ με τις ομοσπονδίες συζητήθηκαν οι προτάσεις που αναμένεται να κατατεθούν.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Απόλλων Πατρών στον πρώτο αγώνα του για τους 16 του ευρωπαϊκού κυπέλλου, έχασε εκτός έδρας 89-73 από την PTT Αγκυρας. Ο επαναληπτικός αγώνας θα γίνει την προσεχή Τρίτη στην Πάτρα και ο Απόλλωνας για να προκριθεί πρέπει να καλύψει τη διαφορά των 16 πόντων. Για την ίδια διοργάνωση, ο Ηρακλής αγωνίζεται στην Ισπανία με αντίπαλο την Μανρέσα.

Ο Σαβέβσκι,εκτός απροόπτου θα δώσει το παρόν στον αυριανό ποδοσφαιρικό αγώνα Κυπέλλου της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό, αφού φαίνεται ότι ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού πού αντιμετώπιζε. Αντίθετα, πρόβλημα υπάρχει με τον Μαλαδένη,η συμμετοχή τού οποίου θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Γλυτώνει εκτός απροόπτου την τιμωρία, ο διεθνής αμυντικός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Καλιτζάκης. Ο παίκτης είχε πολύωρη συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Βαρδινογιάννη, όπου εκτός των άλλων συζητήθηκε και το ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου του παίκτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο είναι ο παίκτης να παραμείνει στους πράσινους ή να μεταγραφεί σε ομάδα του εξωτερικού.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 264,18 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 432,63, λίρα Κύπρου προς 530,28, γαλλικό φράγκο προς 46,89, ελβετικό φράγκο προς 184,84, γερμανικό μάρκο προς 158,24,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,12, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 214,34 και την ECU προς 308,05 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο στα δυτικά και βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Στα ηπειρωτικά κατά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες θα σημειωθούν ομίχλες και παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -2 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από μηδέν ως 18 και στα νησιά από 7 ως 17 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με βορειοδυτικούς ανέμους και θερμοκρασία 5 με 17 και 1 με 15 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Tuesday, 11 February 1997 - 18:00:12 UTC