Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κινητοποιήσεις αγροτών απο σήμερα, τις οποίες η κυβέρνηση χαρακτήρισε άκαιρες.

Συνέχιση της απεργίας δήλωσαν οι καθηγητές παρά τις αυξήσεις που πρότεινε ο υπουργός Παιδείας.

Υπόμνημα Πάγκαλου στην Ευρωπαϊκή Ενωση για τη δράση των παρακρατικών τουρκικών οργανώσεων.

Μακελειό με ενα νεκρό και δυο τραυματίες τα ξημερώματα στο Μενίδι.

Στον Εισαγγελέα σήμερα οι απαγωγείς του Ηρακλείου Κρήτης.

Σε ουδέτερο γήπεδο ο αγώνας ΟΦΗ- Ολυμπιακού την ερχόμενη Κυριακή.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων αρχίζουν απο σημερα οι αγρότες και η κυβέρνηση επανέλαβε ότι δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Οι κινητοποιήσεις αρχίζουν από την Καρδίτσα, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αύριο θα επεκταθούν σε Λάρισα και Τρίκαλα, με αποκλεισμούς δημοσίων υπηρεσιών. Την Πέμπτη θα αποκλειστεί η σιδηροδρομική γραμμή και την Παρασκευή τα διόδια στα Τέμπη. Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν από τις 4 Φεβρουαρίου, με γενικό αποκλεισμό των εθνικών οδών και του σιδηροδρομικού δικτύου.

Συνέχιση της απεργίας δήλωσαν οι καθηγητές παρά τις αυξήσεις, που έδωσε η κυβέρνηση στη διάρκεια της τρίωρης μεταμεσονύκτιας συνάντησης του υπουργού Παιδείας, Γεράσιμου Αρσένη και του υφυπουργού Οικονομικών, Νίκου Χριστοδουλάκη, με το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης. Ο κ. Αρσένης δήλωσε οτι η κυβέρνηση εξήντλησε τα περιθώρια που ειχε και κάλεσε τους καθηγητές να συνεχίσουν το διάλογο προς επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης. Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί αποφάσισαν κινητοποιήσεις απο τις 3 Φεβρουαρίου με οικονομικά αιτήματα.

Υπόμνημα με στοιχεία για τη δράση των παρακρατικών τουρκικών οργανώσεων και τις σχέσεις τους με το επίσημο τουρκικό κράτος θα καταθέσει η χώρα μας στο επόμενο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος. Παράλληλα η Ελλάδα θα ζητήσει την ανάληψη πρωτοβουλίων απο την Ευρωπαϊκή Ενωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ενίσχυση των δημοκρατικών πολιτευμάτων στα Βαλκάνια με επιστολή του υπουργού των Εξωτερικών.

Μακελειό στις 2 τα ξημερώματα με ένα νεκρό και δυο τραυματίες στο Μενίδι. Τρεις κουκουλοφόροι, πυροβόλησαν και σκότωσαν με κυνηγετική καραμπίνα στο σπίτι του, τον Κώστα Πασχαλίδη, 53 ετών και τραυμάτισαν τη σύζυγο του Ανθούλα, 54 ετών και τον γαμπρό τους Ευστάθιο Ευθυμιάδη, 33 ετών, οι οποίοι νοσηλεύονται στον Ερυθρό Σταυρό. Μετα την πράξη τους οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να πάρουν τίποτα απο το σπίτι, στο οποίο βρίσκονταν ακόμη δυο παιδιά και δυο γυναίκες.

Στον Εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα τα πέντε απο τα έξι άτομα, που συμμετείχαν στην απαγωγή της 6χρονης, Ελένης Λουλάκη, στο Ηράκλειο Κρήτης. Να αυτοκτονήσει με φυτοφάρμακο, προσπάθησε η 42χρονη Δήμητρα Καμπά, που φέρεται εγκέφαλος της απαγωγής, η οποία και νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε ουδέτερο γήπεδο θα γίνει ο αγώνας του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό, την ερχόμενη Κυριακή. Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε την ομάδα του Ηρακλείου με αποκλεισμό της έδρας της γιά μία αγωνιστική για τα επεισόδια που δημιούργησαν οπαδοί της στο παιχνίδι με τον Αρη. Στο μεταξύ σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα του δεύτερου γύρου γιά το πρωτάθλημα της Α` εθνικής, ο Ηρακλής νίκησε 1-0 στην Βέροια την τοπική ομάδα. Η τύχη του αγώνα Αθηναϊκός-Αρης που αναβλήθηκε θα αποφασισθεί τις επόμενες ημέρες, από τον αθλητικό δικαστή

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 259,396 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 421,275, λίρα Κύπρου προς 529,276, γαλλικό φράγκο προς 46,991, ελβετικό φράγκο προς 183,258, γερμανικό μάρκο προς 158,439, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16, 268, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 217,398 και την ECU προς 307,547 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο στα ανατολικά και νότια θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και στα δυτικά θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτροι και στα ανατολικά μέχρι πολύ ισχυροί,με τάση εξασθένησης. Η θεμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο μείον έξι (-6) εως 8 βαθμούς,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά μείον 2 (-2) εως 13 και στα νησιά απο 3 εως 14 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό με ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 2 εως 11 και απο μείον δύο (-2) εως 8 βαθμούς Κελσίου,αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Tuesday, 28 January 1997 - 8:00:33 UTC