Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρωτοβουλία για Κυπριακό και Αιγαίο αναμένεται να εξαγγείλει ο Μπιλ Κλίντον. Δεν αντιμετωπίζει η Αθήνα Κυπριακό και Αιγαίο ως πακέτο δηλώνει ο Δημήτρης Ρέππας.

Παρά το τσουχτερό κρύο οι αγρότες παραμένουν στα τρακτέρ, ενώ συνεχίζεται ο κλεφτοπόλεμος με την αστυνομία. Δεν κατάφεραν να αποκλείσουν την εθνική οδό. Μικροεντάσεις με τους αστυνομικούς, που μπλοκάρισαν τα τρακτέρ προς το εθνικό δίκτυο.

Παράταση της απεργίας και την προσεχή εβδομάδα προτείνει η ΟΛΜΕ στους καθηγητές. Συνεχίζεται η απεργία των δασκάλων, έληξε η κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

Την πρώτη μέρα του συνεδρίου θα γίνει η εκλογή προέδρου, προτείνει η οργανωτικής επιτροπή συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Διαψεύδει ο Γιώργος Παπανδρέου τις πληροφορίες περί παραίτησής του.

Και τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας σε στρατιωτική μονάδα του Εβρου.

Στο λιμάνι της Ρόδου το πλοίο ΣΥΡΟΣ ΕΞΠΡΕΣ που ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης. Σε βράχο έξω από το λιμάνι της Αστυπάλαιας προσέκρουσε το ΣΟΥΠΕΡ ΝΑ`Ι`ΑΣ.

Στον εισαγγελέα τρία μέλη της αλβανικής μαφίας που απήγαγαν δύο Ελληνες πολίτες.

Τσουχτερό και αύριο το κρύο σ'ολόκληρη τη χώρα, όπου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με ασθενείς ανέμους. Το θερμόμετρο θα δείξει από -8 μέχρι 13 βαθμούς. Στους 12 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα, στους 7 στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την πρόθεση της Ουάσιγκτον να αναλάβει πρωτοβουλία για Κυπριακό και Αιγαίο,αναμένεται να εξαγείλει ο Μπιλ Κλίντον,κατά την κοινή συνεδρίαση της Βουλής και της Γερουσίας.Μια νέα διάσταση στην πρωτοβουλία προσδίδει η αμερικανική ανοιχτή πρόκληση προς την ελληνική ηγεσία και η επικείμενη συνάντηση Σημίτη-Κλίντον, στις αρχές Μαρτίου στη Νέα Υόρκη.Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Αθήνα δεν αντιμετωπίζει ως πακέτο το Κυπριακό και το Αγαίο.

Σε κλεφτοπόλεμο με την αστυνομία έχουν επιδοθεί οι αγρότες, οι οποίοι, παρά την κινητοποίηση των τρακτέρ και τις παραπλανητικές κινήσεις,δεν κατάφεραν να αποκλείσουν την εθνική οδό.Απέκλεισαν όμως το δρόμο Λάρισας- Λαμίας,κοντά στο Δομοκό.Μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια, καθώς η αστυνομία δεν χρειάσθηκε να επέμβει.Η αστυνομία απέτρεψε επίσης προσπάθεια αγροτών να στήσουν μπλόκο στο δρόμο Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας.Η κυβέρνηση κάλεσε και πάλι τους αγρότες να εγκαταλείψουν τη λογική του αποκλεισμού των οδών.

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει η απεργία των καθηγητών,η οποία ενδέχεται να συνεχισθεί και την προσεχή Εβδομάδα.Ο υπουργός παιδείας δήλωσε ότι μόλις λήξει η απεργία το υπουργείο θα μελετήσεις τρόπους αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών.Η αναταραχή στο χώρο της παιδείας συνεχίζεται με την πενθήμερη απεργία δασκάλων και νηπιαγωγών ενώ ολοκληρώθηκε η 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Την πρώτη μέρα του Συνεδρίου θα γίνει η εκλογή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που προτείνει η οργανωτική επιτροπή συνεδρίου.Την τρίτη μέρα οι σύνεδροι θα εκλέξουν τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Διέψευσε κατηγορηματικά ο Γιώργος Παπανδρέου, τις πληροφορίες περί παραιτησής του.Ο κ.Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, όπου επιλύθηκαν τα θέματα των αρμοδιοτήτων, μετά και την τοποθέτηση του Γιάννου Κρανιδιώτη ως υφυπουργού Εξωτερικών.Ο κ.Σημίτης δέχθηκε επίσης τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Χρήστο Πολυζωγόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις επαφές που είχε στις Ηνωμένες Πολιτείες με τα αμερικανικά συνδικάτα.

Και τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας παρουσιάστηκε σε μονάδα του Εβρου. Πρόκειτα για τον έφεδρο αξιωματικό Χρήστο Μεντεσίδη,20 ετών, από την Ελευθερούπολη Καβάλας, που υπηρετεί σε μονάδα του Διδυμότειχου.Ο Μεντεσίδης νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη.

Στο λιμάνι της Ρόδου κατέπλευσε το επιβατηγό πλοίο ΣΥΡΟΣ ΕΞΠΡΕΣ, το οποίο ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης,κοντά στο Καστελόριζο. Το πλοίο συνοδεύθηκε στο λιμάνι από φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού. Την ίδια περίπου ώρα το επιβατηγό πλοίο ΣΟΥΠΕΡ ΝΑ`Ι`ΑΣ προσέκρουσε σε βράχο,λίγο έξω από το λιμάνι της Αστυπάλαιας.Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στην ξηρά με λέμβους, ενώ δύτες εξέτάζουν το σκάφος για να διαπιστώσουν αν έχει υποστεί ζημιά στα ύφαλα.

Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και επτά πλημμελήμματα,άσκησε ο εισαγγελέα κατά τριών μελών της Αλβανικής μαφίας,που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για δύο απαγωγές ελλήνων με σκοπό την είσπραξη λύτρων. Πρόκειται για τις απαγωγές του Θεόδωρου Παρασκευόπουλου από την οικογένεια του οποίου πήραν λύτρα επτά εκατομμύρια δρχ και του Θεμιστοκλή Χαραλάμπη,ο οποίος κατάφερε να τους ξεφύγει.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 262,71 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 426,25, λίρα Κύπρου προς 532,31, γαλλικό φράγκο προς 47,35, ελβετικό φράγκο προς 184,61, γερμανικό μάρκο προς 160,06,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,22, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 215,14 και την ECU προς 309,52 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατο καιρό με συννεφιά στην κεντρική, βόρεια και ανατολική Ελλάδα, αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια και τοπική συννεφιά στην υπόλοιπη χώρα με πιθανότητα ασθενούς βροχής προβλέπει για αύριο η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο νότιο Αιγαίο μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από -8 μέχρι 7 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -5 μέχρι 13 και στα νησιά 2 με 12 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 1 με 12 και -4 με 7 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Tuesday, 4 February 1997 - 19:00:13 UTC