Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σοβαρές ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης στα νησιά λόγω της απεργίας των ναυτικών.

Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας θα έχουν οι εκπαιδευτικοί που πραγματοποιούν απεργία διαρκείας.

Αποφασίζουν σήμερα ΣΥΔΑΣΕ και ΓΕΣΑΣΕ για την στάση τους ενόψει των αγροτικών κινητοποιήσεων στα τέλη του μήνα.

Την επιθετική πολιτική της Αγκυρας κατήγγειλε ο Κώστας Σημίτης.

Η Αγκυρα επανέλαβε την απειλή της για ενσωμάτωση των κατεχόμενων, εάν η Κύπρος ενταχθεί στην ΕΕ.

Προσυνεδριακές διεργασίες στη Νέα Δημοκρατία.

Πρόκριθηκαν στους ``16`` του ευρωπαϊκού κυπέλλου μπάσκετ ο Απόλλων Πάτρας και ο Ηρακλής.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σοβαρές ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης παρουσιάζονται στη νησιωτική χωρα λόγω της απεργίας των ναυτικών, που συμπληρώνει σήμερα 10 μέρες και λήγει αύριο τα ξημερώματα, ενω θα συνεδριάσει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, προκειμένου να αποφασίσει για τη συνέχιση ή οχι των κινητοποιήσεων.

Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Γεράσιμο Αρσένη, θα έχουν σήμερα οι εκπρόσωποι των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, οι οποίοι πραγματοποιούν απεργία διαρκείας με αίτημα την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Υπενθυμίζεται ότι αύριο πραγματατοποιείται 24ωρη απεργία, που έχει αποφασίσει η ΓΣΕΕ.

Συνεδριάζουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη η ΣΥΔΑΣΕ και η ΓΕΣΑΣΕ, προκειμένου να αποφασίσουν για την στάση τους ενόψει των αγροτικών κινητοποιήσεων, που αρχίζουν στις 28 Ιανουαρίου. Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, παράγγειλε την αυτόφωρη διαδικασία εναντίον όσων αγροτών καταλαμβάνουν ή απειλούν με κατάληψη τις εθνικές οδούς.

Την επιθετική πολιτική της Αγκυρας κατά της Ελλάδας, η οποία επιχειρεί την ανατροπή του στάτους κβο στο Αιγαίο και την τουρκική κατοχή της Κύπρου κατήγγειλε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται σήμερα. Η αμερικανική κυβέρνηση επανέλαβε τη δυσφορία της για την απόρριψη απο την κυπριακή κυβέρνηση του μορατόριουμ στις πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών.

Η Αγκυρα απείλησε οτι κάθε βήμα που θα γίνεται απο την κυπριακή κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα επιταχύνει τη διαδικασία ενοποίησης των κατεχομένων με την Τουρκία. Σε μία ακόμη επίδειξη προκλητικότητας δόθηκε εντολή σε τρία τουρκικά πολεμικά πλοία να καταπλεύσουν σε λιμάνια της κατεχόμενης Κύπρου.

Συνέρχεται σήμερα υπο την προεδρία του Γεώργιου Ράλλη η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Ο Μιλτιάδης Εβερτ με συνεντευξή του, απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς τους διαφωνούντες ότι όποιος μετά το συνέδριο, δεν μπορεί να προσαρμοστεί στο κόμμα, αυτόματα θα θέσει τον εαυτό του εκτός Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο Γιώργος Σουφλιάς απο τη Θεσσαλονίκη, τόνισε οτι αυτή τη στιγμή δεν χρειάζονται απειλές για την πορεία της παράταξης.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεγάλες νίκες και πρόκριση στην επόμενη φάση σημείωσαν οι δύο εκπρόσωποί μας στο ευρωπαϊκό κύπελλο μπάσκετ, Απόλλων Πάτρας και Ηρακλής. Ο Απόλλωνας νίκησε 82-64 την Ζαντάρ και προκρίθηκε στους ``16`` της διοργάνωσης όπου θ' αντιμετωπίσει την τουρκική ΠΤΤ. Ο Ηρακλής νίκησε με 76-61 την Στάβεξ Μπρνό και προκρίθηκε στην επόμενη φάση αντιμετωπίζοντας την ισπανική Μανρέσα.

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα θα είναι μέχρι τέλος της περιόδου ο νέος τεχνικός του Αρη. Πολύ κοντά στην απόκτηση του Βέλγου διεθνή της Αντβέρπ, Φράνσις Σεβερέϊν και του Μολδαβού της Τιλιγκούλ, Βλαντιμίρ Κοσέ βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ενώ η Καλαμάτα ανακοίνωσε την απόκτηση του 23χρονου Ισλανδού διεθνή επιθετικού ποδοσφαιριστή Ρικάρντουτ Ντάντασον.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 255,82 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 425,34, λίρα Κύπρου προς 527,55, γαλλικό φράγκο προς 46,72, ελβετικό φράγκο προς 180,91, γερμανικό μάρκο προς 157,67,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,22, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 216,94 και την ECU προς 306,78 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατο καιρό με νεφώσεις, ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Πελοπονήσου, αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί απο -1 εως 8 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 3 εως 13 και στα νησιά του Αιγαίου απο 7 εως 15 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με ασθενή βροχή, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 6 εως 12 και απο 3 εως 7 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Wednesday, 22 January 1997 - 9:00:22 UTC