Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προβλήματα στη διακίνηση προϊόντων απο και προς τα νησιά λόγω της απεργίας των ναυτεργατών.

Πενθήμερες απεργίες εξήγγειλαν οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης.

Κινητοποιήσεις αποφάσισαν για τα τέλη Ιανουαρίου οι αγρότες της Θεσσαλίας.

Το Κυπριακό συζητείται στο Συμβούλιο Υπουργών Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες.

Στη Ρώμη ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης όπου θα συνέλθει το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Συνέρχεται σήμερα η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την όγδοη μέρα συμπληρώνει η απεργία των ναυτεργατών, η οποία λήγει στις 6 αύριο τα ξημερώματα και σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στη διακίνηση προϊόντων και επιβατων απο και προς τα νησιά όλης της χώρας. Οι απεργοί ναυτικοί εχουν προγραμματίσει για σήμερα συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και πορεία προς τη Βουλή, όπου θα επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Στο μεταξύ ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Σταύρος Σουμάκης, ανέφερε ότι αν η αδιαλλαξία των ναυτεργατών συνεχιστεί, η κυβέρνηση έχει καθήκον να προστατεύσει τα συμφέροντα της κοινωνίας μας.

Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες έχουν εξαγγείλει από σήμερα οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Για αύριο οι καθηγητές εχουν προγραμματίσει συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις και συγκέντρωση εξω απο το υπουργείο Παιδείας.

Κινητοποιήσεις απο την Τρίτη 28 Ιανουαρίου αποφάσισε χθες στη Λάρισα η Πανθεσσαλική Επιτροπή των Αγροτών, με αποκλεισμούς δημοσίων κτιρίων και του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου. Οι αγρότες τόνισαν ότι αν δεν έχει δοθεί λύση μέχρι τότε, στις 4 Φεβρουαρίου θα ακολουθήσει γενικός αποκλεισμός του οδικού και του σιδηροδρομικού δικτύου.

Το Κυπριακό και οι τελευταίες εξελίξεις του θέματος, αναμένεται να συζητηθούν σήμερα στο γεύμα των υπουργών του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες, όπου θα μετάσχει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου.

Στη Ρώμη μεταβαίνει το απόγευμα ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς την Τρίτη και την Τετάρτη.

Συνεδριάζει σήμερα η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας υπο την προεδρία του Γεώργιου Ράλλη. Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα του Συνεδρίου εμφανίστηκε χθες στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Σουφλιάς.

Επαναλαμβάνονται σήμερα στη Νέα Υόρκη, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, οι συνομιλίες Αθηνών - Σκοπίων για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ηγούνται της κούρσας του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας, μετά τις χθεσινές τους νίκες. Οι ``ερυθρόλευκοι`` νίκησαν με 2-1 στην Καβάλα την τοπική ομάδα, ενώ ο Παναθηναϊκός συνέτριψε με 4-0 τον Ηρακλή. Ακολουθεί η ΑΕΚ που νίκησε 2-1 στην Ξάνθη την τοπική ομάδα. Στους άλλους αγώνες ο ΟΦΗ νίκησε με 2-0 τη Βέροια, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 της Καστοριάς, ο Αρης νίκησε τον Απόλλωνα Αθηνών με 1-0, ο Ιωνικός επεβλήθη της Καλαμάτας με 2-1 και ο Εδεσσαϊκός νίκησε 3-2 τον Αθηναϊκό. Η 17-η ημέρα ολοκληρώνεται σήμερα με το Πελοποννησιακό ντέρμπι Πανηλειακού- Παναχαϊκής, που γίνεται στον Πύργο.

Στο μπάσκετ, στο ντέρμπι Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού, νικητές αναδείχθησαν οι ερυθρόλευκοι με 62-55. Ο Ολυμπιακός μαζί με την ΑΕΚ παραμένουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ο Παναθηναϊκός ``μοιράζεται`` τη τρίτη θέση με το Περιστέρι και τον Αρη.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ 252,78 δραχμές, λίρα Αγγλίας 423,34, λίρα Κύπρου 527,55, γαλλικό φράγκο 46,81, ελβετικό φράγκο 182,66, γερμανικό μάρκο 157, 76 ,100 ιταλικές λιρέτες , 16,25 100 γιέν Ιαπωνίας 216,28 και η ΕΛΜ (ECU) 306,96 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αναμένονται σήμερα σε όλη τη χώρα. Το πρωί θα σημειωθούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 2 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 18 και στα νησιά από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Monday, 20 January 1997 - 8:00:21 UTC