Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-01-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανυπολόγιστες οι ζημιές απο πλημμύρες σε Φθιώτιδα, Κορινθία και Αττική. Υποχώρησε η στάθμη των υδάτων του Πηνειού.

Εποικοδομητικές χαρακτήρισε τις συνομιλίες σε Αθήνα και Λευκωσία ο Κέρι Κάβανο.

Λήξαν για τον Πρωθυπουργό το θέμα με την συνέντευξη του Κώστα Σκανδαλίδη.

Νέα 48ωρη απεργία των ναυτικών.

Στις 21, 22 και 23 Μαρτίου το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Σήμερα η απόφαση για νέες κινητοποιήσεις των αγροτών.

Ο Απόλλων Πάτρας νίκησε την Ζαντάρ για το ευρωπαϊκό κύπελλο μπάσκετ. Αντίθετα, ο Ηρακλής ηττήθηκε απο την Στάβεξ της Τσεχίας.

Ο διεθνής μέσος ποδοσφαιριστής της Καβάλας, Στέλιος Σφακιανάκης υπέγραψε στον Ολυμπιακό.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ζημιές, που προκλήθηκαν απο τις πλημμύρες στη Φθιώτιδα, ενω συνεχίζονται οι καταγραφές για τις καταστροφές στην Κορινθία και στην Αττική. Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές της Λάρισας, καθώς τα νερα του Πηνειού ποταμού ειχαν ξεπεράσει χθες τα όρια ασφαλείας, αλλά σταδιακά απο το βράδυ άρχισε να υποχωρεί η στάθμη τους. Συνεχίζουν τις προσπάθειες τα συνεργεία στη Φθιώτιδα και στη Κορινθία, για να ανοίξουν οι οδικές αρτηρίες και να αποκατασταθούν οι παροχές.

Εποικοδομητικές χαρακτήρισε τις διαδοχικές συνομιλίες, που είχε σε Λευκωσία και Αθήνα, ο Αμερικανός αξιωματούχος, Κέρι Κάβανο, μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών, Θεόδωρο Πάγκαλο και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Αλέξανδρο Φίλωνα. Ο κ.Κάβανο, που σήμερα θα βρίσκεται στην Αγκυρα εξέφρασε την αισιοδοξία του οτι η στάση της Τουρκίας θα ειναι θετική απέναντι στις αμερικανικές προτάσεις για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης.

Λήξαν θεώρησε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, το θέμα, που προέκυψε χθες απο τη συνέντευξη του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη, αμέσως μετά την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του Κινήματος. Σήμερα συνεδριάζει υπο τον κ. Σημίτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ενώ αύριο θα συνέλθει η Εκτελεστική Γραμματεία του Κινήματος.

Τη συνέχιση της απεργίας τους μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής, αποφάσισαν οι ναυτικοί, μετά την άκαρπη συνάντηση, που είχαν χθες με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Σταύρο Σουμάκη.

Επικυρώθηκε από την Εκτελεστική και Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, η απόφαση για την τοποθέτηση του Γεωργίου Ράλλη στη θέση του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, ενώ το συνέδριο θα διεξαχθεί τελικά στις 21, 22 και 23 Μαρτίου.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και των θεσσαλικών αγροτικών συλλόγων αναμένεται να ληφθεί η οριστική απόφαση για τη μορφή που θα έχουν οι νέες αγροτικές κινητοποιήσεις, που προγραμματίζονται για το Φεβρουάριο.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το νεαρό διεθνή μέσο ποδοσφαιριστή της Καβάλας, Στέλιο Σφακιανάκη, απέκτησε για πέντε χρόνια ο Ολυμπιακός, που βρίσκεται κοντά στην απόκτηση και του διεθνή αμυντικού τού Ηρακλή, Γιώργου Ανατολάκη.

Μια νίκη και μία ήττα ήταν ο απολογισμός των ομάδων μας στο ευρωπαϊκό κύπελλο μπάσκετ. Συγκεκριμένα ο Απόλλωνας Πάτρας, στον πρώτο αγώνα πού έγινε στην Κροατία, συνέτριψε 75-56 την Ζαντάρ. Αντίθετα την ήττα με 86-78 γνώρισε ο Ηρακλής στο Μπρνο της Τσεχίας από την τοπική Στάβεξ.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 250,97 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 419,45, λίρα Κύπρου προς 526,64, γαλλικό φράγκο προς 46,79, ελβετικό φράγκο προς 183,01, γερμανικό μάρκο προς 157,96,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,23, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 215,12 και την ECU προς 306,98 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με τοπικές νεφώσεις, ασθενείς βροχές κυρίως στα νότια, αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο μείον δύο (- 2) εως 10 βαθμούς, στα δυτικά απο 2 εως 17 και στην υπόλοιπη χώρα απο 4 εως 14 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής στα βόρεια, μέχρι πολύ ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 5 εως 12 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Λίγες νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη και το θερμόμετρο θα δείξει από 1 μέχρι 10 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Wednesday, 15 January 1997 - 8:00:11 UTC