Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίσιο τέλος ειχε η περιπέτεια της 6χρονης Ελένης Λουλάκη, που ειχε απαχθεί την Παρασκευή απο το σχολείο της.

Συνεχίζεται για πέντε ακόμη μέρες η απεργία των εκπαιδευτικών.

Νέες κινητοποιήσεις των αγροτών απο αύριο.

Εννιά μποφόρ σε ολα τα πελάγη. Απαγορεύθηκε ο απόπλους.

Τα εθνικά θεματα θα εξεταστούν στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ.

Συνέντευξη τύπου δίνει το απόγευμα ο Μιλτιάδης Εβερτ.

Ο Ολυμπιακός μόνος στην κορυφή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος και η ΑΕΚ στο μπάσκετ.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αίσιο τέλος ειχε η περιπέτεια της 6χρονης Ελένης Λουλάκη, που ειχε απαχθεί την Παρασκευή απο το σχολείο της. Οι άνδρες της Ασφαλείας Ηρακλείου μετά απο συντονισμένη επιχείρηση κατάφεραν χθές λίγο πρίν τα μεσάνυκτα να εντοπίσουν το κοριτσάκι και να συλλάβουν πέντε άτομα, που ενέχονται στην απαγωγή, ενω αναζητείται ακόμη ένα. Οι συλληφθέντες ειναι η Καλλιόπη Κυριακάκη, η Δήμητρα Καμπά, ο γιός της Κώστας Καμπάς, ιδιοκτήτης του παιδικού σταθμού ΣΕΡΑΦΙΝΟ, ο Βαρδής Σαρτζετάκης και ο Αλέκος Διακάκης, πρώην λογιστής της ΦΟΡΝΤ. Οι πέντε συλληφθέντες κρατούνται στην Ασφάλεια και ανακρίνονται.

Συνεχίζεται για πέντε ακόμη μέρες η απεργία των εκπαιδευτικών σε Γυμνάσια και Λύκεια, ενω καθοριστική θεωρείται η συνάντηση, που θα έχουν σήμερα οι καθηγητές με τον υπουργό Παιδείας, οι οποίοι διεκδικούν την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων. Σε απεργιακές κινητοποιήσεις απο τις αρχές Φεβρουαρίου με τα ίδια αιτήματα κατέρχονται δάσκαλοι και νηπιαγωγοί.

Νέα όξυνση στις σχέσεις κυβέρνησης - αγροτών, αναμένεται αυτή την εβδομάδα, καθώς οι αγρότες φέρονται αποφασισμένοι να αρχίσουν αύριο με μεγαλύτερη ένταση τις κινητοποιήσεις τους, ενω την Τετάρτη θα συγκεντρωθούν μπροστά απο τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, στα εγκαίνια της έκθεσης αγροτικών μηχανημάτων ΑGROTICA. Στις 3 Φεβρουαρίου οι αγρότες θα συγκεντρώσουν τα τρακτέρ με σκοπό να αποκλείσουν τους δρόμους. Ηδη η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, ώστε να μην αποκλειστούν τα οδικά δίκτυα.

Θυελλώδεις άνεμοι έντασης 9 μποφόρ επικρατούν σε όλα τα πελάγη και απαγορεύθηκε ο απόπλους απο τον Πειραιά και την Ραφήνα προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενω δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό.

Με τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα θα ασχοληθεί το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, που θα συνεδριάσει στις 6.30 το απόγευμα υπο τον Πρόεδρο του Κινήματος και Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.

Συνέντευξη τύπου παραχωρεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Εβερτ, στο Ζάππειο Μέγαρο στις 5 το απόγευμα, ενώ θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα η Οργανωτική Επιτροπή,προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τον τρόπο οργάνωσης του Συνεδρίου.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μόνος στην κορυφή με 42 βαθμούς έμεινε και πάλι ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του επί της Καστοριάς με 3-0. Ο Παναθηναϊκός που ηττήθηκε στην Καλαμάτα απο την τοπική ομάδα με 1-0, έχει 39 βαθμούς όσους και η ΑΕΚ, που νίκησε την Καβάλα 2-1.

Μία απρόσμενη ήττα γνώρισε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Οι ``ερυθρόλευκοι`` σε αγώνα γιά την 17-η ημέρα του πρωταθλήματος της Α1, έχασαν με 86-76 από την ομάδα του Παπάγου και έπεσαν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Η ΑΕΚ, που νίκησε άνετα στο Αλεξάνδρειο τον ΠΑΟΚ με 74-64, έμεινε μόνη στην κορυφή.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 259,07 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 422,26, λίρα Κύπρου προς 528,36, γαλλικό φράγκο προς 47,04, ελβετικό φράγκο προς 183,29, γερμανικό μάρκο προς 158,62,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 217,62 και την ECU προς 307,80 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Οι βροχές είναι το κύριο χαρακτηριστικό του αυριανού καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί, θυελλώδεις, με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές με λίγα χιόνια στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς. Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ότι θα πέσει χιονόνερο με λίγα χιόνια στα ορεινά, οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Monday, 27 January 1997 - 8:00:10 UTC