Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σύσκεψη Σημίτη - Κληρίδη για το Κυπριακό.

Στο προσκήνιο οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στη Βουλή.

Κατάργηση των εξετάσεων για τα Πανεπιστήμια προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας.

Προβλήματα απο την απεργία των ναυτικών και υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας.

Στις 31 του μηνός λήγει η προθεσμία για το ειδικό σήμα τελών κυκλοφορίας.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο απο τη Στεφανέλ Μιλάνου για την Ευρωλίγκα.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Καθοριστικής σημασίας για το Κυπριακό, είναι η σύσκεψη που πραγματοποιείται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπο την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη και του Προέδρου της Κύπρου, Γλαύκου Κληρίδη. Το Κυπριακό θα απασχολήσει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες και τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σε προ ημερησίας διάταξης και σε επίπεδο αρχηγων κομμάτων πραγματοποιείται σήμερα στη Βουλή ύστερα απο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας συζήτηση για τα θέματα των αγροτών και τις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν οι Θεσσαλοί αγρότες απο τις 28 του μηνός με καταλήψεις δημοσίων υπηρεσιών και αποκλεισμούς εθνικών οδών.Κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ επιμένουν στη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής για τη γεωργία, δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Σαρωτικές αλλαγές στην Παιδεία προανήγγειλε ο Γεράσιμος Αρσένης μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου μακροπρόθεσμα οι μαθητές θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια. Εκτενείς δηλώσεις θα κάνει ο υπουργός Παιδείας σε περίπου δέκα μέρες, αφού προηγηθεί διάλογος με τους φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Σοβαρότατα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και στην ομαλή τροφοδοσία των νησιών δημιουργούνται από τη νέα μέχρι την Τρίτη το πρωί απεργία των ναυτικών. Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και στα αεροδρόμια, λόγω των στάσεων εργασίας των υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας, απο τις 2 μέχρι τις 6 το απόγευμα σήμερα και την Κυριακή.

Συνεχίζονται στη Φθιώτιδα και στην Ευρυτανία οι προσπάθειες επούλωσης των πληγών απο τη Θεομηνία. Στη Φθιώτιδα, 40 κοινότητες παραμένουν χωρίς νερό, ενώ συνεργεία της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του ΟΣΕ, της Νομαρχίας και του Στρατού εργάζονται νυχθημερόν για να αποκαταστήσουν τις ζημιές.Τα σχολεία χθές λειτούργησαν κανονικά.

Λήγει στις 31 Ιανουαρίου η προθεσμία για την προμήθεια του ειδικού σήματος τελών κυκλοφορίας. Το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει ότι μετά την ημερομηνία αυτή, ο υπόχρεος θα πληρώνει πρόστιμο, ενω τα αυτοκίνητα ή οι μοτοσυκλέτες που θα κυκλοφορούν χωρίς το ειδικό σήμα, θα τους αφαιρούνται οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο ήττες ήταν ο χθεσινός απολογισμός των εκπροσώπων μας στην Ευρωλίγκα ανδρών. Συγκεκριμένα, στο Μιλάνο η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού έχασε με 73- 71 από την τοπική Στεφανέλ, με εύστοχο σουτ δύο πόντων στο τελευταίο κυριολεκτικά δευτερόλεπτο της συνάντησης. Στην Κροατία, ο Πανιώνιος γνώρισε βαρειά ήττα από την Τσιμπόνα με 85-58 και πλέον πολύ δύσκολα θα αποφύγει την τελευταία θέση στον ΣΤ` Ομιλο.

Στο ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός ήταν ο χαμένος της 16ης ημέρας των αγώνων του πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας, αφού ήρθε ισόπαλος με τη Ξάνθη και δεν κατάφερε να εκμεταλευτεί την ισοπαλία του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ. Ετσι οι δύο ``αιώνιοι`` συνεχίζουν να βρίσκονται μαζί στην πρώτη θέση, αλλά πλέον αισθάνονται την ανάσα της ΑΕΚ η οποία κέρδισε τον Πανηλειακό με 2-0 και βρίσκεται στην τρίτη θέση.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 251,12 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 421,13, λίρα Κύπρου προς 527,35, γαλλικό φράγκο προς 46,75, ελβετικό φράγκο προς 182,57, γερμανικό μάρκο προς 157,85,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,23, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 214,48 και την ECU προς 306,88 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, αλλά το πρωί κατά τόπους θα σημειωθούν ομίχλες, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνική Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο (μείον) -1 εως 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 3 εως 19 και στο Αιγαίο απο 10 εως 17 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 7 εως 16 και απο 1 εως 14 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Friday, 17 January 1997 - 8:02:06 UTC